.

.

23 Şubat 2013 Cumartesi

MIHLANAN YÜZYIL-9/FİNAL




Tanrı gülümseyerek izlemektedir Saray avlusuna saçılmış bu bir avuç insanın hallerini. Onca işi gücü arasına gidip gelip bu sevimli aileye gözü takılmakta onlara bakıp biraz olsun dinlenmekte, deli deli konuşmaları ile keyiflenmektedir. Yahuu nedir bunların dertleri diye sormaktadır öte yandan kendine. Nedir ki bunca kadının Malkoçoğlu sevdası... Kimdir bu Malkoçoğlu? Üstelik hatırlar gibi de oluyor bu Malkoçoğlunu eski Türk filmlerinden... Yardımcısını çağırır ve sorar ne yapıyor bu insanlar orada öyle, neden hapsedilmişler ki diye.
Aman efendim der yardımcısı siz onların öyle sevimli göründüklerine bakmayın, en azılı katiller, en eli kana bulanmışlardır onlar ki öbür tarafı da karıştıracaklar diye böyle bir çözüm bulunmuştu vakti zamanında. 
Ne der!!! Tanrı, getir bakayım şu kara kaplı defteri, bir yanlışlık olmalı bu işte.
Yardımcısı defter, getirir ve tozlu sayfalar birbir çevrilir. Söyle bakim kim bu kendini odaya kapatıp kapatıp takı yapan sakallı adam.
Yardımcısı, Kanuni Sultan Süleyman der. Tanrı defteri karıştırır ve Kanuni Sultan Süleyman'ın sayfasını bulur. EE bu adam 1495 de doğmuş 1566 da ölmüş! Peki ya bu kadın kim? Ayşe Hafsa Sultan demiş yardımcısı. EE bu kadın da 1479 da doğmuş 1534'de ölmüş. Peki ya şurada balkondaki taze kim? O da Hürrem Sultan ,efendim demiş yardımcısı. 1524 de doğmuş 1574'de ölmüş. Tanrı hiddetlenmiş, ''Bunların hepsinin defteri kapanmış, neler oluyor''diye sormuş yardımcısına. Yardımcısı ezilmiş büzülmüş, işin içinden çıkamamış bir türlü, sayfaları çevirdikçe gerçekten de tüm kayıtların kapandığını görmüşler hayretle. Tanrı git bir bak bakalım kimmiş bunlar diye göndermiş yardımcısını sarayın kapısına. Yardımcı telaşla kapıya varmış, önce kapı kulları tarafından bir hayli tartaklanmış üstü başı yırtılmış bir halde sonunda kapıya varmış ve tok tok tok diye kapıyı çalmış.
Tam o sırada kapı önünden geçmekte olan Esmanur Sultan kapıyı açmış. 

Kuzum nedir bunca gürültü, şimdi yönetmeni kızdıracaksınız, işin yoksa baştan çek sahneyi, kimsiniz siz? demiş.
Tanrı'nın Yardımcısı- Asıl siz kimsiniz, herşeyi karman çorman ettiniz yukarıda, ne yapıyorsunuz burada?

Esmanur Sultan- Aaaaaa , aaaaaa bu ne hiddet böyle, bizler oyuncuyuz rol yapıyoruz, dizi çekiyoruz.
Tanrı Yardımcısı - Neee dizi mi çekiyorsunuz, ne rol mü yapıyorsunuz?

Esmanur Sultan- Evet, ya siz ne sandınız, bakın ilerde Hürrem Sultanla Süleyman'ın sahnesi çekiliyor, onların sahnesi bitince sıra bize gelecek.

Tanrı Yardımcısı- Neeee, onlarda  mı oyuncu?

Esmanur Sultan- Aaaa, aaaa evet ne sandıydınız ki?

Bu sırada yönetmenin gür sesi duyulur içeriden.
''1187. bölüm,  77. sahne'nin çekimleri bitti arkadaşlar, gün ışığından faydalanalım, ışığı kaybetmeden hemen 78. sahne'nin dış mekan çekimlerine geçelim yoksa bu hafta yayına dizi yetişmeyecek!!'' Kameralar, ahır girişine alınsın, 78. sahnede kimler varsa mekanda yerlerini alsın hemen, çabuk, çabuk. 
Esmanur!! bu bölümde senin rolün yok mu? Ne oyalanıyorsun orada, hadi, çabuk çabuk olun biraz...
Esmanur _ Gitmeliyim ben hemen!!! Geliyorummmmm...
Tanrı'nın Yardımcısı - Öyleyse ben de girip şuracıktan izleyeyim çekimleri:)) Yukarıdan bakmaktan daha eğlenceli buradan seyretmek:))
Esmanur - Tamam ama, gürültü yapmayın, sessiz olun...


Halit Erçetin - Kalk Meryem kalk, hiç sevmiyorum şu dış mekan çekimlerini, tamam üzerimizde çadır var bu soğukta ama ayaklarım tutuldu saatlece bu pozisyonda oturmaktan. Daha evden çocuğu alıp parka götüreceğim.
Meryem Üzerli - Vallahi al benden de o kadar Ha'lit, balkondan bakarken zaman geçip gidiyor da burada böööle otur otur benimde ayaklarım uyuştu. Kuaföre gidip sacımın rengini değişitirteceğim daha. Hadi gidelim bir an önce bakarsın yönetmen iç mekanda da bir kaç sahne çekelim der, yakalanmayalım.


Yönetmen- Evet herkes yerini alsın, yeni sahnenin çekimlere başlıyorum, mola bitti arkadaşlar!!!

Bölüm :1187
Sahne  :78
Mekan : Ahır Önü/Dış Mekan

Geniş açıdan kapıyı alalım, şimdiiiiiiiiii, 3,2,1 deyince Esmanur ahır'dan atın yularını tutarak gelen seyise doğru koşup atın kafasını okşayacaksın, '' Bugün ben yanlız dolaşacağım, siz gidebilirsiniz'' diyeceksin tamam mı?
Esmanur- Tamam anladım.


Yönetmen Yardımcısı - Beygir kaçmış efendim! Ne yapalım?
Yönetmen - Çekimler başladı tam da sırasını buldu, emektar eşşeği getirin onunla devam edelim yarıda kesecek değiliz yaaa!
Yönetmen- Kamera da önce kapıya sonra eşşeğe sonra seyise sonra Esmanur'a zoom yapacak. Anlaşılmayan bir şey var mı? Eşşeğin üzerinde fazla durmayın, kafadan çekerseniz eşşek olduğu anlaşılır, bedenden alın kurtaralım bu sahneyi!


Başlıyoruz, sesssizzzzlikkkkkkkk, 3,2,1 Kamera!!!!
Ve FİNAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Evet, şimdi söyleyin bakalım Güzel Dostlar? 

Kimler hoşnut değil finalden:))

O hoşnut olmayanlar arasından bir kişiye yapılacak çekilişle 1 tane kocakarı iğnelik göndereceğim ki iğneleri batırıp dursun totosuna:))
Vee kim Ehhh işte diyor final'e?
O Ehh işte diyenler arasından bir kişiye yapılacak çekilişle 1 tane kalp iğnelik göndereceğim ki o da iğnelemeye devam etsin:)) Tabii yanında bonus minicik bir Ağaç Broşu da var:)
Veee son olarak kim  beğendim der bu final'i?
Oh hoooo memnunum ben diyenler arasından bir kişiye yapılacak çekilişle 1 Adet Kaftan Anahtarlık ve Sihirli Kutu göndereceğim.

İyi günlerde kullanın dileklerimle...


Not:Seçim yapmayan katılımcıları kocakarı iğneliğe yazıp totosuna da iğneleri ben batırmış halde göndereceğim haberiniz ola. Şimdi bana diyeceksiniz ki ne oldu sana atlı mı kovalıyor, vallahi kovalıyor sanırım ahırdan kaçan at benim peşime düştü:)), şaşkın Fiamma ''Mıhlanan Yüzyıl'' yayınını 28 Şubat'ta bitireceğini sandığından ağırdan aldı yazıları yayına göndermekte ve son anda 24 Şubat ( ki neden acaba diye halen kendine sorup durmakta? :))) olduğunu fark edince finali yapıp çekiliş için ve sizlerin daha rahat seçimi için 4 gün ek süre istiyor... Çekiliş sonuçları bu yüzden 28 Şubatta açıklanacaktır bilginize efendimmmmmmmm:)))

Acemiliğin üzerinde bir de yaş faktörü var, o kadar olsun değil mi ama:)))


23 yorum:

  1. :)) Sen varya cidden şahanesin bence hobilerin yanında ciddi senaryo öykü vb yazmaya bak.iyisin çünkü bu işte.
    finalden hoşnut olmadım şekerim :) ama iğne falan istememm ona göre.iğnedanlığı isterim amaa:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ha haaa, ara ara yazarım iyi yazıyorum değil mi mecazi anlamda:)Yani iyi sallıyorum, sallarken de çok gülüyorum ben de inan Alanaycığım, bütün abukluklar dışa vurum haline geliyor ara ara devam ederiz yaa canım. ŞAnsın bol olsun, kocakarılara yazıyorum adını heman:))

      Sil
    2. yaz şekerim ama ben ilk yorumda yazdığımda ciddiydim.özellikle mizah konusunda.sen yaz ben çizeyimm:)
      ve teşekkür ederim

      Sil
  2. İyiydik, süpriz oldu bu final....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy çok tatlısınız yaaa, ben de sizden cesaretle yazacaktım da yazacaktım az kaldı:) Acaip bir ay geçirdim hafta demiyorum çünkü zıpzıp zıpladım sırasında sinirimden yerimde, özellikle bu ttnet bağlantısı beni mahvetti, ne çok alışmışız meğer şu net'e ve üstelik her işim netleydi bu haftalarda. Sonra üstüne kargo grevi bindi aklımı biraz daha da o allak bullak etti inan bana da surpriz oldu final. Benim absürt yazım ve işte sonuna geldiğimiz absürt finalimiz. Şansın bol olsun arkadaşım...

      Sil
    2. Bu arada oluyorsa ben "eh işte" demek isterim.....

      Sil
    3. SOnunda dedirttim ya sana:)) Ha haaa şansın bol olsun arkadaşım...

      Sil
  3. Bende beğenmedim bende bende ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ha haaaa kaydettim şekerim şansın bol olsun...

      Sil
  4. Yardıma geldim bacıııı,var mı poposuna iğne batırılacak koca karılar. Hemen gelip iğneleyeyim :))))))))))))))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohhh Istanbuldasın demektir buuuu:)) Kayda alındı efem...

      Sil
  5. Çekilişe katılım için gelecek yorumlara kapalı hediye seçimi için gelecek yorumlara açıktır. Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Ben ne çok ihmal etmişim Mıhlanan Yüzyıl serisini. Diziyi yani muhteşemi takip etmeyince pek de anlamadım galiba O zaman ben hangi kategoriye girerim ya da giremem :)
    Anlamadım ben beğenmedim mi acaba :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benm Mıhlanan Yüzyıl yazı dizisine yorum bırakan her arkadaşım dahil bu çekilişe dolayısıyla sen de dahilsin. Ama hediye seçimi sana ait, yani sen bir anlamda kendi şansını yaratacaksın, herkes kocakarı isterse ki total 34 kişi liste dahilinde 34'te 1 şansın olacak kocakarı için:)Bol şans diliyorum

      Sil
    2. 34 te 1 iyidir. Beğenmedim hiç yani :)

      Sil
    3. Tamam canım kaydettim Kocakarı'ya seni:)) Eğer kazanan sen olursan, Lara oyuncak sanmasın da:)) ay çok gülerim o zaman, şansın bol olsun.

      Sil
  7. Bende kocakarı istiyoruuum. Beğendim ama kocakarı için beğenmemiş olayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ha haa Sevginin Ruhu ne çapraz çelişki yarattım değil mi, kafa karıştırmakta üstüme yoktur, ehh birazda kendi kafamın karışıklığından oluşuyor hep bunlar:)) Şansın bol olsun kocakarı iğnelikte...

      Sil
  8. ben hediyeye göre seçim yapsam:)) adım da varmış yeni fark ettim ablacım:)kaftan ve sihirli kutu kategorisine yaz beni çok seviyorum onları ben çok kullanışlılar her çantaya bir tane atarım artık ondan ona değiştirip durmam:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aday adayı olarak Sihirli Kutuya yazdım Nesliciğim:)Şansın bol olsun...

      Sil
  9. Benim fikrimden öte hediyeler çok kışkırtıcı...İğnedanlık için beğenmedim,kaftan için beğendim diyesim var ne olacak şimdi.tamam tamam gerçeğe teslimim.Beğendim...ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nesliciğim kahkaha attırdın bana:)Ben bunca hikayeyi yazıp yayınlayayım kafa karıştıran bir son hazırlayayım ve senin bu yorumunu okuyup kendi kafamı daha da karıştırayım. Anlamadım inan. hangi hediyeye aday adayısın 28 inde çekiliş yapacağım ve adını o gruba yazacağım ona göre:)

      Sil
    2. Ben seni şimdilik kaftan anahtarlık ve sihirli kutuya yazdım bu yorumla bilesin

      Sil