.

.

3 Şubat 2013 Pazar

MIHLANAN YÜZYIL-4



Hürrem      - Suuuuuuunbül Ağaaaa,  Suuuuuunbül Ağaaaaa, hadi uyandır artık Ayşe Hafsa'yı? Sa-at 10'lara kadar yatak döşek ya-tıyor, bak hava ne kadar gu-zel! Kalk-sın artık biraz hava aldırayım has bahçede, sen de bu arada döşekleri kal-dırır, toz alır, ortalığı toparlarsın. Ayy iyicene tıkış tıkış oldu bu oda, zaten bana yetmiyordu gel bir de bununla uğraş. Ama ne yapacaksın başa gelen çe-kilir, yaaa-nımda olsun rahat dursun ye-ter ba-na , hem sonra pek yakında veliaht dünyaya gelecek bu beni daha da güçlendirir sarayda...

Peki kim bu Ayşe Hafsa Sultan? Kim olacak tabii ki Nebahat Çehremiz, Valide Sultanımız!!!O esip gürleyen, oğluşunun yanına kimseleri yakıştıramayan kadının haline bakın, ne gam? Pamuk gibi bir kadın olarak döndürüldü saraya. Size bir iyi, iki  de kötü haberim var üstelik! Önce iyiden başlayayım. İyi haber: Valide Sultanımız hamile ve eli kulağında doğumun:) Nasıl oldu bu iş demeyin, biz de bilmiyoruz re-hayat esnasında olduğu saray dedikoduları arasında konuşuluyor. Gelelim kötü haberlere, yani bizce veya sizce değil Hürremce kötü haberlere...
Ayşe Hafsa Sultan yani Valide Sultanımız Pargalı ile Nigar Kalfa skandalı yüzünden yüreğine inerek hayatını kaybettiği esnada bir de beyin kanaması geçirmiş ve bu yüzden de hiç bir şey hatırlamamaktadır. Yani hatırlıyor da hatırlamıyor. Hatırladıkları Sülüman'ın büyük aşkı ve dahi kocası ve dahi doğacak çocuğunun babası , Hürrem'in de onun biricik annesi olduğu. Varın siz düşünün Hürrem'in durumunu. Bununla bitse iyi, bir de artık Hürremle aynı odayı paylaşıyor, çünkü Mihrimah Sultan, o, öbür dünyaya göçünce odasına yerleşmiş, tekrara dönünce de odasını vermekte ayak diretmiştir.

Ayşe Hafsa  - Günaydın anneciğim...Şefkatli ellerinizle saçlarımı okşayıp bir öpücük  vermeyecek misiniz bu sabah bana?

Hürrem        - An-ne deme bana! Anne de-me, saray lugatını ne çabuk unutmuşsunuz!!!Haa-seki Hur-rem Sulllll-tan diyeceksiniz. Tepemi attırmayın ben de size Valide Sultannnn, Valideee Sultannn derim sonra. Kızıp huysuzlaşıyorsunuz diye üzerinize gitmiyorum ama vallahi taaa başa döneriz. Gel hadi öp bakim eteğimi... Şimdi de uzat bakim yanağını:)))) Nasıl bu sabah veliahtımızın keyfiii yerinde mi????
Ayşe Hafsa     - Yerinde Haseki Sultanım, baksanıza iyicene belirginleşti artık...Ohhh hava da ne kadar güzelmiş böylee!!!

Hürrem            - Hadi giyin de seni has bahçeye çıkarayım biraz, Mihribah deli deli dolaşıyor bahçede oynarsınız biraz..

Ayşe Hafsa           - Evet evet Valide Sultan anneciğim, gidelim hemen gidelim, çok özledim ben kardeşimi:))
                               Hem belki kocam da bize bakar balkondan tatlı tatlı...

Hürrem                 - Yürü Ayşe yürü, yoksa elimden kaza çıkacak şimdi!!! Ayy ruhumu daralttın yine, yatsaydın yaaa ben ne halt ettim de uyandırdım seni!




28 yorum:

  1. ablam çok sevimliler bunlar ya seni okumak hoşuma gidiyor:))

    YanıtlaSil
  2. :) Ben bu dizinin orjinalini izleseydim bu kadar güler miydim Fiamma' cım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk 12 bölüm, hayır, sonraki 12 bölüm... belki, 24 bölümden sonra kesin:)) Bence başla izlemeye:))
      Bir de Ülkerciğim izleme şeklinde önemli. Mesela kuzenler beni hilen ve cebren maymunlar cehennemi(sanırım adı buydu) diye bir kurgu filme göürdüler ki hiç sevmem öyle filmleri ama bir maymunu m.jakson, bir diğerini b.mançoya bir diğerini başka birine benzetip eğlendim ki acaip kızdılar bana:)

      Sil
  3. ayy seri anlatıma geçmişsin fiammacım... şimdi dar vakit yarın boş bi an'ımda okuyayım hepsini... merak da ediyorum ama... n'apsam ki... işim de var... :))))

    YanıtlaSil
  4. Ablacım senin bu dizi yalan rüzgarını bile geçti vallahi, sonu nereye varır bilemiyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben dee bilmiyorum iyi mi sonunu, bir şekilde bağlayacağız:) Olmadı yangın çıkarırım sarayda:)))

      Sil
  5. haha :) Proje yoğunluğundan ara verdim blog işime ama çok iyi geldi sabah sabah haha :) Diğerlerini kaçırdım ama aralarda okuyayım da azcık güleyim bayılıyorum bu senin yazılarına kız :) Ama şimdi milletin içinde güldüreceksin beni ayıp olacak neyse tutarım kendimi artık haha :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak ne güzel işte gülümsemek yoğun bir günde azcık soluklanmak... Teşekkür ederim Senaycığım:))

      Sil
  6. Ayşe hafsa hakkaten de pamuk hatun olmuş ...Hırkasına bayıldımmm :)) Sülüman ne demekte bu duruma ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sülüman benim ana karakterim değil ki bilmiyorum ne dediğini:))Hırka bir kazak kesilerek yapıldı ben de çok sevdim bu karakteri...

      Sil
  7. ha ha demek son 24 de kesin güleriz.hiç seyretmedim ama fragmanlarını gözümüze soka soka bellemişiz.eh artık fragmana gerek yok zati buradaki versiyon 10 diziye bedel:))
    harikasın!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok 24. bölümden sonra diziler uzayınca oluyor , yani 24 bölüme kadar iyi... Teşekkür ederim,beğendiğine sevndim.

      Sil
  8. Diziyi izlemeyen ben karakterlerin bir kısmını tanımıyorum, bu kim bu kim oluyorum mecburen....Ama bu hatunlarda en çok beyaz hırkaya bittim. Minicik kim ördüyse ellerine sağlık.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hırka örülmedi Adadenizciğim bir kazağı kesip kesip dikiyorum:)) Diziyi izlemeyince tabii zor olur biraz ama tarihte bir dönem var bu karakterler. Yani Valide Sultan Kanuni SUltan SÜleyman'ın annesi,Hürrem karısı Mihrimah ikisinin kızı...

      Sil
  9. Ben bunları yirim yirim :)
    Diziyi izliyorum ama okurken kafamı karıştırdın Fiammam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama bu o dizi değil ki Marifetli Perim, yıl 2013 hem:))Bence kafa karışıklığın burada kalsın diziye taşıma yoksa hiç çıkamazsın işin içinden...

      Sil
  10. aslinda tek izledigim dizi.hic tv izlemeyen biri olarak bir takildim bu diziye vazgecemiyorum.bebeklerde pek sirinmis.ama o popo ne oyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Özgür Tatlar, Ben de izliyorum, özellikle kıyafetler, takıları da zevkle seyrediyorum. BU bebekler iğnelik, yani o popolara iğne batırılıyor:))

      Sil
  11. Tatil nedeniyle memlekete gittiydim. Dizi ne oldu acep dedim. Neyse iki bölüm yayınlanmış. Döndüm okudum Hemde keyifle. Var var sende yetenek var. Keşfederler seni burada. Sonra demedi deme.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ha haa Sevginin Ruhu, alemsin:) Keşfedilir miyim dersin aman şakası bile korkunç zor iş yaa bu seneryo olayları tevekkeli değil bir süre sonra çıkamıyorlar işin içinden uzadıkça diziler:))

      Sil
  12. Sevgili Fiamma sizin için bunları yazmak başlı başına bir iş:) zevkle okuyoruz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi öyle İlknurcuğum, her hafta nasıl yazıyorlar o dizi seneryolarını alkışlamak lazım o insanları:)) ben kem küm edip duruyorum hala:))

      Sil
  13. Bayıldım bu hatunlara sevgili fiamma,devamını izleyeceğim.Ziyaretin ve iyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sabihacığım. Yüzünde bir tebessüm yayabildiysem ne mutlu bana. Allah yardımcın olsun...

      Sil
  14. Bütün kahramanları birbirine karıştırdım. gelince sen anlat bari bana.
    Bi türlü gelemedim yılan hikayesine döndü gelişim ama biletim alındı inşaallah yarın yoldayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok karıştıracak bişi yokkk panik yapma bak sonunda bir anda işin içinden çıkacaksın:)) Gel gel canım torunlar özlemiştir seni...

      Sil