.

.

16 Ocak 2012 Pazartesi

Somon Güllü Notluk ve Kalemi :)))


Gece gece başıma ne iş açarsınız ey Nedretciğim, Nihalciğim!!
Hayır ben de de kabahat var sadece müsebbipleri de suçlamamak gerek, her gördüğüne atılma!!! ben de istiyorum, ben de yapacağım diye, gör, beğen, güzel olmuş, fonksiyonel olmuş de geç, beynine, beyinciğine kaydetme , hadi kayıt yaptın kurt gibi kırt kırt kemirmesine izin verme, değil mi? Yokkk nerde, gece yarım olmuş gözlerime kürdan takacağım neredeyse ama yatsam ertesi güne bıraksam kesin rüyama da girer, günler çuvala konmuş, ben somon rengi gül arar dururum. Ev dandini oldu uygun bir gül bulana kadar, bugün gittim geldim gece vakti çıkarıpta kullanmadığım malzemeleri yerlerine koymaktan bitap düştüm.
Şart mı diyeceksiniz, şart efendim şart. Nedretciğimle, Nihalciğim buzdolaplarına notluk magnet yapmışlar hatta Nihalciğim bütün gece seri üretime geçip çeşit çeşit yapmış, bir de yaptıkça yayınlamaz mı? Hangi birine ayy bu daha güzel olmuş diyeceğimi şaşırdım, ihtiyacımda var üstelik böyle bir şeye. Ben kapı girişine koyacağım, mutfak hem  çok uzak hem de buzdolabının üzeri dolu, yani  benimki pek ayak altı  onların yaptıklarından niye eksik olsun kiii değil mi ama? Onların yaptıkları benim yaptığımdan kat be kat güzel haliyle, ben fazla göze batmayacak bir şey yaptım ev halkından korkuma, bir gün her yere bir şey takıp takıştırdığım için evden kovulacağım diyorum da kimse inanmıyor. Bu yazının altına adreslerinizi bırakın ki kovulduğum zaman hobilerimi devam ettirebilmek için hazırlıklı olayım...

Hadi bunu böyle bitirdik de, bitti mi beyinciğine dolanlar derseniz. Hayır bitmedi, nerdeeee o huzur ben de ????? Nazancığımla yine Nedretciğimin yaptığı bereler pek bir favorim. Fason işçi tuttum yine, ara sıra naz niyaz ediyor, o örüyor ben iki iş arasında söküp dikişlerini yapıyorum. Pek sevdim bu işi:)) Pek yakında onlarda yayında... Az rahat durun kızlarrr, yetişemiyorum hızınıza:)) Hem Banuşum da hasta, belki o da yapmak ister:)

58 yorum:

  1. Çok cici olmuş Fiammam, ellerine sağlık, beni biliyosun Ankara'dayım, buyur gel:)

    YanıtlaSil
  2. Baharcığım teşekkür ederim canım. Ankara soğuk bu mevsim bana daha sıcak adresler lazım:) Bırrr bugün Istanbul'da soğuk, 10 dakika kar yağdı ayak bileklerime geldi ama çok güzeldi:)

    YanıtlaSil
  3. Gel şekerim, yerin hazır. Sabahlara kadar ne kutular yaparız, yapar yapar yayınlarız, yayınlar yayınlar eğleniriz :))) Eline sağlık, renkleri çok beğendim.

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık:) zahmetli ama çok güzel olmuş:)

    YanıtlaSil
  5. Bu renk tonları favorimdir. Çok güzelolmuş elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Baktıkça içim gidiyordu zaten, e artık yapmak şart oldu;))

    YanıtlaSil
  7. Meralciğim teşekkür ederim, sen marangozuna yaptırsana bu kapı girişi notluğunu, inan çok kullanışlı, iyi ki gece vakti dememiş yapmışım, ertesi gün kullanmaya başladım bile. (Ya da anahtarlıklar yapıyorsunuz ya onun önüne böyle bir çıkma yaptırıp fonksiyonunu arttırsana) Bak bakkk bir de senin başına sarmaya çalışıyorum kendi tecrübem yetmedi değil mi?

    YanıtlaSil
  8. Polimer kile de bulanırız değil mi Nihalciğim kih kihhh kih:)Nilüferden de beterimdir ben, pek iyi gelmem bilesin.

    YanıtlaSil
  9. Ecerceciğim teşekkür ederim, zahmeti daha çok gece yayınlarından can yoksa malzemeler hazır olunca zevkli yapması:)

    YanıtlaSil
  10. Ehlikeyfciğim teşekkür ederim, ben de kapkağıdı olarak severek almıştım renkleri nedeniyle.

    YanıtlaSil
  11. Boncukçu yap vallahi farz oldudan öte kulanışlı da can.

    YanıtlaSil
  12. çok güzel olmuş notluğun. Yoktun epeydir. Ben me göremiyorum diye dün gelip bakmıştım bloğuna hatta.
    Demek çalışıyordunuz fason işçinle. Hadi bakalım. Merak ettim bereleri. İnşallah ben de öreceğim o berelerden....

    YanıtlaSil
  13. Banucuğum şimdi sen bana iş çıkardın.Girişteki anahtarlığı tekrar boyamak istiyordum, önüne böyle bir notluk yapabilirim. Kalemide askılardan birine takacak şekilde yapabilirim.Bu arada seninkini çok beğendim.Rengi, kalemin gülü çok uyumlu.Bereleri merakla bekliyorum, istediğin zaman fason işçin olurum..

    YanıtlaSil
  14. Ayyyy dün gözüm kalmıştı Nihal Ablada, Nedret abladakileri söylemiyorum bile son darbeyi de sen vurdun ama çok işim var tırmalayıp duracak şimdik kafamı yaaaa:)))

    YanıtlaSil
  15. Fiamma' cım biliyorsun ben sana taaa o zamanlar dedim seninkiler sana kızıp kapıyı gösterirlerse direk bana geliyorsun. Bir daha söyliim...
    Kutuları takip ediyorum bir haftadır, Nihal Hanım' la Nedret Hanım' dan. Seninki de pek güzel olmuş. Somon gül de pek yakışmış kaleme. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Waoooo..This is Lovely! & I Like the print most :)
    I am sorry sweet friend I cant understand your post well because google translate is not much good for reading whole thing..
    Lots of Love from ~ Pakistan ~
    Khadija=(Hatice)

    YanıtlaSil
  17. aÇok beyendim Fiammacım ayrıca teşekkür ederim sen yorum yazmasan farketmiyecektim o yazı yabancı arkadaşa yorumum blogger çıldırdımı ne nerden orada çıktı notluğun renkleri de kalemin üzerindeki gülde çok güzel.Kısaca renk uyumu mükemmel sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Süper ne diyebilirimki başka. Ellerine sağlık Şule ablam. Sağlıkla kullan. Sen hep başına böyle güzel dertler aç emiiiii. Öptüm seni kocaman.

    YanıtlaSil
  19. Dilekciğim, çok teşekkür ederim canım, aslında derdi açan ben değilim başıma sizlersiniz, bir rota çiziyorum kendime tam yol alırken bir bakıyorum biriniz muzurluk yapıyorsunuz.Geçen akşam evde kullanmadığım kemer var mı diye düşündürdün beni, daha bakamadım ama o da aklıma yattı güldüm kendi kendime.

    YanıtlaSil
  20. Saadetciğim, elmdeki işler uzun biraz, keyifsizimde nicedir içimden yazmak gelmiyor bir türlü, bir de ağrılarım çok arttı o yüzden fazla kalamıyorum ekran başında, havuza gidemiyorum nicedir:( bir çözüm bulacağım inşallah. Fason işçi görüyor halimi herşeye yetişemeyeceğim, ondan az naz az niyaz yaptı 2-3 tane:))Sende yap kapı önüne notluk çok kullanışlı oldu vallahi.

    YanıtlaSil
  21. Nazancığım,Banucuğum Haaaa!!! EE doğru vallahi muzurluklar ondan yayılıyor bir başka kaynakta o:))O notluğu mutlaka yap bence. Benim hiç anahtarlık hevesim olmadı zaten kapı önünde de konacak yer de yok, yazlıkta belki farklı bir şekilde kullanım için lazım olabilir ama bizim evde herkesin anahtarı ya çantasında ya cebinde, boş kalır yani orası ama 2. bir işlev daha katarsan iyi olur dediydim ben yap hadi görelim biran önce.

    YanıtlaSil
  22. Nazancığım bayağı bere ördük ama çoğunu resimleyemeden uçtu gitti bil, Lale aldı götürdü arkadaşlarına:) yakında yayınlayacağım ama.

    YanıtlaSil
  23. Esracığım, teşekkür ederim. Altınkızların kırk yılda bir sesi çıkıyor,koşa koşa gelip bakıyorum:)) ahh bir de anlayabilsem dedim kendi kendime. Uzatma arayı bak blog bile kendi kendine hareketleniyor artık.

    YanıtlaSil
  24. Sana da mı bulaştırdık Sevdacığım:)) Malzemen hazırsa ve gecenin kör vakti değilse aslında çabuk oluyor, hadi bir zaman yarat canım.

    YanıtlaSil
  25. Cebimdeki Renklerciğim, kırk kere söylersek olurmuş.Sıcaktırda şimdi sizin oralar:)) ohh ne güzel, dağılayım sabırlarını zorlayayım rahatlıkla:) Sen de yap bir kutucuk hadi:)Zaten bu aralar hep kutu kutu örüyorsun zor gelmez sana:)

    YanıtlaSil
  26. Khadija, don't worry, be happy:)) I couldn't remember your post that,what I wrote on it :) Thank you very much:)

    YanıtlaSil
  27. Nerelerdesin? Benim yorumum niçün yayınlanmamış? Yoksam ben gönder tuşuna basmadım mı? Pekala, tekrar yazıyorum o zaman. Hakkını vermişsin. Çok güzel olmuş:)))

    YanıtlaSil
  28. Çok hoşsunuz, notluğunuz da çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  29. Sevgili Serapcığım, Lilacığım teşekkür ederim.
    Nedretciğim hırs yaptım vallahi seninki gibi şirin ve sıcak olmadı aslında, benimde gönlüm puanlar, kuşlar, kırmızılar uçuşuyor da elimden gelen kabul görecek bu:)

    YanıtlaSil
  30. Fiamma' m kıskandırmak gibi olmasın ama güneşli bir sabaha uyandım, sabah yürüyüşümü yaptım, çamaşırlarımı bile balkona astım. Hadi gel :)

    YanıtlaSil
  31. Ülkerciğim vallahi sen adresi buraya bırak yayınlamam korkma, her an yollara düşebilirim gece olursa iletişimn kuramam senle falan da kalmayayım ortada:) kış günü demez bunlar kedi yavrusu gibi koyacaklar sonunda beni kapı önüne:)))

    YanıtlaSil
  32. :))) alemsin cidden.çok şeker olmuş ve de şık.ellerine sağlık güle güle kullan canım...

    YanıtlaSil
  33. teşekkür ederim Alanaycığım, çok da ullanışlı üstelik.

    YanıtlaSil
  34. sevgili fiemma, yaptığınız kaftanlar harika araştırdım ama satış yapıp yapmadığınızı bulamadım. özellikle yaratıcı tasarımlardaydı galiba onun blogunda gönderdiğiniz hediye paketinden çıkanlara bayıldım. eğer satış yapıyorsanız fiyatlarını nasıl öğrenebiliriz acaba? sevgiler.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, beğendiğine sevindim Sevgili Pamuşum.Nette satış yapmıyorum bu yüzden bulamamışsındır.

      Sil
  35. ilginiz için teşekkür ederim sevgili fiemma. kaftan sahibi olamayacağım için üzüldüm doğrusu=) ben yurdun epey doğusunda çalışan bir öğretmenim dünyayla tek iletişim aracım net diyebilirim, sizi dun akşam keşfettim. peki sahip olmanın başka yolu var mıdır ? sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var tabii Sevgili Pamuşum, adresini buraya bırakırsan ben seve seve böyle güzel bir mesleği yapan öğretmen bir kardeşime gönderirim bir tane yenisini yapar yapmaz olur mu?

      Sil
  36. nazik cevabınızı okuduğumdan beri yüzümde bir gülümseme,içimde kıpır kıpır eden bir şey=)bu güzel davranışınız karşısında hangi saygı ve sevgi cümlesini kursam inanın az kalır. bende size bitlisin tükenmeye yüz tutmuş sanat dalı örneklerinden göndermek isterim( sizinle konuştuğum günden beri araştırma aşamasındayım). Allah sizin gibi güzel yürekli bir kardeşime dert sıkıntı yüzü göstermesin..
    SEVGİLER..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Pamuşum:)) Bu somon güller bizim mesajlaşma alanımız oldu:)) İki mesajın geldi ama adresini içeren mesajın gelmedi henüz. Bu arada sen bana hediyelerin en güzelini göndermişsin daha ben sana kaftanı gönderemeden ki Allah dert ve sıkıntı yüzü göstermesin demişsin.Daha ne olsun bundan güzel hediye mi olur:))

      Sil
  37. sevgili fiemma biraz acemiyim bu hesabı da size ulaşmak için aldım yoğunluktan çok vakit bulamıyordum. demin bir şeyler yazmaya çalıştım şifremi kabul etmedi sonra yorumunuz onay bekliyor dedi anlamadım. size ulaştı mı bilmiyorum. ulaşmadıysa tekrar yazmalıyım=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Arzucuğum, aldım adresini en kısa zamanda ulaştıracağım sevgi dileklerimle...
      Zamanla alışırsın ben de bilgisayarı çok iyi bilmiyorum kurcala bence kurcalamaktan çekinme bizim nesil elleme bozulura alışık ama sizler hele ki öğretmenler cesur olun bu konudaki yetiştirdiğiniz o öğrencilerinize hem kılavuz olun hem de aydınlık yarınlar hazırlayın...

      Sil
    2. Çok haklısınız sevgili fiemma. Biz bebeklerimizi bile kırılır bozulur diye kutuda sevip tekrar annemizin vitrinine kaldırmış bir nesil olduğumuz için şimdi böyle şeyleri de çekinmeden kurcalamak garip geliyor galiba.Ama sonuna kadar haklısınız biraz kurcalayıp öğrenmek en iyisi. Bundan sonra öyle yapacağım, hatta dün evde kullanmadığım birçok şeyi kesip değerlendirmeye çalıştım ki biz yine bir gün lazım olurlarla büyüdük bu benim için büyük bir adım=)
      projelerinizi büyük merakla bekliyorum.
      SEVGİLER.... SAYGILAR....

      Sil
    3. Ben de tam kesip biçmelerle meşguldüm:)), pek yakında yayınlayacağım kısmetse Sevgili Pamuşum:))

      Sil
    4. sizin elinizden ne çıksa muhteşem olur bunu biliyorum ve sabırsızlıkla bekliyorum.. sevgiler fiemmacığım=)

      Sil
  38. Sevgili Pamuşum, paketin için adresine haber kağıdı bırakılmış, iyi günlerde kullan...sevgiler

    YanıtlaSil
  39. heyecan ve şaşkınlıktan teşekkür etmeyi unuttum sevgili fiemma kusuruma bakma bugun epey yoğun geçti okul. çok çok çok teşekkür ederim çok çok naziksiniz.sevgiler...

    YanıtlaSil
  40. Sevgili fiamma kargodan haberim olmadı bugün okuldaydım halbuki. hay allah bişey söyleyende olmadı=) bende halinizi hatırınızı sormak için açmıştım blogunuzu. Peki hangi kargo firması fiemmacığım, okuldakiler biraz kopuk birbirinden belki biri aldı kağıdı unuttu bana söylemeyi.Ben direkt kargodan ulaşayım hangi kargo firmasıysa.

    YanıtlaSil
  41. Bugün pek bir şanssızım elektrikler gitti ne yazacağımı da aldı yanında götürdü=)Tekrar tekrar çok teşekkürler.Ben sizi görmedim ama bir gün rüzgar beni oralara doğru alıp getirirse sizinle tanışmak beni çok mutlu edecek.
    sevgiyle kalın.....

    YanıtlaSil
  42. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  43. Sevgili fiemmacığım uzun uğraşlar sonucu pakete ulaştım.Paketin kaybolduğunu söylediler çıldıracaktım ,sonra buldular tabi.Koşa koşa geldim eve o kadar güzel ki yaptıklarınız ince düşünceleriniz...
    Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim şans meleklerimi yanımdan hiç ayırmayacağım =) sonsuz teşekkürler..
    SEVGİLER.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Pamuşum iyi günlerde kullan, yakından görüpte beğendiğin için bir kere daha mutlu oldum, neyse ki elimize yüzümüze bulaştırmadan becerdik bu işi ptt kargo yu seviyorum, sistem olarak iyi ama dağıtım sorunlu oluyor genelde bu yüzden adım adım takip etmek zoruna kalıyorum çoğu zaman, şans getirsin sana inşallah sevgiler:))

      Sil
  44. Beğenmek ne kelime bayıldım sevgili fiemma =) kaybolsaydı ptt kargo elemanlarına neler yapardım neler (laf aramızda birazda yaptım galiba) adamların her biri bir yerde dağ gibi kutuların arasında kutumu bulmaya çalıştılar.Malum bu alışveriş siteleri açılalı insanlar buralarda kıyafet dahi alacak yerler olmadığı için her şeyi internetten almaya başladılar. bu sebeple de bi oda dolusu kutu vardı.Eminim orada çalışanlar bi kutuyu bulduklarına hiç bu kadar sevinmemişlerdir=) iyi günler sevgiler....

    YanıtlaSil
  45. Bu yazı va yazışmalarımız örtüştü Sevgili Pamuşum notluk gibi oldu benim bu sayfa ve beni çok güldürüyor bu durum:))İlerde bakar güleriz inşallah bence sende yavaş yavaş bir blog aç artık:)Kargocuların halini düşünemiyorum ama iyi etmişsin çünkü surprizi de bozuyor bunların dağınıklıkları toplanmışlardır sayende. Hele bazı iller var ki üşeniyorlar gitmeye, kağıt bıraktık diyorlar ama bizi kandıramazlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizim okula de gelmemişler galiba müdüre bile sordum kağıt falanda gelmedi dediler=) okulum tepenin üzerinde ulaşımı yok gibi adamlar tepeye tırmanmaktan korkmuşlardır=)

      gerçekten yazışma alanı oldu burası zaten yazının adı da somon renkli notluk güldüm farkedince=)
      sizin gibi marifetli olsam bi blogum olurdu ama nerde.... iyi yaptıgım tek şey arapça öğretmek oda girdiğim toplumlarda açık oldugum için kabul görürse...

      belki sizden marifet bana da bulasır ne dersiniz?
      sevgiler

      Sil
    2. Öğretmenlik çok güzel bir meslek Sevgili Pamuşuum, tek yaptığım dediğiniz aslında çok büyük bir iş. Emekli olduğum yıllarda arapça öğrenmek için çabalamıştım, kitaplar falan almıştım, lakin zorlanamayacağım bir döneme girince bıraktım ama bir gün deneyeceğim tekrar.
      Marifet deyince bende bodoslama daldım gittim bu işlere zamanla olur herşey istedikten sonra:)

      Sil
  46. bodoslama hali buysa fazla söze ne hacet sevgili fiemma:) her gün karar değiştirmezsem bir şeyde karar kılıp devam etsem başarırım galiba.arapçaye gelince, biraz zor ama sizin başlayıpta başarılı olamayacağınız bir alan olduğunu düşünmüyorum=)
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil