.

.

26 Ocak 2012 Perşembe

Çöp Kovası:)

Artçılar var tamam da, artçıların da artçıları var:)) Hani şu damacana kılıflarını yenilemiştim yaa, çıkardıklarımdan bir tanesini doğru çöpe yolladım çok şükür. Diğerine baktım eli yüzü nispeten düzgün, dursun bakim biraz diye bir köşeye ayırdım.



At gitsin onu da , ne yapacaksın değil mi? Ne yapacağım efendim, tabii dertsiz başıma her zaman olduğu gibi  çorap öreceğim  ve kendime iş çıkaracağım:)) Bir de diyorum ki hiç dinlenmeye vakit yok, gerçekten yok emeklerken dahi zaman yetmiyor bana kimi gün, her daim yapacak bir şey bulup duruyorum, ama böyle dinleniyorum ben, el el üstüne oturmak bana göre değil,, kızma bana Nalanım:),  hele sonuçta bir şeyler çıkınca ortaya seviniyorum da üstelik...






Herkes sepet örerken ben kısmi de olsa sepeti sökerek başladım işe yine her zaman olduğu gibi 1*1.5 m2 lik balkonumda.(Eğer yazlıkta olsaydım diğer taraftan söker balkona abajur yapardım o başka:)) Ama kış günü  bu işe kalkışmak bile akıl kârı değil. Hava güzeldi başladığım zaman, güneşti lakin sonra birden sertleşti , fırtına çıktı hem de ne fırtına:( bu yüzden odaya taşınıp kalan dağınıklığı orada toparlamaya  ve bu kere odanın ortasında tekrar dağılmaya devam ettim. Öyle bir dağıldım ki diğer aşamaları resimleyecek bir alan bile yaratamadım, daha sonra bu yazıya baktıkça yüzüm kızarsın istemedim açıkcası:)) Bu aşamadan sonra sıcak silikonla  o sökülen kısımları sabitledim.  İç tarafından sağlamlaştırmak için silikonla yapıştırarak kurdela geçtim. Bir kartondan daire kesip yapışkanlı kağıtla kapladım, o daireyi sepetin altına silikonla monte ettim. İçine sulu şeyler pek atmam ama her ihtimale karşı köpük naylon kapladım, naylonu dışa doğru ters çevirip sabitledim ve kalın bir kurdela ile süsledim.  Üstüne bir kapak yapınca sonuçta  işte bu çıktı ortaya.



Hayda bunu da ne yapacaksın, bunca dağılmaya değer miydi diye sormayın:)) Bizim evin en son ulaşılan ve oturma odamızdan en uzak mekanı mutfaktır. Bense her türlü dağınıklığı hobilerim sırasında işgal ettiğim bu odanın bir köşesinde gerçekleştiriyorum ki çöp başı mutfağa gitmeye kalktıkça ömrüm yolda geçiyor. Önce ufak bir çöp kutusu edindim, bazı gün yetti bazı gün taştı, olmadı. Sonra balkon demirine torba asmaya başladım o da hoş durmadı.


Sonunda bizim damacana kılıfının artçısı oldu bana çöp kovası:)) Yine balkonda duracak tabii ama bana daha yakın olacak gidip gelmelerden kurtulacağım, he hee aklımı seveyim:))





40 yorum:

  1. Alemsin sen yine ZİHNİLİĞİN TUTU galiba...

    YanıtlaSil
  2. Sendeki bu artçılardan harika şeyler çıkıyor Şuleciğim.Arasan böyle dekoratif kutu bulamazsın. Bulduklarında gereksiz cep yakar.Bu kutuna bayıldım.Eline, aklına sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Meralciğim, Zihni hiç peşimi bırakmıyor ki:))
    NAzancığım, teşekkür ederim,vardır elbet piyasada beğeneceğim de ben seviyorum böyle dönüşümleri biraz da:)

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Ben de senin aklını seveyim:) Balkona terk edilmeyecek kadar şık olmuş bu kutu. Kutu diyorum dikkatini çekerim:) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Marifetli Perim teşekkür ederim. Evde vallahi uygun bir yer yok ki bir de onu barındırayım, iş yaparken alırım içeri o zaman başka ama ona ben de kutu diyorum çöp kutusu, can:))

    YanıtlaSil
  7. Bu akıl sevilmezmi canım, sev tabii..
    Muhteşem bir geri dönüşüm...

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel omuş amaaa, çöp kutusu yapma yün kutusu yap yakışıııır :)

    YanıtlaSil
  9. çok güzel bir fikir ellerine sağlık bende torbaya koyuyorum çirkin duruyor çöpler

    YanıtlaSil
  10. Emeldenciğim teşekkür ederim işin şakası tabii aklımı sevmem ama şımarttım kendimi öyle deyip:))
    Olmaz Banucam bu çöp kutusu, aklımı bulandırma!, daha yünler var düzenlenecek di mi :=( ama onlara daha kübik bir şey yapmam lazım düşünüyorum daha elbet sıra gelir onlara da:)

    YanıtlaSil
  11. Vallahi süper olmuş,iyi ki atmamışsınız..ellerinize sağlık ;)Benim atölyemde de bir çöp evi havası esiyor bazen :S atmaya kıyamadıklarımızla :D
    SEVGİLER!

    YanıtlaSil
  12. Serapcığım şimdiden memnunum sonuçtan hadi sen de dene, bu gece çok soğuk üşümesin diye içeri bile aldım:))

    YanıtlaSil
  13. Halimeciğim teşekkür ederim.
    Miraycığım teşekkür ederim hadi senin orası atölye hadi kaldırı diyelim ama burası ev:=(, bir tek ben de değilim kolleksiyoner üstelik herkes kendince birşey biriktirir bizim evde, ihbar etseler bizi kesin çöp ev diye mühürlerler :))

    YanıtlaSil
  14. Harika olmuş, herşeyi yerli yerinde ne bir eksik ne bir fazla çok güzel bir iş. Bence bu bir çöp kutusu olmak için fazla güzel, çamaşır sepeti olabilir örneğin. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Üstadım ellerine sağlık muhteşemsin bayıldım :)

    YanıtlaSil
  16. Aklını seveyim ama yazık değil mi çöp kutusu olmak için çok güzel... Yani bir de balkonda duracak diyorsun. Başka bir şeyler mi koysan içine dedim. Çok şirin olmuş.

    YanıtlaSil
  17. Harika olmuş. Benşm de balkonu kapatmam şart oldu, pisişleratölyesi olacak:)

    YanıtlaSil
  18. epey uğraşmışsın, dağılmışsın ama ne hoş bir iş çıkmış böyle. Hiç aklıma gelmezdi...

    YanıtlaSil
  19. Canlar alemsiniz, ben çöpüme yer bulmaya çalışıyorum siz aklımı çelmeye:))Yer yok inanın canlar, can çekişip duruyoruz mevcut alanları değerlendirmek için:)

    Ehlikeyf ciğim bizim evde çamaşır birikmez Allahtan:)) ona pratik bir çöpüm buldum sadece yıkama esnasında renklileri bekletmek için falan açılır kapanır bir şey kullanıyoruz o da yetiyor.

    Yeşimciğim teşekkür ederim.

    Yok yazık değil Cebimdeki Renklerciğim, bak bugün diz boyu kar yağdı kedi gibi içeri aldım tam dizimin dibinde oturuyor:))

    Boncukçucuğum, bizde başladık düşünmeye, ben hiç istemesem de balkonu kapattırmayı:( Tek soluk aldığım yer orası benim oysa:( ama senin kedilerin için iyi olur.

    YanıtlaSil
  20. Fadişciğim teşekkür ederim:))
    Adadenizim yerli yerinde dursaydı benim de aklıma gelmezdi bir kere taşlar yerinden oynayınca olan oldu dağıldım ama bitti sonunda, teşekkür ederim:))

    YanıtlaSil
  21. ellerinize sağlık, gerçekten emeklerinize değmiş:)

    YanıtlaSil
  22. bende aklını seveyim.süper olmuş!geri dönüşümleri çok seviyorum.sanki her seferinde dünya biraz daha temizleniyor gibi:)harikasın Fiammam.çok beğendim.ellerine sağlık ve güle güle kullan...

    YanıtlaSil
  23. inanılmazsın, süper bir çalışma olmuş.

    YanıtlaSil
  24. Ecerceciğim teşekkür ederim.
    Alanaycığım teşekkür ederim gerçekten dünya temizleniyor mu bilmem ama ben evi düzene sokma derdindeyim her daim:)) sıra dünyaya daha gelemedi bu yüzden can.
    Noblessem inanılmaz mıyım bilmiyorum ama zihni sinir üretimler de vazife çıkarıyorum kendime kendimce:)Sağol canım.

    YanıtlaSil
  25. ehh fiamma ben senin o güzel aklını sevim,valla çok beğendim çöp kovanı.atma, değerlendire harika bir örnek.aklına sağlık iyi çööööplerrrrr

    YanıtlaSil
  26. Serpilciğim teşekkür ederim:))

    YanıtlaSil
  27. Ya varya Şule abla senden korkulur. Bu ne cin fikirlilik. Maşallah. Ne güzel olmuş.Bayıldım bayıldım. Sağlıkla kullan.Seni çooook öpüyorum. Bu soğuk ve karlı havada sıcacık sıcacık.

    YanıtlaSil
  28. HAva şartlarını eşitledik Dilekciğim, yarın yeminliyim sokapa çıkmamaya,kar bize de gelsin derken seyretmeyi kastetmiştim ben dışarda olmayı değil yanlış anlaşıldım:) Beğendiğine sevindim ben de öpüyorum yanaklarından.

    YanıtlaSil
  29. İşte buna bayıldım. Bir de kendi çöp torbama baktım, yüzüm kızardı. Kalınca bir teli kıvırıp kanca yaptım, masamın kenarına taktım, ucuna da bir poşet astım (ki hep ağzına kadar dolu) nasıl bir çirkinlik yarabbim. Şu killerden burnumu kaldırıp biraz da evime bir şeyler yapsam hiç fena olmayacak. Bak yine icat çıkardın başıma.

    YanıtlaSil
  30. Nihalciğim, böyle icat dostlar başına diye boşuna dememişler öyleyse yap kurtul sen de o görüntüden, vallahi benimki de her gün ağzına kadar doluyordu bu en az 2 gün idare eder bazı günler:)

    YanıtlaSil
  31. Başka var mı bana yolla:)))
    Bizim evde iş ve malzeme az ya:)))
    Ben bu ara habire yerimden klkmadan eldiven örüyorum. Bir de berjerleri söküp kapladık ya son aşamada Maho usta Maraşa kaçtı da kurtuldu ben de bıraktım bekliyorum . Bitince üşenmezsem yazarım. Üşenirsem de sana fotoları yollarım.

    YanıtlaSil
  32. Yok can şimdilik tükendi:)) Yakında yeni yaptıklarım hırpalanır ama rezerv edeyim mi:))) Oh ohh sen eldiven örmekle tam kışlık iş edinmişsin kendine. Görüyorsun beni halen dağılmakla ve toplanamamakla meşgulüm:)) Çok merak ediyorum özellikle çalışma odandaki dolabı , duvardaki boyaların bitmiş halini:)) Hadi bir post hazırla üşenme...Ne yaptınız da Maho abimi o kadar uzağa kaçırdınız, vallahi dönmez özür dileyin ne yaptınızsa, yoksa bütün işler sizin üstünüze kalır:)

    YanıtlaSil
  33. yok yaaa,gelecek ısrarla gelme biraz kal dedim ama zorla 6 günlük ilaçlarını verebildim. 3 günde dönecek. Küçük görümcem yarın by-pas oluyor.doğru yazdım mı? aman boş ver yanlış sa da sen anladın.
    Sıkıntıdayız, iyi geçer inşaallah.
    Oyalanmak için dolanıyorum.

    YanıtlaSil
  34. by-pass bir s eksik:) ÇOk geçmiş olsun canım, sular seller gibi geçsin yarını inşallah sorunsuz atlatsın Allah yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  35. Önünde saygı, sevgi bilimum duygularımla eğiliyorum Fiamma'm :)
    Artçı sözüyle de son noktayı koymuşsun ya ne diyeyim daha :)

    YanıtlaSil
  36. Teşekkür ederim Gülenciğim, mail adresimi aldın mı?

    YanıtlaSil
  37. siz benden habersiz mailleşip durunuz haaa yaktım sizi:)))

    YanıtlaSil
  38. Yok anam yaaa yazışacağız da olmadı beceremedik:)) ben kendi kendime yazar dururmuşum da Gülen'in benden haberi yokmuş:))Halen de sızdım mı dünyasına anlayamadım. Bugünde bloğuna giremiyorum irtibat kesildi yani daha başlatamadan:))

    YanıtlaSil