.

.

4 Ağustos 2011 Perşembe

Semer:))




Hamala semeri yük olmazmış diye boşuna dememişlerse de o semer nevi maalesef bizde yoktu ya da sırtımıza yükü vurmadan akıl edemedik, efendim:)) 
Yaz dedik, deniz dedik, havuz dedik, sağlık dedik, güneşten korunalım dedik, bluzdü, pareoydu, ıvır zıvırdı faideli bişilerdir deyip kesip biçtik diktik dikmesine de her gün bunları sırtlanıp taşıyacak zat nerede onu hiç hesap edemedik:(
Taşıdıklarım sadece bunlar olsa iyi, en az 2-3 yedek mayo, biri kısa biri uzun 2 kitap, ceyolar, minder yaygısı, gazetelerim, kalemim, gözlüklerim, tarağım, şampuanım, güneş koruyucularım, su mataram, meyvem, biskuvim, kartlarım, param, anahtarım, kilidim, cızım, çakmağım, cikletim şekerim derken yükün kantarını iyicene kaçırdık. En hafifinden çantalar, çift askılı omuzdan geçmeli sırt çantaları seçtim olmadı kendim kumaştan diktim ne yaptımsa fayda etmedi, taşıdıkca bilemedin 4-5 kilo yük oluyor 40 kilo. Velhasıl kelam sağlık için derken sağlığımızdan olmaya ve yeni eklenen ağrılar yüzünden hergün hap avuçlamaya başladık. Kısa mesafe için ''Yürüyüverseydiniz yaa'' diyen  taksicilerle didişmekte çabası tabii:(
Düşündüm,taşındım, ev içinde gezindim ve sonunda bana semer olacak eski bir evrak-bilgisayar çantasını tam ablam tarafından atılacakken havada kaptım. Elinde neredeyse görmedim ama bayağı yıpranmıştı otobüs bagajlarında, yer yer kumaşı silmeyle giderilemeyecek şekilde araba yağı ile  kirlenmiş ve bir yerlere takılıp yırtılmıştı üstelik. Önce yırtıkları diktim, bir su sildim, atan kenar bantlarını sararak onardım sonra hazineden neşeli bir kumaş bulup tümünü olmasa da lekeleri gizleyecek şekilde kısmi olarak kapladım. Arka bölümüne bir gazetelik ile kitap cebi ve yandaki yırtığı gizlemek içinde ekstra bir ıvır-zıvır cebi yaptım. Şipşirin misler gibi oldu vallahi, hem onca yükü parmak ucumda taşır oldum, semeri sırtıma vurmama da  gerek kalmadı:))Kullanımı öyle bir rahat ki tek bir parmakla peşinden geliyor naz etmeden...
Verdiği malı 2 gün sonra pişman olup geri almaya pek bir bayılır eski sahibesi:)) Ama hiç yağma yok bu benim semerim, ee çok tutturursa yaptıklarımı söker veririm öyle değil mi ama?

Hem ben bunu kısa yolculuklar için bavul olarak bile kullanırım, EE Banucama gideceğim deyip deyip duruyorum. Boş gider dolu dönerim, bayağı bir şey alır içi:)))
Sevgili Meralciğimmmm, iftara gideceksin yaaa iyi kolaçan et hazinenin merkezi bodrumu:)) Dekupajları hızlandırdı,  yükte hafif pahada ağır aklında ne kalırsa yazdır bana ki aceleye gelmesin işim:))
Bu arada ben Banucamın yaptıklarını da kendisini de çok seviyorum, her ne kadar fazla bilip de şımarmasın istesem de işte bu bir itiraftır:)) Baksanıza şu yazısındaki yorumda  nasıl da naralar atmış ''Oleeyyy , Fiamma kutumu beğendi'' diye:)) Gel istersen bodrum da yat diyor da arazi öyle geniş ki  oradakileri nereye taşıdı da bunu o kadar rahat söylüyor diye de kuşkudayım yani:))




13 yorum:

  1. Vallahi.... dedim başka bir laf edemedim.
    Terlik, ayakkabı, çanta derken nerelere çıkar bu yol? Şahanesin ne diyeyim.

    YanıtlaSil
  2. Şahane olmuş Fiamma'cığım:)) Yalnız Banu'dan dönerken yetmez bu, sen büyük bir valiz hazırla:))

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Nihalciğim ben de bir bilsem o yol nereye gidiyor. İş beni buluyor ben işi değil:)) Teşekkür ederim canım.
    Sevgili Nedretciğim teşekkür ederim, yok yok farkındayım bunun yetmeyeceğinin, giderken o çantanın içine 2 tekerlekli pazar çantası koyacağım eee erzak için 1 tane bağ bahçedeki sebze ve meyveler için 1 tane, olmazsa gerisini torba ile idare ederim:)))

    YanıtlaSil
  4. Diyecek söz bulamadım. Çok kullanışlı bir plaj çantası olmuş:) Sen de benim gibi tam teçhizatlı Cevat Kelle gibi dolaşıyorsun anlaşılan:) (Bilmeyenlere; tam teçhizatlı Cevat Kelle, Olacak O Kadar Programının bir karakteriydi eskiden.)
    Güle güle kullan, keyifle.

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim MArifetli Perim:)) vallahi tam da öyleee:))

    YanıtlaSil
  6. Şimdiiiii....
    O çanta çok hoşuma gitti, takas usulune girsek diyorum hani bodrum-bostan ürünleriyle, hatta bodrumdan çanta bile bulurum sana yenilenecek....
    Sonraaaa.... Niye beni şikayet ediyorsun millette, gelmesinler diye demiiii:)
    Müge seni soruyordu, hani diyeceksinki sana soracağına bloguma gelse ya, ya da telefon etse ya, işte bunları da O'na soracaksın:)
    Veeeee.... Ne zaman geliyorsun? Bodrumdakileri taşımaya başlayayım :)))))))

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Fikir harika. Güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  8. SEvgili Dilekciğim teşekkür ederim. Çocuklu aileler özelikle minik valizleri bu tür plaj amaçlı kullanabilirler gibi ne dersiniz?
    Ahh Banucam ahhh, buzağıyı buldun mu bari nerede şikayet itiraf var her bir kelimemde:)) Mügemi çook özledim gözlerim hep arıyor ve merakta ediyorum ama ne yalan söyleyeyim yogundur yorgundur koşuşturuyordur diye de çekindim açıkcası aramaya madem dedikodum yapılmış heman arayıp o güzel sesini duyayım arkadaşımın. Ben ancak Eylul ortaların da gelebilirim Banucam o da günübirlik olur zaten biliyorsun. Hem belki yine Mugemle kaçar geliiriz belli mi olur?Mugeeee duyyyy sesimiiii:))
    Valla takas işini düşüneyim bir alt tarafı bendeki bir çanta, optum kocaman:)))

    YanıtlaSil
  9. ay bu ne? yaw sen adamı gerçekten baştan çıkartır sağlam bavulu yırttırısın. (tabi bu kadar güzel yapamayacağım için olan bavula olur)
    muhteşem olmuş, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. Bana da lazım bundan,Laleye sorsana başka var mı?
    hani ne de olsa senin ablan benim de kardeşim sayılır değil mi ya?
    Çok beğendim ,ben de uzun süredir evdeki valizlere iyilik düşünsem de böyle değecek bir model yok elimde:)

    YanıtlaSil
  11. Bavulun bu şekline de şapka çıkarılır.Ne kadar pratik ve kullanışlı bir şey yapmışsın Fiamma.Bu arada bir kaç kız toplanıp(Tülin ablam, Dilek..)bizde gelsek Banu'ya.Hani toplu bir çıkarma hareketi.Ne dersiniz?

    YanıtlaSil
  12. Nazancığım, teşekkür ederim canım, ayy ne iyi olur öyle bir çıkartma hiç olmazsa birimiz oyalarız onu ''bak kuş'' diye ama anca Eylül ortaları uyar bana:)))
    Nalanım, o her tür bavul nevi hastasıdır, bizi de evde koyacak yer bulamadığımızdan hasta eder atmamakla da bunu nasıl attı diye şaştım.

    YanıtlaSil
  13. Sevdacığım, çocukların trolley okul çantalarına bir iyilik düşünülebilir aslında yok mu Bilgenin öyle bir şeysi:)) Önemli olan o mekanizma kısmı aslında, koçtaşta tekerlek satılıyor acaba ben de normal büyük bir çantaya denesem mi bir daha ki sefere:))

    YanıtlaSil