.

.

11 Mart 2012 Pazar

Sandık sandıklar içinde şanım var...

Banu hatırlatmasaydı unutmuştum kış başı sandık maceralarımı üstelik yarım bıraktım toparlamadım da herşeyi daha:=( Baza altına koyduğum hurçlarla bir türlü baş edemeyince daha radikal çözümler aramaya başladım işte tam o sırada her gün önünden geçtiğim birincil manavımızdaki sandıklar gözüme ilişti. Denemek için bir tanesini seçip ben bunu alıyorum deyince hiç itirazsız verdiler, zaten sürekli dükkana dalıp koli almama, hatta istediğim ebatta koli dolu olunca boşalttırmama alışık olduklarından itiraz etselerdi de pek sonuç alamazlardı yaa neyse:)
Aldım geldim sandığı eve baktım bayağı sağlam, elyafladım, giymeyi beceremediğim ve atılacaklar arasına ayırdığım bir gecelikle başladım işe ve sonra olanlar oldu zemberek boşaldı.


Geceliği biçince baktım 2 tane kutu kaplanabiliyor:) Gidip kutunun eşini aldım manavdan ve 2 tane desenli kutu yaptım baza altı için, şirin oldu, Baza altına koymaya kıyamadım ve dolap içindeki boş bir alana yanyana koyup o alanı çekmece gibi kullanmaya başladım ki çok daha iyi oldu bu hali. Son hallerini yarın eklerim bunlar arşivden gece yayını:)

                                     


Desenli sandıklar çekmece olunca bu kere düz yeşil bej kanvas bir kumaş geçti elime baza altı için 3 tane daha kutu kapladım.

Bu arada annem bende bir tane isterim dedi, ona da desenli bej bir kutu yaptım.Anneme yaptığım kutudan kumaş arttı ondan bir tane de kendime yaptım:))

Ablam durur mu telefon makina şarjları için küçük bir kutu da bana olsa dedi, ona da kapaklı bir tane yapıldı.

Banyoda baktım bir dolu kullanılmayan ıvır zıvır, ardiyeyi tasfiye edip küçük tuvalete dönüştürdükten sonra yer yok ki koyabileyim:( Hemen bir tane de banyo dolabının üstüne kutu yapıldı, bu kere lacivert kumaşla üzerine de yine daha önce yaptığım banyo takımının kumaşı kaplandı. 2 tane daha bej  orta boy kutu kapladım ama neredeler yerlerini bile hatırlamıyorum.




 Daha da var buldukça eklerim bu yazının altına, bir ara sürekli sandık kaplar halde buldum kendimi üstelik bunları silikonla kaplamıyorum dikerek yapıyorum ki hem sağlam olsun hem de daha düzgün dursun varın düşünün halimi:) Sitenin 2 manavı uzunca bir süre bana çalıştı, çocuklar servis için her geldiğinde taşıdılar sağolsunlar. Velhasıl kelam sandıklar sandık olmaktan çıktılar elime düşünce. Biraz zaman geçsin bunaldım, devam ederim ben yine nasılsa, ayyy nerden aklıma geldi şimdi bu sandıklar daha bazanın altı toplanacak. Offf Banuuu offff, muzursun muzurrrrrrr.

41 yorum:

  1. :)) fiammammmm seri üretime geçmişsin resmen bu ne harika bir fikirdir ve uygulamadır böyle hatta uygulamalar:))) banyo dolabına bayılıyorum zaten dönüştürmüştün.ee üzerinde ki kutuda tamamen uymuş ama ben şu ayaklı duranlara bayıldım onlar ne olucak bazanın altına girmeyecek degil mi?? çok ama çok emek vermişsin ablacım epeyde silikon gitmiştir tabi ahh banu abla muzur banu abla:D:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mavişim o ayaklı kutu değil sadece taburenin üstüne koydum resim çekmek için ama yapılabilir yapılması da çok basit üstelik katlanır da alt kısmı:)) ama ne işe yarar o haliyle ben bilmem:))

      Sil
  2. Epey bir işi var Şulecim ama emeğine değmiş,çok güzel olmuşlar ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Mavişimmm, sen de yap çok kullanışlı hatta dolaptaki rafı bu sayede çekmeceye çevirdim ki en çok orası işime yaradı.Yanlız baza altı için yaparsan kapaklı yap daha iyi oluyor.
    Güldenciğim teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. Kağıtla kapladım, Minnoş'a diye örüp içini kumaş kapladık ama bunlar çokk güzel, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boncukçum sana kediler için bahsettiğim sandıklar bunlar içleri içe gelecek şekilde 2 sandık işini görür. bir de kapı açtın mı misler gibi de olur,boy boy bunlar mandalina sandıkları kartondan ama çok sağlamlar. Kağıtla kaplama kullanışlı olmuyor bizde, ben elyafladım içini ayrıca daha yumuşakda oldu neden yaptım onu bilmiyorum gerçi:))

      Sil
  5. süpersin Fiammacım, kutulara bayıldım, bütün el işlerini tasnifle yerleştir, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh Noblessem ahh bir dağılıyorum pir dağılıyorum ben sıra bana gelinceye kadar kalıyor o dağınıklık, bak üstelik unutuyorum bile:)) El işlerini değilde kumaşları yerleştireceğim güya bu kutulara dur bakalım ne zaman sıra gelir:)) Teşekkür ederim.

      Sil
  6. oooo ne çok kutu kaplamışsın böyle. kırmızılı olan daha mı güzel ne....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Renkli olunca hoşuna gitti herhalde kırmızılı:) Evde ne kumaş varsa onla kaplıyorum Saadetciğim öyle renkli bişilerde istediğim kalınlıkda kalmamış pek olanlara da kıyamadım kızlara elbise dikerim diye:)

      Sil
  7. Kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi sevgili fiemma ellerine sağlık.Süper bir çalışma olmuş çokta kullanışlı. Özellikle banyo için yaptıklarına bayıldım(en kısa zamanda bende deneyeceğim....)
    kendinize iyi bakın, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Pamuşum bayağı dağınıklık topluyor ama kapaklı yap ben pişman oldum kapaklı yapmadığıma bazılarını:)

      Sil
    2. Doğru fiemmacığım kapaklı daha güzel olur olmasınada kapağı nasıl eklicez en ufak bir fikrim yok =)
      sizin resimlerden bakıp yaparım artık,yaratıcı zeka sızınkisi hayranım ne diyeyim=)

      Sil
    3. Pamuşum kutuyu kapla, sonra mukavvadan genişliği boyutunda bir parça kes, onu da kapla yanlız uzun kenarı 3 cm kadar bol olsun, bir tarafını boydan boya sıkıca dik, diğer tarafına da düğme dikersin veya çıtçıt. Olur olur can hadi blogda açma yolunda adımlar at bakalım:)
      Bir de benim yaratıcı zekamı övme aklım zaten bana zarar bir de ego yapmayalım:)

      Sil
  8. sesin soluğun çıkmıyordu,demek ki sandıklarla uğraşıyormuşsun.sen ne beceriklisin,neler de yapmış süper sandıklar.harika banyo dolabı,şimdi bana sandık kovalattıracaksın.mahalle de manav da kalmadı.hobi odamı düzenlemek istiyordum sandıklar çok iyi fikir.ellerine sağlık şuleciğim çok öptümmmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok be can sesim soluğum bunlardan çıkmıyor değil, başka işler peşindeyim pek yakında yayınlarım unutmazsam inşallah.Hem bak dedikodu yapayım sana geçenlerde Banuyla konuştum giremedim dün net'e dedim belli kimseye sataşmamışsın dedi bana:)) O kadar bıkmış yani benden:)) He heeee heee:))

      Sil
  9. Ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar :)) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Xenep, güzellikten öte kullanışlı oldular öyle süslü püslü yapmadım ben sade suya oldu bunlar yani:)

      Sil
  10. Vay vay vay ne güzel bir fikir bu yahu. Fiamma' cım döktürmüşsün yine ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lara'mızın güzel annesi teşekkür ederim.uyanmadı mı daha nettesin:))

      Sil
  11. Ay ne kıskançsıııın :))))
    Amma uğraşmışsın be hatun, ben hayatta senin gibi uğraşamam, hemde benim ince tahtalı dediğim kasalarmış, ıııh... Hele kumaş kaplamak hiç bana göre değil, çünkü bir kış geçti mi leş gibi olur, onun için kumaş kaplama yapmıyorum ya hiç, ancak kumaş kılıf, çıkart-yıka-ütüle-tak :)
    Ama pekte şık olmuşlar be canım, zevkine-ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy ne kıskançlığı yaa aralıktan önce yapmışım ben bunları aklıma sen getirdin ben de yayın haline getirdim. Kumaş kapladım ama diktim Banuşum baktım olmadı yıkarım ne olacak geç kurur biraz ama kurur, o da olmadı astar kalır içinde yeniden sevdiğim kumaşlarla kaplarım. Fiammanın işi tekerrür ve tevekkül üzerine kurulu:)))

      Sil
  12. deniycem ablacım ama ben senin kadar sabırlı degilim bi tane yapıcam:D ama duvara asıcamm :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bir taneyle başlamıştım, dene seveceksin ama dik yapıştırma yapma,Mavişim.

      Sil
  13. Lara' cım uyuyup uyanıp duruyor ben de aralarda uyuyamayıp size kaçıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kokla bizim içinde kokla mis mis oooo, bunlar iyi günlerimiz o zaman gittikçe uyku saatleri azalıyor 5 ayında 15 dakikaya düşüyor haberin ola can:)) Ana kız beraber yazı hazırlarsınız o zaman, olleyyy:))

      Sil
  14. acilen manav bulmam lazım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa hakikaten manavda kalmadı artık değil miçevrede:)) Ben benimkilerin kıymetini bileyim. Bulamazsanız pasajda bir dükkan açıp satarım size:)) Pazarlara da bak Nalancığım oradakiler geri götürmeye üzeniyor olmalılar ki terk ediyorlar sağa sola:)

      Sil
  15. Harika olmuşlar, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Teşekkür ederim Sevgili Lila-Handcraftcığım:)

    YanıtlaSil
  17. Ammada çok kaplamışsın Şuleciğim.Sabrına hayran kaldım, bir de dikerek yapmışsınki , daha da zor benim için.Kasalrın son hallerini de eklersin değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazan'cığım daha da yapacağım ama küçük boy da bunalınca ara verdim.Son hallerini çarşambadan sonra ekleyeceğim aklımda:))

      Sil
  18. Süpeeeeeeeeeeeeeerler Şule abla. Ne kadar şık olmuşlar. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Dilekciğim daha iyileri senin olsun can.

      Sil
  19. ne güzel olmuşlar:)ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  20. maşallah bacıııım,bense kızla,oğlanla öpüşüp koklaşmaktan başka bir iş yapmıyorum. Bir onu bir öbürünü. Sevişirken de sırayla dövüşürken de

    YanıtlaSil
  21. :)kutucu hanım!:)alemsin ama süpersin.valla bende istiyorum söylemesi:) ellerine sağlık canım.güle güle kullanın hepiniz de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kutucu değil, sandıkçııı:)) Kutulara geçmedim daha:) Sağol canım hadi sende manav'a bir uğra...

      Sil
  22. neler yapmışsınız böyle. sandık sandık olalaı böylesini görmedik daha.

    onmarıfetten asyayaren ben . eski blogdan tanışıyoruzda bloğumu hackerlandı yeniden kurmak zorunda kaldım beklerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asyayarenciğim, hatırlamaz mıyım, ilk aklıma gelen örgü patikler, peyote takılar değil mi? hemen ekliyorum ve uzun bakacağım bloğuna, canım geçmiş olsun dileklerimle virus programı edin bence, sandıkları şımarttım biraz güzel yorumunla da ben şımardım.

      Sil