.

.

17 Mart 2012 Cumartesi

2012 Bahar Totemi:))



Kaynak: Boraplastik:))


Halil Sezai'nin ''Olsun'' şarkısının Şahan versiyonunun ''Ayyyyy...ayyyyyyy'' bölümünü arka fona alayım ve bu yazımı taçlandırayım efendim... Vallahi ben sanırım yaklaşık bir aydır bulandığım işle şarkının bu kısmını en az onlar kadar iyi söyledim durdum. Hiç sesim soluğum çıkıyor mu bir aydır? Hoşş bazı arkadaşlar pek memnun bu durumumdan kimseye sataşmıyormuşum, sessizliğimden belliymiş dee ama neysee :)), nihayet kendi küçük dünyama döndüm, kendi küçük dünyamda gelişen her türlü kaosumu seveyim ben diye diye:))

Son yıllarda sabrımın hiç olmadığından yakınırdım yaa, yok vallahi öyle değilmişim meğer:)) Annem söylendi, benim gıgım çıkmadı:)) Yoksa halim mi kalmadı ne?



İlk çalışmamı malum biliyorsunuz, halam kendi için yıllar önce bu işleri bilen bir arkadaşının yardımı ile güya kolay olan  bu setleri almış, 3 tane, (bu arkadaş halamı hiç sevmiyormuş herhalde)(Bak halacığım haberin ola!!!) ama işleyememiş bir türlü.Bundan sonrada işleyemem sana göndereyim dedi, olur dedim. Dedim demesine deeeeee, bu işleri sürekli ve severek yapanları ayrı tutarak, sabrım ve inadımdan ötürü ''2012 Altın Huni'' ödülünü hakettim. Bu ikinci çalışmam bu yıl içinde, ilkini Ocak ayında yapmıştım, onu mumla aradım işlerken ,elde kalan birrrr var daha, onu biraz daha aydınlık ve bunalımımın geçtiği günlere saklıyorum. İlk çarpı işi tabloyu yaparken geceleri rahatlıkla işleyebiliyordum. Bu ikincisini de öyle lay-lay-lom geceleri televizyon karşısında oturur işlerin sandım ama yanılmışım. İlk gün gözlerim şeş beş olunca gündüz pencere önünde işlemek zorunda kaldım, tabii günlük düzenim iptal oldu, bazen 4-5 saat didindim durdum bazen aklım işte kaldı elime alamadım, delikler o kadar küçük ki bütün gün işliyorsun bir bakıyorsun bir arpa boyu yol ancak katetmişsin, bir tırnak büyüklüğündeki yeri ancak işlemişsin.(Kii bu işe gönül verenlere hayranlık duymamak elde değil) Bir de açıklamada iplik sayısını belirtmemiş, tüm yönergeyi altüst ettim, hatmettim ama bulamadım, delikler küçük olmasına karşın normal kumaştan çok iri olduğu için genel olan floss içinden alacağın 2 sap ip uygulaması gözüme hiç hoş görünmedi, ben daha sık dokuma bir şey istiyordum bu nedenle floss diye tabir edilen ipi yani tümünü önce tek kat denedim onu da beğenmedim, bu kere o ipi de 2 kat kullanarak işledim ve işi daha da zorlaştırmış oldum. Tabii bu da setin içindeki ipliklerin yetmemesi sorunu ile karşı karşıya bıraktı beni, hoş öyle yapmasaydım da yetmeyecekti ipler, çünkü tablonun tamamında hiç yer almayan gri ipten 50 sap koymuşlar neredeyse tablonun tümüne hakim renklerden 3-4 sap, Allahtan nakış ipliklerinin renk tonlarını üzerinden onca yıl geçmesine rağmen tutturdum da manzarayı bitirebildim.(İpleri aldığım yerdeki arkadaşta genel olarak setlerin ipliklerinin yetersiz olduğunu işe başlamadan önce mutlaka ek iplerin alınması gerektiğini söyledi, ki sizlerinde böyle setle iş yapacaksanız aklınızda bulunsun) Yarım çarpı olarak işleniyor ama bir daha böyle bir işe kalkışırsam tam çarpıyı tercih ederim. Kasnakta işlemek elde işlemekten daha zor geldi bana ama yarım çarpılar özellikle kasnaksız işlendiğinde yamuluyormuş, onca emeğin heba olması demekti ki cesaret edemedim.İşe başlamazdan evvel bir de kasnak yaptım. İşleme bittikten sonra Fransız Düğümü, Kurdela Nakışı, Lazy Daisy, Sap işi, İğne ardı gibi işlemelerle zenginleştirip bitirdim, ben bu işlemelerde sete sadık kalmadım renkleri değiştirdiklerimde oldu fazla veya eksik yaptıklarımda...

Kasnak Çalışması İnşaat çıtası ile yapılırsa ancak bu kadar olur:))

Çalışma tuvali:))

Karınca Duası:))

Altın hunimi elimde karşınızda reverans yapıp, Fiamma Production iftiharla sunar diyorum:))

İşlerken Karınca Dualarını kurşun kalemle boyadığımdan bayağı kirlendi, çünkü ellerimi temiz tutamadım, başa çıkamayınca da boşverdim elleri çitilemeyi:) Kurdela Nakışlarına geçmeden evvel kasnaktan söküp yıkadım. Hep yönergelerdeki ellerinizi yıkayın komutunun önemini merak eder dururdum, kirlenince işleme keyfiniz öyle bir kaçıyor ki bir an önce bitirip yıkamak isteği ile boyuşup duruyorsunuz:))




24 yorum:

  1. Hatice senin olsun, ben neticeye bakarım. Seni yamultmuş olabilir ama kendisi bir şâheser olarak çıkmış ortaya:)) Doğrusunu istersen de cesaretine hayran oldum:)) Benim gözüm asla yemez bunu yapmayı. Haa, bir mesele daha var. Zamanlamana da bayıldım doğrusu. Şimdi ben bunun üstüne kendi işlememi nasssıl yayınlayacağım hı? Söyle bana nasssssıl?:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimki deli cesareti Nedretciğim, bodoslama her işi itina ile dalınır:))Benim de gözüm yemiyordu ama bundan sonra her sene bir tane deneyebilirim, işlerken söylendim ama iplik aldığım yerde öyle güzel tablolar vardı ki aklım çıktı. 1 hafta oldu asalı yerine ama anca aktardım can bilemedim eş zamanlı çalıştığımızı, sen yayınla güzeldir güzellll:)

      Sil
  2. Sen hunini taka dur ben önünde şapkamı çıkarayım:) 1 ay gibi kısa bir sürede bitirdiğin için ayrıca tebrik ederim fiammacım.

    Eller niye yıkanacak diyip durdun al sana işte tecrübeyle sabitlemiş oldun. Benim de aynı bahsettiğin tarzda kirlenmiş bir işlemem var, ara sıra gözüme takılıyor ama hiç oralı olmuyorum.

    Sunulan emek işi kadar ona eşlik eden yazı da önemli. Sen öyle güzel yazmışsın ki, kendini sonuna kadar okutturan bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nalancığım bu işin aslı ne kadar da biter hiç bilmiyorum çokta merak ediyorum üstelik fazla sürat mi yapıyorum diye ama benim elimde iş sürünmeyecek sürünürse tam sürünür:)Sus sus elleri yıkama konusu feci bişiymiş, yalamayacağım ya bitince diye söyleniyordum:))) Ama ben sıvı deterjana yatırdım 1 saat, sonra avucunla gezindim,misler gibi oldu neyse ki kirlenince temizlemesi imkansız değilmiş onu da öğrendik:))
      Yazı konusuna gelince inan kendiliğinden gelişiyor müdahil değilim ben:) komedi trajediden, trajedi de komediden beslenirmiş:)

      Sil
  3. şuleciğim zor işlerin kadını,bu işleme adama gerçekten huni taktırır valla,bir de üstüne nakışlar yapmışsın senin sabrını kutlarım.amaaaaa harika olmuş harikaaaaa ellerine ve de gözlerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpilciğim teşekkür ederim, gerçekten güzel olduu bitince ben de sevdim bir daha yapmam diyorum ama zevkli de, müşteri kaçırır yazım ama denemek isteyenler denesin mutlaka derim.

      Sil
  4. Sabrına hayran kalmamak elde değil sevgili fiemma tüm çalışmaların için ettiğim lafların hepsine ilaveten maşallah sabır yumağıymısşın demek istiyorum.Benimde çok hoşuma giderdi int.de dolaşırken bakardım acaba yapabilir miyim derdim ama en kolay setler bunlarsa en zorları nasıldır hiç düşünmek bile istemiyorum o yüzden beynimden tüm o düşünceleri siliyorum =)
    gözlerine emeğine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pamuşum vazgeçme sakın:(, bunları halamın arkadaşı kolay diye aldırmış ama değildi yeni başlayan biri için kabul, çok kolay olanları var onlarla başla. Haydaaa ben napmış oldum şimdi senin cesaretini kırarak:( oysa benim felsefem her daim şu ben yapabiliyorsam siz de yapabilirsiniz.

      Sil
  5. Allah sabır versin. Nasıl dayandınız buna?! Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım verdi Rabbim sabrını ki biltirebildim Sevgili Elif, uzun işlere gelemiyorum ben hemen 1-2 günde bitsin istiyorum yoksa zevkli tavsiye ederim.teşekkür ederim.

      Sil
  6. Vaayy...Öpüyor ve kutluyorum seni canım.
    Bu arada bende bir fotoğrafın var,harikayız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EEE bana da mail at halacım, şimdiden özlemişlerdir seni benim gibi:)

      Sil
  7. Valla tam ödüllük iş çıkarmışsınız. Harika olmuşlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Hayaller Atölyesi bu yüzden kendime huni taktım:) iddialı olduğumdan değil ama hep sabrımın yetmeyeceğini düşündüğümden:) teşekkür ederim.

      Sil
  8. Amanın şahaser olmuş :) Bütün övgüler alnının akıyla senindir canım.

    YanıtlaSil
  9. Waoooo..Fiamma my dear, this is such an awesome work, I really Love it, You are such a smart lady!
    Love you dear.
    Love from Pakistan..
    Allah bless you with lots of success,InshaAllah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you, Dear Khadija:)I gave an exam with my patience.)Maybe, one day, I can paint just like you:) Love from Turkey too:))

      Sil
  10. Ellerine sağlık Şule abla. Süpersin valla ne diyeyim.

    YanıtlaSil
  11. çok emekli ama bir o kadar da şahane bir çalışma olmuş.tebrikler.

    YanıtlaSil
  12. bende sevgili Nalan hanım gibi şapka çıkarıyorum fiammam.mümkün değil yapamam o sabrı gösteremem.çalışma şahane senin keyifli yazınlada taçlanmış adeta.ellerine sağlık canım benim.süpersin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sınamak lazım Alanaycığım, elde kalan sabrı öğrenmek için ara ara böyle şeyler yapmak imtihandan geçmek gibi:)) Bence dene...Teşekkür ederim can.

      Sil