.

.

13 Mart 2012 Salı

Gül Kutu

Sandıklarla başladık işe hızımızı tabii alamadık, öyleyse  kutularla devam edelim:)) 
Yıllar önce banka da çalıştığım ve bu işlerden çokkk uzaklarda, ben tutmayan hesaplarla becelleşirken bir arkadaşım kendi eliyle yaptığı bu kutuyu hediye etmişti de hem nasıl sevinmiş hem de ben elalemin parasının kuruşunun derdine düşerken onların böylesi güzellikler yapıyor olmasına nasıl da imrenmiştim. Emekli olunca hayatımın en çok bu bölümünü seviyorum, bu yüzden bodoslama her işe el atma arzusu ile rüzgar beni nereye götürürse savrulup gidiyorum.
Yıllar sanırım kutunun çiçeklerini de olgunlaştırdı,  dökülüp saçılmaya ve ortamı bulamaya başladılar. Kapağı da kopup elimde kalınca el atma zamanı gelmiş demektir. Rengiyle oynamak istemedim çok güzel ve sağlam bir bordo üzerine koyu kahve ile çatlatma yapılmış, koyacağım ortama da uygun, elimdeyse malzeme adına bir şey yok. Aklımda bir sürü fikir uçuşuyor oysa acele etmeyip sadec bir iki gün sonrasına  biraz  malzeme almaya vakit ayırsam daha farklı şeyler yapabilirdim ama ardımdan atlı kovalıyor ya illa elime aldığım anda değişim gerçekleşecek.  Plan yok, program yok, malzeme yok, vay haline kutunun:))



Kutunun sökülmezden evvel ki hali kaybolup gitmiş resimleri aktarırken bilgisayarın içinde. Ama çöpleri kalmış:)) anlayın ne hale gelmiş:)

Bu da menteşe takıldıktan sonraki hali...Dana önceki halinde içten bir kumaş parçası tutuyordu kutu ile kapağı.

Ondan sonraki aşamaları yine kayıp, bu bilgisayar ne yapıyor benim aktardım sandıklarımı yaaa:((
Bu yüzden geçelim sondan bir önceki aşamaya:))
İşte o hali, bu hali:))

Dikkat etmemişim sutaşının birleşim yeri tam öne gelmiş, gözüme batıp duracak, bir saten gül ayıbını örter, onu da kutunun üstüne kondurdum mu tamamdır:))



16 yorum:

  1. yazmasan farketmiycektim ki :)bir gülde orda açmış :))
    ne güzel olmuş çok romantik:)

    YanıtlaSil
  2. Su taşının açık yeri olmasa bile o gülü yapıştırmalıymışsın zaten. Çok severim öyle çerçeveden, sınırdan taşmalara. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Birleşim yerine çare düşünüyordum:)) ''Keşke yakarak birleştirseymiş'' filan diye fesat düşünceler aklımdan geçiyordu ki... gülü gördüm:)) Bilmez mi benim arkadaşım ayol, bil-mez- mi?:))) Elciklerine sağlık. Bu estetikten sonra on yıl daha yaşar o:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaktığımı hatırlıyorum yaa Nedretciğim ama demek olmamış eksik kesmişim, o gülün oraya konacağı varmış belki de:)) Nerden baksan en az 20 yıllıktır o kutu belki çok daha fazla geçenlerde son halini gösterdim arkadaşıma gülüştük ayy sen halen saklıyor musun bunu dediii

      Sil
  4. Ben de severim Nihalciğim taşmaları da, bu kere yeri itibarıyle tesadüf oluştu, ayıp örttü:))

    YanıtlaSil
  5. şuleciğim kutu senin ellerin de yeni bir kimlik bulmuş ve de harika olmuş.atmak yokkkk yeniden yapmak varrr.ellerine sağlık.ayrıca kutunun aldında ki dantel de gözümden kaçmadıııııı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpilciğim, teşekkür ederim, atınca da istediğin gibisini alamıyorsun bazen atmayınca da öyle güzel şeyler görüyorsun ki almıyorsun, ironik bir durum yani. Bizim ev klasik bir ev Serpilciğim seviyoruz böyle 80 lerden kalma dantelleri, dolu bizde bunlardan ama en çok renkleri nedeniyle bunları seviyorum.

      Sil
  6. Aman da aman, gene ne güzellikler çıkmış elinden, pek romantik bir kutu olmuş, yeeepyeni, ellerine sağlık zevkli hatuuun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim can, daha temizliğe girişmedim baharı bekliyorum tabii yardıma seni de:))ufak tefek tadilatlar la romantizmi yakaladım demek ki:)

      Sil
  7. Süper valla daha ne olsun. Yeni bir hayata başlamış kutucuk. Ellerine sağlık Şule ablam. Keyifle kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederinm Dilekciğim, daha iyileri sizlerin olsun inşallah.

      Sil
  8. Pembe çicekler falan, tam zevkime göre Şule.Ama ara aşamalarıda merak etmedim desem yalan olur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ara aşamalarda fazla birşey yok Nazancığım, içindeki çiçekler kuru çiçekti ve un ufak olmuştu, camını temizledim, muzük kutusu vardı onu söktüm çiçekleri siikonla iç kapağa yapıştırıp monte ettim.Resimleri yok:( bulamıyorum bu bilgisayarın içinde, bahar temizliği yapmak lazım buna da:))

      Sil