.

.

26 Ocak 2012 Perşembe

Kanaviçe İpi Bobinleri


Elimdeki her işte olduğu gibi son yaptığım kanaviçe setinden de artan ipler oldu.  İlk seti kullanmaya başladığımda neresine yetecek bu ipler diye düşündüydüm oysa ama yetmekle kalmayıp arttılar bile. Ufak işlemeler için lazım olur diye atmaya kıyamadım, öyle saçak saçak da dolaşmasına gönlüm razı olmadı. Bazen bir sap ip  rengi için kıvranıp duruyor insan. Hem derli toplu dursun hem de bobinler bir defalık olmasın çok kere kullanımlı olsun dedim. Otel dikiş setlerinden büyükçe olanlarından birini baz alarak kalıp çıkardım kalın bir kartonu  elimdeki yapışkanlı folyo ile kaplayıp kestim. 50 yi geçti ama burada sadece bir bölümü var halende kesmeye ara ara devam ediyorum.
Tabii bütün bu hazırlıklar Serpilciğimin sergisinden  aldığım ama farklı amaçla kullanacağımı söylediğim kanaviçe iplerimi barındıracağım kutu için:)) yani şimdilik öyle, kutu daha sık elimin altında olsun istiyorum aslında belki başka yere aktarırım bu ipleri hiç belli olmaz benim ne yapacağım.





19 yorum:

  1. Bana diyorsun, sen de hiç boş durmuyorsun Şuleciğim.50 tane bunlardan yapmak, az iş değil.Ama iyi fikir, bende kanaviçe iplerin dağınık durmasından hoşlanmıyorum...

    YanıtlaSil
  2. Çok iyi fikir, bende de var bolca birbirine dolaşmış kaneviçe ipi yumağı, denemek lazım, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. valla bravo fiammam hiç üşenmemişsin.hemde kaplamışsın.ellerine sağlık canım ve kaneviçelere kolaylıklar diliyorum.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Depolamak için ile şık bir çözümün var yani Fiamma' cım. Ellerine sağlık, derli toplu olmuş gerçekten...

    YanıtlaSil
  5. çok iyi fikir, bende birkaç gün önce kalıbını hazırladım, kesilip kullanıma alınmayı bekliyor:)) ip değilde kurdelelerimi toparlamak için..
    eline sağlık. derli toplu günlerde kullanman dileğiyle:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Harika fikir bence, hem düzenli hemde çok tatlı durmuş.

    YanıtlaSil
  7. ne güzel derli toplu olmuş ellerine sağlık bize de ilham vermiş oldun:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. ne güzel yapmışsın.İpler derli toplu olmuş..
    İpler saçak gibi olduğunda hemen atasım geliyor, böyle süper oluyormuş.
    Fikrine,emeğine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  9. Demek dün bu iplari ayırıyordun. Epey uğraştırmıştır seni. Ama derli toplu olmuşlar...

    YanıtlaSil
  10. Nazancığım, 50 yi de geçti:)) ama derli toplu oldu, daha da lazım olacak sanırım diğer kanaviçeler bittikçe sonra tabii sıra bunları kullanmaya gelecek yine dağılacağım, nasıl bir çarktır bu bir yandan toplanmaya çalış bir yandan dağıl dur bu yüzden hiç boş vakit kalmıyor bana can.
    Elişi defterim, Asortikciğim aslında ben bunları deterjan kutularının düz yanlarını keserek yapmak istiyordum daha önce kurdelalara ve yünlere yapmıştım onlardan ama şu ara birikmedi kutu fazla elimde o yüzden kalkışmadım o işe, çok sağlam oluyor öylesi karton nihayetinde eskiyecek bir süre sonra:)
    AtölyeKediciğim teşekkür ederim Hepsi bitince ne olacak bakalım daha sürüyor çalışma:)
    Sezobigocuğum fikir verdiyse ne mutlu bana, can.
    Sevgili Düşlerimdekiinciler, ben de atmamak için yaptım zaten, yoksa depolayacak yerim yok o haliyle ama çokta lazım oluyor tek bir sap bile bazen.
    Saadetciğim dünkü iş bu değildi:)) Yeni yapacağım goblenin iplerini ayırdım renklerine göre 2. resimdeki hale getirdim tomarla ipi, 2 gün sürdü vallahi karman çorman renkleri numaralara göre ayırt etmem işlemeye başlayamadım daha bu yüzden, kimbilir ne kadar zamanda bitecek bakalım.
    Alanaycığım teşekkür ederim can, böyle şeylere üşenmem ben hiç sonunda toparlanacağım diye aleltecel yaparım üstelik:)
    Ülkerciğim, hiç bir zaman dilediğim gibi toparlanamam ben ama isterimki düzenli olsun herşey.

    YanıtlaSil
  11. Fadişciğim, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  12. Ne güzel düşünmüşsün Fiammacım ellerine sağlık...alttaki damacana kılıfınada bayıldım ayrıca...sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  13. demek kutuyu bu amaçla kulanacaksın sen harikasın şuleciğim, düzenden 10 puan verdim.çok iyi fikir zira bende saçak saçak iplerden çok sıkılıyorum.atölyeye bekliyoruz salı-cuma çok öptümmmmmm

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Zeynepciğim teşekkür ederim, sen de sevgiyle kal can.

    Serpilciğim ilk gördüğüm anda amacım buydu,halihazırda kullandığım dikiş kutumu da eklemelerden sonra kullanışlı hale geldiği için seviyorum, sığmazdım bu güzel kutuya. Ama kutuyu her an elimin altında istiyorum sonuçta sürekli kanaviçe işleyen biri değilim,ne yapsam daha bilemedim, dur bakalım hele. Atölye ye gelince:)) gelip dağıtacağım tabii orayı da ama bu hafta annemin kontrolleri var. yarın da var:( hava soğuk bakalım:( biraz havalarda düzelsin söz oradayım ben doyamadım hiç birinize ki daha:))

    YanıtlaSil
  15. Aferin, bak böyle derli toplu tertipli olacaksın işte :)

    YanıtlaSil
  16. Senin kukaları kıskandı benim ipler ondan hizaya girdiler Banuşum:))

    YanıtlaSil
  17. Eline sağlık yorulduğuna değmiş. Çok güzeller.

    YanıtlaSil
  18. Teşekkür ederim Nalancığım:))

    YanıtlaSil