.

.

22 Eylül 2011 Perşembe

Sırça Köşke Taşındım:))


Görmemişin 2 parça minyatürü olmuş, ''Sırça Köşke Taşındım'' diye başlık atıp, müze kurmuş derler benim gibisine:)) Tam da ''Sırça Köşkü'' tasarlarken kendi kendime güldüm bunları düşünerek:)) 
Aslında hızımı alamasaydım sadece Sırça Köşke taşınmakla kalmayacak bir de alarm sistemi kurup V.İ.P  bir koruma dikecektim başlarına. Neyse şimdilik bu hali ile kalsın bakalım, ek tedbirleri daha sonra düşünürüz:))
Malum ''Focus too close'' da daraşmalık alana kendi yaptığım hata yüzünden sığışmak zorunda kalmış ve aslen orada hayal ettiğim kedileri, örgüleri ikinci bir minyatür yaparak ''Arka Bahçe'' ye taşımıştım. İçime sinmedi sinmemesine ve daha geniş bir alana taşınacaktım taşınmasına da, ev ve evdekiler ve de eve gelenler faktörü düşünce aklıma böyle korumalı bir alana taşınmanın huzurumun kaçmaması açısından daha iyi olacağına daha resimlerini çekerken karar verdim:))

Efendim, bizim evin halleri bir tuhaftır, insanlar dokunmadan bakamazlar hiç birşeye ama hırpalayarak, tüm güçlerini deneyerek dokunurlar her nedense:))''Daha kurumadı!!!'' dememe fırsat kalmadan 2 parmak arasına alınmıştır çoktan baktıkları nesne:) Bu sırça köşke taşınmadan önce, resimleri çektikten sonra tüm kutuyu derleyip toplayıp hemen ortadan kaldırdım, çünkü ortada bıraksaydım 15. dakikada benim günlerce uğraştığım objeler kırılıp her biri beş parça olurdu. Bir diğer faktörde ben evdeyken ve evde yokken eve gelenler ki aslında en tehlikelileri de onlardır.  Hele bir tanesi var kiii, sanırsınız acıların çocuğu, başını omzuna dayayıp öyle bir n'olurr ifadesi takınır ki istersen verme istediğini:))) Bade'den bahsediyorum tabiii:)) Eve gelen çocuklar oynasın diye ayırdığım evin çeşitli yerlerindeki oyuncakların yerlerini ezbere bilir. Tek tek alırız onları bulundukları yerlerden onlar alınmadan kendi mekanı kurulmadan rahat etmez sanki. Mesela her geldiğinde bizim banyo da duran kuşlarıma takılıdır özellikle, eve girer girmez onların başında alır soluğu:) En küçükleri Badedir, annesi, babası, babanesi, halası, annanesi,dedesi... tüm aile minicik parmakları ile kendini bulur bir kuşta. Bu bayram ben malum çok meşguldüm , annesini alıp doğru banyoya gitmiş kuşları almak için, anne ellenmez onlar diye almış getirmiş gerisin geriye bir de azarlamış, sıra gelmiş teyzeme ''Sakın, Fiamma kızar bize!!!'' deyip o da vermemiş, bir baktım mutfakta biri tutmuş eteğimden çekiştiriyor beni ''Vermiyorlar Bade'yi'' diye diye. El mahkum anladık derdini düştük peşine, aldık elimize bir sepet, başladık rituele, anne dedik yıkadık, baba dedik yıkadık, hala dedik yıkadık. Yerleştirdik sepete, Bade'yi mahsus yıkamıyorum bakalım ne yapacak diye ahh nasıl bekliyor Bade'yi ,kafasıyla tasdik ederken yıkadıklarımızı ama gözü de onda:)) Hadi bitti alıp gidelim dedim kuşları, ahh bir boynunu büktü Bade gelmeyecek mi bizimle diye sanırsınız kuşları aldım gidiyorum, sanırsınız acıların çocuğu kalacak tek başına banyoda:))) Mıncırdım, mıncırdım, öptümm kokladımm tabii fırsat bu fırsat. Sonra aldık sepeti, aldık kuş Bade'yi doğru salona, annesiyle teyzemin önünden zafer kazanmış edasıyla elinde sepeti göstere göstere bir geçişi var kiiii Allah Allah yani. Gece gece mışıl mışıl uyuyordur şimdi, nerden düştü aklıma ki:(( Neyse...
EE haksız mıyım sadece Bade'yi düşününce bile bunları açık alanda bırakmak istememekte?


Halen tam yerleşmiş değil, yapıştırmadım eşyaları, avizeyi takmayı yine unutmuşum:))

27 yorum:

  1. Ne kadar ince iş ne güzel olmuş fiammacım, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. günün birinde Allah (c.c.) nasip ederse mutlaka deneyeceğim minyatür çalışmayı...
    bayıldım, harika olmuş... emeğine sağlık...
    aman iyi koru, onca emek var onda:)
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. kesinlikle haklısın fiamma:)böyle emek bırakılır m? sadece meraklı minikler değil ki sakar büyüklerde var değil mi?:))(mesela benim dayım tek başına yetiyor.ailen birinci ayaklı felaketi:))çok güzel oldu.yine söylüyorum.ellerin dert görmesin..

    YanıtlaSil
  4. Ben de ''gönül bir sırça saray ''sanırdım.
    Bunları imal ederken österdiğin sabrı mı kulayayım,evdekilerde köşe bucak sakınıp kollayabilmeni mi?Bilemedim şimdi.
    En iyisi ben Bade yi öpeyim.Ah,bir de bulsam.

    YanıtlaSil
  5. dikiş makinası, sandalyeler, o minicik saksı, tepedeki kuşlar.... ne ince ayrıntılar Fiammacım, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Aştın arkadaşım kendini bayıldım şeffaf ev olmuş bu ellerine sabrına sağlık,Bloger buluşmasına gelsende tanışsak diyorum...

    YanıtlaSil
  7. Sen artık gerçekten aştın. Nefis olmuş bu. Şimdi o küçük odadakileri mi topladın buraya. Duvardaki raf, kilim, çiçek, bayıldım bayıldım. Bravo :) Aman iyi koru evdekilerden ve misafirlerden :))

    YanıtlaSil
  8. Bade'nin annesi bloğunu takip ediyordur sanırım. Yani Bade öyle ya da böyle görecek bunları. Bade'den kaçış yokkkkkkkk

    YanıtlaSil
  9. güle güle oturun sırça köşkünüzde:)))
    elinize kolunuza sağlık, çok güzel olmuş. kuşları kurtarmışsınız bade'den:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. saray gibi olmuş cidden metini okumakta çok keyifliydi ablacım aslında tam badelik bu boy aynnası ve terzi makenide var çok ilgisini çekceginden hiç şüphem yok kuş yuvasınada bayıldım çok öpt

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Bahar006cığım ince iş değil benimki el kantar göz terazi,teşekkür ederim.
    Sevgili Okuyancığım bence erteleme dene ufak bir parça eğer çok istiyorsan.
    Sevgili Alanaycığım teşekkür ederim, sakarlıkta ayrı konu biz de ama en tehlikesi dokunma eylemi şimdilik:))
    Ah Tülinim, yie isterse dayanamam veririm gibi gözüküyor kesin dikatini çekecektir ama onun oynamaması gereken parçalar da var üstelik:))Gönül sırça bir saray çok doğru biliyorsun Tülinim, kırılmaya görsün onarılmıyor kolay ve eskisi gibi de olmuyor üstelik kim demişse doğru demiş:)
    Noblesseciğim teşekkür ederim canım.
    Meralciğim keşke baştan böyle bir çalışma yapsaydım dedim. Neyse bundan sonrakilere inşallah, teşekkür ederim.Bloger buluşması çok zor bu sıralar, inşallah başka sefere veya yolun düştüğünde ben de çok isterim seni tanımayı.
    Sevgili Cebimdeki Renklerciğim evet o kutudaki herşeyi buraya transfer ettim, ferforje demirler dahil pek belli olmuyor ama pencere falan da yaptım, görselik bozulmasın diye. kapıları tekrar boyadım ve masif kapladım. Masa ve dikiş makinası tekrar ele alındı bu vesile ile,hala da yapılacak şey var:))
    Saadetciğim, ailemden çok az kişi bloğumdan haberdar burası benim sırça köşküm ve öyle de kalsın istiyorum. Bademin annesininse takip edecek zamanı bile yok şu aralar.Malum Buse miz oldu Badeye kardeş artık ilgi ikiye bölündü. Şubattan sonra da işe başlayacak, öğretmen annemiz kolu kalkmıyor eve dçndüğünde garibimin, o en güzel zamanlarını onlara ayırsın o mutluluk bize yetiyor..Bade gelince saten hemen keşfeder bunu ilerde veririrm zaten ona isterse aklı ersin bir hele ne isterse yaparım ben ona nasılsa bulaitık minyatüre:))
    Sevgili Asortikciğim, teşekkür ederim ben de sevdim bu halini duvarsız oluşunu.
    Mavişim teşekkür ederim, yazdıklarımdan keyif alman da mutlu ettim beni:))Ben de yanaklarından öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
  12. İyiden iyiye minyatürcü oldun Fiamma'cığım:)) Sırça köşk çok şık olmuş:))) Devam et sen bu işe, çocuklar görmeden:))

    YanıtlaSil
  13. Canım Nedretciğim, vallahi öyle oldu. Sırça köşkü ben de çok sevdim hatta normal maket bir kutu olarak kullanabileceğim malzemeyi düşününce bu halini daha fazla sevdim. uygun malzeme bulunca farklı çalışmalarla devam edeceğim bu türde çalışmalara ama 11 km öteye gidemiyorum ki evden de bakınabileyim gönlümce.

    YanıtlaSil
  14. Tek tek uğraşmışsın, bakarken gözüm yoruldu, yapmayı düşünemiyorum Fiamma.Bir de kendinde sabırsız dersin, ellerine emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Yaptı en sonunda bunu da yaptı hatun:) Şimdi bir de kat çıkarmı buna acaba hızını alamayıp:)

    YanıtlaSil
  16. Nazancığım, teşekkür ederim. Sabır herkeste değişken bir şey belki de bu yüzden sabırsızlıımdan sızlanıyorum sıkça. Mesela ilmek ilmek örgü örmek hep hezimetle sonuçlanıyor ben de hele ki uzun bir iş olursa, araya ne işler aldım ama bak daha o pek hevesle başına oturduğum dokuma işini bitiremedim henüz. Amma şimdi ben ne yapacağım yine o işin başına dönüp bir kez daha deneyeceğim, işte ben de sabır öyle tecelli ediyor şekerim. Vaz geçerek değil bunaldığım yerde bırakarak ama sonra tekrar dönerek. Banucam bilmiyorum henüz ama bitti bu kadar diye bir söz vermedim kendime neden olmasın?

    YanıtlaSil
  17. fiammacığım sen minyatür ustası olmuşsun valla bir de kursa gideceğim diyorsun ayol sen kurs ver de sana gelelim.süper olmuş.takına desen laf bulamadım ellerine sağlık sevgilerimle

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Serpilciğim sen bir git ben de gideceğim işte bana ne bana ne:)) Aslı hanımla Kasım gibi kararlaştırdık bile:))umarım düşlediğim gibi olur. Daha çok tekstil ağırlıklı birşeylere yönemek istiyorum, tabii benim isteğimle olmayacak gibi görünüyor sana bahsettiğim sebeplerden ötürü, sen ufaktan çıtlatsan ne iyi olur diyorum hani gittiğinde:)

    YanıtlaSil
  19. tamam fiammacığım tiyolar hemen sana gelecek hiç merak etme.

    YanıtlaSil
  20. şule şule şule şule ...
    heyecanla geldim..sana bişey anlatmak için...
    bu minyatürlerin etrafındaki duvarlar için fikrim geldi benim...
    ay yok vazgeçtim anlatmayacağım :)))
    dur yapayım da öyle göstereyim, bak çok şaşıracaksın cankuş...
    tutmayın beni, aklıma bişey geldiii :))))))

    minyatürde ustam oldun valla...seninle gurur duyuyorum can...bitanesin sen... :)

    YanıtlaSil
  21. He hee yap göreyim Figen ablacığım, çok şey yapılabilir o duvarlara, boyanabilir, kısmi olarak kduvar kağıdı ile kaplama görüntü verilir, renkli yapılır, ben sade sulu bıraktım bakarsın bir gün onları da hayata geçirmek için el atarım ama şimdi değil belki senin yaptığından feyz alırım, tutmayayım seni hadi yap gel. Haddim değil ustalık ayrıca ben sadece kendime çözüm ararken ulaşıyorum bu sonuçlara.

    YanıtlaSil
  22. this is really amazing, a very talented effort :)
    lots of love from Pakistan *(*

    YanıtlaSil
  23. Dear Khadija, finally finished and enjoyed as a child, thank you:))

    YanıtlaSil
  24. Çok tatlı olmuş ellerinize sağlık :) Ölçeği nedir acaba?

    YanıtlaSil
  25. Sevgili Lilacsmellciğim,teşekkür ederim, sizlerin yaptıklarının yanında komik belki ama denedim işte. Sorduğun soru karşısında çuvalladım ve gülümsedim ayrıca çünkü sorun beni aşıyor, bende ölçek yok yani göz kararı yaptım objeleri, orantı yok yani benim yaptıklarımda ama eğer kutuyu soruyorsan 11 cm kare bir kutu ve 8 cm de yüksekliği var. Ben aleltecel camdan yaptım, camcıda kestirdim camı vakitsizlikten evde siikonla yapıştırdım. Ama şimdiki aklım olsaydı mikadan yapardım çünkü malzeme olarak daha hafif.Neyse o bir dahakine inşallah.

    YanıtlaSil
  26. Evet çok güzel korumaya almışsınız ve sit alanı olarakta ilan edebilirsiniz:))
    Maddiyatı ortaya atamayız fazla bir maliyeti olmuyor çünki ama emek olarak paha biçilmez:))
    Dediğiniz gibi iki küçük parmak arasında sarfettiğiniz emeği görmek iyi olmuyor:))
    Ayrıca camdan yapmanız bence iyi olmuş.Aklınızda olsun mikalar silindikce matlaşıyor, camın yerini tutamaz..
    Elinize emeğinize sağlık..:))

    YanıtlaSil
  27. Sevgil Özden Abi,sit alanı ilan etmek mi? ama onu yapamam kat çıkacağım ilerde belediyler iş açar başıma sonra:)) Hiçbir zaman maddi değeri ölçü olarak kullanmadım ben yaptığım her işte, kullandığım malzemeler zaten geri dönüşüm malzemeleri olması da bundan. Altın yerine teneke takılar beni daha mutlu eder, hele ki emek varsa içinde hatta altın sıkar beni çok sevdiğim bir model değilse. Mika konusunu halen düşünmekteyim sonuçta ben satış yapmıyorum ve evde duracak kendim için yapıyorum bu yüzden o zamanla matlaşma çokta önemli değil, hafif olsun ve kazaya gelmesin yeter. Başka malzeme önerin var mı ikame edilebilecek. Sevgiler saygılar.

    YanıtlaSil