.

.

20 Temmuz 2011 Çarşamba

Mukaddes!!!

Yaz geldi mi güzel ülkemin sahillerine doluşan turistlere sinir olurum üstelik bana hiç zararları da yokken. Üzerlerinde bir yokini sabahın köründen güneş batana kadar çevirme tavuk gibi döne döne yanarlar da  yanarlar. Ayak bileklerindeki kemik gölge yaptı diye dertlenirler tuhaf tuhaf şekillere girerler, bir de askı izi falan olmasın diye topless güneşlenirler. Gel de sinir olma!!!
Haklarını yemeyeyim, bir tek Japon turistleri severim, onlarla herhangi güneşli bir ortamda sempatik bir bağ kurulur hemencecik aramda. Büyük bir çoğu şemsiye taşır, uzun kollu üst ve cayır sıcakta uzun pantalon giyerler, hatta elleri yanmasın diye beyaz eldiven bile giyenler çoğunluktadır. Sahilde sere serpe güneşlenen bir tek Japon turiste rastlamadım ben. Ya siz?
Neredeyse sabahın köründe veya güneş batmak üzereyken sahile gelirler, minicik adımlarla nazik nazik denize girerler, serinleyip sarınıp sarmalanıp 5-10 dakikada kurumaya çalışırlar. Üstelik bunu büyük bir keyifle yaparlar benim gibi sağda solda güneşlenene sinir olarakta değil. Böyle olun ciğerimi yiyin derler ya aynen öyle:)))
Gelelim bu cem-i cümleye benim cümleten sinir olmamın nedenine; Alerji. Uzun yıllardır güneş alerjisinden muzdarip birinin bu kadar feveran etmesini anlayabilecek  3-5 kişi çıkar elbet içinizden. Nerede ağaç altı, nerede şemsiye altı varsa yüksek faktör koruyuculardan beyazlamış bir halde oradaki benimdir mutlaka. Üzerimde dozaja göre uzun veya kısa kollu bir bluz azap çeker dururum o sere serpe güneşlenenlere baka baka. Aslında güneş fazla umrumda değil ama deniz.. işte işin en dayanılmaz yanı orası.
Ben de çaresiz genelde japonlar gibi yapar, günün erken saatlerini,günün geç saatlerini veya kontrollü girişleri tercih ederim...

Bütün bunlar derdimi anlatmak düşünüpte derdime dert katmak için yazılmadı tabii ki. Kışın boynumdaki rahatsızlık yüzünden kapalı havuzda yüzdüğümden yazlıktan mayolar dışında ekstra şeyler getirmek geçmedi doğrusu aklımdan. Ama yaz gelipte güneş çıkınca bir de tatil işi araya girince, bir de kapalı havuz sıcak yüzünden yüzülemez hale gelince dımdızlak kaldım ortada. Plaj için özel kıyafet almaya da hiç niyetim yoktu, 3 parça üst baş için en az bir günümü yollarda geçirmeyi de gözüm yemedi. Evde bulduğum büyük penyeler işimi görür deyip bir kaç tanesini gözüme kestirdim lakin aman Allahım nasıl bir bisiklet yakadır öyle boğazımı gırtlaklayacak adeta. Alerji ama o kadar da değil yani...Aldım elime makası 2 tanesinin yakasını oydum, daha büyükçe bir tanesinin de hem yakasını oyup hem de eteklerini ve kol uçlarını saçakladım. Oldu da bittii. Güneşten korunmak için 2 bluz




 1 elbise yeter de artar bana...



Gelelim bu yazını isminin neden ''Mukaddes'' olduğuna...  Sebep her zamanki gibi evdekiler efendim, bir kulp takmasalar şaşardım. Ben penyelerin yakalarını oydukça ''Hoşgeldin Mukaddes!!'' deyip durdular.(''Fatmagül'ün Suçu Ne? dizisindeki yenge Mukaddes'ten bahsediyorlar, ben yakayı oydukça onun bluzlerini  anımsamışlar :=( ) 

Ben de abartıp onunkilerden biraz daha fazla mı oymuşum ne?

10 yorum:

  1. Bizim burada pek japon görmedim. Ruslar,İngilizler çoğunlukta. Ben çok seviyorum o sere serpe güneşlenenleri. Özellikle şişkolarını. Seneden seneye şişmanlar çoğaldığı için çok memnunum zira ben de arada kaynayıp gidiyorum. Onları görünce koca göbeğimi saklamak ihtiyacı duymuyorum. Hele etrafta tanıdık da yoksa değme keyfime. Karnımı içine çekme sıkıntısı olmadan güneşleniyorum. Karnımı çeksem popomu nereye saklayacağım:))Her ne kadar bu yaz siftah yapmak nasibolmasa da yarın 35 yıldır görmediğim arkadaşımı görmek için Selimiye'ye gideceğim ve denize de gireceğim. Çok utanıyorum. Gençken ben zayıftım, o şişmandı, şimdi tam tersi:)))

    YanıtlaSil
  2. Mukaddesi filan bilmem ama, fikir harika. Çok seviyorum sorunlara anında çözüm bulan insanları. Tebrik ediyorum. Güle güle kullanın. Bence çok da güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Canım Nedretciğim, yaa güya Marmaristesin ve daha denize girmediğini söylüyorsun. İşte bazen böyle oluyor değil mi? Ben de yazlıkta ancak Eylul ortalarında girmeye fırsat bulabilirdim şöyle keyifle:( neyse bu sene 4 yıl üzerine bir kaçamak yapabildim darısı başına:)) Selimiye çokk güzellll güzel bir gün geçir inşallah.Dua et bol bol Amerikalılar gelsin şekerim onlarda obez çok:))
    Dilekciğim, teşekkür ederim:)) sorun çok olunca istersen çözüm bulma:)))

    YanıtlaSil
  4. Yalnız değilsiniz. 2009 da 8-9 aya yayarak verdiğim 16 kilonun yarısını bu kış geri alma başarısını gösterdim. Millet aşağıda havuza giriyor, ben burada küvette çimiyorum. Kendi kabahatim. Yeniden sisteme girmek gerek ama, o da bir eşref saati meselesi. Oooof of.

    YanıtlaSil
  5. Tenim beyaz olduğu için bende denize sabah ve öğleden sonra giriyorum Fiamma.Yüzmeyi çok seviyorum ama güneşlenmekten hoşlanmıyorum.Bana anlamlı gelmiyor.O yatanlara bakma, adamlar ülkelerinde güneş görmüyor ki..
    Bu arada kıyafet çok pratik olmuş.Güle güle kullan..

    YanıtlaSil
  6. Antalya' dayım ama siftah bende de yok. Burada su bile o kadar ısındı ki, evden o sıcak su ve soba sıcağı hava için hiiiç dışarı çıkamam deyip oturuyorum :) Kırk yılda bir dışarı çıkacağım zaman da senin gibi yoğurt beyazı koruyucumu yüzüme sürüyorum çünkü güneş bende de kübist lekeler çalışıyor :)

    YanıtlaSil
  7. anaa o saçaklar ne kadar sevimli olmuş öylee..vallahi helal olsun ablam...
    ben güneşi severim şulecik..hem de arap gibi yanarın..valla rengimi görsen korkarsın..o derece yanıkım yani :))
    kocaman öptüm seni becerikli arkadaşım :)

    YanıtlaSil
  8. Nihalciğim boşver bence hiç kasma kendini nasıl mutluysan o kiloda kal. Ben de çabuk alıp zor verenlerdenim ama su içsen yarıyor demiyorum çünkü yiyiyorum ve hakediyorum:)Kilo verdiğimde sinirlerimden de veriyorum üstelik:(
    Nazancığım teşekkür ederim herkesin korunması lazım aslında.
    Secgili Cebimdeki renkler Antalyayı bilirim Side ye tatile gelirdim 5 yıl öncesine kadar. Allah yardımcınız olsun.
    Figen Ablacığım oyunu sakın kaldırma bloğunda pazar günü seyredeceğim bölünsün istemiyorum. Ben de zenci gibi oldum ne arada oldum hiç bilmiyorum. Alerjim yanmama engel değil karada fazla duramadığım için denizde duruyorum ve çabuk renk değiştiriyorum.

    YanıtlaSil
  9. Mukaddeeees, gelirken yanında getir o buluzu, burada da güneşlenirsiiin:)

    YanıtlaSil
  10. Ayyy bluzu yanında getir diyeceğin hiç aklıma gelmezdi terliklerini, ayakkabılarını giy gel dersin diye kendimi hazırladıydım:))

    YanıtlaSil