.

.

26 Temmuz 2011 Salı

Fayideli Bişi:))


Ne varsa eskilerde var diye boşuna dememişler. Rahmetli anneanneciğim hem bizim hem de kendi saçlarını banyodan sonra  tülbentle  sarar ve kurulardı, dizi dizi mis gibi tülbentleri vardı bembeyaz ve kenarları oyalı.
Biraz onlardan biraz da komşumdan ilham aldım bu defa.
Yaz mevsiminin gelmesi ile zorunlu yüzme seanslarım açık havuza taşındı,  hal böyle olunca da bir kere 1 saat girip dönemiyor insan,  eş dost işin suyunu çıkardık kapalı havuzdaki gibi  ciddi kulvar yüzmesi yapmıyoruz biraz laylaylom biraz dedikodu modundayız hepimiz. Lakin ben şifa bulmak için gidiyorum derken taşıdığım havluydu (ki açıkta havlu vermiyorlar), yaygıydı, bluzdu, şorttu, pareoydu, terlikti, suydu, şampuandı derken hammal gibi gidip o havlular bir de ıslanınca haşat vaziyette dönüyorum.
Bir gün komşum torunlarını getirdi havuza, ee çocuk dediğin suyun dışında durur mu? Girmesi ile çıkması bir oluyor, kadıncağız 3-4 tane yemeni edinmiş kuruluyor daha arkasını dönmeden tekrar atlıyorlar havuza yumurcaklar. Ama o tülbentler var ya onlar tekrar çıkana kadar kupkuru oluyor.  Benim aklımda hemen şimşek çaktı, ıslanınca iyicene ağırlaşan ve kurumak bilmeyen havlular, peştemaller yerine biz neden kullanmıyoruz miss gibi yerli malı tülbentlerimizi dedim. Kuzene telefon edildi acil sipariş verildi hemen:))'' Tülbent alınacak tez elden!!'
Ertesi gün geldi elime tülbentler ama bunlar biraz daha kalınca olanlarından yani mermerşahi:)) 90 cm eni var, 1.30 cm'lik  parçalara ayırdık, kimini ponponladık, kimini tığladık, kimine de biye geçtik. Misler gibi oldu. Hem taşıması kolay , hem kuş gibi hafif, hem de 5 dakikada kupkuru, suyu da öyle güzel emiyor ki bir taneyi sık sık kurulan. Peştemalleri, havluları  çoktandır kaldırdım dolaba evde bile kullanır oldum. Çeşmeye giderken 3 tane attım bavula incecik yer bile tutmuyor.
Sizlere de özellikle çocuklu hatunlara da şiddetle tavsiye ederim, havluydu, peştemaldi,pareoydu, yüklerinizden kurtulun, ister sarının ister kurulanın. Harika desenlileri var, ister benimki gibi düz renk ister desenli.
Haydi hanımlar biz bizim burada bir akım başlattık, tek-tük derken bayağı çoğaldık, gören yapıyor:))
Sıra sizde:))

Evde  renk çıkaracağını düşündüğüm giysilerle  makinaya attım anca bu kadar rengi değişmiş:))





13 yorum:

  1. süper fikirmiş. Bana lazım bunlardan kesin. Mermerşahin diye alacağız sanırım kumaşçılardan?

    YanıtlaSil
  2. aaa ben de bizim eylül için kullanırım,pusette bacakları terlemesin diye paçaları oyalı kapriler,kolsuz bluzlar terletmiyorlar isilik dökmemesi için çok güzel bir kumaş mermerşah:)(aşağıda linkte var )ellerine sağlık sende çeşit çeşit yapışsın çok güzel olmuş,iyi tatiller......

    YanıtlaSil
  3. Çok iyi fikir Fiamma.Dediğin gibi havlular bir türlü kurumuyor.

    YanıtlaSil
  4. Çok iyi fikir. Ne güzelde olmuşlar. Hem de hafifcene. Güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  5. Vay, harika fikir. Hemen uygulayacağım:)

    YanıtlaSil
  6. Çok iyi bir fikir gerçekten .İlk fırsatta uygulamalı.Sağol

    YanıtlaSil
  7. Hiç aklıma gelmemişti tülbenti kurulanmak için kullanmak. İyi fikirmiş. Sağolasın Fiammacım :)

    YanıtlaSil
  8. Hay aklınla bin yaşa, ben bu sene tatile Eylül'de gidebilicem. Kesin denicem bunu, kesin:) O hayvan ölüsü havlulara elveda demenin zamanı gelmişti:)

    YanıtlaSil
  9. Saadetciğim, metresi 2,5 ytl tülbent fiatları başlıyor,türk desenli olursa 7,5 ytl ye kadar çıkıyor .oğluşlar için düz renk alırsan kendine belki desenli tercih edersin. sen tülbent de satıcı gösteriyor zaten her nevisini:))
    Sevgili Waterlily,Baharcığım, Nazancığım,Nalanam, Cebimdeki Renkler ve Fadişciğim vallahi çok rahat ettim darısı başınıza. Bebekler için de çok iyi ayrıca bu sıcakta örtmek için üstünü.Dün gittim siyah, kırmızı,koyu turkuaz aldım doyamadım daha:))

    Size bir fikir daha vereyim. Ben aynı zamanda pareo olarakta kullanıyorum bunları, yanlız hamamdan çıkmış gibi önden düğüm atmayı, veya koltuk altı dolaayı sevmiyorum onun yerine gögüs çevresini ölçüp her iki yandan eşit boşluk bırakarak agraf diktim, sarınıp o agrafı takınca önde volan gibi bir parça oluşuyor ve bağlamaktan daha şık duruyor.

    YanıtlaSil
  10. teşekkür ederim Şule. Vakti zamanında alınıp sandık bekleyen oyalıları var ama ben hiç almamıştım....

    YanıtlaSil
  11. valla hem fikir hem ortaya çıkanlar süper süper süper.ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  12. ellerine fikrine sağlık fiammacım cidden çok eziyettir bir türlü kurumayan ve yük olan havlular süpersin güle güle kullan canım

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Alanaycığım, Nurhancığım teşekkür ederim.

    YanıtlaSil