.

.

24 Temmuz 2011 Pazar

Balkon Yenileme/ Tümünün gerisi:))

Gülerim ağlanacak halime:)) Şu minyatür balkondan 3 dizi yazı çıkardım yaa helal bana:))

İki yıl önce yine kalkışmıştım  bu işe  o sefer minderler örtüler dikmiştim ama yokluğumda güvercinler örtüleri mahvetmiş, sadece örtüleri de değil her yeri savaş alanına çevirmiş :(
O sene dönüşümde acayip moralim bozuldu aylarca balkona çıkamadık saldırılar yüzünden cam bile açamadık. :=( Neyse hezimet sonrası  ben de temizledim temizleyebildiğim kadar... Güvercinler her sene aynı yere yuva yaparlarmış biz de nasibimizi aldık tabii bu içgüdüsel davranıştan. Adeta korku filmi gibi pike yapıyorlardı 3'lü grup halinde üzerime eskaza aynı zamanda balkonu kullanmaya kalkarsak. Klimanın üstüne giriyorlardı sırf oraya giremesinler diye tel kafes yaptım ama bu kere de alçaktan uçuş yapmaya başladılar, çaresiz Eminönünden ince balık ağı aldım ve onu  tül gibi koydum. Yine olmadı ben ve onlar birbirimizle korku dolu günler yaşarken bu kere yine bir aralık bulup içeri girdiler ve çıkamadılar :(( bacakları takıldı ağlara,çırpış çırpış çırpındılar, ben bir taraftan dokunmaya korkarken (ki onu da yaptım kurtarmak için) bir taraftan da çığlık çığlığa onları ağlardan kurtarmak zorunda kaldım. Tabii ağı bir kaç yerinden kesip zedeledikten sonra akıllandım ve duvara çaktığım çivilerle gererek ağı sabitledim de topyekun kurtuldum istiladan. Ağı yenilersem bu kere çıtaya gerdirip monte ettireceğim ki o iş beni aşar gözüküyor şimdilik.
Neyse parmaklıkların ardından da olsa halen bana kalmış bir balkonum var. Tabii güneş faktörünü unutmamak gerekiyor, bunun için en pratik çözüm Koçtaş'tan hasır rulo perdelerden alıp onları da monte etmek oldu, minder falan yenilemeyle uğraşamam hiç deyip sadece katlanır taburenin eskimiş üstünü söküp oraya da yapışkanlı kağıt kapladım. Hem sehpa hem de üzerine minderini koyunca tabure görevi görüyor. Bir iki saksıyı boyayıp,onları da yapışkanlı kağıtla kapladım.
Bu yıllık benden bu kadar bir çivi çakmam artık:)) başıma iş açıp durmayın mümkünse balkon düzenlemesi , veranda falan yayınlamayın önümüzdeki bahara kadar:))) Ne zaman elime bir kitap alıp dinleneceğim ben ayaklarımı uzatıp, insaf yani:)))







İşte bu da kuş yuvam. Banucamla Cebimdeki Renkler kuş yuvası yapar da ben neden yapmayayım:))
Hış benimkine kuş giremiyor ama olsun, bir tek arıcık ev olarak benimsedi yani sahipsiz değil:)))

11 yorum:

  1. Balkonun küçük ama çok sevimli. Galiba kuşlar da benim gibi düşünmüş ki hiç gitmek istememiş, senin şu havluya yaptığın dekupajda havluyu astığın balkon burası değilmi, ben de merak etmiştim o tel örgüler ne diye:) Öğrenmiş oldum, sana da geçmiş olsun canım, iyi keyifler:)

    YanıtlaSil
  2. Kolay gelsin size. Benimde balkona bir el atmam lazım. Benim balkonumda çok büyük değil. Bir kiler dolap attım oraya, bir masa üç sandalye veee çiçeklerim tabii ki de. Bu yıla kadar balkonda çiçeğe çok cesaret edememiştim. Bu yıl minik minik saksılara çok büyümeyen ya da büyüdükçe fazlaca yayılmayan kaktüs tipi çiçekler ekerek balkonu neşelendirdim. Bizim burda da kuşlardan rahat yok. Ama sağolsun madamcığım (kedim) balkon sandalyelerine konuşlandığı için kuşlar çok fazla gelemiyorlar. Balkonuma elattığımda inşallah bende sizlerle paylaşmak istiyorum. Ama önce üst kattaki komşunun balkonunu tamir ettirmesi lazım ki (şiddetli yağmurlarda kenarlardan bana sızıyor sürekli) ben balkona el atayım.Çünkü benim balkon boya da istemekte. Balkonunuzda sağlıkla oturunuz inşallah.

    YanıtlaSil
  3. yapışkanlı kağıdın deseni çok güzelmiş. Bence de dinlenmek lazım hele ki bu sıcakta....

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık fiamma, özellikle saksıyı çok beğendim :)

    YanıtlaSil
  5. Oh bitti diyorsun yani :)) Hadi bakalım, şimdi uzat ayaklarını, al eline kitabını, tadını çıkar. Güneş sorununu biz de aynı şekilde çözdük, bu perdeler hem ekonomik hem estetik. Güvercinlerin bu kadar kabus unsuru olabileceğini bilmezdim bu arada geçmiş olsun çok çok. Ellerine, emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. İyiki balkonun küçük kardiş. Büyük olsa süsle süsle bitmez. Daha ne olsun?Otur keyfine bak:)))

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Bahar006 cığım teşekkür ederim.
    Sevgili Dilekciğim ben balkonu yenilerken boyamak için bayağı dellendim ama burası site ve renk numarası ile aynı rengi boyayabiliyoruz ancak. 2 yıl önce yeşil boyamıştım yönetim itiraz etti:( abukta olsa yine sarıya döndüm. Hadi sana kolay gelsin, bekliyorum yenilenmiş halini:))o sızmanın çaresi var koçtaşta satılıyor elastik bir malzeme boya gibi fırça ile tavana sürülüyor, istersen adını bulurum. Sonra istersen üstünü boyuyorsun.
    Sevgili Sevdacığım ben de Banunun kağıtlarına hayrandım pazardan alıyorum deyip beni çatlatıyordu, koçtaşta buldum bunu bir işe yarar kaçırmayayım diye aldım ama bunaymış nasip:)
    Sevgili Pinklyciğim teşekkür ederim.
    Sevgili Nedretim, valla küçük resim bile zor çektim, benim de iyi ki büyük değil dediğim anlar oluyor ama azcık daha olsaymış ya.
    Sevgili Cebimdeki Renkler hem de ne ohh diyorum. Kuş evimi gördün mü? O önceden vardı orada, çılgın bir arı dadandı (kuş giremiyor ya balkona) evin içine giriyor çıkana kadar deli gibi vızıldıyor ama çok akıllı bir kere çıktı mı artık unutmuyor:))Ben pratik yukarı büzülen kumaş yapmıştım perde olarak ama hava girisini engelliyordu kapalı olunca bu rulo perde çok çok iyi oldu.

    YanıtlaSil
  8. Hangi kuş yuvası, tek tek inceledim fotoğrafları ama göremedim??

    YanıtlaSil
  9. Ekledim yazının altına Sevgili Cebimdeki Renkler:))) boyayayım mı naturel mi kalsın:)) Ayy ne diyorum ben hani çivi çakmayacaktım artık!!!

    YanıtlaSil
  10. :)) Sen rahat durmazsın. :)) Aslına bakarsan doğal haliyle kalsın galiba. İlk fotoğraflarda ben onu rüzgar çanı zannetmiştim sadece yani dikkatimi çekmemişti. Aslında biraz renklense de dikkat çekerdi.... (Yazarak düşünüyorum)Sen acaba rüzgarlığı mı boyasan şöyle çarpıcı renklerle bir de yuvanın çatısını... Ay bilemedim :))

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Cebimdeki Renkler evet her ikisi de o yuva:))Bir kaç gün durup bakayım dinlenince belki yeniden heveslenirim:))

    YanıtlaSil