.

.

21 Temmuz 2011 Perşembe

Balkon Düzenleme/Klima

Çokk işim varr çokk:)) Benim zaten işim başımdan aşkın bir yandan da sizler hiç rahat durmuyor gönderdiğiniz yayınlarda aklımı çelip duruyorsunuz, vallahi sayenizde zamanla yarışıyorum adeta:))

Neyse gelelim bugünkü yazımızın anlam ve önemine:))

Tatilden yeni dönmüştüm ve ayağımın tozuyla 10 marifet'te geziniyordum ki Sevgili CEBİMDEKİ RENKLER evindeki klimayı  adeta klimalıktan çıkarmış ki  aklım uçtu gitti. Bire bir buçuk metrelik balkonda  ömür geçirip can çekişen ben, zebellah gibi iki adet klimaya bakıp bakıp uzunca süredir zaten içleniyordum;''Bak bak Fuji'' diye diye.
Ahh benim de klimalarım böyle süslü olsa ne olurdu diye bir yandan iç geçirip bir yandan da çözüm arar buldum kendime, tabiii hane halkı faktörünün alarm düzeyini maksimum da tutarak:)) eee her ne kadar Cebimdeki Renkler arkadaşım kovulmam halinde bana sonsuz bir sabır göstereceğini beyan ederek evine buyur etme inceliğini göstersede evdeki şansımı pek fazla zorlamakta istemedim, basit ama seveceğim bir çözüm şimdilik yeterde artardı bana.

Alttaki büyük klimanın ön yüzündeki siyah pervane kapağını söküp sprey boya ile beyaza boyadım ki  önce o karartı gözümün önünden kalksın. Boya kuruduktan sonra klimanın ön yüzünü Koçtaştan aldığım altı yapışkanlı mozaik desenli kağıtla kapladım sonra kapağı  yerine monte ettim. Diğer klimanın ise sadece bir yanını kağıtla kapladım o göz hizamda olmadığı için  zaten fazla sorun çıkarmıyordu.

Klimalar yenilendi pek bir sevdim. Bu bir başlangıç evdekilerden  olumsuz ses yok, artık tutmayın beni her sene yeni bir klima süsü yapar dururum. Klimalar yenilenince kıştan çıkmış balkona da bir el attım, balkonun son hali bir dahaki yazıya fotoğrafları daha düzenleyemedim:)) ama Sevgili Cebimdeki Renkleri de daha fazla merak ettirmeyeyim dedim.




17 yorum:

  1. Hane halkı "gık" derse, balkona çıkmayı yasakla. Ne kadar hoş olmuş. Balkon düzenlemeni yayınlamaaa. Çatlarım burada. Güzel büyükçe bir balkonum var, özeniyorum bezeniyorum, ama çiçek açan bitkiler beni sevmiyor. Bakımı en kolay sarı top kadifelerden diktim, onlar bile bir ay sonra uyuza döndü. Seneye ortanca dikip onu öldürmeyi planlıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Vay cani vay:)) dermişim ama korkma demem üstelik büyük balkonlar da çok kıskanırım benimki ahım şahım yenileme değil korkma, bizim burada da cayır sıcakta benden başka canlı yaşamıyor saat 14-20 arası güneş evin içinde batıyor. Tülinim(Bulut Gölgesi) hiç hazetmez yapma çiçeklerden(ki ben onun gönlünü alacağım) ama ben de sahte kumaş çiçeklerle balkonu donatıyorum,1-2 yılda bir yeniliyorum falan bir de canlı çiçekte aşağıya su damlıyor çiçek yaprakları uçuyor diye komşuluk bozuluyor bir nevi yasak yani.İpek çiçeği ek onlar güneş falan sever bir de favorim etli sardunya onlarda dayanıklı.

    YanıtlaSil
  3. bizimki renkler dünyası...çok sevdim.

    YanıtlaSil
  4. Klima bu işe ne dedi ben onu merak ediyorum:)
    Etli sardunya ne, etli kurufasulye der gibi:))
    Solmaz teyzen selam söyledi, yaptığın işi gösterdim de:)) (yaşasın intikam)

    YanıtlaSil
  5. havası değişmiş kesinlikle:)) Benim klima arkada kalıyor. Gözümüz pek görmüyor neyse...

    YanıtlaSil
  6. Ama çok güzel olmuş:)) Ay naapmalı?

    YanıtlaSil
  7. İyi fikir. Ellerinize sağlık. Güle güle kullanınız.

    YanıtlaSil
  8. Fiamma' cığım eline koluna fikrine emeğine sağlık. Çok beğendim, çok güzel olmuş. Keşke yakınlarda otursaydın biz seninle birlikte neler yapardık... Evet balkonun son halini de dört gözle bekliyorum. Süpersin sen ya....
    Nihal hanımcım mesleki deformasyon gereği :))(peyzaj mimarıyım ya) yorumuna ilgisiz kalamadım. Ortanca eğer balkonun güneşli ise gerçek bir katliam olur, yaşamaz. Yani o rutubet ve gölge sever. Fiammanın söylediği gibi ipek çiçeği ya da petunya dikebilirsin. Bir de sakız sardunya olabilir, ıtır olabilir. Karışmadan duramadım :)

    YanıtlaSil
  9. ayyy gaza getirmeyin balkona falan el atamayacağım arkadaşlar:)) Zaten klimayı taktırmadık balkonda sarılı sarmalı duruyor(bahanem iyi ama değil mi) Bu arada sardunya balkon için ideal bencede, ipek çiçekleride renk renk.

    YanıtlaSil
  10. Banucam, kim vardı misafir seni inzivaya çekecek?:))Klima halinden çokmemnun , sen Solmaz teyzeme kendine yol açasın diye göstermişsindir mutlaka:))Etli Sardunya normal sardunya sakız olan değil tok tok olanından canım toprakta da çok güzel oluyor ben o sakız cinsini pek sevmiyorum, alırsan yemeye kalkma sakın:)))
    Noblessem seneye örnek olur bana bir yayınlasan diyorum seninkini:))
    Adadenizim, Dilekciğim teşekkür ederim. Adadenizim illa gözüm görsün diyorsan öne taşı canım:)))
    Nedretciğim ne yaparsın bilmiyorum artık halen o kötü terliklerle gezinip duruyor musun yoksa:))
    Cebimdeki Renklerciğim,yolumu sen açtın vay yoldaş beğenmiş diye pek bir mutlu oldum senin fikrine sağlık asıl.O kuşlardan Çeşme de gördüm elim gitti gitti geldi tam 5 kere alayım mı diye geçen yıl Bozcaadadan getirtmiştim kuzene. Neyse önümüzde daha klima önünde geçecek çok gün var:) işi ilerletirim ben bundan sonra nasılsa. Aynı şehirde olsaydık meslek edinirdik bu işi he hee:)))
    Sevdaaaaa, sen takılmamış hali ile boyamaya başla bence:))) taılınca uzanması zor oluyor hazır olur. Vallahi kocaman balkonlarınız olacak el sürmemek için direneceksiniz ayıp vallahi,verin bana balkonunuzu ben kullanayım yaaa can çekişiyorum burada:))

    YanıtlaSil
  11. Nedreeet Bak Fiamma ne dedi? terlik, terlik. Ay çok gülüyorum bu meseleye. Yap şunu bütün blog alemi rahatlasın şekerim :)))
    Cebimdeki Renkler petunyalarımı da itina ile katlediyorum. Bu konuda önümüzdeki bahar epey başını ağrıtacağım :)

    YanıtlaSil
  12. Ben bu fikri çok sevdim, klimanın motoru balkonumun baş köşesinde ve ben bundan hiç hoşlanmıyorum, göz zevkimi bozuyor. Güzel bir desen bulup yapmalıyım hemen.

    YanıtlaSil
  13. Nihal Hanımcım ne zaman ihtiyacınız olursa keyifle destek olurum :))

    YanıtlaSil
  14. Değerli site yöneticisi sitenizi çok beğeniyorum makallelerinizin devamını sabırsızlıkla bekliyorum Dell Servisi firması olarak başarılarınızın devamını beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesajınız buram buram reklam koksa da memnun oldum blogumu beğenmenize, izlenebilirliğim sizi memnun etttiyse ne mutlu bana yazmaya devam edeceğim bu yazıdan sonra da yazdıklarım var üstelik:))
      Benimde ilk notbook'um dell'dir her ne kadar uçuk fiyatlı ve servisleri pahalı olsa da performansı iyiydi:)

      Sil
  15. Bu bir spam mesaj Fiammacım, spam olarak işaretle yoksa sürekli geliyor....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) şimdilik kırmayayım kalbini dedim:))

      Sil