.

.

10 Aralık 2014 Çarşamba

Paldum Dudaklı Kadınlar/Mariyln Monroe




İşi ilerlettim mi ne! 
Vallahi güzel olduuuu, yakından daha güzel, inanın buna!!!

Hani derler ya güzele çuval giydirsen yakışır diye, M.M.'de güzelliği ile öyle efsane bir kadın ki ben yapamasam da o güzelliğinden biliyorum ki hiçbir şey kaybetmeyecek deyip giriştim işe.Yani kendime değil bu defa ona güvendim ben:))
Daha çerçevesi natamam, kalın,mat, kırmızı bir kenar çerçevesi yakışır diye düşünüyorum ama o da ağırlıklı pembe tonların hakim olduğu bir odaya yakışmaz. Dorelere de pek girmek istemedim nedense aklım karıştı dış çerçeve konusunda, bu da demektir ki dış çerçevesi tamamlanmaya daha hazır değil , bu yüzden zorlamayacağım, bu hali ile bekleteceğim. Ama tamamlanması da bir hayli zaman alacak ki bu arada benim paylaşma hevesimde uçup gidecek bir yere kaldırdıktan sonra da çıkarıp resimlemeye üşeneceğim ve blog arşivime girmeden öylece unutulup gidecek konduğu yerde:(
Çerçeve olarak bir saatin kadife kaplı iç kutusunu kullandım. Bir de saatin takılı olduğu yastık vardı ki o da en az kutu kadar işime yaradı. İğnedanlıkları açık renk yapıp süslüyorum, püslüyorum sonra üzerinde ne taktığım iğneleri ne de taktığım yeri bulabiliyorum. Ohhh misler gibi simsiyah bir zemin, toplu iğnebaşı bile görünüyor hemen. Yani bir saatin hediye kılıfı ne kadar işe yarar ki diye düşünmemek lazım gün gelir ikisi birden bir bakmışsın değerlenivermiş:)

 Çevçeveyi belirledikten sonra sıra geldi çerçeveye sığmaya(ne olur birazcık daha büyük olaydın?) :)) İyi hoş da 8 cm x 9.5 cm lik çerçeveye bir efsaneyi nasıl sığdırabilirim diye gidip gelip düşünürken azcık çerçevenin dışına taşmamı kim engelleyebilir ki der halde buldum kendimi. Sonrası kendiliğinden geldi zaten. Önemli olan başlamaktı, saten kurdelalar, tüller döküldü ortalığa...

Ama bir sorunumuz vardı ki o da saçlar tabiii çünkü elimde sarı fimo yok, olan da forforlu bir sarı:( Ne yapsam diye düşünürken aklıma Sevgili Serpil Aksungur'un verdiği çok az bir miktarda da olsa bebek yapımında kullanılan saç geldi. Rengi uydu ama kıvırcıklığı bir hayli beni uğraştırdı, bir gece bir silindirin üzerine sprey sıkarak sarılı beklettikten sonra ancak bu formu verebildim. Hiçbir şey kolay olmuyor ben de malzeme konusunda hep kıvranır dururum. Hani şöyle her şey hazır, yapacağım işe ait tüm malzemeler önümde dizili hiçbir zaman bir işe başlayamamışımdır.  İki göğüsü kapatacak 3 cm beyaz kurdela bile rengi nedeniyle sorun olabilir, kıvranır dururum köstebek gibi yatak altlarında ya da daha önce bitmiş objeler arasında:))

Ne diyelim geç olsun,  güç olsun ama nihayetinde bitsin ve keyif versin ortaya çıkan da, değil mi ama?









5 yorum:

  1. Ne kadar güzel olmuşlar:)) sabır ve becerı bırlıkte olunca böyle güzellikler yaratılabılıyor tabıkı:)

    YanıtlaSil
  2. Anaaaammmm... kız sende ne cevherler varmış... yaş ilerledikçe ortaya çıkıyorlar... MM harika olmuş tek kelimeyle, saçlar dudaklar ve dişleeeer... gerçekten kutluyorum seni Şulem, yaptın mı tam yapıyorsun, öptüm seni diyeceğim ama öpüşmek sarılışmak yasaaak :))))

    YanıtlaSil
  3. Taman bir almadığım o kalmıştı polimer kil alıyorum en kısa zamanda...Ne hoş bir iş bu böyle ellerine sabrına sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesin al Saadetciğim, minyatürden, takıya bir dolu şey yapabiliyorsun, renkler birbiri ile karışıyor, fırınlaması da basit, tavsiye ederimmm.

      Sil
  4. Saçlar dudaklar nefis olmuş nefis. Özellikle saçlar yahu ;)

    YanıtlaSil