.

.

6 Aralık 2014 Cumartesi

Paldum Dudaklı Kadınlar/Broş Güzelleri

Elime fimoyu ilk alışım küçük minyatür anlamında obje çalışmalarını saymazsak. Herhangi bir objenin fimo ile minyatürünü yapmaktan daha fazla zorladı beni o korku eşiğini atlayıp çok istediğim bu yüzleri ele alabilmek. Her ne kadar karikatürize edilmiş karakter tiplemeler de olsa bu anlamda. Ne çıkacağını fırınlandıktan sonra özellikle çalıştığım yüz olduğu için nasıl bir sonuç alacağımı bilmeden bodoslama bir dalış ama hep hayal ettiğim şeyler için bir başlangıç. Fırınladıktan sonra geri dönüş var mı bilemiyorum ama fırınladıktan sonra aşama aşama tekrar fırınlama şansı varmış lakin sabırsız ruhum devreye girdi, özellikle iki Kahlo çalışmasında kaşların ortalarını unutunca kalemle o arayı kapatmaya mahkum etti beni:))
Bir başka sorunu ise oje ile cilalayarak yaşadım ki yüzlerin parlak olması olayında uygulamadan sonra bozarım korkusu ile geri dönüp asetonla silemedim.
Elimde 2 paket ten rengi fimo hamuru olunca beynimdekiler deneme yanılmaları otomatik olarak kasıyor. Ee git al yakınma diyeceksiniz ki haklısınız ama iki gündür yakın civarda teptiğim yol her çıktığımda en az 10 Km lik dairesel bir alanı kapsıyor ki bizim buralarda malzeme bulmak öyle kolay değil-miş. Yaa Osmanbey, Eminönü, Beşiktaş ve en yakını Levent gibi alışveriş yerlerine ineceğim ya da tasarruflu kullanacağım çaresizlikten. Bugün bir de Fimo malzemesi toplatılıyor diye bir kırtasiyeden duydum ki bayağı bir üzüldüm. Neden toplatılsın ki bunlar, bahsettikleri çocuk oyun hamuru, kafalarından geçirdikleri bu hamurlarsa işimiz iş adamlara derdimizi anlatana kadar. 
Daha karpuz kesecektimmm oysaaaa, var mı aslı astarı bilmiyorum ama sanırım internet alışına merhaba dedirtecek bu defa bana eğer öyleyse ki doyamadım ben:( olmadı yardım siz dostlardan isteyeceğim ama daha pazartesinden sonra gideceğim yer var.

2 si Kahlo biri serbest olmak üzere 3 kadın çalışması bir arada huzurlarınızda...


Not: Elimde çok fazla resim de yok tekrar çekme olanağımda ve resimlerin yan yatmasına uzun çıkmalarına müdahilim yoktur yalnız yardımcı düzeltme programlarına vakit ayırmadığımdan bu haldeler. Boyun jimnastiği yapıp sağlıklı kalmak sizin kaderiniz sayemde, hepimiz hobici olduğu için bütün gün boynu zaten yeterince zorluyoruz değil mi?












6 yorum:

  1. Canım çok güzel olmuşlar hiç seramik hamuru yaptınmı yaptısan tarifini yazarmısın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seramik hamuru yaptın mıdan kastın ne Leylacığım anlamadım ama evde kendim nişasta, tutkal nevilerle hazırlamadım ama hazır hava ile kuruyan hamurları kullandım çokca ve çok da memnun kaldım. Lakin fimoyu zevkli kılan boyama sorunu olmaması renkleri itibarıyla. Figen ablanın ve Nalan'ın tarifleri var bu konuda evde hazırladıkları çok da bşarılılar. google a sor istersen isimleri ile bir kere

      Sil
  2. Ne kızıyon fotoğraflara laf söyledik diye.....Bu güzelliklerin daha iyi vurgulanmasını şeyettirmiştim ben. Valla dediğim program çok kolay. Bir denesen seversin.
    Boyun ve dahi sırt konusunda ise haklısın. Kalkmak lazım şu netin başından:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asla kızmam ve kızamam da çünkü söylediklerinin hepsi gerçek ama kirpi gibi dikeliyor fotolama aşaması geldiğinde saçlarım. Program deneyeceğim mutlaka önce zaman bulayım ve yeni çekim için elimdekini bitireyim.Keşke yakın olsak obje bitince kapına bırakıp kaçardım:))

      Sil
  3. Tombul surat N. Yerlitaş mı ne?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli model kullanmıyorum şimdilik can:))

      Sil