.

.

29 Ocak 2013 Salı

MIHLANAN YÜZYIL-3


Yüz'er yüz'er yıllar geçmiştir, dünyanın ve dünyalının doğası gereği bu bir avuç insan aslında artık yaşamamalıdır ammm-maaa, amması var. Sarayda bu insanların yaşandığı yüzyılda yani olayların gerçekleştiği dönemde hiç kimse eceli ile ölebilememiştir. Entrikalar, entrikalar saraya hasbelkader giren, saray kapısından burnunu uzatan tüm erkeklerin kafasını yemiştir. Bu yüzden saray'da Sülüman dışında artık hiç erkek kalmamıştır. O neden yaşıyor o da bilinmemektedir. Geriye kalan kadınların büyük bir çoğu hatta neredeyse tamamı eli kanlı katiller, caniler, günahkarlardır eee yani kimler olacak bunlar, tabii ki haremin has  kadınları ve cariyeleridir, yani bir vesile ile saray'a  çocuk olarak girmiş katillik mertebesine 17 sine gelmeden erişmiş hatunlardır.. Tanrı normal şartlarda onların da her fani gibi canlarını alacak ve onlar da ölümü tadacaklardı ama cennete koysa cennetlik değillerdi, cehenneme vizesiz koysa ki bunu kıyamet gününden önce yapamazdı    orayı da karıştıracaklarını çok iyi biliyordu. Yine rahat durmayacaklar incir çekirdeğini doldurmayacak sebeplerden kan dökmeye devam edeceklerdi. Bu nedenle sarayda kalmalarına göz yumdu ve varsınlar orada birbirlerini yesinler ben bir çözüm bulana kadar diye bu büyük sorunu öteledi. Sarayın kapıları bir daha açılmamak üzere  üzerlerine böylece kapandı. Dış kapı kulluğu görevi Kurtlar Vadisi Serisi oyuncularına verildi ki dışarıdan gelecek her türlü tehlikeye karşı can siperhane görev yapmakta ve bol bol biber gazı kullanmaktaydırlar. İç kapı kulluk görevi ise kırmızı cübbeli korumalardan alınmış Behzat C ekibine verilmiştir. Böylelikle Saray'ın etrafında kuş uçarken bile dikkatli uçmaktadır..

 Ve bir müjde ki ne  müjde!!!Nebahat Çehre yani hırçın Valide Sultanımız bile başlı başına vefat ettikten sonra gittiği yerde sorun teşkil ettiğinden , o da diriltilmiş ve saraya konmuştur. Böyle böyle gerektikçe başka dirilişler de olabilecektir haberiniz ola ki şaşırmayınız bu duruma, bakla falı öyle diyor. Dünyadaki ve ahiretteki düzen bu çözümle bozulmamıştır bozulmamasına da yüz yüz yıllar geçmiştir bu şekilde ve haremin kadınlarının dişleri dökülmüş yaş ortalamaları 80-90 lara varmıştır.... Yani eski güzelliklerinden artık eser yoktur...

Yıl 2013... Mekanları cennet olsun tüm iyi veya kötü, eli kana bulanmış veya karıncayı inciltmemiş erkekler Hakkın rahmetine ecelleri gelmeden kavuşmuştur. Yine de Saray parlak bahardan kalma bir güne uyanmıştır.
Hürrem Sultan da artık ne gam ne de tasa kalmıştır. Tabii sarayda halen ufak tefek pürüzler çıkmaktadır. Her zaman olduğu gibi yaa terastan savrulan saçları ile  Haliç'e bakmakta, ya da dairesinin kapısına gidip dışarıdaki sesleri dinlemektedir. 


Hürrem'im o bildik şivesi değişmemiştir. Sülüman Sülüman diye diye  eskisi gibi Sülüman'a  sulanmamaktadır, devlet işleri de zaten sarayın dışına taşındığından halvet'e falan da gitmesine gerek kalmamıştır.Hürrem nakışa merak sarmıştır,çok güzel kanaviçeler işlemekle gün geçirmektedir.. Ne yapıp ne edip vaktiyle Perşembe gününü resmi tatil ilan ettirmiş olmanın huzuru yayılmıştır yüzüne. Sarayda Perşembe ve Cuma  günlerinin resmi tatil olması nedeniyle Perşembe akşamları halvet faslı böylece  topyekun bitmiştir yani har har kalmamış Harem bu anlamda harem olmaktan çıkmıştır yani çocukların izlemesinde sansürlük sahneler Fiamma tarafından kendiliğinden imha edilmiştir. Bu Sülüman'ın da işine gelmiştir ki sarayda şiirler  yazabileceği güzellikte kimse kalmamıştır , o da, tebdili kıyafet istediği gece  Eleni'nin mekanına gitmekte ve vur patlasın çal oynasın eğlenmekte, doğan çocukları da böylece saray dışında kaldığından doğal ortamda korunmaktadır. Sair zamanlarda gerekmedikçe odasından çıkmamakta ve  boş zamanlarını bujiteri üreterek geçirmekte böylece hiç kimse ile karşılaşma lüzumu hissetmemektedir. Ara sıra Parga'lının kemanını alıp tıngırtmaktadır balkonda... Hazine ona yüzük, buna kolye hediye et, vezirin harcırahına zam yap derken tükenmiş  eskisi gibi değerli taşlar kullanamadığından biraz canı sıkılmaktadır bu duruma... 






Şimdi yine Hürremin odasına dönelim ve kulak verelim bakalım neler oluyor?


Fiamma'nın Notu: Arkadaşlar haftada 1 veya 2 yayın için söz verdim:) Yayınların tekrarı yoktur ancak geri gidip okuyabilirsiniz:))

Bu yazı dizisi HEDİYE Çekilişlidir.

21 yorum:

  1. :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    Bu dizi furyasında iyi senaryo çıkar bundan. Sen bir gönder şansını dene. Tam Arabesk (Müjde Ar, Şener Şen filmi vardı ya) kıvamında olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HA haaaaa:) çok var bee canım, bir furyadır gidiyoır zaten, bir ben eksiğim. Sen halen çekilişime katılmamakta direniyor musun bakim?? Dur yarın yayına gireyim hediyelri de bak bakalım fikrin değişecek mi?

      Sil
  2. Belliki can sıkısından hürrem totoyu fena büyütmüş :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EE yaşlandı Meralciğim onca yıl geçti aradan:))

      Sil
  3. ha ha ha...sülümana üzldüm yav burdan boncuk falan yollayalım,hürremede örnek isterse var:)) fiammam sen valla tam senarist oldun.bak bu işi ciddiye al.yazıların hem yaratıcı hem komik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alanaycığım bayılır Sülüman bu jestine herhalde:)) Artık zümrütler yakutlar elmaslarla çalışamadığına göre:))

      Sil
  4. Heyecana bak. Harem ve 2013. Amanın:)

    YanıtlaSil
  5. Ben masalı bir yana bıraktım, hürreme takıldım. Dönüp dönüp bakıyorum. Ya helal olsun valla. Sadece kendine ait bir tipleme oluşturdun ya. İnan bana bayılıyorum. Hele de gözlüklerine bitiyorum. Ellerine sağlık Şuleciğim

    YanıtlaSil
  6. Benim gibi oturmaya borçlu o totoyu :D
    Boşversin nakışı, sarayda bisiklet sürsün :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarayda bisiklet yok:)) Hürrem i bisiklet üstünde düşünmek komik geldi:))

      Sil
  7. Sülümanın durumu oldukça vahim görünmekte ve takı bloglarına sanırım bir rakip yetismekte ... ee hürrem 'i de kanaviçe bloger arkadaşların yanına alalım değilmi :) Şu yukarıdaki pembeli hatuna bittim ... nasıl bir emektir ve dikkattir bu ... ne kadar ince detaylar var .. Hele elbisesinin kalça detayına bayıldımmmm :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Neslihancığım, Sülüman'ın keyfi yerinde:)) tek sıkıntısı hazinenin kontrolünü kaybettiğinden imitasyona yönelmesi. Ahhh nerde o altın kullanıp elmas yakut zümrütlerle bezediği günler...:))

      Sil
  8. Ooooo... adı gibi bunun poposu da oldukça heybetliii... Güzel popo sevdim seniii :)

    YanıtlaSil
  9. yaa çok tatlısın seeennn :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ha haa senaryo yazmaya başladım Figen Abla, senin Tildalara da bir film lazım:))

      Sil
  10. Çekilişe katılım için gelecek yorumlara kapalı hediye seçimi için gelecek yorumlara açıktır. Sevgiler

    YanıtlaSil