.

.

25 Mart 2012 Pazar

Makyaj Çantasının Mutlu Sonu:))

Görende beni sürekli seyahat eden bir Hollywood yıldızı sanır:))Nerde abuk sabuk malzeme bende mutlaka vardır bir eşi:)) Her nedense bilmem ama ev kuşu 3 tane makyaj çantası edinmişim ahir ömrüm boyunca, bu kutulardan birini halam vermişti onu hatırlıyorum, vintage bayağı eski bir şey hatta şaşırtıcı ama halen maddi değeri varmış antika olarak, diğer ikisi de sanırım bavul seti ile hediye verilenlerden:)) Kokoşum kokoş olmasına da hiç işim olmaz elimde koca bir makyaj çantası ile oradan oraya gezmelerde, her halde kullanmaya kalksaydım da hiç yakışmazdı elime, sahi kullanan var mı böyle bir şeyi aranızda? Neyse ben devam edeyim yazmaya ki ben hep farklı amaçlarda kullandım durdum bu çantaları, birinin içinde kullanmadığım gözlük kılıfları minik objeler hatıralar var hatırladığım o yüksekte olduğu için indiremedim henüz, bir diğerini daha  kullanışlı ve daha modern olanına yeni makyaj malzemelerini koydum ki yine amacına uygun kullanmadan ve sadece dolap içinde kullanılacak şekilde. Üçüncü yani sonuncuyu da içindeki ıvır zıvırı boşaltıp ele aldım. Çünküüü bu kutu benim çokkk işimi görecek daha gözüme iliştiğinde hissetmiştim bunu.


Samsonite 1950 train case:)) Ben doğmamışım daha çokk var:))

Vintage mintage bakmadan önce güllü cicili bicili  yapışkanlı bir kağıtla kapladım bir güzel. İçindeki aynanın bakılmaktan sırları yıpranmış orayı da kapladım ki gözüme batıp durmasın.


,




Nicedir sığdıramaz oldum nakış ipliklerini bir yerlere. Parcık pırcık bir dolu ip ama bir işe yarar diye atmaya kıyamıyorum. Daha önce bu ipler için Serpilciğimin sergisinden çok hoş bir kutu almıştım, lakin ona da sığınamadım, bu yüzden o kutuyu başka şekilde kullanacağım:)) Yine ipler için minik bobinler yapmıştım. Son kanaviçe maceramdan sonra bayağı ip arttı yine, halamcım da Marmaristen az da olsa bulabildiklerini göndermiş onlarda eklenince yeni bobinler yapmam gerekti, bir dolu bobin yaptım işe başlamazdan önce ara ara daha da yapacağım boş dursunlar.




Sonra bobinlerin ebatlarına göre kutu içine sığacak şekilde mukavva kartondan kutu yaptım ve yapışkanlı kağıtla kapladım. araya bölmeler yaptım ama onları kaplayamadım, çünkü kağıdım çok az kaldı elimde umarım devamını bulurum :(
Birinci kutu bitince bobinleri yerleştirdim, düzenli oldular lakin kukalar açıkta kaldı:( Bir kutuda onlara yaptım, kukaları yerleştirdim.Baktım halen yer var kutunun içinde ve malzeme de var bir o kadar kutunun original içliğine de o malzemeleri yerleştirince misler gibi oldu. Ben çok sevdim, bakalım sizler beğenecek misiniz???
Keşke biraz daha büyük olsaymış demedim değil, kumaşları da koyacak kadar yer kalsaydı daha da iyi olurdu yaa buna da şükür. Bir dahakine belki bavul çalışırım belli mi olur benim neyi ne zaman niye yapacağım:))


,


,


40 yorum:

  1. Geri dönüşümde kalite buna denir kesinlikle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Tedarik, teşekkür ederim kaliteli olmasa da işimi görüyor:))

      Sil
  2. Bak işte bende bundan yok,benzeyen de yok,kırkışmiiciğim senle artık kardiiiiş.
    Bizim kokoş kızda var am kullanıyor,el atmam zaten ben içini göremediğim organizerleri kullanamıyorum unutuyorum da:)Ne de olsa ben 50ler başlayınca yarısına gelmesini bekleyemeden 4.yılın kasımının 14ünde ceee demişim dünyaya:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçine farklı objeler korsan unutursun ben malzeme türlerine göre genelleme yapıyorum bu yüzden kolay bulunuyor:))

      Sil
  3. ne güzel bir kutuymuş. Senin elinde daha da güzelleşmiş ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşlevsiz bir şeydi benim için Saadetciğim, makyaj yaparım severim de lakin kim taşır onca makyaj malzemesini hem dış kabı da ağır üstelik. Ben hobilerimle mutluyum bari o da mutluluğuma mutluluk katsın. Bir önce ki procemi gördün mü adın geçiyor orada:))

      Sil
  4. Süpersin:)) Ne çok şey kaldırmış ortadan. Çok güzel bir çantaymış gerçekten. Ben de vakt-i zamânında teyzeminkine sarkmıştım da, vermemişti. Hem de kırmızıydı, hem de sapı verevdi yahu:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim anılarını canlandırmışım niye vermemiş ki verseydi ya, kırmızı olsaydı kaplamazdım üzerini zaten.Bu işlevselliği bende sevdim teşekkürler.

      Sil
  5. harika olmuş böyle, iyi bir işe yaramış doğrus, süslemesi, katları ile 10 üzerinden 10 verdiiiim :) Bavullara el at bence, tam bir dikiş seti yaparsın artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanıma girme Banu, bavul falan yok ama dikiş malzemelerini toparlıyorum bitince yayınlarım:))Ayy 10 aldım yaaa bu gece pek sevindirik oldum:) Teşekkür ederim.

      Sil
  6. yeni hali ne güzel olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ruşyenacığım, asıl sana lazım sanırım böyle bişi ev ile iş yeri arasında:))

      Sil
  7. Ne güzel olmuş, kağıdın deseni de tam vintage, ellerine sağlık Fiammam:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa Baharcığım bayağı heryeri buladım bu kağıtla ama sonu geldi umarım bulurum yarın bakacağım kalmış mı diye. Dikiş adına herşey takım olsun diyorum daha işim bitmedi üstelik. Teşekkür ederim.

      Sil
  8. oy oy oy...çok güzel olmuş...
    cankuş sen öyle bir sevgi katıyorsun ki, yaptığın işler ışıldıyor..
    ah, sen bambaşkasın can :)
    o güzel ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Figen ablacığım sen deme bari sevgi kattığım doğru sevmeden yapılmıyor hibirşey aslında,eğer sen dersen ben de izinden yürüyorum derim sana:))

      Sil
  9. ŞULECİĞİM GERİ DÖNÜŞÜMLERİN HARİKA OLMUŞ.ÇOK GÜZEL İŞLER ÇIKARIYORSUN SENİ FENA KISKANMAYA BAŞLADIM.YARIN İKEA YA GİDİYORUM KIZIMLA HOBİ ODAMA RAFLAR ALACAĞIM BAKALIM ODA NE HALE GELECEK ÇALIŞKANIM ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evdeki malzemeleri kullanman lazım yok öyle İkea falan:)) Sahi yok mu sizin oralarda raf kestirecek yer, neden oralara kadar yol aşıyorsun? Kıskanma kıskanma bak seninkiler yeni olacak ben eskilerden bişiler yapıyorum asıl ben kıskanacağım bitince hobi odan. Bu arada ikea da banyo için beyaz lake bu işlere uygun adı banyo dolabı diye geçen bir dolap var, gözüne ilişirse bak ona çok işlevsel:))

      Sil
  10. Yani Samsonite görse üretime başlar yeniden. O kadar beğendim.
    Ben de de vardı böyle bir makyaj çantası, beyaz deriden. Ne yaptım ben onu acaba? Kokoşluk konusunu hiç açma, itiraf ediyorum, gençliğimde seyahate giderken ilk hazırladığım oydu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kokoş kadınsın işte. Yakışana yakışıyor canım da bende iğneci çantası gibi dururdu herhalde teşebbüs etseydim ya da bana ait olmayan başkasının çantasını taşıyor gibi olurdum üstelik kesin unuturdum bir yerlerde:))Kullanmıyorsan bul hadi değerlendir vallahi,aklıma geçen sene ki ayakkabı yenilemelerimiz geldi, kih kihh:))

      Sil
  11. Ellerine sağlık fiammam, dönüşüm muhteşem olacak demişmiydi ki acep.Güle güle kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun yıllar el sürülmediği ve sokağa da çıkmadığı için kesin canı sıkılıyordu:)) Gezdirsem mi biraz acaba?Teşekkür ederim Nurhancığım.

      Sil
  12. Fiammacım Banuca 2'sin sen ikinizde beceride ve yaratıcılıkta sınır tanımıyorsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir araya gelsek Solmaz Teyzeyi düşünemiyorum da Banum gibi olamam ben can malzeme çok onda hem, fark atar bana her daim:))Teşekkür ederim.

      Sil
  13. Harika olmuş, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık cicoş valla senden korkulur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yaa Dilekciğim bende korkulacak bişi yok can sadece dönüşümleri seviyorum duran eşyaları yeniden ele alıyorum o kadar.

      Sil
  15. Yanıtlar
    1. Nasılsın canım daha iyi misin? Oyy inşallah tamamen geçmiştir çok kötü en sevdiğini bile görmez gözün soru sormasın istersin. (Yanlız çocuklar bu kadar ağır atlatmıyorlarmış yetişkinlerde durum böyle)
      Teşekkür ederim:)

      Sil
  16. Süper olmuş. Hakikaten çiçekli çiçekli yeni elbisesiyle mutludur artık:) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  17. Nasıl da usul usul yapar yakıştırıır...Hiç birşey yapmamış gibi köşeye çekilir sonra.
    Ben de bir Bond çanta olacaktı,atmadıysam??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bond ,007Bond mu?
      Vallahi hiç uslu uslu değilim, muzur muzurda gülüyorum akşam vakti nasıl da sana çanta aratıyorum diye:))
      Topla çeteyi 2 dakikada bulurlar vallahi, ayy siz örersinizde o bond çantaya kılıf şimdi:(

      Sil
  18. ooooooooooooooooooooooooooo resmen vavvvv dedimmm elerine saglık ablacımmmmm

    YanıtlaSil
  19. Bu akıllara zarar güzel olmuş. Kağıdın devamını bulursun inşallah çok güzelmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyuttun mu Lara'nı, teşekkür ederim akıllara zarar değil aklım bana zarar:)) Buldum buldum aynısı değil aldım da belki rengi farklı ama çok benzeri o da işimi görür:) İki ayağım bir pabuçta herşey yarım yarım kalıyor bu yüzden.

      Sil
  20. harika olmuş eline sağlık :) kagıdı internetten filan mı aldın çok hoşuma gitti ben bi türlü bulamadım oyle bir kagıt :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Aslıcığım teşekkür ederim. Kağıdı Sarıyer de bir kırtasiyeden aldıydım.

      Sil