.

.

14 Mart 2012 Çarşamba

Kuşlu Kutu ve İki Çerçeve Hikayesi...

Kutulara devam...
Açar kaparken kırılmış kutunun ağız kısımları... Ama ben seviyorum (Hani şu 45 yıllık yılbaşı arkadaş muhabbetlerim var yaaa size anlattığım onlardan 2 kardeşin hediyesi yani manevi değeri de var üstelik, anılar içinde geziniyorum ben onlara dokundukça, azcık kırık olmaları kimin umrunda bunca yıla yaydığımız dostluklar olunca) Muhtemelen ben kırmışımdır, bizim evde böyle bu işler:)) en çok sen elliyorsun derler sıyrılırlar bir güzel işin içinden, kırık da onarma da sana ihale edilmiş olur böylece:)) Güle oynaya değil, ezile büzüle onarırsın suçlu çocuk psikolojisiyle :)) aslında  o kapağı kaldırılıp korken nazikçe bırakmaya hep dikkat etmiş, hiç aceleye getirmemişsindir açma kapama olayını, yaa onlar bilmeden de oluşsa o minik minik kırıklar için  acaba senin gösterdiğin özeni göstermişler midir?
Bunuu hiç bir zaman bilemeyeceğiz, doğal olan şu ki evde en çok eşyalarla temizlik vs nedenlerle ben haşır neşir olduğumdan doğru orantılı olarak kırma riskini daha fazla yüklenmekteyim. Şimdi ben desem ki bunu ben kırmadım, siz kırdınız, seceresi unutulan bütün kırıklarım yazılacak yeniden karneme en iyisi susup üzerine 2 kuş kondurup yerli yerine koymak:)))

Kırıkları soğuk porselen hamuru ile onardım,  dore boya ile tümünü yeniden parlaklık versin diye tek kat boyayıp vernikledim. Minyatürlerden artan 2 kuş da geldi kutunun üzerine kondu. Şimdi dikkat edilecek 2 şey var: 1. kapağı yeniden kırmamak, 2. Kuşları yerinden koparmamak:)) Varan-1:))

Kırıklar belli olmuyor değil mi?

En büyüğü burada, diğerleri daha küçük, üstteki resim önden görünümü








Kutu boyanıp parlayınca bu kere çerçeve sönük kaldı kıyısında, ona da bir el boya ve vernik çekip, neredeyse çöpe gidecek plastik bir çiçek dalıyla boyutlandırdım. Arka fondaysa çikolata kutusunu kullanıp fonun üzerine dairesel kabartılar yaptım. Varan-2 :))



Yeni yerine pek yakışan asma yapraklı kartım aslında yukarıdaki çerçevede duruyordu yıllardır. 6 yıl önce kaybettiğim bir  dostumun el yapımı bir hediyesinin üzerindeydi ve sanırım o da el yapımı. Yine hediye gelen çok güzel bir çerçeve sanki bu kart için yapılmıştı hiç bilinmeden.Çerçevenin dışındaki yapraklarla karttaki yapraklar yakından o kadar güzel geçiyor ki birbirine elime alıp uzun uzun bakıyorum, tabii bu geçişi benim kabiliyetim yansıtamadı sizlere.Belki de parlama yapan o camı değiştirmek en iyisi, tuuuh keşke daha önce akıl etseydim bunu da yapmış olsaydım bu resmi çekerken:( Yerine yerleştirmeden evvel yaparım çabucak n'olacak, çok seviyorum ben o mat camları... Hazır halde asılacakları yeri bekliyorlar mutlu mutlu... Ve Varan-3


Bu günlük yayın bu kadar... 
Sevgiyle Kalın...

16 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım, ben kırık falan göremedim, hepsi de çok güzel olmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baharcığım teşekkür ederim, demek o kadar iyi onarmışım:) Kırık köşeyi yakından resimledim diğer yerlerde daha çok kapağın içine doğruydu kırıklar, soğuk porselenle aynı o dunsu görüntüyü yaptım o köşede:))

      Sil
  2. Sevgili fiemma kıskanmaya başladım sizi =)
    Ben daha kutu yada kasayı nasıl kaplasam, hangi renk kumaş kullansam diye düşünürken bir de baktım ki iki yeni çalışma hatta üç yeni çalışma gelmiş.Ellerinize sağlık.En son mesajımda söylediklerimi yinelemek istiyorum.... MUHTEŞEMMMMMMMSİNİZZZZZZZZZ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pamuşum bak sana bir dolu kaynak oluyor fena mı? Bizde kırık dökük çokk, sonu gelmez bu onarımların alışsan diyorum:))Teşekkür ederim.

      Sil
  3. elelrine sağlık canım, kırık nerde ? Döndüm baktım ama görmedim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni resim ekledim Dilekciğim, kutunun içinden, o parça kopup kaybolmuş, diğerleri ufak ufak çarpmalar boyadığım için onlar belli değil.

      Sil
  4. kuşlar ne yakışmış kutuya. Bayıldım:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşşekkür ederim Saadetciğim, ben de seviyorum kuşları, bunlar minyatür macerasından arda kalanlar, yine elime alınca yapacağım daha:)

      Sil
  5. Hatuncum oturmuş onarımlar, yenilemeler yapıyor, pek te güzel, pek te şık oluyorlar.... da temizlik yapmıyor musun, bahar geliyormuş birkaç AYA kadar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy hiç deşme yaramı:( Ben tikliyim ya geçenlerde Sevgili Begonvilliev mitelerden bahsetti ben de tik kaptım, miteler için olmasa da evdeki gribi defedeyim diye buhar çalışması yaptım güya:( Makinanın hortumu bozulmuş ellerim yandı, şohben bozulup duruyor pazardan beri saate gelen borudanmış, blok görevlisi, tamirci, yönetici, şohbenci hiç kapı durmadı dellendim durdum bişi de anlamadım yaptığımdan:( Daha var bahara boşverrrr:)) ya da sen de gelllll beraber yapalım:)

      Sil
  6. Ellerinize sağlık bayıldım yenileme çalışmalarınıza, kırık falanda hiç belli olmuyor ben göremedim. Sevgiler, dostçakalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nes_Kayfeeciğim, beğendiğine sevindim.

      Sil
  7. Ellerine sağlık Şule abla yine ne güzel işler çıkarmışsın. Sağlıkla kal.

    YanıtlaSil
  8. çok güzel olmuş ablacım,emeğine sağlık

    YanıtlaSil