.

.

25 Mart 2012 Pazar

Kutu Raf

Ayy ayyy, nasıl açıklanır yaptığım iş bilmem bu defa:)) 

Bu üst üste duran raflı dolabı açıklamakla başlayayım işe önce sonra gerisi gelir nasılsa:)) Bu gördüğünüz raflar farklı zamanlarda yaptırılan tv ek üniteleriydi, yani bir zamanlar alt bölümdeki raf ve kapaklı dolap  bir TV ve video dolabıydı, bir pim üzerinde hareket ediyor ve üst kısmı  360 derece kendi etrafında dönebiliyordu. Üstteki ise hayatımıza  Digitürk'ün girmesiyle aleltecel oluşturulan ek bir kutuydu. Üst kutuyu üstelik farklı yerlerde son zamanlara kadar kullandık da. Evde kullanım ömrü bittikten sonra atılmak istenmediğinden yazlığa götürüp orada değerlendirme kararı alındı ama her zaman olduğu gibi  yerleştiği yerde yıllanmaya başladı. Özetle bugünkü işimizin konusu bu:))
Daha doğrusu benim corner ofis projemde onu yeniden kullanabileceğim bir hale dönüştürmek ve gidinceye kadar etinden sütünden istifade etmek istememle başladı herşey. Uzunca bir süredir kendi kutularımı üretmeye başladım bu vesile ile, bana bu seferki çalışmamda klavuzluk eden Sevgili Adadenizim'e teşekkürlerimi sunuyorum. Kendi bile unutmuştur ne yaptım ki ben vallahi suçsuzum diyordur şimdi :)) ama o paylaşımından  beri bir başka vesile ile de olsaydı aklımdaydı böyle bir uygulama.İlerde inşallah tamamını yazlıktaki bir alan için yapmayı planlıyorum:))
Gelelim ne yaptığıma bunca açıklamadan sonra yapım aşamaları yine kayıp ama anlaşılmayacak gibi değil zaten rafın aralıkları ölçüsünde 2 kutu oluşturdum, yapışkanlı kağıtla kapladım  ve  birer kulp taktım:)) 

Daha içlerini yerleştirmedim rastgele tıkılmış eşyalar şimdilik, yerleşince eklerim yine bu yazıya resimlerini. Ama şimdiki hali ile bile kullanışlı oldu, odaya git-gel yol katetmelerim azaldı, sürat kazandım:)  Kış için corner ofis kurarım derken yazın balkona da yakın olması itibarıyle bayağı bir istifade edeceğim bir alan yaratıldı gibi:))



14 yorum:

  1. Basbayağı çekmece imal ettim desene hayatım kestirmeden.
    Ne olmak isterdiniz diye sorulduğunda hep;marangoz demişimdir.
    Bakıyorum da sen doğuştan marangozsun arkadaşım.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi Tülinciğim bende özgür ve örgün bir marangoz olmak isterdim. İlerde atölye falan açarsan yanına asi bir çırak olarak girerim.

      Sil
  2. Çok akıllıca. Ellerine sağlık diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurtenciğim teşekkür ederim. Raflara da böyle çekmeceler yapılabilir:)

      Sil
  3. Ooo, çok kullanışlı olmuş. İçindekiler görünmez. İyi fikir. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nedretciğim teşekkür ederim. İyi oldu bayağıda geniş içleri, bakma ortalık savaş alanı gibi herşeye el attım hem de birden umarım toparlanabilirim:))

      Sil
  4. Aştın sen artık aştın, boyacı, duvar kağıtçısı, marangoz, daha neler neler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendimi kovdurmak için elimden geleni yapıyorum:)) Umarım halen teklifin geçerlidir kovulursan gel bize deyip duruyordun, Lara geldi diye teklifini unuttun mu yoksa?:)) He hee hem gelir o mis mis i de severim, koklarım:))ur gidip biraz daha talan edeyim evi:))

      Sil
    2. Sözüm baki, 2 Lara daha gelse de başımın üstünde yerin var :)

      Sil
    3. Canım benim teşekkür ederim, daha ses seda yok evdekilerden:))Laracığımı benim için kokla:))

      Sil
  5. oynamıyorum seninle ,vazgeçtim kırkışmaktan.Hem bundan bizde yok hem de Maho ciddi ciddi tehdit etmeye başladı.Beni değil,benimkileri atacakmış evden. Doğrusu bu teklif gözümü korkutuyor. Beni atsa iyiydi ama:(

    YanıtlaSil
  6. Aaaa Maho abiye de bir haller oldu, sanki onda hiç malzeme yok, bize sataşıyor. Önemli olan böyle kimsede bulunmayan bir objenin olası değil Nalanım böyle aralıklı bir mekanın olması:)) sen bir daha iyi bakın etrafına vardır mutlaka raf aralığı:)) Kızma Mahmut abi yaaaa, seni bize alırım bak sonra en az 15 gün misafirim ol:) mumla ararsın Nalanımı:) NAsıl tehdit ama:)))

    YanıtlaSil
  7. Vaaay, müthiş proje bu yaaa, hatun kartondan çekmece yapmış, pes yaaani, fikir güzel, uygulama güzel, al sana 10 puan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy teşekkür ederimmmm ben de senin bundan sonraki puanlarını kırmıycam söz zaten hasetimden yapıyordum:)) Ayy birde içini yerleştirebilsem her yeri ayağa kaldırdım ufak gözüküyor ama zor iş aslında bunlar incik cincik bir de teyzem bizde misafir bir başlayıp bir bırakıyorum.

      Sil