.

.

6 Aralık 2011 Salı

Erken mi dedim ne!

Hani geçenlerde gökkuşağı üzerimden geçmişti de ''Bir şey olmadı:( '' diye başlık atmıştım yazıma ya. O gün bugündür düşünmekteyim acele mi ettim acaba diye belki de bir kaç defa  daha  mı geçmesi gerek, olacak galiba yaaa:))
Şartların zamanla gelişmesi mi gerek ne ben pek anlamadım:))

Bakın neler oldu:))

Durup dururken bir heves aylardır elimi sürmediğim tamirat malzemelerinin durduğu takım sandığını derleyip topladım  pir-ü pak yaptım. Ardından Koçtaş'ta gezerken gözüme şarjlı tornavida ve matkap takımı ilişti, bir heves evde benzeri daha az fonksiyoneli olan olsa da hemen aldım. Bir de kıl testere uçlarım yamulmuştu hemen onlarada gözüm ilişti, zımpara, vida, çivi derken eve bir dolu bu tür malzeme ile döndüm. Ardından teyzemin evindeki duvar kağıdı maceramı biliyorsunuz. Son olarakta bu hafta kendi evimde sıva boya işlerine kalkışmam.

Bunların hepsi tesadüf mü şimdi yani:))) erken mi dedim nee? Gökkuşağa etkisini mi göstermeye başladı da erkek işlerine el atmaya verdim kendimi iyiden iyiye:))

Ele verir talkımı kendi yutar salkımı derler yaa aynı o duruma düştüm. Nicedir Sevgili Adadenizim, üst kattan akan ve duvarlarını mahveden bir rutubet olayı ile boğuşup duruyordu. Ben de evde alıp kısmi olarak mutfak balkonunda kullandığım malzemeyi ballandıra ballandıra ona tavsife ediyordum. Adını versene deyince dolapta aradım buldum, hazır bulmuşken de çok derinlere kaldırmadım. Evde tadilat yapıldıktan sonra durup dururken banyonun girişinde su ile alakasız bir yerde bir sızıntı olmaya başladı. Bütün işler bitmiş, taşlar döşenmiş, ustalar gitmiş derken nasıl panikledik nasıl üzüldük bir bilseniz. 15 yıl oldu bu siteye taşınalı neredeyse, eee binalar eskidi, tesisatlar zaten kooperatif evinde çokda iyi yapılmamışdı. Komşular tadilat yaptıkça birer ikişer değiştirdiler, kimi de patladı zorunlu olarak tadilat yaptılar. Bizde geçen yıl tadilat işine en çok bu patlama korkusunu da bahane ederek kalkışmıştık. Neyse boru değişti yenileri döşendi ama gelin görün ki duvar borunun geçmediği bir yerden kabarmaya ve ıslanmaya başladı. 3-5 gün sürdü bu durum sonr a kendiliğinden su kesildi ama o nemlenen yer kuruduktan sonra boyası kabardı yer yer döküldü ve sürekli gözüme batar oldu. Sana ne zararı var şimdi usta sokupda işi büyütme, uyuyan yılanı uyandırma diye ev ahalisinden de tepki gelince alt komşuda hiç ses etmeyince ben de görmezden gelmeye başladıydım, taa kii şu gökkuşağı üzerimden geçene ve Adadenizim benzer sorunla karşılaşana kadar:)) Bu hafta sonu işte bu küçük duvardaki yeri yamamakla başladım işe. sonra hızımı alamadım devam geldi. İş bittiğinde akşam üstü belimi doğrultamaz halde çayımı yudumladım balkonumda bahardan kalma bir havada ohhh misler gibi oldu diyerek:)) Deli miyim neyim bilmem ama pek akıllı olduğum söylenemez bir hafta sonu gezip güzel havanın tadını çıkarmak yerine bu işlere kalkışmakla, bu bir gerçek.

Banyo önündeki alanın kazınması ve alçılanması işlemi bittikten ve kuruması için bekleme süreci başladıktan sonra baktım canım cefakar balkonum içler acısı hal almış, kendi haline bıraksam bu kışı geçiremez çöker yani o derece:(. Bizim buralarda oturmak bir dert. Site yönetimi ayrı karışıyor, blok yönetimi ayrı. Bir blok yöneticisi var evlere şenlik, her yaptığı, her dediği yüzünden her gün kavga eder durumdayız gülüyoruz artık,  seviyesiz mi seviyesiz, 2 yıl oldu para topladı dış cephe ısı yalıtımı yapılacak güya, daha bir 2 yıl geçer mi geçer.Şöyle bir soru gelebilir aklınıza madem bu kadar sikayetçisiniz neden yönetimi almıyorsunuz diye? Adam dünden gönüllü 3-5 çıvıkta etrafında anladığım kadarıyla, bizde daha önce çok defalar yaptık üstelik, bu kere yöneticiye ve yönetim ekibine öyle kızgınım ki alırsan yönetimi hiçbirşey yapmamak için alırım ki bu da diğer komşulara kötülük olur. Ona gönlüm elvermiyor ama inanın bir anlatsam şaşar kalırsınız adamın mantalitesine. Neyse biz dönelim konumuza; Bizim balkonlara dokunmaya ve renk değiştirmeye hakkımız da yok üstelik bunu da site yönetimi engelliyor. Kavga mı istiyorsunuz alnı size işte kavga sebebi, vallahi aldım elime alçıyı önce bir güzel dehlize dönen duvarları sıvadım, ardından zımparaladım, ardından da aynısı olmasa da yakın renkte boyadım. Misler gibi olduu, ayy aklımı seveyim daha önce niye ben isyan bayraklarını çekmedim ki? Gelsinler de şimdi hesap sorsunlar yönetim olarak, doğru blok yöneticisine göndereceğim onunla didişsinler:)))



18 yorum:

  1. İyi yapmışsınız, güzel olmuş, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim SevgiliFadiş:))

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık Şule ablam. Süpersin. Sağlıkla kal.

    YanıtlaSil
  4. Okurken yoruldum Şule.Ne yitip ne içiyosun son günlerde sen anacığım?
    İçine cıva mı kaçtı,nedir?Süper Mario gibi bişey oldun çıktın başımıza :))

    YanıtlaSil
  5. cankuş sakin ol..
    otur şöyle..
    derin bir nefes al..
    ve şunları tekrarla..
    ben bir kadınım
    ben bir kadınım
    ben bir kadınım
    :))))
    şirine kendine gel ya, bu işler bir kadın için çok ağır..yahu sakatlayacaksın kendini..allahım korusun..
    ben sana kurban olurum ya, şirin şeyy :)))

    sen benim tanıdığım en marifetli, en şahane insanlardan birisin cannn :)

    YanıtlaSil
  6. Canlar yaaaa ne güzel yorumlarınız, güldürdünüz beni yine:))
    Sevgili Dilekciğim, teşekkür ederim sınavın nasıl geçti bakamadım bloğuna bir yazı yayınladın mı şimdi geliyorum yavaş yavaş?,
    Tülinim vallahi yediğimden mi bilmem ama düşünüp yorulmaktansa yapıp yorulayım diyorum nicedir:))
    Figen ablam canım yaa ben kadınım, ben kadınım diyorum da gözüm erkek işlerine kayıyor son zamanlarda nedense. Bir de cesaret geldi, deli cesareti altından kalkamam diye de düşünmeden girişiyorum her işe:))

    YanıtlaSil
  7. Bende okurken yoruldum.Amma çok iş yapmışsın Şuleciğim.Güzel olmuş olmasına da bu erkek işlerinin acısı sonradan çıkmasında,üzülürüz sonra biz..

    YanıtlaSil
  8. ustamın neden sesi soluğu çıkmıyor diyordum.meğer tamirat işleri varmış.bu ustayı tuttum iyi iş çıkarmış ellerine sağlık.artık balkonunda bir çay içmeye geliriz.facebookta mesajın var.okursan sevinirim.

    YanıtlaSil
  9. Serpilciğim beklerim memnun olurum:))Şimdi gidiyorum face yavaş yavaş:) Ustanın soluğu kesik şu aralar kendini tadilata vurdu:))
    Nazanım inşallah çıkmaz acısı ama napimmm duramıyorum ki:)

    YanıtlaSil
  10. Ne işlere kalkışmışsın böyle. Hamaratsın valla ne diyeyim..Açıkcası ben sıva işlerine karışmam. Üstüme kalır sonra:))

    Dur sen hızını alamamışken bir haber daha vereyim. Üstten gelen sızıntıyı kestik. İş betonun kurumasına kaldı. Ama bu kez de benim banyomdan (ki gene aynı odanın başka duvarına bitişik) sızıntı oluyor. Devrim nasıl olsa çocuklar da taşındı diye oralı olmuyor. Vallabizde bu kış ikinci banyo kırılacak gibi....

    YanıtlaSil
  11. Fiammacım sen yaparsın elinden hiçbir iş kurtulmaz!

    YanıtlaSil
  12. Fiamma'm, canım benim; ebem kuşağının marifetiyse bu durmayım ben de geçeyim. Oldum olası tornavida, brace gibi aletleri hep çok sevdim, boya badana işlerini de. Hakan'cığımla da onun iş yerine yapılması gerekli olan badana konusu üzerine ilerletmiştik ilişkiyi. Yoksa amacım evlenmek değildi sadece boya badana işine yardım edecektim arkadaşın :D
    Ellerine sağlık çok güzel olmuş balkon da diğer yer de ama senden ricam kolaj yapmadan yayımlasan fotoğrafları bu 1.
    2. bir manyak yönetici de bizim sitede var. Bu kadın ama. Bizim sokakta karşılıklı dört ev var. Yan komşum bir kaç aylığına burada değil, karşı evler ise boş. Kadın bizim sokaktan geçilerek girilen çocuk bahçesine kilit vurmuş! Dahası ön sokaktan girişi de yok çocuk bahçesinin! Telle çevrili! Kafası da telle çevrili bu arkadaşın o ayrı mevzu. Geçen gün bana dedi ki 'Gülen hanım yan komşunuz yok sanırım. Ben sizi de yok sanıyordum ama madem buradaymışsınız çocuk bahçesine dikkat edin' Nasıl yani dedim. Girilmesin çocuk parkına. Nasıl yani dedim yine. İşte çocuklar giriyor da falan filan da kan sıçradı beynime. Hanımefendi dedim orası çocuk bahçesi mi; evet çocuk bahçesi. Çocuk bahçesine çocuk girmeyecek de kim girecek?? Olsun siz yine de dikkat edin. Yav arkadaş zaten kilidi vurmuşsun zaten telle çevirmişsin neyine dikkat edeyim? Hem ben senin çocuk bahçesi dediğin zinicirli yerin bekçisi miyim? Geçen de Fındık buradayken daha önce selamlaştığım site çocukları pizza almışlar. Parkta yiyecekler birini de bize ikram etmek istediler ama kabul etmedim. Gitti çocuklar parka güzel güzel pizzalarını yiyor. Dur ben şunlara ayran yapayım dedim. Hakan'la Fındık onlar kola almışlardır dedi. Yine de ayranı başladım yapmaya ama sonra gidip sorayım dedim. Varmış kolaları. Ben parka gelen çocuğu, çocuk seslerini zaten seviyorum da çok güzel ağırlayıp yöneticiyi sinir edicem :D Sözümün özü budur :)

    YanıtlaSil
  13. Yorgunluklara değmiş:)) bende arada elimin hamuruyla erkek işlerine el atarım:)) elllerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  14. Sen nasıl bir kadınsın yahu :) Helal olsun, ben de elektrik prizi tamir edebiliyorum diye kendimi bir şey sanıyorum. Şu yaptıkların eve usta soksan bir sürü pislik, sinir harbi ve para ama sen sakin sakin, güzel güzel temiz pak halletmişsin. Bir de anlatışına bakan çok kolay sanır. Tatlı tatlı anlatmışsın. Bence bunun kerameti gökkuşağında olamaz. Büyüklere bir sor bakalım sen çocukken nasıldın? :))

    YanıtlaSil
  15. Vallahi sen açtın bu işleri başıma dermişim Adadenizim:)) ama iyi oldu sayende ben de göz kirimi temizledim. Darısı başına hay Allah diye diye okudum.Kolay gelsin için cız etti:(
    Sevgili Nuraycığım teşekkür ederim can vallahi iyi geldi bana:))
    Sevgili Gülenim biliyorum senin bu işlere merakını dolabın gözümün önünde halen:))

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Cebimdeki Renklerciğim, sormama gerek yok çocukken erkek çocukları gibiydik biz:) 16 yaşına kadar futbol,misket oynadık, hır çıkarıp dövdük üstelik mahallenin bizden büyük çocuklarını, ağaç tepelerine tırmandık durduk, normale yakın değildi yani çocukluğum da ama gökkuşağında var bir keramet:))

    YanıtlaSil
  17. Aferin sana şekerim, aleme verir talkımı kendi yutar salkımı, bana diyordun ağır iş yapma bak belin kolun bacağın ağrıyo diye, sanki kendi çok sağlammış gibi ne işler becermiş, aferin sana :)

    YanıtlaSil
  18. Noblessem teşekkür ederim iltifatına can:))
    Banucam ama sen de dediğim halde rahat durmuyorsun ki?

    YanıtlaSil