.

.

24 Eylül 2011 Cumartesi

Giriş, gelişme, sonuç...


GİRİŞ : Aklım takılı  benim şu takı olayına...Hep kendimi uzak tutayım diyorum, elimden uzaklaştırıyorum bir şekilde de aklımdan uzaklaştıramıyorum bir türlü. Ordan dolanıyor burdan dolanıyor, sonra bir bakıyorum ben tezgahı yine takı yapmak için kurmuşum.

GELİŞME: Bu sefer aklıma takılan bir ağaç, hem de öyle böyle değil çok uzun zamandır aklımda. Önce aklıma düştü, sonra bir tesadüf malzeme kutuma eklendi, sonra bir resim oldu, sonra okuduğum bir öykü de ortak bir düş oldu ince ince tarif buldu adeta. Sonra tam da unutulmuşken takı sandığının en dibinde ben durduk yerde bir minyatür deneyimi yaşamak istedim, kopardığım büyükçe parça hamurdan parçalar arttı, onları pakete koymak yerine gecenin bir vakti yoğurup şekillendirmeye başladım bilinçsizce... Avucumda yuvarlanırken kendi halinde, form buldu bu küçük parçalar, daha büyüğü, daha küçüğü,daha belirgeni nihayetinde su akıp yolunu  buldu ...

Resmi tıklayın:))

SONUÇ: Derken derken bir masanın başında yine takı yaparken buldum  kendimi... Sanırım bu kısır bir döngü içimde tutsaklaştırmaya çalıştığım, ne beynim ne de ellerin uzak duramıyor bir türlü, belki gelmesini beklemek, geldikçe teslim olmak gerek zaman zaman da olsa, çünkü ben böyle daha huzurlu hissediyorum kendimi, yorgunluktan arınmış, dingin bir huzur bu defa resmini çizmeye çalıştığım, benim olsun istediğim ...




Zincirini de kendim ördüm ,
hem de çok severek incecik iplerle,
eee altın almış başını gidiyor...

25 yorum:

  1. ne güzel şey becerikli olmak:)

    YanıtlaSil
  2. tek kelimeyle muhteşem Fiammacım, harika olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Önce ellerine sağlık Fiammacım.Ağaç ve kuşlar çok hoş görünüyor boyunda zevkle,severek taşınacak bir takı olmuş.Akla takılan boyna takılmış.
    Tatlı yeme krizi gibi takı yapma krizi tutuyor bazen.
    Evet dediğin gibi teslim olmalı bastırmamalı

    YanıtlaSil
  4. Fiamma'cığım, bu enfes birşey olmuş yahu. Sen yüreğinin götürdüğü yere git herzaman. Zira çok iyi yerlere götürüyor. Mücevher gibi olmuş resmen:))

    YanıtlaSil
  5. Elinize emeğinize sağlık harika olmuş:)) Zincirde uyum sağlamış .Boyunda da şık durduğuna eminim :)

    YanıtlaSil
  6. Fiamma, tarif edecek kelime bulamadım, ağacı çok beğendim, zinciri de. Nasıl yaptın, malzeme hamur mu ağaçta? Neyle boyadın. Nefis olmuş yahu. Ben de yapıcam :)

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Nevalciğim, teşekkür ederim ben sadece hoş bir kompiman olarak alıp kabul ediyorum bunu yüreğinin güzelliğinden.
    Noblesseciğim biliyor musun can ben de çok sevdim hemen takıp bir yerlere gideyim istiyorum şöyle siyah bir elbise ile:))
    Nurhancığım, Nedretciğim,hani yüreğinin götürdüğü yere git derler öylesine değil mi? Ama her zaman olmuyor işte öyle yüreğin peşine takılıp gitmek.
    Sevgili Nuraycatasarımlar evet boyunda da büyük olmasına rağmen şık duruyor, ben sevdim en azından duruşunu.
    Sevgili Cebindeki Renklerciğim malzeme dökm, oldukça eski bu ağaçi kuşlar hamur, boya dore yaldız zinciri ise ablamın brezilyadan getirdiği bir aletle örüyorum, hepsi birleşince bu oluyor işte.

    YanıtlaSil
  8. Yalnız bu kolye değil, şaheser olmuş, ellerine sağlık, nasıl yapıyorsun böyle minicik minicik, aklım gidiyor :)

    YanıtlaSil
  9. ''hepsi birleşince bu oluyor işte''
    çok da iyi oluyor ,ellerine sağlık,tak bana gel ankaraya:))

    YanıtlaSil
  10. He heee:)) Nalanım illa yakından göreceğim diyorsun haaa ama Ankara çok uzak inan, sen gelmiyor musun bu taraflara Elgiz i Ertuş u özlemedin mi? Ben o hepsi birleşince dediğine tilkinin dönüp dolaşacağı yer kürkçü dükkanıdır diyorum:))
    Sevgili Eliftciğim teşekkür ederim,denesen yaparsın denemediğin için aklım gidiyor diyorsun.

    YanıtlaSil
  11. İnanılmaz güzel olmuş. Ellerinize sağlık.. denecek başka söz yok...

    YanıtlaSil
  12. Ne güzel olmuş ellerinize sağlık.
    Babanne

    YanıtlaSil
  13. Valla senden korkulur on parmağında on marifet resmen bayıldım ellerine sağlık........

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Gps87blogcuğum, Yabangülüm, teşekkür ederim.
    Sevgili Meralciğim, yüzümü kızarttın yaaa yok öyle korkulacak bir şey ben de, asıl senden korkulur daha gidip bakamadım bugün neler yaptığınıza ama her gün uğrak yerim oldu senin dükkan, başlıkta dikkatimden kaçmadı belli ki çok yorulmuşsun.

    YanıtlaSil
  15. Ama bu çok fazla güzel!!!!

    YanıtlaSil
  16. Çok beğendim, ellerine sağlık. Bence tutma sen kendini:) Bizler de senin gibiyiz. Her gördüğümüzü yapmak, denemek istiyoruz... Hele de sonuç böyle güzel olunca, değmeyin keyfimize... Güle güle, güzel günlerde kullan.
    Sen o siyah elbiseyle bu kolyeyi takıp, blog yazarları toplantısına gelsene:) 2. Ekimde Kadıköy'de. Kayıt yaptırmak için blogyazarlaribulusmasi@hotmail.com adresine mail atıyorsun...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. O güzelim ağaçdaki kuşlar sesindeydi bu gece.
    İyi ki varsın,iyi ki hayatımdasın.

    t.

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Marifetli Perim teşekkür ederim.Sizleri ben de tanımayı çok isterim Meralciğime de söyledim kısmetse bir daha ki toplantıya inşallah:))Bizim Altın kızlarla da buluşmaya gittiğim gün boynuma yine kendi yaptığım bir kolyeyi takmıştım tanınmak için:)) E o zamana kadar bir şeyler yaparım ben yine rahat durmam zaten, :)) ama yaz bitmeden siyah elbisemle takmak isterim bunu, sonra kotla falan da takarım da yaparken öyle düşündüm nedense:))
    Adadenizim gidip ben daha az güzelini yapıp geleyim o zaman:)) şaka bir yana benimde içime sindi bu defa canım teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  19. Benim ses karga gibi Tülinciğim, serçelere haksızlık olur senin yazdıkların, ama gevezelikte ben serçeleri geçerim:))Sen de iyi ki varsın bana da sesini duymak iyi geldi koca bir gülümsemeyle yazıyorum şu satırları sana.

    YanıtlaSil
  20. aaaaaa :)
    o kadar güzel ki....
    ya ben biliyordum bu sayfaya geldiğimde aklımı burada bırakıp gideceğimi..
    ne diyeyim cankuş sana helal olsun

    YanıtlaSil
  21. Sağol,Figen ablacığım, başlayınca nerelere gidiyor yine değil mi hatta neredeyse o lataya yaptığım minyatürü yarım bırakacaktım bir an evvel bunların başına oturabilmek için Figen ablacığım. Ama bu defa direnmedim, teslim oldum çok güzel şeyler çıktı da bitiremedim daha.

    YanıtlaSil
  22. Abla seni okurken acayip keyif alıyorum, uzun süredir pek uğrayamasam da ablam beni affeder dedim elimi yüzüme aldım geldim:) Resme tıklayınca biri camımı sildi:) buarada ağaç akla düşecek kadar varmış;) güle güle kullan

    YanıtlaSil
  23. Küçükgüneşim, elini yüzünü almadan gel can, ne zaman istersen her zaman kapım açık gelene ve tabii sana affedecek hiç bir şey yok, bak iyi ki geldin buğulanmış camın silindin fena mı oldu:) Ama kendini özletme bloğunda uzun zamandır icraat yok. Ağaçlar , ağaçlar ve ağaçlar daha gelecek devamı birtanem.

    YanıtlaSil
  24. hazır bir aparat olduğunu düşünmüştüm.şaşırdım!hayran kaldım beğendim benim olsun istedim:)(yalan değil)harikasınız elleriniz dert görmesin.

    YanıtlaSil
  25. Alanaycığım, aparat hazır zaten yani ağacı ben yapmadım üzerindeki kuşları ben minyatür olarak yaptım tabii bir de kombine etmek dizayn etmek tasarlamak edimini can yüreğimden geldiğince

    YanıtlaSil