.

.

25 Ağustos 2011 Perşembe

Minyatür Çalışması-1 Maket Oda



Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu kiiiiii rahat çalışabilsin:))) Evettt, Küçük Şeyler Bloğunun sahibi  Sevgili Özden Abi aklıma soktu bir fikir ki; istersen görmemezliğe gelip uzaklaş çevresinden. Minicik dikiş makinalarını gördüğümden beri bir heveslendim ki sormayın illa ki deneyeceğim. Elimde yaz boyunca kullandığım yelpazenin kırılmasını (hatta biraz da zorlayarak kırdım:)) ) bekleyip durdum. Son olarak minik yürekler için düzenlediği açık arttırma ile Mutlu Olalım Çocuklarına yaptığı çok güzel bir jestle bir değil 10 çocuğu sevindirmek sloganıyla yine hevesimi geldi önüme koydu. Arttırmaya katıldım ama kazanamadım, kazansaydım da kendim denemek isteğime gem vuramayacaktım aslında. Sevgili Serpil Aksungur kazandı arttırmayı, ben yine çok mutlu oldum ki hem onlarca çocuk bir bayram sabahına çok güzel giysilerle ve moralle uyanacak hem de onu kazanan arkadaşım bu değerli anıyı değerince evinde sergileyecekti.
EEE iş başa düştü ben de gönül rahatlığı ile  kendi maketimi yapmaya koyuldum. Burası tavan arası da olabilir giriş katı da henüz karar veremedim, bir oda yeter mi bana alt katlara ya da üst katlara devam eder miyim henüz bilmiyorum ama şimdilik o odanın üstesinden gelmeye çabalayıp duruyorum. Bir çok objenin üretiminde bu yelpazeyi kullanmak isteği ile yol çıktım lakin lambirileri ahşap stor malzemesinden yaptım.

Çok zor bir uğraş, koca ellerle çalışmak gerçekten çok zor hele ki  bendenizdeki gibi sıfır tecrübe ve deli cesaretiyle yola cıkarsanız daha da zor işiniz. Lakin önümde yolumu aydınlatan Özden Abinin ve Figen Ablanın çalışmaları deneyimleri var. Şimdilik daha çok başlarındayım, herşey ham haliyle, kimi zımparalanacak, kimi boyanacak, kimi kaplanacak,kimi yapıştırılacak, kimi monte edilecek, ama çok da sabırsızım.  Daha boyama evreleri var özellikle beni korkutan, eksik bir dolu malzeme var, dolap yapılacak vs vs vs... Ömür biter oda bitmez, ben yayına tamamlayıp gönderene kadar fıtık olurum üstelik. Şimdi ufak ufak ham halleriyle  yayınlamaya başlayayım hem bana görüşleriniz moral olur hem de yolculuğumu kolaylaştırır. Sevgili Serpil'in önerdiği Aslı Bayülgen'in çalışmaları Özden Abininkilerle birleşince moralimi iyicene aşağıya çekti ya neyse...
Sağlam bir ayakkabı kutusunu hobi odası olarak tanzim edeceğim. Yan tarafa bir pencere açtım. Pencerenin parmaklıklarını yaptım ama henuz monte etmedim. Sonra yerleri altı yapışkanlı kağıtla kapladım, açık renk olsun ferah olsun istiyorum bu odanın. Camın kenarına pervaz ve yere süpürgelik  yaptım. Tavanı açıp kapanır hale getirdim ve lambri  ile kapladım. Açılır kapanır kısımlarına yine yapışkanlı kağıt kullandım o kısımları beyaza boyayabilirim sonradan aslında tümünü lambri yapmak istiyordum ama çok sağlam bir şey olmayacak açıp kaparken dökülebilirdi o lambriler. Lambrinin etrafına köşeler düzgün görünsün diye ahşap kartonpiyer geçtim. Duvarın pembemsi kırmızı rengini sevdim. İçinden gelmiyor o rengi değiştirmek lakin eşyalar gelince ne olur pek bilemiyorum. bordür geçsem nasıl olur acaba? Tavanla taban alanını daraltır mı? Açık yeşil veya ucuk mavi ye mi boyasam yoksa nasıl durur? Eşyaların renklerini de fazla koyultmak istemiyorum ama ne yapacağım ona da karar verebilmiş değilim.
 Offff offfff ki ne offfffff :)))






İşte evdekilerden daral günlerde sakladığım bunlar, iş bitince gece minicik bir kutuya koyup kaldırıyorum tüm yaptıklarımı ortada bir şey yok elimde bir kürdan git gel , ne yapıyorum bir türlü anlamıyorlar, hoş bitince de neden yaptığımı anlayamayacaklar ya neyse:)))

16 yorum:

  1. Ben çok beğendim; Evin tamamlanmış halini bekliyorum.Herşeyi hayal gücünüze bırakın...Sevdiğiniz bir melodi eşliğinde çalışın.Elinizdeki malzemelerle, bakın neler ortaya çıkacak.:)

    YanıtlaSil
  2. merakla bekliyorum fiammacım.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim Sevgili Rabiacığım:)) ilk moral senden geldi. Bir gün deli cesareti o güzel bebeklerinden yapmaya kalkar mıyım bilmem ama şu minyatür e konu sevdiğim objeler olunca bulaştım bir kere umarım tez zamanda bitiririm.

    YanıtlaSil
  4. Deme öyle Noblesseciğim,iyicene elim ayağıma dolanacak iyicene. Bayram ertesine kalır ancak tamamını bitirmem, şimdi yaptıklarımı ham haliyle görün fikir verin, moral verin azcık:)

    YanıtlaSil
  5. Sen neye elini atmadın da başaramadın ki zaten, anlamıştım yine böyle bi sürpriz yapacağını. Yaparsın sen, bununla ilgili videolar var, onlar da yol gösterici olur bence. Hadi bekliyoruz, bitir de seyredelim:)

    YanıtlaSil
  6. Şekerim, önce bana bi gelseydin de sonra başlasaydın bu işe, kafayı yiyeceksin, gelemeyeceksin :))))))
    Aslında malzeme de toplarsın hani bodrumdan:))

    YanıtlaSil
  7. Ayyy Baharrrr deme öyle yaaa:) bırakıp kaçasım geliyor böyle dedikçe, beklentini düşük tut lütfen eğlencelik benimkiler.
    Banuuuucummm fazla malzeme kullanmayacağım bu işte ana malzeme yelpaze hani sana demiştim yaaa asla tahmin edemezsin diye işte bu o, merak etme sen, ben zaten sana geldiğimde deli numarası yapacağım, minyatür için malzeme toplamaktan çok daha fazla işim var orada benim.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba fiamma bir işe başlamak işi yarılamak diye bir laf var.Hoş bunuda kim demiş bilmiyorum ama:))
    Herhalde bir şeye başlama ya karar vermenin önemini anlatmak istiyor.Siz çerçeveyi ana hatları ile hazırlamışsınız, devamı gelecek inşallah.Hele birtane minyatür çıkartın ortaya inanın tiryakilik olacak, peşpeşe dizmeye başlarsınız eminim.Küçük şeylerle mutlu olmanın tadı bir başka olacak eminim.))
    Beni biliyorsun herzaman her konuda yardıma hazırım ister bloğumdan, ister mailimden farketmez..:))
    Hadi bakalım kolay gelsin.....

    YanıtlaSil
  9. Ahh Özden abi boyumdan büyük işe kalktım farkındayım ama eğlenmek kendi deneyimimi yaşamak istedim. Hep dediğim bir şey var dünya fani öbür tarafa gidince ya sorarlarsa onu da yapmadım demeyeyim:)) Benimkiler çok değil belki hiç güzel olmayacaklar yaptıklarınızın yanında ama olsun.Daha şimdiden ışıklandırma sorununu düşünmekteyim şöyle çarpılmadan yapacağım bir şey var mı pilli falan?

    YanıtlaSil
  10. Ay,sevsinler seniii.Nasıl güzel şeyler yaparsın şimdi,çok kıskandım bak ya.

    tülin

    YanıtlaSil
  11. He heee incik cincik uğraşması pek hoş Tğlinciğim, hadi sen de başla:)

    YanıtlaSil
  12. evde hiç boş yer kalmayacak ne güzel..

    YanıtlaSil
  13. Allaaaah şahane bir konu :))))
    aah Özden dost, görüyor musunuz yaptığınızı..bakın Fiammacığımı da zehirlediniz :))
    ayy çok heveslendim bende yapıcammm :)
    cankuş çok iyi gidiyor..ellerine sağlık…
    (resmini yapıyorum ha :) )

    YanıtlaSil
  14. Ahh sorma Figen Ablacığım, dikiş makinam olsun diye başladım güya ama haklıymıi Sevgili Özden abi sarıyor bu iş insanı...
    Küçük güneşim teşekkür ederim hatta yetmeyecek oda bu malzemelere gibi gözüküyor:))

    YanıtlaSil
  15. Fiammacım biraz evvel sorduğum soruyu geri alıyorum. Yelpaze imiş malzemen. Çok nefis oluyor gerçekten. Bitti mi?

    YanıtlaSil
  16. Daha bitmedi Sevgili Cebimdeki Renklerciğim, bugün odanın camını taktım, perdesini monte ettim,parmaklığı yerine yerleştirdim ve bir de son obje dolabı yapabildim fırsat buldukça. Bizde bayramın 3.günü hareket azalır kısmetse bitiririm.

    YanıtlaSil