.

.

14 Temmuz 2011 Perşembe

Tatilin ardından...


''Ta-til'' yazımdaki resmi bir türlü kaldırmak gelmedi içimden döndüm döneli erteledikçe erteledim yazacaklarımı o bavul açık kalsın istedim bir süre daha denizin usul usul salındığı o sahil kıyısında.
Zaman nasılda çabuk geçiyor, bir bakacağız yaz bitmiş:( Döneli 15 gün oldu ama halen tatil modundan çıkamadım bir türlü:) Elim eteğim hiç boş kalmıyor geldiğimden beri koş oraya koş buraya derken bir bakıyorum akşam oluyor günler uzayacağına kısaldı sanki:))
Efendimmm, neler yaptım tatilde?
Aslında çok bir şey yapmadım hatta hiçbirşey yapmadım. Eskiden olsaydı günler öncesinden gezilecek görülecek yerlerin adreslerini not alır, yöre ile ilgili ilginç blogları saatlerce dolaşır gideceğim yer hakkında ilgi çekici ipuçları elde etmeye çalışır, gideceğim yörenin  gitmeden günler önce hafızama kare kare fotoğraflarını yerleştirirdim.Vardığımda da o kareleri görmek için tabanlarımı aşındırır yeniden yollara vururdum kendimi... Zaman geçtikçe ihtiyaçta, ihtiyaca göre tatil anlayışı da değişiyor sanırım. En azından uzun süredir ben bu moddayım. Bedenimin ve ruhumun dinlendiği her yer tatil için uygun bana. Bu yüzden bu yıl ikinci kez Çeşmedeydim. Koy içinde minik bir koy, deniz, kum, sakin ve rahat bir ortam olsun diye gözümü kapayınca yine Çeşme canlandı gözlerimin önünde. Kalacağım tatil köyü ile ilgili yıllar içinde yazılan bazı yazılar biraz beni  düşündürdüyse de bu koyu ve bu denizi çok sevdiğimden gözümü kapatıp yola çıktım, iyi ki de o riske girmişim. Beklentilerini düşük tutup, karşılaşabileceğin sorunların üstesinden gelebileceğine olur deyince söylenen ve yazılanların aksine orada karşılaştığın iyi ve güzel her şey mutlu dokunuşlara, hoş surprizlere dönüşebiliyor üstelik. Sonuç olarak hiçbirşey yapmadığım tatilimde bedenen ve ruhen dinlendim ve yine kürkçü dükkanına döndüm:))
Hepinizi çok özlemişim, günlerdir aylak aylak blogları gezip duruyorum ee artık benimde yeniden yazma zamanım geldi değil mi? Ne çıkarsa bahtınıza yine döndüm başınıza:)))

Çeşme Kale önü...

Çeşme Özsüt'te çay molası (Tanıştırayım efendim, alttaki annem, tepesindeki teyzem:)) )

Çarşı pazar gezmeden olmazdı, değil mi?Alaçatı pazarı, hoş sohbetler, çiçek enginarlar, yok yok pazarda:))

Boyalık sokakları...

Kaldığım tatil köyünün avlusunda göğe yükselen palmiyeler...Her saati ayrı güzel...

Her gün ziyaretimize gelen tavuklar, civcivleri horozlar...
Ağaç altında gölgelenen katmerli sardunyalar...
  
Beni yeniden yollara düşüren koy içinde minicik bir koy... Sabahın erken saatlerinde...


<>
Gün yavaş yavaş batıyor ama insanlar halen denizde...


Ve gece...Doğal bir  akvaryun gibi, balıklar yanaşıyor sahile sürüler halinde...

Cefakar ve vefakar bir çam ağacı, yaralı...

Siper etmiş gövdesini diğer çam ağaçlarını korurcasına hırçın rüzgarlara karşı...
Bir yanı halen yemyeşil bir yanının kurumuş kökleri gözüküyor:(

11 yorum:

  1. Fiammacım hoşgeldin sefalar getirdin, ne güzel bir yerde geçirmişsin tatilini, şimdi çalışma vakti, paylaşımlarını bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir yermiş gerçekten Fiamma'cığım. İyi yaptın. Dinlenmişsin ya o yeter. Acelen mi var? Hayat tempomuz hep düşüyor zaten. Sıcaklar iyice düşürüyor.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim Nobllesseciğim, geldiğimden beri boş oturmadım ama şu fotoğraf çekme kısmı yok mu işte o iş başlı başına bir iş:))
    Nedretciğim gerçekten dinlendim ve daha yola çıkar çıkmaz yeniden özledim o küçük koyu ve nemsiz terlemeden geçrdiğim günleri. Öyle bir deniz ki pırıl pırıl ve soğuk ( ki ben sıcak denizi sevmem pek) bardağa koy iç adeta.Acelen mi var diye sormuşsun:))) Acelem var tabii sizin hızınıza yetişmek var işlerimin arasında, çook çalışmam gerekiyor çokk. Hepiniz aklımı ayrı aldınız gelir gelmez:)))

    YanıtlaSil
  4. merhaba fiamma ablacım ben mavi:) tatiliniz çok güzel tertemiz bir yerde geçirmişisniz ne güzel kıskandım yani :D:D sevgiler öpt:)

    YanıtlaSil
  5. Hoşgeldiniz. Hoşgeldiniz.

    YanıtlaSil
  6. tatil dinlenmektir zaten ki anladığım kadarıyla bunu bir güzel yapmışsın. Ama bu kadar yakınımıza gelmişsin keşke tanışabilseydim seninle.

    YanıtlaSil
  7. Ben de şimdi sana başka bir sahilden yazıyorum.
    Gelsen keşke.

    YanıtlaSil
  8. Fiammacığım hoşgeldin özledim ben seni çok. henüz tatile gidememiş birisi olarak hayran hayran baktım fotoğraflara

    YanıtlaSil
  9. Hoşgeldin Fiamma.Bende seni ve güzel yazılarını çokk özledim.

    YanıtlaSil
  10. Hoş geldin canım.Tatil hiç bitmese tatil olmazdı.
    Elimizdeyken kıynmetini bilmeyiz ki.
    Bak bizim Nedukcuğumuz her daim Marmariste,herkese tatil yeri Nedukuma iş yeri:)
    değil mi bacım?

    YanıtlaSil
  11. Nazancığım, Nalanım,Mavişim,Bilgem ve Sevdam,Adadenizim, Dilekçiğim,Tülinim hoşbuldum ve hepinizi çoook da özledim.
    Tülinciğim seninle olmak saatlerce laflamak çok isterdim inan bu ikimize de iyi bir tatili olurdu tatil içinde bol bol dinlen canım.
    Adadenizim seneye kısmetse kesin Didim diyorum,İzmirden transit geçtik, Didim de buluşuruz inşallah. Annemler yanımdaydı ve ilk gittiğimizde her ikisi de biraz sağlık problemi yaşadılar, hoş öyle olmasaydı da bir yerlere bırakıp gidemezdim aklım kalırdı onlarda:(
    Nalancığım haklısın bana da yazlık tatil yeri gibi gelmiyor ama yine de Marmaris keyiflidir.
    Sevdacığım inşallah sizde güzel bir tatil geçirirsiniz kızınla ve ailenle.Hele Bilge ile tatil bol resimli olur değil mi?

    YanıtlaSil