.

.

17 Temmuz 2011 Pazar

Reenkarne Terlik:))

Hayırlara vesile olsun  bu yıl ayakkabılara el atmakla geçiyor günlerim:)  Önce çok severek giyip paraladığım babetlerimi tam atacakken yeniledim, sonuçtan da pek bir memnun kaldım güle oynaya tekrar giymeye başlamıştım ki ''Bilumum Boş Vakitlerini İtina ile Dolduran'' Sevgili Nihal Erpeden arkadaşımız polimer kildeki ustalığını konuşturup bu kere terliğini komple paralayarak, tabanını atkısını söküp adeta yazı dizisi halinde usta ayakkabıcılara taş çıkarır cinsten arkası yarın tadında yenilemeye başlamaz mı?Ağzımın suyu aka aka seyredip bende de var olduğunu hatırladığım ayakkabıya el atma isteğimin yeniden depreşmesi  bir oldu tabii. Ayy bir de kendi işi bitince ''Hadi seninkini bekliyorum'' diye beni germez mi?

Yapacağım diye aklıma takılan bir ayakkabı var var olmasına da  vermiş bile olabilirim diye düşünerek dolap içlerini başımı döndüre döndüre aradım taradım sonunda buldum. Lakin ayakkabı, ayakkabı derken terlik çıktı benimki de, olsun daha iyi oldu :)))Önce bir buna el atayım arkası gelir nasılsa:)

Üstelik benim terlik Sevgili Nihal Erpeden arkadaşımın el attığı terlik kadar da iş açmayacak başıma...
Yani tabanı komple sökmeye, balici olmama pek gerek kalmayacak gibi de gözüküyor:)) Bakalım ne çıkacak ortaya?

Hımmm sprey boya hem de gümüş gri tam da fon için istediğim renk, az kalmış içinde ama yetecek gibi... şu beyazlı kırçıllı fondan kurtulmalıyım hemen diye ayak taban kısmını kağıt bant ile kapatıp başladım spreylemeye...

Bu sprey boyanın kokusu da en az bali kadar kötü ve de rüzgarsız bir yerde yapılmalı ve de ele de eldiven giyilmeli hatta yüze maske takılsa iyi olur. Tabii bunların hiç birini yapmayan ben terlikleri kurumaya bırakıp bol bol soluduğum hava yüzünden zor dakikalar geçirdikten sonra  bir de ellerimi telli cif ile fırçalamak zorunda kaldım:)) Bir gece kuruması için bekledikten sonra terlikten ayakkabı havasına sokmak için gri lastikten bir bandı bali ile arka kısma monte ettim. Bir gece daha beklettim. Sevgili Nihal Erpeden'in gülkurusu güllerine nasıl ihtiyacım var anlatamam :) Neyse yarın ola hayır ola deyip bir gece de balinin kurumasını bekledim. Pazartesi merkeze inip tek kumaşcımızda soluğu aldım. Tabii her zaman olduğu gibi aradığıma yakın malzeme bulamadım:(( Yine evdeki malzemelere döndüm ve bir parça dantelin bir kısmını beyaz bırakıp bir kısmını da  kumaş boyasıyla batik olarak renklendirdim, gül kurusu şifon ve tüllerle minik güller yapıp terliğin üzerine monte ettim.





Veee final, işte ayakkabıya dönüşen terlikler sonunda karşınızda:))









Bütün bu kokoşluk canım yeğenimin hediyesi bu bluz içindi ve de içime sindi...

19 yorum:

  1. fiammacım iyiki de atmamışsın, çok hoş olmuş neden gümüş rengi diye düşünürken tişörtü görünce anladım, çok yakışmışlar, güle güle giy.

    YanıtlaSil
  2. Baktım, tekrar baktım.Ne diyeyim tam benlik olmuş.Güle güle giy Fiamma...

    YanıtlaSil
  3. Allah iyiliğini versin. Ne kadar güldüm gecenin bu vaktinde.
    Vallahi çok güzel olmuş. Batik dantel çiçeklerine de bayıldım. Ellerine sağlık. Babetleri de görseydik :)
    Ayol şu lastikle terliği ayakkabıya dönüştürme fikrini benimki bitmeden söyleseydin ya. Çok tuttum bu fikri. Bu saatten sonra hayatta sökemem tabanları. Acaba diyorum, şöyle çivi - mivi gibi bir şeyle mantarın üzerinden monte etsem olur mu? :)

    YanıtlaSil
  4. Unuttum yazmayı, senin çiçekler gerçekten çok güzel, ama hâlâ istiyorsan benimkilerden göndereyim.

    YanıtlaSil
  5. Noblessem teşekkür ederim canım. bluzun üstündeki kabartma güller danteller ve gümüş rengi ile kombinledim, aman madem kokoş diyorlar hiç olmazsa hak edeyim bari değil mi?
    Nazancığım hadi sen de yap bir tane... Benim ikincisi yolda, yani resimlerini düzenler düzenlemez gönderiyorum yayına:))
    Nihalciğim, durduk yerde ahhh sen ne işler açtın başıma:)) lastik fikri bende de sonradan gelişti çünkü tıkır tıkır ses çıkarıyordu dolaşırken ön tarafı sığ olduğu için. Çivi olmasa da mobilyacıların kullandığı geniş başlı raptiyenin uzunları ile monte edebilirsin hani şu berjerlerin kenarına süs geçtiklerinden, arka bandı lastik yaparsan takıp çıkarması kolay oluyor.Babetlere dokunmadım ama bir tane de saldalet yeniledim, pek yakında buradaaaa:))

    YanıtlaSil
  6. Nihalciğim sağolasın, artık bende sökmem o gülleri diktim oraya, deriler sende gani bir daha bir şey yaparsam yazarım bir notcuk:)))

    YanıtlaSil
  7. Minik Dokunuşlar-2 de babetler Sevgili Nihalciğim:)) Bende hangi babetler diye soruyordum haziran ayındaki yazılarımın içinde oo:))

    YanıtlaSil
  8. Ayakkabı imâlatçısı kesildiniz başıma:)) Üstelik de pek güzel beceriyorsunuz. Yapmıyacağım. Eskiyen terliklerimi süslemeyeceğim:))) Çook güzel olmuş Fiamma'cığım. Yeni alınmış gibi olmuş. Ellerine sağlık:)) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Nedukcuğum, hadi mızmızlanma yakışıyor mu şimdi sana:))) yap şu terlikleri, bak her baktığında bizimkiler aklına gelir gözüne batar sonra:)))
    Dilekciğim, teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  11. Yapacak yapacaaak, gör bak. Dayanamayacak Hihihihih.

    YanıtlaSil
  12. Pek bir güzel olmuş terlikler:))

    YanıtlaSil
  13. Ben de parmak arası terliklerime çiçekler yapayım diyorum ama siz aştınız olayı, çok güzel olmuşlar ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  14. güle güler giyiver pek güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  15. Nihalciğim yapsın da zaten eskimiş terlikleri de:)) Hi hii hiii
    Adadenizim, Nalanım teşekkür ederim...
    Sevdacığım hadi sende parmak arasını yenile aklım yatarsa ben de de var arkandan gelirim.

    YanıtlaSil
  16. Ellerine sağlık Fiamma. E o zaman farz oldu hepimiz mi yapacağız ? :)

    YanıtlaSil
  17. Sevgili OOAK cığım, teşekkür ederim:)
    Sevgili Cebimdeki renkler ee vallahi öyle oldu hepiniz yapacaksınız, ben klimaya bişi bişi yaptım zaten mutlu mutlu seyreyliyorum.pek yakında burada:)))

    YanıtlaSil
  18. Heyecanla bekliyorum klimayı :))

    YanıtlaSil