.

.

10 Nisan 2011 Pazar

Yağmurlar devam edecekmiş, etsinnnn:)))



Ailenin çocuklarının beni yetişkin olarak taktıkları hiç olamadı. Üzerlerinde otorite kuramamak, söz geçirememek bir yana el ense arkadaş durumları hakim her birinde...Bu duruma üzüleyim mi sevineyim mi bilemiyorum. Her türlü muzurluklarını, şakalarını, kandırmacalarını, hain deneylerini üzerimde denerler yaşları 30'u aşsa da... 6 yaşındaki velet (Zuzum) işi abarttı gayet inandırıcı şakalar yapıyor, ''Yok o sana şaka yaptı'' diye annesi düzeltiyor 2 gün sonra ''Nasıl yani??'' oluveriyorum.
Benim dişime göre bir tek Bade var, benim oyun arkadaşım aynı zamanda, gittiğimde hemen elimden tutup doğru odasına götürüyor, bir tek ben başka kimse gelmeyecek arkamızdan, görmediğim yeni oyuncaklarını tek tek gösteriyor, eskiden elletmiyordu şimdi kendi elleriyle veriyor oynayayım diye... 3 yaşına girdi, değme pandomim sanatçılarına taş çıkarıyor her derdini iki kelime ve kaş-göz-el hareketleri ile anlatıyordu, konuşmaya inat ediyor derken taktik değiştirdik, anlamamazlıktan gelince mecbur konuşma eylemine geçti çok şükür. Benim adım zor zanaat her çocuk söylemeyi beceremez, ailenin çocuklarının herbirinde halen devam eden ayrı isimlerim var. Ama Bade bir başka, iki heceye böldüğü ismimi bağıra çağıra söylüyor, hem de çok güzel çığlık çığlık...EEE sınavdan geçti adımı söyleyebilmekle...
Bir de Cailleo muz var, pek bir popüler karakter, tanımadığım bir karakter değil aslında da tanımamış gibi yapıyorum, dedim yaa ben de ona diş geçirebiliyorum. Bana Caillo'yu anlatana kadar göbeği çatlıyor. Annesine soruyorum ''Ne diyor Bade anlayamıyorum?'' diye, niye ona soruyorsun diye hırslanıyor bana,ben sana anlatıyorum ya dercesine bir bakış fırlatıp yüzümü minik elleri ile tutup kendine çeviriyor  ve gözlerimin dudaklarında sabitlendiğine emin olduktan sonra ''Kal-yooo, Kal-yooo'' diye ağzını büzüştüre büzüştüre defalarca tekrarlıyor. Nihayetinde anlayınca ''ohhhh sonunda anladın'' benzeri bir ''hıhhhhh'' çekip başıyla bir onaylayışı var, gel de bir daha anlamamazlık yapmaktan durdur kendini:)))
Bugün yazlığa gittim genel durum değerlendirmesi ve bazı eşyalarımı almak için, merkezden geçerken dükkanların birinde gördüm bu şemsiyeyi bir anda, tabii o anda inip almak ne mümkün. Ama aklım kaldı, dönüş yolunda yol değiştirildi ve alındı. ''Kal-yoooo'' yu öğrendiğimi görünce kimbilir nasıl sevinecek, üstelik yağmurlar devam edecekmiş daha, yağsın ''Kal-yooo'' şemsiyemiz var kimin umrunda....

13 yorum:

  1. Ben de isteriiiim Kaaaal-yooooo :)))

    YanıtlaSil
  2. Geç kaldın canım döndüm bri dahakine inşallah, önceden beynime kazıyacaktın ki görür görmez seni hatırlayıp alaydım:)))

    YanıtlaSil
  3. bayılacak bade bu şemsiyeye, güle güle kullansın, bulabilmen büyük şans fiammacım.

    YanıtlaSil
  4. çok güzelmiş bende bulsam kızıma hemen alırım kayusuz ne günümüz var:D:D yerim o badeyi sevgiler ablacım

    YanıtlaSil
  5. birgün bade için katlanırız yağmura :)
    yoksa yaz gelsin diye dua edenlerdenim:)

    YanıtlaSil
  6. çok merak ettim Bade'yi ben. Ne sevinecek kimbilir yeni cicisine:))

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim Sevgili Noblesseciğim, Sezobigocuğum,Adadenizim, Mavim...
    Bilseydim alırdım senin kızcene de Mavişciğim...

    YanıtlaSil
  8. o kadar tatlı bir insansın ki..keşke benim ailemden biri olsaydın can kız..
    inan bana senin ailen çok şanslı..
    sevgiyle öpüyorum güzel gözlerinden ablam..

    YanıtlaSil
  9. Dur bu dediğini bizimkilere okuyayım ki kıymetimi bilsinler Figen Ablacığım lakin diyeceklerini ben şimdiden biliyorum içi seni yakar dışı beni türü birşey olacağı muhakkak :)))

    YanıtlaSil
  10. şemsiye süpermiş, Bilge görse direk atlar banada banada diye.Aildekiler çok şanslı içini dışını anlamam söyle onlara:))

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Sevdacığım belki toy r us gibi yerlerde vardır bir bak istersen keşke yien gitsem de sipariş alsam çok talebi varmış ne bileyim ben şimdi:(
    Bade çok özel hepimiz için, ilaç oldu her birimize varlığıyla ben onu bilir hep onu söylerim...sağol güzel sözlerin için...

    YanıtlaSil
  12. "fiamma dedi ki...
    Dur bu dediğini bizimkilere okuyayım ki kıymetimi bilsinler Figen Ablacığım lakin diyeceklerini ben şimdiden biliyorum içi seni yakar dışı beni türü birşey olacağı muhakkak :)))"

    Ne alem bi kadınsın yahu:))

    YanıtlaSil
  13. Değirmende ağartmadık biz bu saçları Nalancığım:)))

    YanıtlaSil