.

.

5 Nisan 2011 Salı

Ve pembe olsunnnn....

Pembe gönlüm sende diye boşuna dememişler...
Yine iğne oyaları, iki incik, bir boncuk ruhumda bahar havası estiriyor... Bu bileklikleri yaptıkça içim ısınıyor, dışarıda hava aksine ne kadar soğuk, bütün kış duymadığım uğultular geliyor camlardan, cemrelerde düştü üstelik bu ne soğuktur böyle...Ben havalar ısınsın diye totem yapıyorum  bu bahar esintili bilekliklerle, az kaldı az...
Bu bileklikte Hz. Fatıma'nın elini kullandım. Halk arasında Fatıma'nın eli, takanı kötülüklerden koruduğuna ,bereket ve şans getirdiğine,sabır, sadakat erdemleri verdiğine inanılan bir tılsım.Biz de 'Fatma'nın Eli' olarak bilinse de Araplar arasında 'Hamse Eli' diye anılıyor. Hamse, beş demektir ve bir elin parmak sayısını gösteriyor. Hindu'lar 'Humsa Eli', Museviler ise 'Hameş Eli' veya 'Miryam'ın Eli' diyorlar.

13 yorum:

  1. Çooook çok güzel ve anlamlı.Fatma anamızın eli
    çok estetik ve değerli kılmış bileklikleri

    YanıtlaSil
  2. Şahane olmuş canım ellerine sağlık :) sanırım daha çoook illeklik yapman gerekecek Fiamma'cığım, zira havanın ısınmaya pek niyeti yok :)

    YanıtlaSil
  3. i like its color,very nice..you weave the strip yourself?i have a tutorial at my blog about its weaving..but its very nice :)

    YanıtlaSil
  4. Aştın sen, aştın.Müge ile aynı tabaktan yemek mi yedin,ne yaptın?

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Fiammacığım şükür kavuşturana, özledim valla. Bileklik süper olmuş ellerine sağlık, öpüyorum

    YanıtlaSil
  6. çok çok şık bir bilekli olmuş. zevkine sağlık diyorum:))

    YanıtlaSil
  7. Önce Creative Mind'i cevaplayayım, türkçemle nasılsa sizlere yetişirim;(

    Thank you Dear Khadija,I frequently visit your blog on. But I do not remember the article on your blog. Could you say me when did you write it, if ı know ı can just look:)

    YanıtlaSil
  8. Nalanım, Adadenizim, Yeşimciğim, Tülinciğim, Sevdacığım evime dönmüş gibiyim, ne güzel yorumlar bunlar böyle...
    Sevgili Sevdacığım, Tülinle buluştuk çelik yürek bir kadın ı da ekliyorum onu tanıdıktan sonra vasıflarının arasına, dünya tatlısı, kızından bahsetti bana insallah bir gün sizlerle de yuz be yuz tanışırız. Adadenizciğim, yeşimciğim sizlerle de insallah.

    Mugem nerelerde ki:=( unuttu beni Tülinciğim, dur ben ona kendimi hatırlatayım. O da çok özel sizler gibi, görmediğimde özlediklerimden yani.

    Mügemmm gell hadi bahar geliyorrr bulaşalım artıkın aynı tabaktan yemek yiyelim ekmeğimi bandırayım hiç olmazsa suyun bulaşsın canım benim:)))

    YanıtlaSil
  9. Sorry i forgot to mention the link before,& sorry i didnt visit after your reply..but its great that you found that post finally..yahoo..thanks for the comment my dear..i wish my all turkish friends get back their blogs soon

    Now i am sharing the link with others..;
    http://creativemind-zeshuregi.blogspot.com/2010/08/friendship-band-tutorial.html

    Thanks a lot

    YanıtlaSil
  10. Dear Khadija, don't worry I searched but ı found it easy:)) Thank you, I'll try it by ribbons as soon as possible.
    I think it will so cute...

    thanks for your wish:)

    YanıtlaSil
  11. Pembe oldu mu duramam, çok beğendim çok.Ellerine sağlık Fiamma, devamlarını da bekliyorum.Mevlevi figürü de harika olurdu..

    YanıtlaSil
  12. Çatırtı seslerim gelüyür müüü?:))) Bayılım hepsine. Hepsi birbirinen güzel. Ellerin dert görmesin:) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Ahh Nazancığım,Çok güzel olur da yeni malzeme almıyorum, bu da bir fazladan yaptığım kolyemden bozma:)) bir ara habire Fatıma'nın elini alıyordum,Devamı gelecek canım...
    Nedukcuğum o çaturtu sesleri bugünkü yorgunluğundandır üstüme bile alınmıyorum:) sen cok daha iyilerini yaparsın...

    YanıtlaSil