.

.

6 Kasım 2010 Cumartesi

Boyunluklu Şapka



Tamam kabul ediyorum  manken kötü :))) ama haksızlık etmeyin gecenin bir vakti nereden çocuk bulupta resim çekecektim:)))

Sevgili Banucam ile Tülinciğimin bu yazımı görünce ''Yememiş, içmemiş, yapmış'' diyecekleri kesin...
Evet yemedim, içmedim, yaptım hatta ardımda bir sürü yarım pörçük iş bırakarak.Önce kafama takılan çıkacak elden, şöyle bir ohh diyeceğim ardından diğerleri nasılsa biter..Arkamdan atlı kovalamıyor ya!(Yoksa kovalıyor mu?)
Örgü örmeyi pek bilmem, iki ters bir düzle götürüyorum işi aynen hayat gibi ama Allahtan onun ajuru iki düz bir ters :)) Öyle ajurlar falan fazla beceremem, yeni bir ajur örnek öğrenirim, bir heves bir iki parça bir şey yaparım sonra  örneği hiç yapmamışcasına unuturum ,sonra da bir yerde görünce hayranlıkla izlerim ''ayy ne güzel olmuş'' diye.
Bademe 1-2 parça bir şey ördüm doğduğundan beri severek kullanıldı. Bu yıl kış için ona bir şapka öreyim öyle bir şapka olsun ki hem başını hem boynunu korusun istedim.Ve öyle bir şapka olsun ki bundan sonra öreceğim ve geliştireceğim şapkalara model olsun çünkü gözlemlediğim bir dolu çocuk atkı ile pek barışık değil... 10marifette bir model yayınlandı onu beğenince,Banucama ve Tülinciğime danıştım en kolay en pratik nasıl yaparım diye.. İkisi de sağolsunlar ilgilendiler ve bana model gönderdiler, herkes kendi deneyimini yaşıyor, her ne kadar olmazsa sök, geri git, yeniden ör aşamalarını düşünmek beni biraz dellendirdiyse de model çıkarmak için düz örgü bu şapkayı ördüm.

Yapmak isteyenlere açıklaması: 100 ilmek 3,5 nr şişle başladım ve boynu saracak kadar lastik ördüm, lastiği örerken 1 tane ilik açtım. lastik bittiğinde her iki yandan 5 er tane kesip 90 ilmekle 2,5 lastik boyu ördüm ve örgüyü 30 ar ilmek bölümler halinde düşünerek ortadaki 30 ilmeği örerken her iki yanlardaki ilmekleri her sırada birer birer ördüğüm kısma ekleyip  keserek dikişsiz olarak örmeye devam ettim. 30 sıra  bu şekilde ördükten ve yandaki ilmeklerin tamamını tükettikten sonra yüzün yan kısmına gelecek kısımlarından ilmek üretip 2 parmak lastik örerek örgüyü bitirdim.Bir düğme 2 ponpon oldu, bitti...
Gelelim bir dahaki şapkada yapmayacaklarıma, düz örgü yapmayacağım, daha kalın ip kullanacağım, başı çevreleyen lastiğe geçmeden önce ortadaki 30 ilmeklik bölümü 15-20 ilmeğe indireceğim, boyun kısmını omuzlara doğru daha yayvan yapacağım ... Off yaa ne çok yapmayacağım şey var, en iyisi ben bir de öylesini örüp geleyim:)))

6 yorum:

  1. Amanın...Olmuş işte.Hemde çok güzel olmuş.
    Güle güle kullansın Bade.
    Bir de onun başında fotoğraflarsın belki,yani keyfi gelirde durursa.

    YanıtlaSil
  2. yakışır bizim geline be yaa

    YanıtlaSil
  3. Ha ha ha, benim tarifime gelmişsin işteeee :))
    Affferin sana pekte güzel örmüşsün, birde öremem filan diyordun :))

    YanıtlaSil
  4. Tülimciğim zoru istiyorsun benden hatta imkansızı:)Cumartesi dayısı,babası,halası ve Lale resim çekmeye çalıştılar ben denemedim bile:))
    Nalancığım evet yakışır benim Bademe...
    Banucam... Ben seri üreyecek bir model arıyordum onun için onca yazıp çizdim. Hem sen bana git başımdan uykum var dediydin:=( :)))
    fazla kızdırmayayım diye dediğinizi yaptım...

    YanıtlaSil
  5. Kııız, git başımdan demedim, uykum var, kafana göre takıl o zaman dediiiim :) Naapim, dediklerimi beğenmemiştin o zaman, kih kih kih... Öppptüm.

    YanıtlaSil
  6. hımmm ben seni yanlış anlamışım banucam kafana göre takıl git başımdan uykum var diye yorumlandı tarafımdan...

    YanıtlaSil