.

.

7 Ekim 2010 Perşembe

Yok artık daha neler anne!

Eve çok zorunlu olmadıkça 1 metreden fazla kumaş, 1 çileden fazla yün almam,  almamaya çalışırım çünkü beni tanıyan çok kişi (ki başta annem) o kumaşın cılkını çıkarmadan elimden bırakmayacağımı iyi bilir.. Bu seri üretim zamanlarımda annem gitgel aynı kumaşla bir şeyler yaptığımı gördükçe hep bana ''Biraz arttır da  oldu olacak iç çamaşırı da yap bari'' diye serzenişte bulunur. Bu defa da böyle oldu (hoş tam  iççamaşırı olmadı  ya neyse) İç çamaşırı olmasa da önce kendime bir bluz dikmekle işe başladım. Bluzun dikimi aslen 2 yıl öncesine dayanıyor.. Desenini çok sevdiğim kumaşı nasılsa bir şey yaparım diye  almış strech tül olması nedeniyle 1 yıl kadar hiçbirşey yapamadan beklettikten sonra böyle bir bluze dönüştürmüştüm. İlk heves 1-2 kere giydikten sonra dolapta unutuldu gitti taa ki bugünlere gelene kadar.


Bu süreçte  ne mi oldu? işte asıl olanlar  bu sürecin eseri . Mayıs ortalarında evde zorunlu bir tadilata kalkıştık ve tadilat sırasında evde olan varan kovamız, kova benzeri kabımız kaçağımız inşaata gelen ustalar tarafından harfiyat taşımada, sıva karıştırmada, boya hazırlamada pervasızca kullanıldı ve kova türevi 1 karış derinliği olan kap kaçakların bile geri dönmediğiniı neredeyse inşaatın sonlarına doğru farkedip ustalara isyan edince bana sus payı nalburdan alınan ve gözüme sevimsiz görünen ve değiştirmeye de bir türlü fırsat bulamadığım sinirlerimi her baktığımda zıplatan kova ile başbaşa kaldım. Üstelik bu nadide kova bana günlük temizlikte çok lazım ve kullanmadığım zamanlarda banyoda durmak zorundaydı...Tam bir kaktüs çiçeği gibi gözüme sürekli batan kova aklımın bir köşesinde geçenlerde 10 marifette yayınlanan banyo ile ilgili yazılardan birinde yok artık bu kadarı da fazla diye Nalancığımla yazışırken bu sıkıntım yine depreşti ve ben de ''bu kadar olmasa da kovama kapak dikeceğim'' diye dillendirdim.Elim kumaşı çarşı pazardan almaya varmayınca dolaptaki bluz gözüme ilişti aaa bunun deseni neden olmasın diye düşünüp bluzden arta kalan parçayı arayıp bulmam tabii ki çok zamanımı almadı. Kovaya bir kapak,sürahiye bir kılıf,banyoya bir pamukluk,dolap camlarına kamuflaj perde, 5 litrelik deterjan kabından bir kutu derken oluşan banyo aksesuarları ile bir örnek giyinen bir hatun kişi haline dönüşüvermem de bir oldu:))


Banyodaki kaplama işlemlerini yarıladığımda bluzu de üzerime giyip ev halkını son yenilikleri görmeleri için banyoya davet edince annemin kalp krizi geçirmesine ramak kaldı:))
Bluzu artık giymeyeceğim ve onu da banyo dolap içlerini düzenleme de havlu süsleme gibi işlerde değerlendireceğim ama bunu henüz hane halkı bilmiyor çünkü muzurluk yapıp bunu onlara söylemediğim gibi tam aksini ballandıra ballandıra anlattım:)))
Onlar dehşetle  benim üzerimde bluzle tuvaletin önüne peçete-kolonya tezgahı açıp misafirlerimizi ağırlayacağımız o meçhul günü bekleyip duruyorlar şimdilik:)))

Elimde 1 metreden fazla kumaş var, şu 5 litrelik kutular çok kullanışlı ama içleri öyle çabuk boşalmıyor 1-2 tane daha yapacağım boşaldıkça bir de 2 takım havluya bordür geçmeyi dşünüyorum ama yine de kumaş artacak... Haydi bana yardım edin ben banyo için cılkını çıkarmadan daha daha ve daha neler yapabilirim?

7 yorum:

  1. Harikasın gerçekten çok güzel yapmışsın :)

    YanıtlaSil
  2. Çok yaşa e mi sen? Nasıl da tatlı tatlı anlatmışsın. Muzip seni:)))
    Ama kumaş çok güzelmiş gerçekten. Ben kıyamazdım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Yere paspas, bornozlara biye, tuvalet kapağına kılıf,bir de genişçe yastık yapıp yere koy... Koy ki bayılanlar düştüğünde bir yerleri acımasın :)))))))
    Sen çok yaşa emi, ne güzel takımlar yapmışsın, becerikli hatunum benim. Kız ben seni özlemişiiiim. Şu işlerim bir düzene girsin de sohbet edelim :)

    YanıtlaSil
  4. yapılabilecek herşeyi yapmışsın gibi görünüyor, bi takım da yedek yap istersen:)
    güzel yapmışsın ama, yalnız şu sürahiyi nasıl kapladın öyle onu tam kavrayamadım o kadar esnekmiydi kumaşın?

    YanıtlaSil
  5. ne güzel işte ablacığım, evinde bir ahenk bir uyum olmuş daha nolsun;)

    YanıtlaSil
  6. Ben seni çok seviyorum ya...

    YanıtlaSil
  7. teşekkür ederim canlar, annemin tepkisinden sonra sizlerin güzel yorumlarınız içimi ferahlattı:)
    ayserciğim çorap esnekliğinde kumaş en kolay sürahi kaplandı:)yedeklenecek pek bir şey yok havluları 2 takım yapacağım sadece:)
    banucam hijyen açısından klozet kapağı pek kullanışlı gibi gelmiyor bana... hımm yerdeki paspaslara gül kondurabilirim ama:)))

    YanıtlaSil