.

.

10 Ekim 2010 Pazar

Çocuktan al haberi:))

Kuzenimin(yani kuyu kazan) oğlu Kuzey'le(yani benim zuzum, uyy kurban olurum ben ona, eksik dişlerine,eksik harflerine:)) )pek bir iyi anlaşırız pek bir sevişiriz.Yaramaz ele avuca sığmaz çocukları ve onlarla didişmeyi konuşmayı pek bir severim, uslu duran çocuğu bile durduk yerde kudurturum. Efeendim, geçenlerde oturmuş laflıyorduk keyifli keyifli.. durup durduk yerde ''Fule biliyor musun annem, babama senin için  kokos'' dedi demez mi? başımdan aşağı kaynar sular döküldü, bak sennnnn, kuzene bak yüz karası kuzen!!!Çocuğun yanında konuştuklarına bak!!!
Kan can böyle derse el adamı ne der diye aldı beni bir merak,başladım kurcalamaya''EEE baban ne cevap verdi annen öyle deyince?? diye sordum hemen..başını kaşıya kaşıya düşünüyordu ki kuzen yanımızda bitiverdi.''Anneeee babam ne dedi sen Fule için Kokos deyince'' diye sormaz mı? Pişkin pişkin sırıtarak ''Ayıp çocuğum söylenir mi öyle şeyler'' diye gülerek geçistirdi ...yakalandık tabiii iş üzerindeyken... Hemen muhbir defterimin en başına büyük harflerle yazdım:ZUZU... daha kurcalanacak, sismik araştırma yapılacak, neden dedi,babası ne dedi, başka ne diyorlar kimler için ne konuşuyorlar hepsi ayıklanacak birbir...boşuna dememişler çocuktan al haberi:)

Efendim nerden geldim durup durduk yerde bu konuya... O gün bu gündür ne yapsam, ne üretsem ''Ayy çok mu kokoş oldu bu?'' ''Ayy ben gerçekten kokoş muyum?'' diye düşünüp durmakta ve çözememekteyim:))
Son olarak elime yazlıktaki koltuk kaplamalarından artan bu çuval kumaş geçti, mevsimi geçmiş olsa da seneye kullanmak üzere Sevgili  Yokumdiyor'un burada paylaştığı çuval çantayı çok beğenmiş ve yapabileceklerim listesine almıştım...Aldım elime makası kestim,biçtim,diktim.
Sahiii kokoş mu oldu  şimdi bu çanta??
Ayyy benim gözüme pek bir sade gözüküyor, ve ben pek sevdim,daha ne kadar sade olur ki bir çanta, nerem kokoş benim yaaa!!!

11 yorum:

  1. Boşver sen. Kokoş ol kokooş. Bırak desinler:)))
    Çanta çok zarif olmuş.Koysaydın üzerine kocaman bir çingene pembesi çiçek. Âlem kokoş görseydi:)))

    YanıtlaSil
  2. Kokoşluk ne güzel şey, keşke ben de olsam :) Aman bu çanta pek sade olmuş canım, hiç başka renk yok :) Benim de çuval kumaşım var, gelip bi el atıversen de ben de kokoşlaşsam diyorum :))

    YanıtlaSil
  3. Olayım değil mi nedukcuğum, valla pembe çiçekli haline ne der bunlar diye düşünürken güldürdün beni:)
    ahh banucam 15 gün bir araya gelsek neler yaparız kimbilir beraber..sakla o çuvalını..ben geçen yıl 10 metre alıp 2 metresini kullanıp 1 metresini kullanırım diye ayırıp kalanını sitedeki terziye perde yapsın diye verince pek kıymetlendi şimdi..benimki biterse senden alırım:)))

    YanıtlaSil
  4. Ama bu da çok sade olmuş.Bende Neduğa katılıyorum.Pembe yada eflatun bir çiçek bütün havasını değiştirirdi bu çantanın.Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Severim tarz sahibi insanları.
    Hem ne diyordu o şarkıda?
    Sen başkalarına benzeme sakın,
    Hep böyle kal...

    YanıtlaSil
  6. kokoşluk kötü değil ki. Herkes olabilemez hem. Ben 6 yaşındaki yeğenime kokoş derdim hep sevdiğimden, ama alınılıyormuş öğrenince kestim. Olsen kokoş varsa içinde

    YanıtlaSil
  7. :)))
    ne alem kadınsın beee
    çok özledim seni,öteki altınları
    gelsem de buluşsak

    YanıtlaSil
  8. Esenciğim, ben de sana katılıyorum:)))
    Tülinciğim, kalayım da kokoş olarak mı kendim olarak mı onu bir anlasam:))))
    Adadenizciğim, alınılıyormuş işte başkasından duyunca değil mi ama:)))
    Nalancığım ben de özledim seni ve hepinizi.. altınlar yok ortada... miskin bunlar diyeceğim yine kızacaklar bana aman dedim gitti napim yani doğru söze ne denir ki?

    YanıtlaSil
  9. çok güzel olmuş, çocuklar lafıın neresini alacaklarını ii biliyorlar, bitanede bizim başımızda:)

    YanıtlaSil
  10. şekerim çok güzel olmuşş.. eline sağlık vede hemen kullan.. boşver kışmış idare eder kuru havalarda tak :)

    YanıtlaSil
  11. yeteneksizinciğim,celebim teşekkür ederim. Vallahi zehir gibiler dinlemiyormuş gibi görünüp bütün lafları kapıyorlar:)))Daha devamı da yaşandı sonraki günlerde ama o da bir başka öyküye

    YanıtlaSil