.

.

8 Aralık 2014 Pazartesi

Paldum Dudaklı Kadınlar/O kadın FRİDA...



Hani paravan çerçevem var ya benim, hani özene bezene boyadığım, severek kullanmak için hayalimde canlandırdığım şekli uygulamak için fimoya bulaştığım işte o paravan çerçeve yerli yerine yerleşti, yani tam karşıma. Peki orası boş muydu daha önce? Ne gezerrrr, 10 santimine 10 süs objesi düşen bir evde elbet oranın daha önce boş olduğu düşünülemez.
Peki benim o kaldırdığım objeyi öyle veya böyle gözlerim aramayacak mı alışkanlıkla? Öyle yaa arayacak, arayacak ki yine bir arkadaşımızın hediyesi çerçeveyi pek de severim. Öyleyse ne yapayım ne edeyim diye düşünürken, hadi çıktık yola devam edelim dedim.

Neye mi devam, tabii fimolarla oynamaya:) azcık değişiklikle bir kombinasyon da sağlarım odada fazla tepki de çekmeden ben daha hevesimi alamadan evdekiler başlayacak ne bu suratları eğri kadınlar her yerde diye. Yani kamuflaj şart! Çerçeve içinde resim olmaz genelde bizim evde, bu yüzden kendi uydurduğum boyutlu yaprak görselinden vazgeçince ne yapmak istiyorsun diye içime sordum. KAHLOOOO diye derin bir ses geldi.

Uymak lazım o sese çünkü o kadın FRİDA...Bir dönem yaşamış hayatı ve sanatı ve de aşkı ile hayata dokunmuş, acılarını resimlerine yansıtan, bedenindeki ağır acılara rağmen tutkulu aşkı ile ayakta durarak resimlerinde yaşayan ve filmini seyrettiğimde çok etkilendiğim o kadın, yüz olarak da çok karakteristik bir sima. Kırlangıç kaşları ve saçlarına taktığı geleneksel süsler, kuşandığı takılar ve kıyafeti ile zihinlere simge olarak damga vurmuş bir efsane...

Böyle efsane bir kadını nasıl hapsederim diye düşünürken bu çerçevenin içine bir resim çizmek zorunda kalmadığım kalmıştı o da oldu çok şükür. Resim çizmek için tabii bir çok malzeme var ama ben toz pasteli tercih edince sonunda sabitleme problemi ile karşı karşıya kalıverdim. Bingo!!!!! Düşünsenize bir müddet sonra resim silinip gidecek. İşte bodoslama dalmak böyle bir şey. Evde fikse edecek sprey yok, vernik sıksam ansızın yaptığımı da bozma riskim bir hayli fazla. İki çizik atmışsın ne olacak demeyin, tam gaz ilerlerken frene basmak ve sarsılmak oluyor bu durum, hadi yeniden çiz, yeniden oranla, yeni kalemler renkler ara:( yani benim harcım değil en azından:) Uzun araştırmalardan sonra(çizmek yerine google da aramak:)) ) bir cesaret önce akıtmadan,damlatmadan saç spreyi sıktım bir müddet bekledikten sonra da vernikle spreyledim böylece dağılma olmadı ve resim sabitlendi:) Deney deneydir belki size de faydası dokunur.

İşte bu yolculuk sonunda; Mavi evi, geleneksel kıyafetleri, kırlangıç kaşları, ölmeden önce son  yaptığı natürmord'una verdiği ad (Viva la vida!/Hayat yaşamaktır) ve takıları ile benim FRİDA'm...















6 yorum:

  1. ayrıntılar bence çok güzel yapılmış..elleriniz dert görmesin.

    YanıtlaSil
  2. çok başarılı. . Bu arada sabun cevizi yazımı dün yanlışlıkla kaydetmek yerine yayına almışım. Şimdi tamamladım. Okumak istersen beklerim.

    http://www.bakbuharika.com/2014/12/sabun-cevizi-ile-camasr-ykama-deneyimim.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) gidip okudum arkadaşım alıp denemek kaldı sabun cevizlerini sadece, epey oldu göreli bakıştık ama cesaret edememiştim iyi oldu bu deney sağol:) Teşekkür ederimmm.

      Sil
  3. Bu seri tık (reyting babında) yapar bak. Sırada Eva Peron mu var aceba? Yine çok güzel olmuş çok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eva düşündüklerim arasında ama sıraya giremedi henüz Ülkerciğim.Ahhh bir hikaye yazıldı durduk yerde ki okuyunca inanamayacaksın. İşte sana ipucu ama daha elime alamadım. Bunlar artık kendi sıralarını kendi yapıyorlar herhalde ki beni korkutmaya başladılar:)

      Sil