.

.

27 Ocak 2013 Pazar

MIHLANAN YÜZYIL-2


Hadi bakalım başlasın, nasıl başlayacaksa şu Mıhlanan Yüzyıl:))

Bu öykülemede de ben anlatıcı olmayacağım, ha haaa sıyrıldım bu işten ki zor zanaat iki işi birden yüklenip bir taraftan kurgulayıp bir yandan da anlatım yapmak. Şartlandırıldığım dizilerden filmlerden edindiğim engin deneyime göre ortak olarak ansızın belirip insanları doğru yola sevk etmek için didinen,arkalarından bakıp üzülen kocaman laflar eden bir alim-düşkün-bilge- meçzup-iyi ruh bir zat mutlaka olmalı, yoksa tutmayabilir bu öykü ve daha ilk bölümlerde  çöpe bile gidebilir. Oysa bu  yazı dizisin de ne talihsizliktir ki böyle ''' Kardeeşşşşş, evlaaaattt....'' diye dolu dolu seslenecek  bir karakter bulamadım.  Var olanlar arasında da elimde bu  iş için harcayabileceğim bir tek karakter yok:(, bütçe el vermediğinden bir başka işi buraya transfer ediyorum mecburen anlatıcı olarak. Ve öykü aynen şöyle başlıyor o zaman...

Sarayın tam karşısındaki yedi tepe Istanbul'un en yüksek tepelerinden birinde çayıra yayılmış halde oturan bir dönem saraya kah doğum yaptırmak için ebe, kah ahu taşımak için bohçacı rolünde girmiş, kah saraydan çocuk kaçırmış Şirin Hatun  bir yandan işi ile eyleşmekte bir yandan da yeni dönemi anlatmaktadır.

 Bu kadın da kimin nesi,  ne işi var burada demeyin, oturuşuna bir bakın, beden dili nasıl da görmüş geçirmiş,yorgun, bezgin olduğunu fazlası ile anlatacaktır:)Bu kadını hatırlarsınız elbet, biz tanıyoruz bunu 10 marifette yarışmaya katıldıydı diyen sesleri duyar gibiyim. O geçti gitti şimdi hiç karıştırmayın oraları!


 Evet haklısınız tanıyorsunuz onu ama roller değişti, annem gibi takılıp kalmayın nicedir Yaprak Dökümündeki anneyi Huzur Sokağına, Aşkı Memnu'daki Bihter'i Fatma Gülün Suçu Ne'ye oradan da  İntikama montajlamaya çalışıyoruz:))(son rollerinde her ikisi de kötü roldeymiş, benim de kafam karışık bazı anlamlarda umarım yansımaz bu yayınlara bu karışıklık:) ) Hem bakın bakalım çamaşır mı yıkıyor bu kadın o tepeye oturmuş? 
Hayır, hayır, mesleklerinden en eskisine dönmüş fal bakıyor işte, bakın!  Kahin kadın artık bu! O da gel zaman git zaman vergiler yüzünden elini eteğini her işten çekmiş, dolayısıyla işsiz kalmıştır ve artık bakla falı açıp kendi geleceğine bakmaktadır. Ve kahin kadın anlatmaya başlıyor ben artık çıkıyorum aradan:)))

23 yorum:

  1. hadi yaa devam etsene merak ettim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah Allah sana neler oldu Nalanım, bak Tv de bile haftada bir yayınlanıyor diziler:)) Ben yeni yayına geçtim deneme yayınları bunlar yani:)) BAyrak açtırma bana ne yazacağım ayol bütün bir ay var önümde:)) Sakin olalım sakin olalım...

      Sil
    2. bu gün sabırsız günümdeyim fiyoşcuğum naaapayım

      Sil
  2. Dinleyelim bakalım neler anlatacak acaba:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bilmiyorum inşallah ilham gelir de önce bana anlatır:)) Yoksa dağılın leynnn diyeceğim Sevgili İlknurcuğum:)))

      Sil
  3. Alemsin Fiamma. Nereden bulur çıkarırsın bu kahkaha dolu öyküleri. Çok şirinsin işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bilmiyorum Gülsümcüğüm biri beni dürtüyor da o düreni bir bulsam ben de başıma neler açıyorsun sen diye hesap soracağım:)) YAp namusunla çekilişi değil mi ama:))Teşekkür ederim canım

      Sil
  4. hadi bakalım... deyiversin diyeceğini, bizi merakta komasın bu hatun!
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak seeenn!!! sen de mı sabırsızlanıyorsun Rusyenacığım:))

      Sil
  5. çok hoşsun ne güzel seni okumak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim teşekkür ederimm. Bak BANUUUU ne diyor Mormenekşeler bana!!! O çok sıkılıyor da:))

      Sil
  6. abla bu hikayeler tutacak gibi,sen yakında aralara reklam da alırsın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok Nesliciğim reklamsız olacak bu blog, dayanamam ben öyle reklama falan...zaten tvdeki dizilerde unutuyorum nerde kaldığımı, bir de annem kanal değiştiriyor reklamlarda başka diziye geçiyor ben neredeyse öbür reklamda farkediyorum:))

      Sil
  7. tüh... desene yarına kaldı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meralciğim haftada 1 veya 2 yayın var TRT li yıllara döndük biz deneme yayınları:))

      Sil
  8. Sabah sabah ruyamda gorduysem artik seni :)
    Normal kosullarda Yalan Dunya ve uyumazsam İşler Güçler disinda izledigim tek dizi olacak. Pek heyecanlandim. Kurgu ekibini de anlaticiyi da taniyorum nasil olsa. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EE bu da Yalan Dünya zati, ama bak seyretmediğin için zorlamabilirsin:) ben de çarşambayı bekliyorum seyredip yazacağım yeni bölümleri ,ilham gelmeli önce:))

      Sil
  9. Çok hoş bir anlatıcı seçilmiş :) Bakla falı balıyor sanırım.. EE bakalım neler anlatacak kendisi, heyecanla beklemekteyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi can sıkıntısı her türlü abukluğa gebe Neslihancığım, fazla bişi bekleme maksat eğlence olsun:))

      Sil
  10. hıh bir ay varmış bakalım bizim o kadar zamanımız varmı.ayol hem dizilerden ilham alıyorsun adamlar senelerce oynatıyorlar şekerim.öldürüyorlar yeniden diriltiyorlar olmadı ikizini bulup çıkarıyorlar o da olmadı ne bileyim işte bişiler yapıyorlar.devamını isterim şekerim.o kadar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben öyle tek tek diriltmeyle uğraşamam Alanaycığım, topyekun çare buldum:)) hepsi de nur topu gibi tekiz:))

      Sil
  11. Çekilişe katılım için gelecek yorumlara kapalı hediye seçimi için gelecek yorumlara açıktır. Sevgiler

    YanıtlaSil