.

.

8 Aralık 2012 Cumartesi

Eşşek Arıları... Şok, şok, şok...


Vallahi  bugünkü  ''Flash  Haber'' bu benim için. Şok, şok, şokk olacaksınız eğer daha önceki yazımı okuduysanız. Okumadıysanız işte o yazı burada.

Bu yaz başlayıp da beni deli divane eden ve devamının olduğu hakkında kesin kanıtlar topladığım ama nerede diye bütün dolap içlerini aradığım halde yuvalarını bulamadığım Eşşek Arılarımın yuvalarını sonunda buldum!!!Hiç aklıma gelmeyecek ve gözümle zor ayırt edebileceğim bir yere yuva yapmış meğer köftehorlar:(
Güleyim mi ağlayayım mı bilemedim ama bu defa yine şoka girmeme rağmen korkmadım çünkü uzunca bir süredir tek-tük dolaşan arıların kökü kazınmış 1,5 aydır bir süredir de hiç ortaya çıkmamışlardı.Korkmadım korkmamasına ama bütün vücudum titredi yine zangır zangır. Son çare panjur'un içini açtıracaktım ama çağıracağım adama  sayılarını bilmediğimden saldırırlar, zarar verirler, sebep olurum diye ondan da korkuyordum. Ama korkunç bir duygu bu yaşadığım aylardır eşşek arıları ile aynı odayı paylaşmak, yüce Rabbim bir daha yaşatmasın. Seneye hemen tülleyeceğim bahar gelmeden bütün camları hatta odamdakini hiç sökmedim bile.Doğayla iç içeyim, ormana çok yakınım, bir dolu ev, okul var üstelik ve sahipsiz binalar, oturulmayan boş evler, hani git onlara yuva yap değil mi beni mi buldun be üzecek bu kadar? Balkona kuşlar dadanır bir rahat vemez, odaya arılar... Ben de var bişi ama ne? Yanarım yanarım da bir tek buna yanarım.







Anfora gibi formları, çok sağlam çamurdan, ilk yapılanlar kadar güzel  ve kusursuz değiller, sanırım onları göz önüne yaptıklarından şık olsun istemişler.
Bu defa korkmayınca elektrik süpürgesine saldırmadan tek tek eldiven ve cetvel yardımı ile topladım. Sİzin için resimlerini çektim ve bir kutuya koydum. Yakından incelemek isteyen olursa 2 şer 3 er gönderebilirim haberiniz ola:)

İnşallah bu yuvalar sondur:(, sondan bir öncesi değildir diyor halen bir yanım, çünkü odadan kah dışarı attığım kah öldürmek zorunda kaldığım arılarla sayıları yuvaları sayınca örtüşmüyor:) 

27 yorum:

  1. Geçmiş olsun, inşallah bitmiştir. Ben de çok korkarım :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Sevgili Mügeciğim,TV de fear factor diye bir program var vallahi ondan farksız olduydu oda:( inşallah sondur bunlar...

      Sil
  2. hiiii çok korkarım :((
    çok geçmiş olsun caaannnnn :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Figen Ablacığım, gel bir de benim halimi gör, benim de haşarelere fobim var anla halimi...

      Sil
  3. İstanbul'da bu tür haberler çıkmıştı anımsarsan. Bazı evlerde bal petekleri falan da bulunmuş hatta. Doğa katledildikçe evlere sardı sanırım arılar. Geçmiş olsun, zor bir durum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saadetciğim onları ben de durdum ama benimkilerin ganimetleri yokç Hatta bir evde çıkan bal çok kıymetliymiş falan filan. Bizim burada doğa müsait vallahi bunlar şımarıklıklarından odaya yuva yaptılar yoksa çok yer var:) Sağol canım...

      Sil
  4. Nasil yani karinca hamm bocegi kus duydum ariyi duymamistim..panjur derken ne panjuru bu merak ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bak bunu da duydun Sevgili Huzur Moda:)) Panjur camdaki panjur, hemen yanında cam var camın üstünde de kepenklerin içine sarıldığı kutu, geçen yıllarda oraya kuş da yuva yapmıştı, bu yıl nasibimize eşşek arısı çıktı bakalım başka ne çıkacak daha...

      Sil
  5. gecmiş olsun canım ya zor bi durum ayyy arıdanda cok korkarım yani:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh sevgili İğne Oyalarım ben uçan hızlı hareket eden herşeyden korkarım bir tek arı değil yani düşün halimi:(

      Sil
  6. evde senin gibi tatlı birşey varken arılar gelir tabiiişaka bir tarafa aman bu son olsun evi iyice ara bir daha olmaz inş.geçmişler olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yuva sayısı ile telef ettiklerimin sayısı pek tutmamakla birlikte , daha nereyi arayabileceğimi bilmiyorum Serpilciğim. Ama artık canlı hiç yok evde yaklaşık 1,5 aydır 1 tane bile yok, inşallah son olsun bakmadığım başka yerde kalmadı zaten.

      Sil
  7. Yanıtlar
    1. Semmacığım aynen öyle vallahi bana 2 kat korku filmi, fobimden dolayı, bir de uyuyamamaktan ve aylarca tedirgin uymaktan da delirmek üzereydim sinirlerim öyle bozuldu ki hep vızzz sesini bekler oldum.

      Sil
  8. canım ya nedir bu başına gelenler.inşallah yanlış matematik yapmışsındır ve kökü kurumuştur diyeyim.tekrar geçmiş olsun...sevgiler..


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kökü kurudu zaten, epey oldu Alanaycığım ama sayıyı eşitleyemedim daha o kadar arı ile yuva sayısı eşlense tam oh diyeceğim:))

      Sil
  9. Fiammam çok üzüldüm canım ya, Allahtan sorunu çözmüşsünüz :( bende çok korkarım bütün uçan minik böceklerden :( çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıcığım, aynı bende sen gibiyim fair factor gibiydi hayatım, istemeden korkularımın üstüne gitmek zorunda kaldım.

      Sil
  10. Çok sağol fiamma'm, panjuru açacak olan adamı bile düşünmüşsün de beni düşünmemişsin.Sabahın bu saatinde deliler gibi kaşınıyorum sayende :p
    Allah yüzünüze bakmış, tehlikelidir onlar, neyse ki bulmuşsun yuvalarını. istiyorum bir kaç tane dişlerini döküp totolarına tıkamak için. içimdeki vahşet uyandı yine.
    Adresimi veriyorum:
    Akarca mah...

    Öpüyorum canım benim..

    YanıtlaSil
  11. Serpil ablanın yorumunun altına imza mı atsam diyorum:) Evet çok şekersin çok tatlısın sebep bu:)Hadi bu kadarıyla geçmiş olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evdekiler öyle demiyo ama:(( senin yüzünden diyor da onlarınki farklı:) MAnavdan sandık aldım yaa o sandıkları oraya koyduydum tutturdular o sandıklarla getirdin diye, camdan giriyor diyorum da inanmadılar uzunca süre ve bu yüzden ben o odada yatarken kaderimle başbaşa bıraktılar beni:(

      Sil
  12. şule can o arılara söylenecek tek bişey var..o da şu ;
    olum bak git!!!
    çok öpüyorum seniii :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gittilerrr zaten:))) ama bir daha gelirlerse elime süpürge alıp öyle yapayım.

      Sil
  13. Yalnız arılardaki azme bakar mısın? Gizli saklı emek emek nasıl da işlemiş mübarekler. Aman bu son olsun, bir daha gelmezler sana bence ders almışlardır. Büyük geçmiş olsun Fiamma' cım.

    YanıtlaSil