.

.

25 Aralık 2012 Salı

Buyursun gelsin:))

Ben iflah olmam, kaşınıyorum durduk yerde:)) 
Herkes kuş evi yapar, civciv evi yapar, kedisine yuva yapar, yapar da yapar yani...
Eee ben napim, hiç normal bişi vesile olmuyor ki yaptıklarıma zaten, işte bu fare yuvası da onlardan oldu.
Peki bunu neden yaptım, eğer açıklayabilirsem nedenini sizde inanın bu kadar gönüllü davranmama hak vereceksiniz:)
İşte öyküsü:

Çok eskiden evlerde müteahhitlerin dediği oluyormuş sanırım:)) öyle ki hangi odada TV seyredilir, hangi odada yatılır tek karar mercii'nin onlar olduğunu bile düşündüydük zamanında deli deli:)) İşte biz de bu evlerden birine sahibiz ki isyan edip onların TV seyretmek için uygun gördükleri odayı yatak odası, yatmak için uygun gördükleri odayı da oturma odası yaptık. Tabiii sorun şu ki Tv yi seyredebilmemiz için o tarihlerde sitenin sistemine dahil duvardaki prizde bulunan minicik deliği diğer odaya  kapı üstlerinden uzun yol katetmeden nakletmenin tek yolu birbirine paralel  2 odanın duvarını matkapla delerek dolap arkalarından kabloyu geçirmekti:) Biz de onu yaptık işte o zamanlar ve halen de o sistemi kötü günler için muhafaza ediyoruz. Çünkü burada sıkça özellikle kış aylarında kesinti yaşayıp saatlerce televizyonsuz kalabiliyoruz. Yani bir nevi emniyet subabı ailenin, ben kaldırmaya kalksam, diğeri itiraz ediyor, duruyor orada sana ne zararı var deniyor. Dursun demeyin ben hergün temizlik yaparken onunla mücadele verip duruyorum yaa doladığım halinden çözülüp saçılıyor, ya toz tutuyor ya da tam önündeki balkon kapısını sıkıştırıyor.:( 
Yani bana ne değil durum:)) Tamam , eğer duracaksa o zaman benim istediğim gibi duracak deyip ben de  kolları sıvadım. Hadi bir kutuya koyup biraz yüksek bir yere bağlayayım,, hadi üstünü kaplayayım, hadi dam yapayım, hadi cam yapıp panjur takayım derken baktım bir ev yapmışım bile. İşte orada  ben bile tıkandım, kuş evi olsa o  yerde işi ne, kedi köpek sığmaz içine, arılar, güvercinler bizim evde zaten hiç zorlanmadan kendileri yapıyorlar yuvalarını, bana hiç ihtiyaçları yok, o yer seviyesinde olsa olsa bir fareciğe yuva olur deyip kapısını da yapıp  bir de keçe polar karışımı fare kondurdum.







Buyursun gelsin, vallahi, dört başı mamur bundan iyi yuva mı bulacak, duvarda bir delik değil yanlızca köşk yaptım ben ona üstelik:) EE arasıra peynir de veririm daha ne istiyor!

49 yorum:

  1. Amanin pek de şeker olmuş.
    Ben de ifrit oluyorum o kablo yığınlarına. Bizde de öyle nereye dönsem elim ayağım bir kabloya takılıyor. Hele temizlikte dediğin gibi. Hani şu kablosuz fareler gibi olsa ya tüm aletler diyerekten teknoloji özürlü gibi görünüyor olabilirim ama kablolar ihtiyaçtan kalksa dünya daha güzel bir yer olmaz mı yahu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ki yok öyle bir seçenek Ülkerciğim tadilatta bir çoğunu duvar altına gömdürmeden toplattık, toplatamadıklarımıza da koçtaştan elips şeklinde kablo toplayıcısı aldım ki çok kullanışlı, bir bu dolanıyordu ayağıma onun da bir yuvası oldu:))

      Sil
    2. Ben takıyorum o kablo toparlayıcıları da hatta bağlıyorum plastik kelepçe ile kimisini sonra ne hikmetse evdeki bir fare onları itina ile dağıtıyor.

      Sil
    3. Evdeki farenin boyut nedir acaba? dikkatini fazlaca çekiyor olmasın emeklerken o tatlı farenin:))) Ha haaaa peşinde dolan dur şimdi adım adımm:))

      Sil
    4. Yok yok o fare değil bu baba fare :)

      Sil
  2. Şapkam yok ki şapka çıkarayım, sen çıkardım farz et. Hayranım senin şu projelerine!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nalanım projeleri ben geliştirmiyorum hayat tepsi ile önüme sunuyor:)) teşekkür ederim canım...

      Sil
  3. Söz bulamadım ki yazayım... Şöyle toplanıp da evcilik oynasak diyorum :))) Harikasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nihalciğim herkes oyuncaklarını getirsin ben hazırım:))

      Sil
  4. İhi ihi:)) Annemlerin evi 5-6 yıllık ama onların evde de her odaya tv, telefon bağlantısı yapılmamış. Gerçi salonla oturma odasında var ama mutfakta yoktu. Babam da salonla mutfağın arasını 1 cm2 kadar matkapla deldi, annem önüne dolap veya koltuk koyuyor, görüntü gizleniyor. Kabloları da öyle bir toplayıp bağlıyor ki, tvnin ardında kalıp hiç önde dağınıklık görünmüyor. Yine de kablosuz olsa iyi olurdu. Haa, aklıma gelmişken, bizim evde de kişi başına 1 (ve hatta daha fazla) tane laptop, tv, telefon falan düşünce bir sürü kablo duvar kenarlarında dolanıyor. Annem bunlara bağırsak diyor. E öyle valla. Elektroniğin bağırsağı bu kablolar. Onlarla olmuyor, onlarsız hiç olmuyor:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kesin çözüm matkaplı çözüm:)) İşin komik yanı salona bile müdahale etmişler o prizi öyle bir yere koymuşlarki bütün salonu dolaştırman lazım farklı bir yerde televizyon izlemek istersen, kii biz de öyle yaptık süpürgelik üzerinden:)) Laptoplar için falan o kablo toplayıcılar kullanışlı oluyor ben fotoğraf makinasının şarj aletlerinde bile kullanıyorum.

      Sil
  5. Sizin oralarda evsiz canlı kalmadı bu sayede. her birini ev sahibi yaptın maşallah. Yakında 3 anahtarda dağıtırsın sen .
    Bu arada kirpiyi bizim çeteye rozet yaptım. Yakında tescil ettricem haberin ola.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağaoğlundan başka rakip tanımam hayvanlar aleminde:)) Ayy bize daral geliyor evin darlığı bir de onlar geliğ yuva yapmıyorlar mı gel çık işin içinden:))
      Çete üyelerine benden selam olsun:) Dur ben daha şu baykuşu tescil ettirecektim:)

      Sil
  6. Alemsin sen valla hatun :)
    Anam görse bunu beğenir bak... yerdeki bir sürü kablo demetine sinir oluyor çünkü, ama ben yapmaya kalkışırsam odanın dört bir yanı evlerle dolabilir :)) Ama sevdim bunu yaaa, gel bana da yapalım beraber :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Solmaz teyzemmm canım benim o beni sever yaptığımı da beğenir zaten:))) kablo yürütücü plastik altı yapışkanlı kapaklı bir malzeme var canım kalını da var incesi de, bir kısmını onunla hallet kalanlara ev yaparız, sipariş alınır:)) Bıdık napar onu bilmiyorum ama:) Ayy güldüm gidip gidip koklar herhalde:))

      Sil
  7. Ay sen çok alemsin Fiamma'cım :) Ne şanslı bir farecikmiş o öyle...
    Ben çok beğendim. Hem neşeli hem işlevsel. Ellerine sağlık.
    Biz de kablo kanalı kullanıyoruz ama senin oraya bu evden başka birşey yakışmazmış zaten. Senin yeğenler gelince oyuncak sanacaklar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marifetli Perim, bak o bızdıkları hiç düşünmemiştim, sahi ne yaparım öyle bir durumda, onun üzerini de örtmek için bir kılıf mı lazım şimdi:))Şaka bir yana dokunma deyince dokunmuyorlar da bütün gece başından ayrılmazlar ilginç gelir herhalde:))

      Sil
  8. ilahi fiammacım gülümsettin beni... ki son günlerde yapmayı unuttuğum bi şeydi. sağolasın...
    bu arada etrafımı şöyle bir kolaçan etmedim de değil, bizim evde de böyle bir şeye ihtiyaç olabilir mi! :) yok gibi görünüyor şimdilik...

    ellerine, emeğine, fikrine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep gül Rusyenacığım, çünkü sana gerçekten çok yakışıyor, enerjini fotoğraflarda buradan bile alıyorum hele o piknik sepetlerindeki özen hiç gitmiyor gözlerimin önünden...Prizlerin üstüne de yapabilirsin kablo yoksa aslında olmaması da iyi bişi:)

      Sil
  9. Hahaha :) Vallahi naasıl zevkle okudum hayırdır fare evi de nesi diye diye :) Çok tatlısın canım yaaa :) Hakikaten de çooook güzel bir çözüm ve evet haklısın bana da batar öyle şeyler inan :) Onun ne işi var orada şimdi sürekli sürekli her gün ayağımın altında :) Batar bana da batar :) Çok güzel bir çözüm bulmuşsun ve ne kadar da güzel yapmışsın öyle hayran kaldım :) Ohhhhhh ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. o yerdeki kablolar benim de en sinirimi bozanlardır. Dediğin gibi kaldır altını sil-süpür......Bayıldım fikrine. Müthiş güzel olmuş......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıra sende öyleyse Adadenizim, önce toparlayabildiğini kablo toplayıcısının içine al çok pratik ve 3 senedir duvardan sökülmedi süpürgelik üstüne yaptıydım, ortada kalanları da böyle hallediyorum...

      Sil
  11. Sen yaz/yap biz okuyalım Fiamma; hoş dakikalar yaşattın yine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gülsenciğim hoş bir seda olabildiysem ne mutlu bana, ama işlevsel de olduuuu, 2 gündür pek rahatım:))

      Sil
  12. daha ne olsun şeker. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederimm Dilekciğim ne güzel sesini duymak:))

      Sil
  13. çağırma bak geliiiir,geliverir ve bilmem sever misin canlısını? ama o eve benim taşınasım geldi açıkcası:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok Nalanım:)) gelene bizim evde zaten var anlaşamazsınız ikiniz derim:))

      Sil
  14. Sen yinede çağırma, gelir filan aklın çıkar. Keçe gibi de olmaz, öyle peynirle de yetinmez, doldurur nüfusunu mazallah.

    Yine de faresesiz fare evin çok hoş. Evinin hikayesi de benimkiyle aynı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun sanırım bütün evlerde aynı, ben bir de Digitürk'e sinir oluyorum canlarını istediği gibi kablo döşüyorlar. Bu fare benim kontenjandan, gelene yerimiz kalmadı derim:)

      Sil
  15. Harika bir şey olmuş bu, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Allah iyiliğini versin ablacım çok hoşsun ya, yeğenler gelince oynamaya kalkmasınlar:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sus suuss hiç onları düşünmedim Sevdacığım, neyse yaparız bir tane daha olmadı...

      Sil
  17. Bayıldım:)))))) sen alemsin valla :))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meraliçem, tez yaptırıla bunu ahşap formu olanındani bak herkes şikayetci o kablolardan.

      Sil
  18. Sevgili Fiamma' cım Şule' cim, kutlamalara çıktım sana da uğramadan hayatta dönmem eve :)
    2013 sana sağlıklı, huzurlu, coşkulu, dostlarınla sıkı fıkı, kahkahalı, bereketli, yaratıcı günler getirsin. Sevdiklerinle birlikte :)
    Sevgiler bizden kucak kucak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım seninde tüm dileklerin gerçek olsun,sizin evde bu yıl ilk defa yeni bir yıla girecek o ballı yanaklı hatunu kokla benim için...

      Sil
  19. ne güzel düşünmüşsün bayıldım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Serapcığım, soyadına ne oldu senin bakim?? birden dikkatimi çekiverdi:)

      Sil
  20. Cok sansli bir fareciknis :-))emegine saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk defa bir ev bu kadar işime yaradı iyiki yapmışım Sevgili Nurece bende şanslıyım bu anlamda..

      Sil
  21. Harika bir fikir olmuş elleriniz dert görmesin...ne şanslı fareymiş bu devirde bedava ev sahibi olmuş hemde de bu kadar şirin bir ev...güle güle otursun evinde :)

    YanıtlaSil
  22. yeni yılın kutlu olsun...
    musmutlu yıllar fiammacım...

    YanıtlaSil
  23. Çok güzel olmuş, ellerine sağlık.
    Mutlu yıllar

    YanıtlaSil
  24. :))) Çook tatlısınız çok güzel olmuş bu, ellerinize sağlık:). Farecik çok tatlı bu arada:).

    YanıtlaSil
  25. Fiammaaaaaa... Müthiş bişi bu. Fikir muhteşem, uygulama harika. Hele de farecik cuk oturmuş. Ya çok tatlı ya.. Helal olsun. Helal olsun sana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülsümcüğüm, bir fare beslemediğim kaldıydı:)) Ama son hali pek kullanışlı olduğu bir gerçek:)

      Sil