.

.

7 Kasım 2012 Çarşamba

Nazar Savar-4:))

En baba Nazar Savarıma geldi sıra:))
Eğer nazar varsa bu elbiseyle  de savamazsam yani yuh bana:))

Evetttt, tasarımlarını çok sevdiğim Yazma Butiğin bir çalışması bu Nazarlıklı Elbise...
Yazdan kalma, tam kaldıracakken son anda geçti elime:))
Almamak için çok direndim, turkuazı çok severim sevmesine de gözüme çok canlı gözüktü bu kere rengi, rengi dedim, omuzları dedim, yaşım dedim, Istanbul'da giyemem dedim, ne kendimi ne de dükkandaki kızları ikna edemedim. EE ben napim aldım geldim eve de giy giyebilirsen:))

Omuz kısımlarında ip bağlamalar vardı ki mendil kol gibi sadece iplerle tutuyordu omuzdan asla o haliyle giymem mümkün değil, tehlikeli mi tehlikeli bir durum benim gibi savruk ve hareketli yaşayan biri için.  Önce ön ve arkadan gelen kolları birleştirmek için merserize iple kafes örgü yaptım. Elbisenin ön robasında çok renkli püsküller vardı onları da sadeleştirip azalttım, yerine  tığ ile ördüğüm sarkıntı nazar boncuklarını ekledim. Etek kısmına yine tığ örgü ek nazar boncukları serpiştirdim. EE sevdim yani:))


Ben bu elbiseyi giyip, sandaletleri  ayağıma geçirip, omuzuma da bluzu  şal gibi atıp elime de çanta niyetine o lavanta keselerinden birini alır da çıkarsam sokağa herhalde doğru Lape'ye götürürler beni:)) Yok yok korkmayın o kadarını yapmam. Üstelik daha gündüz bile giymeye cesaret edemedim elbiseyi ama bir gece  açık havada bir arkadaşın yemek davetine giderken giydim ki hem esprili sohbetlere yelken açtık sayesinde hem de yakıştığına dair hoş yorumlar aldım:))

Bir kaç gündür yazlıkları kaldırıp kışlıkları çıkarma derdine düştüm yer sorunu nedeniyle,şu vakumlu hurç olaylarını hiç sevemediydim ama 2 yıldır  ayıla bayıla  stoklu aldığım için kullandım, bir de çarşı pazarlarda satılan normal hurçların kumaşları da çok sevimsiz geliyordu gözüme, neredeyse oturup kendim dikecekken Tchibo da severek kullanabileceğim hurçlardan buldum, bir heves koyuldum işe, tırman dolap tepelerine in aşağı bitap düştüm, yavaş yavaş yaptım ama bayağı bir yoruldum. Bir ara elbisenin resmini çekmek için cep telefonumu  elime alıp  kahve molası vermek için mutfağa geçtim.Tam resim çekeyim derken elim yanlışlıkla bir yere mi basmış bilemedim bu aşağıdaki gözlüklü bıyıklı adam resmin tam üstünde belirmez mi? Ne yapsam gitmiyor:( Nasıl korktum anlatamam, hem de gerçekten korktum, panikledim, bluetooth yoluyla virüs girdi herhalde diye epey bir dellendim. Yine aynı yöntemle karşı daire de muzur bir gencin resim çektiğimi görünce benimle eğlendiğini  cebime böyle bir gönderi yaptığı paronoyası bile yaşadım:)) Meğer telefonun resim özelliklerinden biriymiş bu palabıyıklı zat arayıp tarayınca nereden gelmediğini buldum, halen gülüyorum paniğime... EE bu kadar teknoloji özürlü olur bir insan:)) kuzenler duymasın (tabii ben anlatmayacağım asla onlara:)) ) yıllarca düşmem dillerinden...
Nazar deymeyecek ama bu teknoloji özrüm nedeniyle bir gün kalbime ineceği kesin...

Düşünsenize tam elbisenin üzerinde böyle birden beliren bir görüntü!!!!

22 yorum:

  1. ayyyyy bayıılldımmmm..bu nasıl guzel bıseyyy...ama sana bısey dıyımmı tatlım bu nazarı savamaz ..aksıne ustune cekecek paratoner gıbı:))) öyle şıkır şıkır ki bunu gıydıgıne bıkac kez donup donup bakmamaları ımkansız:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpilciğim teşekkür ederim, yüzümü gülümsettin, cesaretimi tazeledin canlılığınla, içtenliğinle, pozitifliğinle:)) Nazara ben yaşlara gelince pek inanası kalmıyor insanın doğrusu ama bu sene nazar boncuklarına sardım:)) bir de başka rengi olmayınca karga tulumba sattılar dükkandaki kızlar bana, seneye sayende gündüz bile giyerim artık kim tutar beni:))

      Sil
  2. bıyıklı uzaktan diilmiş. :)))
    ömürsün fiammacım...
    bu arada elbisene bittim... güzel günlerde, keyifle giy...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yaa Ruşyenacığım fazla uzakta aramamak gerek ama beni çok korkuttuğu kesin, bir de hayal mi görüyorum diye o anki şaşkınlığımı görsen:)) Teşekkür ederim elbise ile ilgili dileklerine...

      Sil
  3. elbette gıymelısınnnn hem aksam hem gunduzzz bayıldımmm...cok cokkk nefıs olmuş tatlımm..gule gule gıy...guzel kadına her yasta nazar deger ama nazardan korunmak ıcın felak-nas okumak daha ıyı...nazar boncugundan medet ummak daha gunah tatlımmm ...ama çok da şık yanı:))

    YanıtlaSil
  4. O elbise tam buralık bak, salına salına dolaşırsın köyde :))
    Kız hakikaten hiç bi tarafına nazar değmez bu elbise üzerindeyken, vay vay vay, ne tasarım, harikasın şekeriiiim :)
    Haaa... buna takım terlik kaplamayı unutma sakın, öncekiler uymaz yenisini yap :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak aklıma gelmedi değil giymek sana gelirken de zaman yanlış zamandı:))Neyse seneye inşallah:)) Siyah bir babete kondururrum bir tane nazar boncuğu, seni mi kıracağım:)

      Sil
  5. Ne nazarı ya...Bununla semtine,şehrine uğramaz.Durum böyle olunca hepsi buralara gelmesin bak.Şart olur bana da bir nazar savar tasarımın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haa hhaaaaa:) Tam nazar savar oldu:)) yanıma seni de alırım beraber dolaşırız şekerim. Yaa şaka bir yana siyah üzerine böyle nazar boncuklu, az pullu payetli bir tasarım canlanıyor gözümde:)Siyah vazgeçilmezim yaa benim:))

      Sil
  6. bayıldım ben buna ne hoş olmuş...Renk, üstündeki desenler sevilmez mi hiç...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şirin oldu da gündüz deneme cesareti gösteremedim Saadetciğim, metroya falan biniyorum fıs fıslar olur mu aceba diye pek bir tereddüt ettim:))

      Sil
  7. Elbise güzelmiş,adam bile bayılmış bakarmısın:))) gerçekten benimde başıma böyle birşey gelse korkardım:)Elbiseni güle güle giy ,hoş bir tasarımmış:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi ansızın tam elbisenin üzerine geldi Nuraycacığım, o değil de ben bayılacaktım ilk gördüğümde bu da neeee! diye:)) Teşekkür ederim, seneye inşallah nasılsa modası geçmez böyle elbiselerin...

      Sil
  8. hastayım senin anlatımlarına şuleciğim.lape de bir kahkaha attım gecenin bir yarısında çok yaşa emi.elbisen capcanlı olmuş senin gibi.benden habersiz birde bıyıklın olmuş.çiiiiikin beee at onu yakışıklı al öptümmmmmmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpilciğim vallahi ben bir şey yapmıyorum bu anlattıklarıma sahip olmak için vallahi ben de eğleniyorum öyle veya böyle kendi başıma gelenlerle:) simultane gelişiyor herşey:)) Attım attım onu ben de beğenmedim tipini zaten ne oo öyle koca gözlükler, bir de deklanşöre bastım ama çektiğimde bile o suratın çıkacağından emin değildim o anda, sadece çıkarsa delil olsun derdindeydim:))Tam paranoya:)))

      Sil
  9. vayyyy!bu elbise tam nazarsavar cidden:)fiammacım cidden çok şık.ben gündüxxde olsa giyerim bunuu.ellerine sağlık canım.güzel günlerde giy..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alanaycığım teşekkür ederim, keşke daha önce yayına gönderseymişim, yaz bitmeden hepiniz ne güzel cesaret veriyorsunuz insana:))Neyse seneye yerinden çıkar çıkmaz gündüz giyerim artık:)

      Sil
  10. Alemsin Şule ablam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldım giyilecek hale getirdim yaaa sen neticeye bak Dilekciğim:))

      Sil
  11. ay o bıyık gözlük bıyık ne güzelim elbisenin üstündeee? :)))
    yalnız var ya vallahi elbise enfes.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. El sürçmesiymiş o Figen ablacığım beni de bayağı tedirgin eden:))

      Sil