.

.

9 Kasım 2012 Cuma

Geyşa...

Şu kanaviçe, yani çarpı işi olayı var yaaa aman Allahım nasıl sabır isteyen bir şey...
Hayranlıkla izliyorum büyük büyük panolar yapanları, düz kumaşı binlerce çarpı ile desenleyenleri. Bir de imreniyorum ki sormayın aslında ama yok, yok,  Rabbim bana kasnak üzerine sabır vermemiş, ben napim:)

Geçen yıl Sevgili Halamcım'ın kendi yapamadığı için bana gönderdiği çarpı işi setlerden ilk ikisini  bir heves bitirip astıydım duvarıma, işte onlar burada ve burada, ama bu sonuncusunu beynim erteledikçe erteledi üst üste yapıp yine kendimi bunaltmayayım diye. Aslında en çok asacağım odanın renklerine  de uyan bu panoydu ve en çok da buna heves ettiydim.

Yazın günler uzun gider gelir yaparım dedim ama o sıcaklarda elim kolum bile kalkmazken 1-2 hamle yaptım ama olmadı, sadece ipliklerini kartelasına dizdim(ki onlar bile başlı başına bir karmaşa), desenini kumaşa çizdim (ki bu çizimler pek bir kolaylık sağladı bana) ve öylece kala kaldı bir köşede:( Hiç sevmem  üstelik yarım bırakılan işleri ki bir türlü beynim de yaz boyunca rahat bırakmadı beni. Havalar biraz serinlemeye başlayınca büyük bir kararlılıkla  hemen aldım ele. Aslında küçük bir şey öyle devasa bir pano değil ama bakmayın siz öyle  küçük olduğuna öyle alengirli ki şöyle oturup 1 sıra ip değiştirmeden keyifle gidemiyorsun. Bir dazlamışlar ki sormayın, mesela pembenin tonları sanki piyasada pembeye kıtlık gelmiş kah beyazla, kah bir başka ton pembe ile kah yavru ağzı ile sap sap karıştırtıp durdular yönergesinde. Bir de ipler yetmesin mi, ben yine goblen ip satan dükkanın yollarını arşınlamaya başlayayım mı( adam bile bıktı benden ki bitirir diye gidip alıyorum ipleri eve gelip işleyince ancak 2-3 cm lik bir alan halloluyor:) ), bir de kitin rengine uygun iplerin aynı tonlarını bulamayayım mı, bazı bölümlerini tekrar söküp kendi bulabildiğim iplerin rengine göre işlemek zorunda kalmayayım mı? ( ŞU kit olarak satan firmalar ne olur 3 sap ip fazla koysanız, fiatını 3 kuruş arttırın ama bir de bu sıkıntıyı yaşatmayın insanlara ya da hiç iplik koymayın 3 kuruş eksik satın, olmuyor yani!!!) 
Neyse sonuçta siz sağ ben selamet bitti ammmmma kimse tutmasın beni:))

Bir güzel Fiamma Production İftiharla Sunar yazar çıkarım işin içinden, hiç anlamam doktora mı da yaptım sayarım bir güzel kendimi:))


Ve son olarak gelelim Nalan'ın Hobilerine söz verdiğim için utana sıkıla yayınlama kararı aldığım zihni sinir projeme:) 
Facebook da başladı muhabbet ama o deryalara kadar açılıp saçılmayayım en azından kendimizi bloğumuzda güzel dostlarımızla rüsva edelim gitsin değil mi ama? İğne topuzu başından küçük delikleri 10 kere bu gözlerle batmak  ne mümkün, eline her 2 çarpıda bir al-bırak büyüteci gibi bir yöntemle de olmayınca boynuma eski bir defter kapağı ve yuvarlak bir büyüteçle tabelalı bir düzenek yaptım ki bayağı da işimi gördü bir de geceleri fener ekledim köşesine:)))
İşte Zihni Sinir Projem, hem de yapım aşamaları ile beraber belki benim gibi yapmak isteyeniniz çıkar :))

Malzeme: Sert bir defter veya ajanda kabı, sapı kırık bir büyüteç, ip ve led fener:))

Boyunda, fener monteli ve fener yanık halleri:)


34 yorum:

  1. Geyşa'ya söylenebilecek tek söz şahane olur...

    Zihni sinir projesi etamin büyüteci her anlamda adının hakkını, kanının son damlasına kadar veriyor! Tebrikler ve iyi bir haftasonu geçirmeniz dileklerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevgili Nurdan:) İşe yaradı ama o zihni sinir projem:))

      Sil
  2. Harikasın arkadaşım. Hepsi şahane. Büyüteç en şahane:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sus sus o büyüteci hiç yayınlamayacaktım da ısrar üzerine aldım yazının altına,kendim ettim kendim buldum:)) Teşekkür ederim Geyşa kısmı için:))

      Sil
  3. harika.. etamini çok seven ve her fırsatta yapan biri olarak diyorum ki:sabrınız yokken bunları yapıyorsanız bir de sabır olsa neler yaparsınız...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Mormenekşeler, evet halen diyorum sabrım yok diye bu konu da, aklımda hep basit çabuk bitecek işlemeler geçerken işledikçe bitmeyen bu tür işler bana göre değil, bir de kendi ahlakımı kendim kandıraviçelerle bozunca daha da bir zorlayıcı oldu ama bitti. Yapmam tekrar demiyorum böylesi bir şey ama zaman geçmesi lazım şimdilik... teşekkürler...

      Sil
  4. Etaminlere lafım yok gerçekten çok güzeller ama zihni sinir projen süper Fiammacım, ellerine sağlık ve senin elinden hiç bir şey kurtulmaz diyorum ben, bravo:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fadişciğim teşekkür ederim, bu çarpı işi elimden kurtulmasın diye yapmadığım şey kalmadı gördüğün gibi zihni sinirlik adına:))

      Sil
  5. ayyy canımmm ne kadar yorulmuşsun ...ne kadar ugrasmışsın ...amaaaa ne kadar övunsen azdır..geysa mukemmel olmuş...ellerıne saglık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpilciğim teşekkür ederim, bak uğraş deyince benim de hep aklım şu örgü işinde bir de o dalda bir eser versem. Eskiden örerdim de üstelik ama yok şimdi bereyi geçmiyor ördüklerim:(

      Sil
  6. Bu muyduuuuuu :)))) amma yordu bu geyşa seni yaaa, benim bildiğim geyşalar yormaz aksine dinlendirir adamı, ama sen kadınsın ya, yormuştuuuur :))
    Uğraştığına değmiş ama kızcııım, ellerine-gözlerine ve iplik aramaktan bitap düşen ayaklarına sağlık :)
    Zihni sinir projen var ya, demiim bişey :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buydu canım buydu:)) İplikler yetmeyince sıkıntı yaşattı bir de 20 seneden fazla alınmış bir kit, aynı ipleri bulmak mümkün değil ve çok yerini sadece şimdiki iplerin rengi tutsada parlak kaldı diye söktüm defalarca.
      O zihni sinir projem çok işime yaradı ama, sen de yap bir tane kendine, en çok sana lazım...

      Sil
  7. Ne diyeyim ki ben sana?
    Çok şekersin ya.Çarpı işin fevkaledenin fevkinde canım.Benim bir türlü bitemeyen bir deniz manzaram var,örgüler bitsin diye kenarda sus pus olmuş bekliyor.Büyüteçli,fenerli,askılı aleti postalarsın artık bana.Sevgiler kocamanından.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ha haaa bitir onu yarım kalmasın, hem deniz var bak içinde:) Ciddiysen zihni sinir projemde yapayım sana bir tane:)

      Sil
  8. inan ben esprili bir şey göreceğimi sanıyordum, resmen kendi icadını kendin yapmışsın sen. Bravo!

    hitap olarak çok uzun olmasa bundan sonra sana "zekasını aklıyla kullanan kadın" demek isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nalancığım her yolu denedim bunu yapmazdan evvel, ama en rahatı bu oldu, aslında geliştirilip çok daha güzeli yapılabilir. Zihni Sinirlikse işte bu da onlardan:)) Koçtaşta şerit led ışıklar satılıyor, büyütecin de daha büyüğü alındı mı daha şık bişi bile yapılır ama biliyorsun ben kırk yılda bir bulaşıyorum bu işlere, evdeki malzemelerle bu çıktı:))Yine de kendikimi süsleyeyim biraz bari bu gazla:))Teşekkür ederim can...

      Sil
  9. Facebook'da parmaklarını öpüyorum demiştim ya, bu büyüteç icadını görünce beynini öpmek geldi içimden :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerim çirkin benim, beynimin kıvrımları da hiç rahat vermiyor düzleştiler mi ne hep zihni sinir işlere kayıyor böyle, bak senin de işine yarayabilir bu düzenek belki de çığar açarım belli mi olur, bir araya gelebildiğimizde yanaklarımdan öpersin beni, teşekkür ederim Nihalciğim:))

      Sil
  10. Geyşa muhteşem görünüyor değmiş uğraştığına:)))
    projene ise "pes" diyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Saadetciğim, sizin yorumlarınızla daha da değerlendi gözümde şimdi:)

      Sil
  11. benim gibi kimono aşığı biri için bu ne güzelliktir yarabbim !!çok güzel ,çok zahmetli çok zarif bir iş çıkmış ortaya. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevgili Zulaltan Filizciğim, gerçekten bu işe gönül verenlerin zahmetlerini anladım ben de ama sonuç güzel olunca değiyor u zahmete sanırım.

      Sil
  12. 10marifetteki yorumun aynısına ekleme beğeni nidaları sergileyeyim burda da :) Ba-Yıl-Dım kızına bayıldım....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Senaycığım, beğendiğine memnun oldum, inan bu güzel yorumlar yorgunluğumu unutturuyor bana...

      Sil
  13. Kıskandım mı desem, ne desem :) Ben de geyşa işliyorum ama sürekli araya başka iş sokuyorum, bitmiyor.
    Kitler konusunda haklısınız. Yeğenimi kanaviçeye alıştırmak için küçük bir kit almıştım. Onun da yetmemiş ipi ve yarım bekliyor şimdi.
    Zihni Sinir projeniz ise gerçekten çok başarılı. Kutluyorum sizi. Ben henüz bir çözüm bulmuş değilim malesef. Sanırım Nalan Ünal'ın tanıttığından alacağım sonunda :)
    Gerçekten çok güzel olmuş geyşanız. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niyet edip, işi sıkı tutacak araya baika iş almayacaksın Sevgili Peşkirciğim:)) Ben öyle yaptım, bu kit 20 yıl evvel alınmış, daha fazla haksızlığa uğramasına gönlüm razı olmadı. Yeni kitlerin iplerini bulmak kolay, Demsa ve Aida nın renkleri tutuyor ama eskide doku farkı ve parlaklık matlık olayı var, bu yüzden ben de sökmek zorunda kaldım bir çok yerini. Arzu Demir hanım'ın satışını yaptığı alet çok güzel. Nalancığımın bloğu vasıtasıyla alırsan bir de indirim var aklında bulunsun face de yayınlandı az önce. Teşekkür ederim güzel yorumuna...

      Sil
  14. Fiamma ikiside harika olmuş.Geyşa zaten süper eline sağlık,ama şu büyüteç çok şahane.Evde var kırayım mı sapını?:))Şaka bir yana gözlükler bile yetersiz kalıyor.Nakışta hep bundan zorlanıyorum zaten.Metodu çok beğendim,yani yaparım bundan teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibelciğim Teşekkür ederim Geyşa için güzel yorumuna. Var olan büyütecin sapını kırma:)) ama kırıksa ve aklın yattıysa yap, Nalan'ın Hobilerin de var Arzu hanım'ın satıi yaptığı alet hem pratik hem de uzun ömürlü eğer sürekli yapıyorsan da işine yarar senin. Ben de hem gözlük hem de bu aletle ancak işin içinden çıktım:))

      Sil
  15. Çok uğraştırmış ama harika olmuş yine. Ayrıca bak bir icada da sebebiyet vermiş ki bu da yanına kar kalmış. Ayrıca kim senin kadar tatlı anlatabilir ki bu kadar zor bir işi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçücük birşey yaaa hakikaten nasıl da uğraştırdıydı beni:)) Laraaaa napıyor o da uğraştırıyor mu annesi seni. Resimlerdeki şaşkın, ürkek haline bayılıyorum, halen yabancılık çekiyor. Kokla benim için bol bol...

      Sil
  16. patentini alabilirsin bu projenin.belli mi olur kenar da dursun.nice geysalar yapacagin gunler gelebilir.bu arada pano cok guzel...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim Sevgili Özgün tatlar:)) başka geyşa olmaz o kesin de zihni sinir projemi keşke biraz daha geliştirip süsleseydim ne bileyim görücüye çıkaracağımı ani bir kararla, bir yanım mahcubiyet içerisinde:))Aslında koçtaşta gördüğüm bazı malzemeler bir araya gelince çok daha iyisi yapılabilir. Bu ev yapımı, evde ne varsa o, ama en kısa zamanda allayıp pullayacağım:))

      Sil
  17. büyüteç miiii? :)))))))))))
    gel kıs seni alnından öpücem sevimli şey :))))

    ay etamin zor ber gülüm..benim artık gözlerim hiç seçmiyor..değil büyüteç, teleskop bile yetmez artık ya :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Figen ablacığım gözler benim de öyle ince işlere gelemiyor, teşekkür ederim...

      Sil