.

.

3 Temmuz 2012 Salı

Yangından Mal Kaçırmak:))

Yok yok korkmayın, yangın yeni çıkmış değil... Çıkmaya teşebbüs edeli epey oldu ama bu iş ancak balkonun kullanıma açılması ile ele alındı ve bitirildi.
Bu tepsi kuzenimin yaptığı sık kullandığımız bir hediyesiydi. Bir kış akşamı ocağın en küçük düğmesi en kısık şekilde tarafımızca açık unutulup tepsi de üzerinde bırakılınca saatlerce içten içe yanmış. Mutfağa defalarca su almak için falan gitmemize rağmen neredeyse yatarken farkedildi ve alevlenmeye ramak kala su ile söndürüldü. Tepsiyi sapından tutup suya atınca öyle bir duman oluştu ve öyle bir koku yayıldı ki göz gözü görmez oldu bir anda.Sonrası malum, günlerce evden çıkmayan bir koku...Neyse ki ucuz atlattık...
Yanlız şunu gözlemledim ki 100 kat vernik acaip sağlam bir şeymiş özellikle bu derece yanmasına rağmen alev almaması en olumlu yanı başka bir tepsi olsaydı 15-20 dakikada alevlenip bütün mutfağı sarardı...
Evet gelelim şimdi yangından kurtarılan bu tepsinin akibetine... Başına gelmedik kalmadı, gittim geldim kış ayları demeyip kurcalayıp durdum.

O yoğun yanan kısmın yanı sıra erimesi nedeniyle tepsinin yüzeyinde bayağı deformasyon oluşmuştu.






 Önce sadece en fazla yanan yerde oluşan tümseği ortadan kaldırmak için alçı sıva yaptım. İstediğim gibi olmayınca 100 kat verniğin tümünü kazıdım.Çıkan zeminin tamamına alçı  döküp zemini pürüzsüz hale getireyim derken bu kere de alçı yerine çimento gibi bir malzeme kullanmışım inşaattan kalan, kumlu pütür bir şey oldu. Zımparalayınca iyicene kötü bir hal aldı. Onu da kazıdım, bu kere alçı tutkal karışımı bir harç hazırladım niyetim üzerine fotokopiden transfer yapmaktı, lakin nedendir anlamam  alçı dibe çöküp üst tabakada tutkal hakim oldu, transfer tutkalı bu karışımla birleşince bırakın transfer için zeminin oluşmasını plastik tabaka gibi kalktı yapıştırdığım resim. Haydaaa yine otur kazı, illa yangından kurtaracağım yaa  bu tepsiyi benim elimden kim kurtarsın:)) tekrar başa dönüp alçı ile zemini düzledim. Üzerine (kenarları ile bütünleşecek) bu resmi en kalın fotokopi kağıdına bastırıp yapıştırdım. Ahşap boyası ile tamamlamalarını yaptım. 2 paket biri bayat 100 kat verniği köpürte köpürte karıştırıp döktüm,  battı balık yan gider hesabı... tepsi sağa sola sallayıp eşit yayılmasını ve kabarcıkların birbirine tutunmasını sağladım,sonra da uzun saplı mutfak çakmağını alıp bütünü üzerinde gezdirdim, balonların hepsi yok oldu ve gözü rahatsız edecek hiç kabarcıklar kalmadı. Vee işte sonuç... Henüz daha bitmedi üstelik, kenarlarına sprey vernik atacağım biraz daha parlak olsun diye...
Yangından kurtarılan tepsi de bu kadar olur değil mi ?




Yakından çok daha güzel pürüzsüz bir yüzey cam gibi ama resimde yansıtamadım parlıyor:(


30 yorum:

  1. Ne kadar emek vermişsiniz ama sonuç çok güzel olmuş emeğinize ellerinize sağlık.İyi günlerde kullanın.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtapcığım teşekkür ederim, ben kısa soluklu da olsa kurs mektep görmedim bu konularda, bu tür işlere bulaşınca meşakkatli oluyor uğraşlarım yoksa mutlaka vardır kolay yolu:( Bloglardan öğrenip heves edip uygulayabildiklerim bu kadar:)

      Sil
  2. Azmin zaferi diye ben buna derim:) Şimdi daha keyifli olacak bu tepsiyi kullanması... Üstelikte çok güzel olmuş:) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim MArifetli Periciğim, azmettim belki ama bu tepsi kulağımıza küpe olarak dolaşacak ortalıkta:))

      Sil
  3. sabrına hayran kaldım... ben bu kadar uğraşamazdım... ama değmiş... ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabrım yok diyorum ama bir şey bitince gerçekte öyle olmadığını farkediyorum Ruşyenacığım. Ben de uğraşmazdım diye düşünmekteyim:))

      Sil
  4. Vay canına, yanmaktan kurtulup şahane dönüştürülmüş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Havlu Dantel Modelleri teşekkür ederim.

      Sil
  5. Ah ah çok geçmiş olsun Şule abla allah korumuş. Bende evde iki kere yangın çıkarmıştım bilirim ne kadar kötü olduğunu.

    Tepsi yenilemede süper olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Dilekciğim hepimiz aslında özellikle ocak konusunda çok dikkatliyiz vanadan kapatma alışkanlığımız var ama oldu bir kere aynı saatte buluştu dalgınlıklar:( Beğendiğine sevindim...

      Sil
  6. tebrik ediyorum çok güzel olmuş ayrıca sabrınıza hayran kaldım ben olsaydım bunları yapmak yerine çöpe atardım kesin:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Öznurcuğum, kıyamadım atmaya:))

      Sil
  7. Yanıtlar
    1. Berat Kandilini kutluyorum Öznurcuğum...

      Sil
  8. bu nasıl bir gayrettir böyle:)) yılmamışsın, kazanmak için elinden geleni yapmışsın ama sonuçta ortaya müthiş bir çalışma ve tepsi çıkmış. eline sağlık fiamma'cım. ayrıca kutlarım gayretinden dolayı:)) iyi günlerde kullan.
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yılamadım Asortikciğim, başlayınca ha olacak ha şimdi derken bırakamıyor insan:))

      Sil
  9. öncelikle geçmiş olsun ciddi sonuçları olabilecek bir kaza atlatmışsınız aslında.
    Konunun özüne gelecek olursak pes diyorum sana. Yani yanmış delinmiş şey nasıl bu hale getirilir.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tepsi başka bir maddeden olsaydı gerçekten tehlike büyürdü:( teşekkür ederim Saadetciğim. Delik yok tepsi de ama bayağı yanmıştı, delik olsaydı komple o parçayı çıkarır cam yapardım yani pes etmek yok:))

      Sil
  10. Çok geçmiş olsun canım, ucuz atlatmışsınız, valla hikayesini anlatmasan ben ham ahşap tepsi boyadın zannederdim, nefis olmuş, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Baharcığım, ham tepsilere daha gecemedim, o kadar çok second hand varki yenile yenile bitmiyor:))

      Sil
  11. Yalnız harbi helal olsun. Bu ne zahmet Fiamma' cım. Desen seçimi çok başarılı ama emeğin ayakta alkışlanır cinsten yine...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Desenini bende severek uyguladım Ülkerciğim, aslında bu tepsi için seçtiğim daha güzeldi ama paralandı o transfer denemesinde:))Teşekkür ederim bu güzel yorumuna...

      Sil
  12. Ay okurken bana fenalık geldi... kaç kere kazıdın ayol, yeter, derkeeen... gene becerdi bizim hatun :)
    Ama Allah korumuş yaaa, büyük tehlike atlatmışsınız....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım bir tehlike atlattık maalesef:( Kaç kere kazıdım bende hatırlamıyorum belki yazdıklarımdan fazla ama oldu değil mi? 100 kat verniği dene harika oluyor cam gibi, ilk indiğimde alacağım yine evde bulunsun:)

      Sil
  13. He heee kilo verdiriyorsa bu yaptığım her gün bir tepsi yansın diye başında bekler sonra aynı işlemi uygularım:))

    YanıtlaSil
  14. Elinize düşenin hayatı kurtuluyor..Yine merak edip yazılarınızı sonuna kadar okudum..Çok uğraşmışsınız..Ama çok güzel olmuş!Bayıldım..Ben de de aynı şekilde ocağın küçük bölmesinde yanıp hasar gören bir tepsi var..Şu an beklemede..Bakalım ne zaman elime düşecek ;)..Ellerinize sağlık.. SEVGİLER! ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Miraycığım, sonu güzel olsun senin tepsinin de inşallah, hep böyle unutkanlıkların sonu güzel bitsin. Teşekkür ederim sana da kucak dolusu sevgiler...

      Sil
  15. Pek güzel olmuş,parlaklığı birinde çok güzel farkediliyor eline sağlık. Acep bizim arabaya da el atsan düzelir mi ki?
    Bu cümleyi bu gün sadece Banu anlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyyy... annamammmmmııııı :((((

      Sil
    2. :(( can ben de vakıf oldum:( ve sesişni duydum yaa pek mutlu oldum:)

      Sil