.

.

25 Haziran 2012 Pazartesi

Kat çıktım:)

Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır:)) Bu da demek oluyor ki pek akıllı uslu işler çıkmıyor benden:))
Bu haftasonu itibarıyle yürüyüş yapamadım:( çöpteki ganimetleri kaçırdım:)), bir önceki gün Büyükada sefası yapıp dönüşte de pazara gidince dizlerim kesildi yorgunluktan ...  Ama çöp eşelemeye ne hacet, ev de zaten dellenecek malzeme çok. Aslında uzunca süre önce başladım yersizlik nedeniyle olan varan oraya buraya tıkıştırılan kumaşları tek bir çatı altında toplamaya ama asıl yazlıklar çıkınca büyük bir bölümü bir araya gelebildi. Offf offf ne iş ne iş... Eline geçen sen kullanırsın diye vermiş bir dolu parça, tabii bir de benim aldıklarım ve halamın Marmaristen gönderdikleri, ne yapacaksam bu kadar kumaşı ben de bilmiyorum. Hepsini bir arada koyacak şöyle boylamasına bir dolap var mı derseniz o da yok üstelik. Öyleyse ne yapacağız, bütün bu kumaşları bazanın altına koyacağız ki hem hepsi bir arada hem de ulaşılır olsun. Pekii bazanın altı müsait mi ? İşte orası koca bir soru işareti:))tek çare bazaya kat çıkmak ve müsait hale getirmek. Daha henüz natamam ama bu kadarı bitti yaaa gerisi teferruat:))
Gelelim ne yaptığıma; 
önce olan varan kumaşı döktüm ortaya, kalın, ince, az kullanılır, elime yakın olsun diye diye ayırdım sonra hepsini aynı ebatlara getirmek için ütüledim. Ortalık çok dağılmasın  hem de  kumaşlar kirlenmesin diye nevresim setlerinin ambalajlarını ikiye bölüp kumaşları bölüm bölüm naylonladım.Kitap gibi oldular:) aç aç oku:))




Gardrobun içinden söktüğüm büyük boy 2 adet çekmece tam bazanın boyutlarındaydı yan yana bazanın altına yerleştirdim. Gardroptan söktüğüm çekmecelerin yerlerinden birine çantalarımı birine de daha önce kapladığım 2 sandığı koydum, pek bir rahat oldu. Kumaşları kutulara yerleştirip üzerlerine ince beyaz kapaklar koydum biri tam biri yarım kapak vardı elimde ama daha kapakları monte edemedim, işte işin yarınm kısmı asıl burası, nalbura yol gözüktü 4 menteşe için işim yarım kaldı:))



Sıra geldi, dantel, sutaşı, kurdela, tığ işi gibi parçaları ayırmaya... Çok vakit alıyor incik cıncık onları da şimdilik 3 ana kutuya ayırdım, danteller, kurdelalar, sutaşı ve fistolar.. Bazanın ikinci katına uygun ebatlarda kutu kestim, içleri daha yerleşmedi doğru dürüst, şimdilik dursunlar öylecene elbet onlarda yerleşir. Aplikeler, iğne oyaları içinde 2 büyük ayakkabı kutusu yaptım. Onlarında içleri de tam düzelmedi, akşamları oturduğum yerde yaparım , kutuları da içime sinmedi belki tamamen değiştiririm,bu kadarı bitti yaa şimdi bazayı kapatıp doğru havuza görev başına... Bu sıcaklarda bu işlere nerden bulaşım ki ben:)))

27 yorum:

  1. Allah bereket versin Fiamma' cım ne kadar çok muş gerçekten de hem kumaşlar hem de diğer ufarak malzemeler. Eh bu malzemeleri de gördükten sonra derim ki 'yaratıcılığına sağlık' :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim yaratıcılık mı bilmem ama malzeme çok dikiş dikesim yok, toplandım yaa bir müddet dağıtmaya kıyamam şimdi. Güzeller güzelini öpüyorum ayaklarından mis mis:))

      Sil
  2. en gıcık işi yapmışsın sen. Kenara köşeye "elbet bir gün kullanırım" diye konulmuş parçaları toplamak ne zordur....Ama elindekileri görüp ne planlar yapmışsındır şimdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saadetciğim elbet bir gün kullanırmıyım bilmiyorum ama daha iyi oldu böyle bir dolabın 3 gözünü işgal ediyordu yine de bulamıyordum hiçbirşey:))Kumaşcıya gitmeme hiç ihtiyac yok ama aklım yeni nesil kumaşlarda pek de zevksiz geliyor elimdekiler üstelik:)) ilham vermiyor.

      Sil
  3. Fiammacım hafta sonu ne büyük işlere girişmişsin, hava da sıcaktı ama çok iyi olmuş, aradığın malzemeyi hemen buluvereceksin.Benim kumaşların bir kısmı gardrpta(millet giysi koyar ben kumaş) bir kısmı da kolilerin içinde ama ben de naylon poşetlere tasnifledim, saten, tafta,pamuklu diye.
    Kolaylıklar diliyorum Fiammacım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Noblesseciğim bir tek pazarım boş gün anlamıyla, diğer günler havuz falan derken el atamıyorum atamadıkça da sinir oluyorum eskiden dağınıktı ama topluydu son zamanlarda iyicene toplayacağım diye dağıtınca gözüm görmedi:))Benimde giysi dolabımda 3 göz işgal ediyordu. Ahh biz ahhh:))

      Sil
  4. ahh kardeşş hazır başlamışken bi de benim eve el atsan diyorum :))) bu arada terlık fikrin cok hoşuma gitti baktım benim terligin de degişime ihtiyacı var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Terliğini değiştir o zaman hem de hemen:)) İmece güle oynaya güzel olur gelirim vallahi yerleşmeye karar verirsen:))

      Sil
  5. Ya ben sana ne diyeyim ki Şule ablam. Ellerine sağlık. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilekciğim teşekkür ederim, bişi deme:)) bu sıcakta olmaz dimi bu yaptıklarım Ankara da olsaydım Nazanla sana toplatırdım üstelik:))

      Sil
  6. o düzenle insana hiç gelmeyen ilhamlar, hiç uğramayan çalışma güçleri gelir:) tek başınıza voltranı oluşturursunuz valla, elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Semmacığım alemsin Voltran haaa:)) biliyor musun ben düzelince dokunamam kıyamam dağılmaya belki tam aksi bile olur:))

      Sil
  7. 3ayda bir yapmam gereken toplama, sınıflama ,ayırma ,kayırma sonra iki gün dinlenip yeniden karıştırma derken harcadığım emeğe Mahmutcuğum pek acır.Yazık sana der ve gerçekten de acıyarak der. Bize yazık ayol .İnşaallah bu düzenleme seni rahat ettirir canım kardeşim. Ben dee dün sergimin iptal olduğunu öğrendiğimden beri dağıttığım ebru,karton,kalem neşter,kretuar bilmemne bi dolu malzemeye,yaptıklarımı çerçeveleyemeyeceğim için ziyan olacaklarına,etkinliği iki günle sınırlayıp sergi mekanımı konferanslara tahsis eden kurum ve kuruluşlara içten saydırarak hayıflanmaktayım.
    Bi hayırsever sponsor çıkıp çerçevelerimi üstlense ben de teselli olsam diyorum. Var mı tanıdığımız bi hayır sahibi ayol.
    Neyse boş ver sen güle güle kullan ancım malzemelerini,düzenlemelerini e mi:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten saymakta haklısın Nalanım, bu oluşum için ne kadar emek harcadığını bilen birileri var mı umurlarında mı acaba böyle bir iptalin seni de zora sokabileceğini bir an bile olsun düşünmüşler midir. Ne diyeyim arkadaşım çokda nazik iyi depolanması gereken işler seninkiler aralarına köpük koyup muhafaza etsen olmuyor mu? Ya da emeksensin de çerveletmeden satsan nasılsa yine yaparım deyip yazık yaaa gerçekten çok üzüldüm hem emeğine hem hevesine hem de bu duruma. Mahmut abim haklı bu kere ama ne var ki biz iflah olamıyoruz biz de haklıyız:))) Yalova şuracık Istanbula gelirsin diye de heveslendiydim:( Sen ver numarasını 100-150 kişi arayıp sergi neden iptal oldu diye biz arayalım onları:))

      Sil
  8. bazen kullanmadığım herşeyi elden çıkarmak istiyorum. çok yer kaplıyor. onun için de ayrıca zaman ve emek harcamak gerekiyor. senin yaptığın gibi. ne güzel istiflemişsin öyle hakikaten kitap gibi:) eline sağlık.
    kolaylıklar diliyorum sana
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asortikciğim, ayneeeeennnn hele bir ara ütülerken daha da kötüleri geçti aklımdan camdan fırlatıp atmak ve kuş gibi hafiflemek :)) Belki bir gün o da gelecek, limandan bir gemi kalkacak belki bir gün, şimdilik emek harcayıp toplanıyorum daha vakti değil demektir bu:)) darısı başına canım:))

      Sil
  9. Fiamma....canım geçmiş olsun,tabii ki tedavi görüyorum.Şişli de Fransız Lape hastanesine Kasımdan beri yani 8 aydır gidip geliyorum.Her hafta gidiyordum artık 10 günde bire indirdik.Yakında bitireceğiz.Çok çalıştım inan ki...doktorum bile takdir ediyor.Ben biran önce kurtulmak istedim çünkü hayat kalitemi çok etkilemişti.Nefes teknikleri var,olayları nasıl karşılaman gerektiği ile ilgili dersler var,Olumsuz düşüncelerini olumluya çevirme teknikleri var.Bir an önce git nasıl rahatlayacaksın inanamayacaksın.Ama önce istekli olman gerek, ben kendim gittim doktora.
    Altından neler çıkıyor anlatamam...Psikiyatriye gidiyorsun gerekiyorsa ilaç veriliyor,sen de istiyorsan psikoloğa başlıyorsun bir yandan.Korkulacak bir şey yok.Ben sana buluşsakta anlatsam ne abuk subuk korkularım vardı. Şimdi gülüyorum kendime.Ama gel gör ki o zamanlar berbat haldeydim.Anlatamadığım için ne sıkıntılar çekiyordum.Ailenin tutumu da çok önemli.Allah razı olsun hem benim ailem ,hem de eşimin ailesi hepsi yardımcı oldu.Anlatmaya doyamıyorum herkes rahatlasın istiyorum.Lütfen başla,gerisi geliyor.Öpüyorum seni.Lape de seans 180 TL.Ekonomik olarak beni de çok büktü ama bir kere başlamış oldum,bırakmadım.Yeniköy tıp merkezi var,orada da psikolog başlamış.Araştır neresi olursa olsun yetr ki başla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neseciğim verdiğin bilgilere teşekkür ederim gerçekten insanı allak bullak ediyor bu hislerle yaşamak. Önce istekli olmak gerek bunu biliyorum, tetiklemesinin nedenini de biliyorum Ahh Istanbul ahhh ama bir yanımda hiç bulanmak istemiyor ki bunun en büyük nedeni beni sıkacak şeylerden uzak durmak istemem uzunca bir zamandır senin gibi istekli değilim belki kimbilir. Üstüne gidiyorum korkumun, mesela böcek haşereden de korkarım ama hergün elime alıp oynamak zorunda değilim, bu ise bambaşka abuk bir şey kendime değil çevreme rahatsızlık veriyorum en çok(zavallı Mügeciğim Banuya gittik beraber gördü halimi tabii ben de onunkini:)) ), bir kış gelsin de bakacağım bakalım tekrar teşekkürler canım.

      Sil
    2. Acıbademle anlaşmalı kurum lapeyi bilmiyorum ama burada da var branş ama önce ayakları ynlendirmek lazım:))

      Sil
  10. Kullanılmayan eşyalar galiba evin enerjisini de düşürüyor.Evde karışıklıklar oluyor.Topla topla dağılıyor.Arada bir el atmak gerekiyor.Maşallah siz bu konuda baya becerikli ve hamaratsınız.Darısı bizim başımıza:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka ki gerçeklik payı vardır enerji adına Canancığım, lakin ben bu düşünceyle yola çıkmadım bir araya gelsinler dedim çünkü benim ne zaman ne yapmak istyeceğim belli olmuyor:))
      Bazı şeylere inanmak sebeblere bağlamak da pozitif veya negatif etki yapabilir, ben pozitif düşünüp Rabbime sığınıyorum böyle zamanlarda, tüm kalbimle sağlık ve huzur diliyorum teslimiyetle gözlerimi kapayıp , Ondan gelene amenna Canancığım.

      Sil
  11. süpermiş :) ben de ne kadar zaman oldu çöp karıştırmıyorum :) bir oda dolusu da ıvır zıvırım var düzenlenmeyi bekleyen, senin gibi yapmam lazım benim de, çok güzel olmuşlar :) öptüm şekerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Işılcığım, sana yeni malzemeler gerek yeni üretimler için, iyi oluyor envanter çıkarıyorsun böylece:))

      Sil
  12. Ayy ne güzel toparlamışsın, sınıflamışsın her şeyi. Kitap gibi valla. Ne zaman dağıtacaksın? Hihhihhihhiiii. Bana da arada bir geliyorlar, toparlıyorum. Sonra dağılmasınlar diye iş yapamıyorum :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ben de öyle Nihalciğin toplanınca ve daha toplayacaklarım da bitmeyince dağılmaya kıyamıyorum. Kış hazırlığı diyelim çünkü sıcaklar nedeniyle elim ağırlaştı.Tam tekmil toplanacağıma inansam bir de:))

      Sil
  13. mis gibi düzenlenmş, toplanmış, yeni işler çıkarmaya hazır hale gelmiş. herşet elinin altında ne güzel.. bide bana lazım böyle düzen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy daha bitmediii:(( Bitsin bir dağılırım yeniden değil mi duramam:))

      Sil