.

.

11 Haziran 2012 Pazartesi

Değer ama değer...

Benim balkon konu olunca çenem düşüyor resmen:)) 1,5 metre kare alana şu blogda en az kırk yazı düşer:)) bazen şöyle bir oda büyüklüğünde olsa şurası herhalde özel bir de blog ister diye düşünüp kahkahalar atıyorum kendi kendime. Hele Banu'nunki  gibi gitgit bitmeyen bir arazi olsa, ya da şöyle giriş katı bahçeli bir mekan olsa tutmayın beni o zaman. Napim benimki de bana kıymetli, gün boyu özellikle yaz aylarında neredeyse içinde batan güneş nedeniyle bağlasan kimse durmaz ama yine de benden başka bir canlı daha hayatta kalıp üstelik bir de çiçek açabildi:)) Evettt kaktüsümden bahsediyorum tabii. 4 tane olan kaktüslerden bir tanesini tekila için ayırıp diğerlerinin de ''ne nemrut ne tepkisiz şeylersiniz siz akibetiniz arkadaşınız gibi olacak'' diye gözünü korkutunca bir gün baktım pıtrak pıtrak kaktüsten bir şeyler çıkmaya başladı. Önce heyecanlandım ne oluyor bu da mı tekilalık ayrılacak diye ama sonra anladım ki onun çabası başka...
Gittim geldim fotoğrafını çektim. Baş kısmında sıklamen rengi çok güzel minik minik sabırla çiçekler açtı. Nasıl bir güzelliktir, değer ama değer dedim her baktığımda. Ne dağınıklığı var ne de döküntüsü üstelik aynı çiçek verdiği gibi yine çiçeğini içine gizledi sanki o dikenli, dokunulmaz görüntüsünün içinde nasıl bir güzellik taşıdığını betimlercesine ve benim de bunu görmemi istercesine. Nemrut demiyeceğim ben artık onlara, eee ben dersimi aldım. Darısı diğerlerinin başına, arkadaki pek bir boya gitti, yanındaki de topalaklaştı:))
Sahi bir daha ne zaman açacak bilen var mı?










Yakından o kadar güzel ki...


Bu da tekila için ayırdığım:)) Düzelme ihtimali var mı acaba yoksa sıkıp suyunu içeyim mi?






14 yorum:

  1. Maşallah kaktüslerin çok güzel Şule ablam. Bende çok seviyorum hem minikler hemde her zaman su istememeleri bana cazip geliyor. Benim de balkonumda bir sürü çiçeğim var. Merak etme benim balkonumda seninkinden büyük değil hani he he. Bu yaz inşallah boyama işi biterse bende balkonumu sizlere açacağım ha ha ha. Öptüm seni sağlıkla kal şeker.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Dilekciğim, ben kaktüsü malum Tülin hatun'un zoru ile edinmiştim geçen yıl:)) Hadi balkonunu bekliyorum çabuk boya, sen yayınlayana kadar ben balkonla ilgiliyeni bir yazı bile hazırlıyor olabilirim:))

      Sil
  2. bence en güzel çiçeklere kaktüsler sahip. Oldum olası çok sevmişimdir kaktüsleri. Seninkinden bende yok çok güzelmiş çiçekleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yaa güzellermiş hele açması ve sonrada tekrar çiçeklerini toplaması çok ilginç:))

      Sil
  3. Ne mutluluk ama değilmi :) Bende çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güldenciğim sevindirik oldum:) Birde diğerleri aksiyon yapsa:)

      Sil
  4. İyi korkutmuşsun bak ne güzel açmış:)))Gülbenin programında ziraat mühendisi vardı o bir gün dediki'' meyve vermeyen ağacı baltayla korkutup kesecekmiş gibi yapacaksın ertesi yıl meyve verir:)) '' Ama senin kaktüs fena korkmuş:)) ne hoş açmış allahım bu ne güzellik:)) Bir daha ne zaman açar goggle 'a sormak lazım ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuraycığım enfes bir görüntüydü sanki kurutulmuş çiçek gibi:)) Diğeri tam yanlarında duruyor akibetleri onlar gibi olmasın diye baksın baksın açsınlar:))

      Sil
  5. Ne güzelmiş ayol çiçekleri. Rengine de bayıldım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rengi harika Nedretciğim, diğerleri acaba ne renk çiçek açacak yoksa çiçek açmazlar mı aldı da beni bir merak her gün sismik araştırma yapıyorum arkadaki bayağı boya gitti sanki fişkıye gibi çizgi çizgi dalgaları oluştu. Bekleyip göreceğiz:)

      Sil
  6. Ay canııım, maaşallah, ne de güzel olur kaktüs çiçekleri, hiç ummaz insan böyle dikenli bir bitkiden böylesine güzel çiçekler çıkacağını değil mi, işte insanlar öyleeeee :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banuşum pek bir heves ettim şimdi, kardeş alacağım ben onlara hele diğerleri de açsın. Şöyle boğum boğum sarkan cinsi var:) cesaretlendim şimdi ondan alacağım.

      Sil
  7. Bu kaktüs milleti bir acaip. Öyle dikenler içinde durup durup bir çiçek açıyorlar, rüya gibi.
    Şimdiii, kaktüs tekila bağlantısını aç bakalım biraz. Çok merak ettim. Hani bir yandan soruyorum, bir yandan da yine sazanlık mı yapıyorum diye düşünmeden edemiyorum.

    YanıtlaSil
  8. Valahi öyle Nihalciğim iaiırtıcı bir güzellik saklıyor içinde, önyargıları yıkıyor adeta ben hiç kaktüs yetiştirmediğimden sevindirik oldum:))
    Tekilanın ana maddesi kaktüs suyudur, yani tekila diye içtiğin şey aslında kaktüs suyu:)) Mutlaka ki bu cinsi değildir, sıksan 2 damlalık benimki:)

    YanıtlaSil