.

.

22 Haziran 2012 Cuma

Bir teşekkür ve Parmak Kavgası...

Bir önceki yazımda yaptığım sandığın kapağını  resim çekmek için beyaz fon olarak bırakmak istediğimi yazmıştım ya işte bu yazımda çektiğim fotoğraflar o tahta üzerinde çekildi.
Geçen gün 10marifette gezinirken özellikle yaptığı takıları hayranlıkla izlediğim ama bir türlü o güzel resimleri nasıl çektiğini algılayamadığım GliaTasarım adlı arkadaşımızın, fotoğraf çekmek ve onları düzenlemek konusunda çok güzel bir yazıyı paylaştığını ve tane tane anlaşılır bir şekilde çok faydalı bilgiler verdiğini sevinçle gördüm. Kendisine bu güzel bilgileri için çok teşekkür ediyorum.
Harika çekimleri ve güzel takılarını görmek  için  Glia Tasarım'ın bloğuna bir uğrayın derim.
Özellikle Emeksensin, Pasaj ve Etsy gibi sitelerde satış yapan ve 10Marifet'te yazı paylaşan arkadaşlarımız yaptıkları işlerin görsel kalitesini arttıracak bu bilgi ve belki bundan sonra paylaşacağı bilgiler(:)) kii makina ayarları hakkında da bilgi verse ne iyi olur:)) çok faydalı olacak diye düşünmekteyim.
Bana gelince ehh biraz düzeleyim, bloğuma güzel resimler eklemenin sevincini yaşayayım, 10marifetten kovulmayayım, şu en zoruma giden  fotoğraf çekme olayını sever hale dönüşeyim  yeter de artar... 

Bir beyaz kapak, bir güzel bilgi paylaşımı ve bir digital makina ile işte benden bile çıkan sonuçlar...Daha güneşin doğru saatini yakalamadım, cam kenarında da çekmedim üstelik:))

Gelelim terliklerin öyküsüne,
Tabanı ve içi sapasağlam Ceyo'dan aldığım terliklerin üzeri öyle yıpranmış ki sanırsınız ters giyip üzerinde dolaştım. Ehh epey eski gerçi ama el atmadan da idare edebiliyordum yazlıkta falan giyerek. Parmak arası terliği pek sevmememe rağmen ayak parmağımdaki sorun nedeniyle orta parmakla kavga eden başparmağı diğerinden ayırmam gerektiği hastanede tavsiye edilince aleltecel yazlıkta bırakmışımdır diye hastane çıkışı Metrocity'e gidip bir tane siyah parmakarası aldım, sonra başkalarını alırım diye eve gelip, dur bir de dolaplara bakayım dedim . Bütün bir yazı siyah bir parmak arası ile geçirecek değilim yaa derken olleey bu terliği buldum, daha ayağıma giyer giymez annem ''bu terlikle mi çıkacaksın sokağa'' diye sevincimi kursağımda bıraktı. Yokkk çıkmam, çıkar mıyım hiç diyerek yatak altı operasyonuna giriştim ve onca kumaş arasında  kahve rengi  on santim kumaş bulamadım, iyi mi? Sonra tülbentlere, eşarplara daldım, leopar desenli bir tane buldum ama kıyamadım kesmeye, doğruuu pazara, kumaşcıya baktım yok, eşarpçılara baktım kesmek için pahalı, ümüdimi kesmiş tam dönerken yere karton sermiş bir amcanın tezgahında gördüm tülbentleri, ben kahverengili olsun diye eşelerken, arkada defolular var bedava istersen demez mi?Bir de defoluların başına toplanmış, ellerindekini dideleyip hoşnutsuzca atan kadınlarla nankörlük nedeniyle kavga ettim, al ikisini birleştir adam bedava veriyor size yaranmıyor  zaten sarıp sarmalıyorsunuz ya da 2 ye katlıyorsunuz diye diye. EE ben de ayağıma gelen kısmetimi tepmedim hem de tam istediğim renkleri onlar arasında bulmaz mıyım, alıp eve geldim, ben şimdi zil takıp oynamaz mıyım? Hatta haftaya başka bir proje için daha daha almaz mıyım, siftahı benden bereketi Allah'tan:))) bir sonra ki hafta da o kadınları bulup çatlatmaz mıyım?


Glia Tasarım'ın öğrettiği program kullanıldı.


Fiamma süssüz olmaz, kokoşluk yapmadan durmaz değil mi? EE olsun o kadarcık kokoşluk deyip bir de takılır çıkarılır çiçek yaptım aynı kumaştan...

Ayy baktıkça  resimlere vitrinde görmüşüm sanki de alasım geldi bu terlikleri:))
EE hem terlikler güzel oldular hem de resimler...
Şimdi doğru 10marifet'e yazı hazırlamaya gideyim, pek bir heves ettim, eee benden çok çektiler bir iki güzel resimle onlarda hem bendeki gelişimi görsünler hem de yüzleri gülsün, değil mi ama?


Glia Tasarım'ın öğrettiği program kullanıldı.

Sadece Beyaz tahtada çekim...

Glia Tasarım'ın öğrettiği programda düzenlendi.


İşte bu da sandığımın işlevselliği:))




27 yorum:

  1. çok çok güzel olmuş ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  2. cok kokoş olmuş canım eline fikrine saglık bence ilk alındıgı halinden cok daha hoş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mahmur Prensesciğim, kokoşluk iyi bişi ondan taviz vermek yok:))

      Sil
  3. Fiammacım yaratıcılığının, yenileme çalışmalarının hayranıyım, bir de o yazı dilin yok mu?Terlik gerçekten çok hoş olmuş, üstelik eşi benzeri yok, ellerine sağlık.Şimdi glia tasarımı okuyım:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Noblesseciğim, teşekkür ederim tüm güzel sözlerine, çok faydası oldu Sevgili Glianın yazısıi bizim evde boş ve beyaz duvar hiç yok ben L şeklinde bir şey düşünmmüştüm ama ona bile gerek yokmuş:))

      Sil
  4. Ben de kırtasiyeye gidip beyaz karton almaya niyetlendiydim ama gelene kadar kıuvrılıu, nerde düzgün tutucam diye dertleniyordum. Şimdikk iş evi talan edip beyaz raf bulmaya kaldı, olmadı boyanacak:)
    Gerçekten pratik bir programa benziyor. Picasa kullanıyordum ya bu daha iyi. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine git kırtasiyeye Boncukcum ama bildiğimiz düz kartonlardan alma, içi süngerimsi bir doku olan kartonlar var, maket işleri için onlar çok kullanışlı, bir de reklam levha işleri yapan yerlerde çok ucuz hatta bedavaya bile verebilirler atık olarları polikarbon beyaz levha var. Benimki ondan. Reklam yazılacak yeri bir filmle kaplı onu kaldırıyorsun bembeyaz silinebilir, yıkanabilir bir zemin çıkıyor, çok hafif bir malzeme.
      Teşekkürler...

      Sil
  5. Sevgili fiamma,
    Çok zarifsiniz, ne kadar hoş bir yazı ve ben ne kadar mutlu oldum!
    Fotoğraflarınız çok iyi, yazımda konu olan bilgilerin kullanılması ve işe yaradığını görmek çok güzel bir duygu :)
    Bu arada yazımın ikinci bölümünü de tamamladım, onay bekliyor. Kısa sürede yayınlanacaktır. Bir göz atın derim.

    Bu harika yazınız için sonsuz teşekkürler.

    Terlik kesinlikle sizin eliniz değdikten sonra şahane olmuş! Elinize sağlık.

    Sevgiler,
    Özge.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Özge asıl ben teşekkür ederim verdiğin o güzel bilgilere, o kadar çok resim çekmeme rağmen kendimden bile illallah diyordum. Çok anlaşılır bir dille yazman benim gibi bu konudan uzak birini bile bu hale getirdi, hem de daha tümümü uygulayamadan o bilgilerin.
      Yeni yazını yine sevinçle heyecanla bekleyeceğim.Teşekkür ederim ayrıca terlikler için yorumuna...

      Sil
  6. Fiammacım çok hoş olmuşlar,eski terliklerden eser kalmamış.Ellerine sağlık.Güle güle kullan...

    YanıtlaSil
  7. Fiammaaaa, fotoğraf çekimlerin harikaaa, Glia tasarımı bir ziyaret edeyim, altta kalmayayım yaniii :))
    Terliklerin ne güzel olmuş, ellerine sağlık, bedava yemeniler haaa, toplasaydın ya, bize dağıtırdın yaaa :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu hafta alırım sana da:) Hemen ziyaret et sakın geç kalma, sende vardır üstelik beyaz raf hazırda:)) Teşekkür ederim canım, iyi geceler...

      Sil
  8. Yaaa... Renklerin karmaşasından üstünü ne modelde yapmışsın anlayamadım ama genel görünüm mükemmel. Dediğin gibi vitrinde görsealı insan:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de o karmaşık renkleri sevdim zaten Nedretciğim. Bej, taba,kahve siyah desenli bir kumaş dümdüz kullanıp kapladım başka bişi yapmadım güller tak-çıkar:)) Bak yarın kumaşın resmini eklerim yazının altına o zaman daha belirgin olur yaptığım...

      Sil
  9. şuleciğim terliklerine inanamadım sen neler yapmışsın öyle ne güzel olmuş yepisyeni valla gülegüle giy,ellerine sağlık öptümmmmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Serpilciğim. Kolay dene bence:))

      Sil
  10. Hahhahhaaaaa, geleneksel yaz terliği yenileme günleri başladı desene :)))Geçen yaz hem yapıp hem çok eğlenmiştik hatırlıyor musun? Nedret'e de tezahüratlar eşliğinde espadril boyatmıştık :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yaaa benim de yazıyı hazırlarken aklıma geldi o terlikler ve Nedretciğimi gaza getirişimiz:)) Ben halen giyiyorum o yaptıklarımı,eee sıra sen de, yok mu bir parmakarası:))

      Sil
    2. Olma mıııı? Koptu da atmadım :) Şu sıralar vaktim yok, ama bir gün yaparım elbet.

      Sil
  11. How smart..you are very active my dear..doing great.thanks for sharing this :)

    YanıtlaSil
  12. terlik orjinalinden bile güzel olmuş:)))

    YanıtlaSil
  13. ya vall asüpersin ne diyeyim, harika olmuşlar :)takipteyim an itibariyle :)buyur bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
  14. Terlik yenilemeniz harika olmuş renkler çok hoş, elinize sağlık..bende de bir iki parmak arası var gaza geldim valla,ben de yenileyeyim:))
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yenileyeceğim deyip vazgeçmeyin ama:))Biz de gelenekselleşti, Nihalciğimle gider gelir baskı yaparız:)) Ayakkabı dolabına bir el atacağım hızımı alamadım daha belki başka parmakarası terlikte bulurum:)) bana da yaptığın yeni fikir olur...

      Sil