.

.

8 Mayıs 2012 Salı

Telden Kutu...



Toparlanmaya kaldığımız yerden devam:) tabii bir taraftan da dağılmaya da.  Balkon sadece beni barındırmıyor,  benimle beraber bir dolu ıvır zıvır da var içinde. Klimanın altındaki masamsı görünümlü dolap tepesine kadar tadilata gelen ustaların saklayın bunları dediği malzemelerle dolu. Evin her odasının rengine uygun boyalar, artan karo taşları, her alan için ayrı derz dolguları, taş yapıştırıcıları,  inşaat yaygıları ne ararsanız var. Güya rotuş yapmamız gerekirmiş renk tutmazmış bulamazmışız, saçma! Boyalar özellikle açıldıktan sonra ne kadar ağzını kaparsanız kapayın bozuluyor. Üstelik kalorifer isi, Istanbul'un kirli havası tozu toprağıydı derken 2 yıl sonra gerekti diye rötüş yapmaya kalktığınızda rengi  tutturmanız da mümkün değil. Daha ilk günden atmalı insan bunları nafile depolama. Olsun 2 yıl sonrada olsa aklım başıma geldi ve doğru çöple gecikmeli de olsa malzemelerin büyük bir bölümü buluştu. Çok elzem diye ayırdıklarımı da başka bir yere nakledince 2 gözlü dolap benim işimi görecek hale geldi. Bu dolaba boyaydı, onarımdı gibi işlerde kullandığım ufak tefek (!) malzemeleri koyacağım.:) İlk iş olarak kutu üretiminden başladım, tabii yine atılacak atık malzemelerle:))
Bu telleri başderdim  güvercinlerden kurtulayım diye klima üstü için aldıydık kümes telinden daha kaliteli sonuçta onun türevi bir şey, çit diye satılıyor..Klimaların üstünü kapattık, güvercinler yine geldi, klima üstüne çıkamadılar ama balkonun içinde kendilerine yer açmaya çalıştılar. Sonuçta işe yaramadı  ben balkonu balık ağı ile F tipine çevirdim ve kurtuldum :(
Bu telleri uygun boyutta keserek dolabın içinde kullanacağım kutuya çevirdim. İyi oldu, hem hafifi hem de sağlam oldu ama tel ile sardığımdan bağlantı yerlerindeki kılçıklar kutuların rahat hareket etmesini engelledi. Mutfak dolaplarına  örtü diye aldığım ama kullanamadığım yine atılacak malzeme ile kapladım adı ne bilmiyorum ama yumuş yumuş bir malzeme ve oldukça da sağlam, 2 tane büyük bir küçük kutu çıktı. Kutuları yapalı bayağı oldu da kaplamaları ve içlerini doldurmaları bu haftasonuna kaldı. Birine elimde kalan her türlü boyayı, diğerine de sprey boyaları tinerleri koydum. Şimdilik mi bilmiyorum heran değişebilir herşeyin yeri daha bir dolu malzeme var benim keyfimin gelip yerlerine yerleşeyi bekleyen. Hiç olmazsa aradan bir iş çıkmış oldu, balkon günleri başladı ben malzemeleri nereye koydum diye aranmaktan kurtuldum lakin boya malzemelerim azalmış, yer açıldı yaa alışverişe çıkmalı bir hobi market yapmalıyım artık değil mi? :))





29 yorum:

  1. güzel olmuş,fazla doldurma dolabı(diyene bak:)
    Ayağın nasıl oldu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nalancığım, sahi sen ilk halini görmüştün değil mi bu kutularımın:)) Bayağı dağınıklık topluyor sağlamda daha alır içleri malzeme:)) Ayağım iyi 3 yazı dizisi halinde yayınladım:))

      Sil
  2. Valla üretim böyle birşey işte ve blogcu olmak değilmi ablam. Ne güzel düşünmüşsün. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Dilekciğim, ben atık malzemeleri değerlendiriyorum genel de çöp gözü ile baktığım. Ve bunları yapmam yeni değil aslında, dünyanın çöpü ile gençliğimden beri pazarlık yapmış gibiyim, hobi olarak kendimi eylemek adına her daim meşgalem oldu ama blog açınca bunları paylaşacağım bir mekanımda oldu belki atmak yerine değerlendirmeyi seçen bir başka arkadaşıma fikir verir arzusuyla, bu yüzden bloğumu da sizleri de çok seviyorum.

      Sil
  3. Ne güzel düşünmüşsün Şuleciğim.Hem sağlamda olmuştur.Dolaplarımızın boş kalacağını sanmıyorum.Bence de doldurursun sen onu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazancığım teşekkür ederim. O klimalar çıksa o duvardan, bir de balkonu kapatmayı göze alsam daha ne dolaplar yaptırırım ben oraya, ama iyi oldu o boyaları falan attığım nafile saklamışız:)

      Sil
  4. çok ilginç bir kutu fikri olmuş:) ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ecerceciğim, çok kullanışlı oldu bayağı ağırlık taşıyor üstelik.

      Sil
  5. Bir de benim nazar değecek neyim var demez mi...
    Çok yaratıcı bir fikir ve çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkma can değmez nazari burada bakan gözlerin ben güzel baktığını biliyorum zaten:)) çok şey yapılır aslında bu tellerle atık malzeme deyip kutuya çevirdim belli olmaz 2 ay sonra gider yeniden alırım kullanışını deneyince, kısır döngü yani:))

      Sil
  6. telden kutu. Alemsin valla. Ne güzel düşünmüşsün ve uygulamışsın:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa ben de sana önerecektim bu telleri çok kullanışlı sizin yola bakan açık bir taraf görüyorum resimlerde Devrem cok rahat yağar bunları oraya. Yere cakılan çivi uçlu demir sopaları var, onları biraz beton döküp çakınca bağlayarak çepeçevre telleyebiliyorsun. metre ile satılıyor bir de istediğin yükseklik boyu var. Başına iş çıkarıyorum galiba hem senin hem Devrimin. Bir de aklıma geldi çardağın üstüne yada üst etrafına da kafes gibi koyabilirsiniz:)) Kıvrılıp bükülmesi kesilmesi kolay makasla kesebiliyorsun.

      Sil
  7. Yabancı bi sitede bu mantıkla duvara monte edilen dergilikler görmüştüm, ama seninki çok çok güzel olmuş canım, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duara monte işi akıllıca, dur bende yapayım küçük olanından duvara bişi olursa resmini çeker yayınlarım burda:)Fikir fikiri doğuruyor ben atılacak malzeme diye kutu olarak değerlendirdim şimdi gider daha fazlasını alırmışım:)) Teşekkürler Baharcığım.

      Sil
  8. Affferin sana kız, ne güzel becermişsin tel kutuyu :)
    Evde bu kadar iş yapıyorsun da, niye buraya geldiğinde tembellik etmeyi düşünüyorsun bakiiim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öldüm gülmekten:)Allahta seni güldürsün, ben kendi işime bakarım dediydim tembellik ederim lafı çıkmadı bile ağzımdan illa börtü böcükle mi iştigal etmem gerek biliyorsun korkuyoruz:) Hatta ne düşündüydüm biliyor musun, sebze bahçelerine çit yapmışsın yaa senin ekme işin bitince ben o çitleri kaldırır bu malzeme ile çit yapardım oralara:)))

      Sil
  9. Çok zarif olmuş bu kutu,hemde kullanışlı,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Tıkır tıkır çalışıyor zeka.Benim malzemelere de bir baksan arada .Hı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çete olarak siz bir araya gelince sıfırlarsınız o malzemeleri:))

      Sil
  11. Budur:)) Sineğin yağı böyle çıkartılır:)))

    YanıtlaSil
  12. canım ablam biliyorum sen sevmiyorsun ama bende ödülün vaaaaaaaaaaaaaaar. Seni seviyorum

    YanıtlaSil
  13. Canımsın. öptüm seni kocaman kocaman sevgiyle. Bak yanında olsaydım yatardım kucağına şımaran kedicikler gibi.

    YanıtlaSil
  14. bayılıyorum senden bir şeyler öğrenmeye şulecan iyi ki varsın bitanem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de senden öğreniyorum Figen ablacığım:)) Mesela bu akşamki pet sepete aklım fena halde yattı:)))

      Sil
  15. nasıl bir marifettir bu, yaptıklarınız gerçekten çok hoş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi marifet değil yaptıklarım, cesaret sadece benimki biraz deli cinsinden Sevgili OntheRoad:))

      Sil
  16. Neler yapıyorsun da sesin soluğun çıkmıyor?

    YanıtlaSil
  17. çok hoş olmuş. Bende beklerim www.bakbuharika.blogspot.com

    YanıtlaSil