.

.

7 Mayıs 2012 Pazartesi

Podoloji, Minik kuş ve Ahh Istanbulllll...

Dünün, dünden önceki günün devamı olsun mu bu yazı?
Nasıl bir başlıktır buuuu ama bu yazı tamamen hissettiklerime ithafen yazıldı, kuş da dahil:))
Sıkılan okumasın çok iyiyim:))

Bu güzel ,mahsun kuş benim sanal evlatlığım:))) 2009 un Kasım ayında Beraberblogda  kaybettiğim haberini yayınlamıştım. Banucuğum onu benim için bulmuş, nasıl sevindim anlatamam, ilk resim ayak parmağı olmasın diye bu güzelliği ve müjdeyi sizlerle paylaşayım dedim. Masa üzerimde şımarıp duruyor şimdi:)) Teşekkürler Banuşum:))

Bugün malum büyük gün 15 gün oldu Istanbul da yaşanan fırtına geçeli ama ben bugün ilk defa endişelerden uzak gerçekten mutlu mutlu döndüm eve. Malum bugün Podoloji, nam-ı diğer Ayak ve Ayak Bakımı ile randevum vardı. Açık açık, uzun uzun yazıyorum bu konuyu belki benim gibi kaçanlara yardımcı olur diye. Normal şartlarda bir yıl önce başladı tırnak batmasının asıl sorunu, havuza gittiğim için çok sık pedikür ile acı düzeyine ulaşmadan müdahale ederek hayatımdan ekarte etmeye uğraşıyordum, ta ki o mel'un güne kadar, biraz pedikürü geciktirince bir darbe aklımı başımdan aldı, tırnak gömüldü adeta. Sonra ilacı ulaştıramadığım o yer iltihaplandı, çeksinler kurtulayım istedim ama benim istememle olmuyor, 1 hafta antibiyotik kullandım ki müdahale edebilinecek hale gelsin diye. Sonra internette araştırdım her ne kadar sevmesem de bu huyumu ama çektirmenin kesin çözüm olamayacağını, çekimden sonra tırnak oluşana kadar geçen sürede yaz da olsa kışta olsa koruyamayacağımı düşününce moralim sıfırlandı gördüklerimden ve duyduklarımdan. Bu kez bir kez daha cerrahın elinden kaçtım. Lakin yine kendimi aynı sürece mahkum etmemek için araştırdım ve sonunda randevumu alıp hastane ortamında bir tedaviye başladım. Uzun soluklu bir tedavi ama sıklığı gitikçe seyrelecek ve1 yıl sonunda periodik ayak bakımına dönüşüp normal kontrol halinde devam edecek. Çok cana yakın bir hanım benim tedavimi üstlenen Podolog. Çektiğiniz ağrıyı, acıyı anlıyorum dedi, böylesi ağrıyı bir dişde bir de tırnakta yaşarmış insanlar. Diş ağrısı çok çektim ama bu başka dedim ama onun üzerinde  basarak yaşamaya çalışıyorsunuz dedi, haklı. Ne zaman sizden mezun olacağız diye sorduğumda güldü ve ''Ben sizleri  tedavi biter bitmez bitti artık deyip bırakıyorum 6 ay sonra da olabilir bu ama  bu kere sizler beni bırakmıyorsunuz, dolayısıyla ne zaman mezun olmak isteyeceğinize siz karar vereceksiniz'' dedi.
Tırnaktaki morluk vurmadan dolayı oluşan bir şey, normalde olmuyor böyle bir görüntü, geçecek.

Canınız hiç acımıyor, niye ben çektim bu sıkıntıyı bu acıyı diye de kendinize kızıyorsunuz. Çok steril bir ortam ve her alet size özel olarak ambalajından açılıyor.Her alet acaip güzel ve işlevsel. Tırnak batmasının asıl yarattığı sorun, tırnağın kenarlardan battıkça orta kısmının bombeleşip, tırnağın  eğrelip kalınlaşması ve  altında mantar oluşturmasıymış. benimki hafif durumda yılı itibarıyle ama  şansızlığım darbe,darbe alması kötü olmuş. Tırnağın iki kenarından telle kaldırıyor ve ortadan işkence gibi bir düzenek ile sıkıştırıp kenarların rahatlaması sağlanıyor. Sonra üzeri porselen tırnak yapımında kullanılan sert bir malzeme ile sıvanıp koruma altına alınıyor, hiç de çirkin bir görüntü oluşturmuyor. Daha o anda inanılmaz rahatlıyorsunuz, hatta işlem bitince alışverişe çıksam mı diye düşünecek kadar. Ama bugünlük düşmeden mütevellit vücudumun çeşitli yerlerindeki ağrılar henüz geçmedi, Etilere uzanmışken Big Cheff de güzel bir yemekle yetinip eve döndüm:)))

Gelelim bana yapılan işleme ve birazda ucundan maliyetini paylaşmaya bunu bu bilgi de yararlı olacak diye yapıyorum yoksa sevmediğim bir şey. Bir de sağolsun Gülenciğim benim için araştırdı Fethiye de:)) Oradaki maliyetle Istanbuldakini kıyasladığımızda fiyatlar fahiş gelebilir, lakin ameliyat düşünüldüğünde maliyetler ve can acısı ve de sonrası ç fazla diye düşünmemekteyim. Ben de iki başparmağa uyguladılar teli, özel bir tel büklümlü hazır halde bizim boncuk teli gibi ama esnek bişi, özel ambalajında tek tek açıyorlar ve iki yana takılıyor, hiç bir ağrı acı duymuyorsunuz, sonra telin tırnak üzerindeki iki ucu birbirine bağlanıyor ve bitiyor. Bu tel takma kısmı ilk sefer olduğu için biraz maliyetli o tellerin tanesi 140 tl civarında(x4) bir de takma ücreti var adet hesabı(x40)  ardından aletlerle diğer tırnakların bakımı ve son olarak genel ayak bakımı,o iki tırnak için kullanacağınız ilaç ve kullanmanızın sizi rahatlatacağı için önerdiği solüsyonla falan total maliyet ilk sefer 750 tl yi buluyor. Bundan sonra kontrol 15 gün sonra ve telin yeri değiştirilecek bakım yapılacak, ondan ücret almıyorlar. Sonra 1 ay sonrasına seans randevusu veriyorlar ki 80 tl fiatı ve devam ettiğiniz sürece aylık olarak bu ücret devam ediyor ki bana inanın çok makul geldi çünkü dedim ya ortamdaki aletler tüy gibi acısız ve sıfır kanama riski, steril üstelik ilk seferden sonraki seanslarda zaman da çok kısa. Hele daha başlangıçta ve benim yaşadıklarımı yaşamadan böyle bir sorundan kuaför ortamında kurtulmak için boğuşuyorsanız hiç düşünmeyin gidin derim.Ne nasır kalıyor ne de başka bir şey pirü pak, yumuşacık. Her iki ortamı da denedim, pedikürde can acısı oluyor ama bunda hiç yok, hatta gıdıklanıp gülebiliyorsunuz da.

Reklam için ücret almadım, inanın çok rahatladım ve sizlere de vesile olur da bir hayır duası alırsam benden de mutlusu olmaz. Hepinize sorunsuz günler diliyorum.

Gelelim şimdi canımı sıkan yeni bir başka  konuya, bu konuyu keşfetmem 3-4 gün önce kendiliğinden oldu, tuhaf ki tuhaf bir durumdu, lakin gözüm bir şey görmediğinden bir de Cumartesi günü düşüp de haberleri izleyemediğim gibi, gazeteye bile göz atacak halim kalmadığından resmi olarak geç vakıf olabildim. Hani şu balkon sefası yapıp ayaklarımı suya saldığımda gazeteleri aldım önüme bakarken bakarken bir de ne göreyim. İşte haber bu, beni benden alan konu bu!!! camını sere serpe açmayıp duruma vakıf olmayan Istanbulluları bilemeyeceğim ama açmadıysanız ve bulutlar halen dağılmadıysa sakın açmayın. İncecik yapışık bir toz tabakası bütün eve doluyor öyle kuru bezle toz alıp silinince çıkmıyor kolay, hatta mobilya cilaları ile bile aşılmıyor, çünkü havadaki nemle mobilyalara falan sabitlenmiş durumda. Bu yıl köklü bahar temizliği yapmayacağım, yaptıklarım yetmiyor mu deyipte üstten üstten geçiştirmeli yapan bana yapılır mı bu bilmem ama olan oldu. Ev battı bilmeden duvarlara dokunuyorum pudra gibi bir tabaka hissi, kapılara dokunuyorum aynı his. Sinir oldum. Ahh bana yapılır mı bu cancağzım çölünde kalsaydın ya ne vardı buralara kalkıp gelecek ve  beni üzecek!! Sil süpür günleri başlıyor yine, bahar temizliği de neymiş diye boşuna dillenmemişim bu sene meğer deliye hergün bayrammış:)))


31 yorum:

  1. ah o tozlar....Sinir şeyler. Malum benim başımda 2 aydır varlar. Şu kamyonlar var ya yolu dolduran. Daha ne kadar süreceği belli değil.Kaç kez şikayet ettim yok çare bulamadım. Eskiden 8-5 çalışıyorlardı. Şimdi 24 saat kamyonlar çift noktadan harfiyat boşaltıyor. Bir görsen halimi.
    İnan seni çok iyi anlıyorum. Sil sil bitmiyor bu toz denen meret. Kolay gelsin sana. Dip köşe temizlik görünmüş malesef:(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin iin benden zor can,hme bugün yazdıkların hem de o bitmeyen inşaat. Çokda uzun sürüyor yol inşaatları Allah yardımcın olsun gürültüsü, tozu, bir de sıcaklarda nemle birleşince of yani. Ben yıllarca bu siteye inen yolu yapmadıkları için toprak yolun tozunu çektim:( Boşver bırakalım bu yıl bahar temizliğini:)))

      Sil
    2. Bırakamıyorum ki benim sıpaların alerjileri elimi kolumu bağlıyor. Kakalak alerjisi olanlarıçoğunda toz-akar alerjisi de olurmuş. Bizde çıkmadı ama. Ben tedbiri elden bırakamıyorum. Bir de gerekli bir şey olsaydı şu yol. İçim yanmazdı. Trafiği gerekçe göstermişler ki benim kapımın önü yok böyle bir şey. Birileri yiyecek işte horfiyatın rantını....

      Sil
    3. Vallahi doğru dedin bu ülkede en iyi hesapsız para yoldan kazanılır bizati şahidim yüklenici firmanın aldığı yol işi 5. taşeron firmaya paslandığını gördüm:)) Alerjinin tedavisi var biraz uzun süreli ama imkansız değil sen şimdi onlara titizlenirsin de ilerde hayatlarına grecek hatun senin gibi olur mu acep?

      Sil
  2. Çok sevindim tırnakların için kesin çözümü bulmana Fiamma' cım. Benim de bazen olur sağ baş parmağımda tırnak batması var mı acaba buralarda da araştıracağım. Tozlar içinse söyleyecek bir şey bulamıyorum. Allah kolaylık versin, öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülkerciğim hiç tereddüt etme, ben biraz vurma yüzünden dazladım, çekimden döndüğüm için hastane olsun istedim yoka normal podologlar ve ayak sağlığı merkezleri de yapıyor aynı işlemi. Al sana ilk bulduğum adres, hiperox:))

      Sil
    2. :) Sağol canımın için :))

      Sil
  3. Ay ben sana ne diyeyim şimdi....
    Parmağının değeri bayağı artmış, 750 liranın üzerine daha kaaaç para eklenecek, rahatlamışsın ya, mühim olan o :)
    İstanbul da bir toz derdi eksikti, o da tamamlanmış işte :)
    Öptüm seni şeker :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayağımı bastığım yer kıymetlenecek bak, arsa fiyatını da evin değerini de arttıracağım daha ne istiyorsun, bloğunda yazdığım üzere geleyim mi he mi? :)))
      Toz feci birşey bizi mi vurdu anlayamadım, boğazdan uzağız yaa oysa, kız kulesi görünmüyor gazetedeki 2. resimde,ben de evdekilere söyleniyordum ne yapıyorsunuz diye, lale o arada kütüphaneyi düzenliyor ondan biliyordum:)))

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun canım:)Ne kolaymış kurtulması, boşuna çekmişsin, neyse,kurtuldun say kendini:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baharcığım teşekkür ederim, çok kolaya zordan ulaştım ama ulaştım, sevincimi görsen, diğeri tüm şartlarımı zorlayacaktı.

      Sil
  5. Ah Şule ablam. Çok geçmişler olsun. Lütfen birdaha kendini bu kadar ihmal etme emi. Sağlıkla kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Dilekciğim, ihmal kaza ile birleşti bu kere ama söz dinledim:))

      Sil
  6. Yaşadıklarını paylaştığın için çok teşekkür ederim Şuleciğim.Benimde kafamda oluştu.Parası fazla görünse de dediğin gibi kökten ve iyi bir çözüm için çok değil, bir de iyi bir yere yaptırmak çok önemli.Toz ve nem olayını ise düşünemiyorum.Kronik faranşiti olan benim gibi biri için işkence gibi.Temizlik ise duruversin, sağlığından önemli değil..Tekrar geçmiş olsun, çok öptüm seni...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. NAzancığım maliyet korkutmasın seni, pazarlık yap çünkü senin durumun benimki gibi değildir dha keyfi bir şey ben hastane ortamını tercih ettim ama özel ayak sağlığı merkezleri de var ve daha uygun. Gülenciğim araştırdı benim için 50 tl ye yapılan yerler var Ankarada butür merkezler çok var nette araştırdığımda sinir oldum hep ankara çıkınca, Istanbul avrupa yakasına göre anadolu yakasında çok fazla yine. Bizde Bakırköy ve Kadıköyde çok güvelinir yerler var gözün kapalı gidebileceğin lakin benim durumum farklı yoksa normal bir pedikür fiatı çıkacaktır karşına şimdi ele alırsan. Temizlik konusunu sorma üstün körü yapıyorum daha henüz çünküo bulutlar gitti mi ki acaba?

      Sil
  7. Canım ya rahatladığına çok sevindim, başıma gelmedi ama çok acılı olduğunu biliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevdacığım... Allah acısını unutturmasın bir daha yaşamamak için derler yaa o tür bir acı idi:))

      Sil
  8. Başına gelmeyince bilmiyor insan. Dikkatle okuyorum. Ne olur, ne olmaz. Ayaklar önemli. Bir de kilo verip rahatlatabilsek onları:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütün yükü onlar taşıyor, koca ayak tabanında basacak yer bulamadım, topuğun sol ucunda yürüdüm günlerce:)) ben de bilmezdim Nedretciğim:)

      Sil
  9. 750 Tl.mi? Değdi diyorsun yani...Geçmiş olsun tekrar canım sağlıkla kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabihacığım rakam gözünü korkutmasın, her kuruşuna değer diyorum inan, benim durum farklı darbe de var itihaplandı ve kurudumu ilaçla anlayamadığımdan hastane şarttı, ama özel bir hastanede ameliyat olup çektirmenin maliyeti çok daha fazla ve de sonrası bakım süreci imkansızdı hayat koşullarım gereği. Nazan'a yazdığım yoruma bak istersen pedikür fiatı gibi hadi bilemedin 1,5 katı:)

      Sil
  10. Bahtsız bedevi'm benim.Şimdiden geçmiş oldu bile bak.Yazdıklarını okurken bile dr a ve işine güven duydum.İyi ki buldun orayı.
    Temizlik işine gelince benim evin içinde bomba patlamış gibi.Parmaklarımın uçları yazarken bile acıyor iş yapmaktan.
    Küçük Evi temizle,gel burada temizlik yap...İşe başlasam mı yine diyesim var.Kolay gele canım.Sana da,bana da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi dinlenmeye gittin dedim sevindim senin adına, ruhun dinlenecek diye ama olmadı şimdi yaptıkların peşinden kovalayan yoksa ağırdan ağırdan oda oda yap. Ben de öyle yapacağım. Bir de yardımcı alsan ben de sıcak bakıyorum ama bulutların dağılmasını bekliyorum bir darbe daha yememek için...

      Sil
    2. Yardımcının arkasından yapıp yine yorulurum ben canım.İyisi mi param yanımda kalsın.Sinirlerimi de yatıştırıyor bedensel yorgunluk.Tuhaf mıyım neyim?

      Sil
    3. Yok tuhaf değilsin canım, dip bucak yapmaya kalkınca yardımcı ile olmuyor hele br günde hiç olmuyor. Ben yazlığı açtığımda önce gece yatabileceğim gibi bir temizlik yaptırıyorum sonra dipbucağa giriyorum tek başıma perdeler, örtüler vs vs, en sonunda yani3-4 gün sonra tekrar bir temizlik yaptırıyorum tabii ben de boş durmuyorum, bak bu yüzden gözüm yemiyor yazlığı açmayı bile.

      Sil
  11. ama hiç de ucuz değilmiş be cankuş..
    fiyatı okuyunca çok kızdımmm :)
    sana çok geçmiş olsun bitaneciğim..
    darısı başıma inşallah...
    çook öpüyorum seni bitanem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiata kızma Figen Ablacığım, keşke yazmasaydım, bu benim sorunumla ilgili ameliyata alternatif diye düşün, çok uygunları var, sizin orada da vardır mutlaka podolog veya ayak bakımmerkezi diye ara. Nazan'a yazdığım yorumu oku. Artık heryerde nail care merkezleri açıldı onlarda medikal bakım yapıyorlar, git bak başının etini yerim sonra sen benden hareketlisin mazallah çarpma oldu mu dünyan kararıyor.

      Sil
  12. çok geçmiş olsun. evet sıkıntılı bir süreç tırnak batması. sonuç ödediğin bedele değer umarım:)
    bahar temizliği için sana kolaylıklar diliyorum:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevgili Asortik, çok iyi durumum gözüm açıldı resmen:)tabii aklımda yerine geldi:))

      Sil
  13. ah şulecan ah..burası dağ başı..biz burada sağlık ocağı bulduğumuza şükrediyoruz :(
    ne moktan, ne saçma sapan bir yerde yaşıyorum ben yaa can...ıyyy acaba çok aradım mı burayı? :((
    benim durum şimdilik vahim değil ama, önlem almazsam kimbilir zamanla ne hale gelecek..haklısın bitanem ben de bişeyler yapmalıyım..hatta izmire gittiğimde bakmalıyım çaresine..
    peki o telli şey hep duracak mı?o varken ayakkabı giyilebiliyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Figen ablacığım, zor yer senin orası:( nail care gibi yerler açılıyor sırf manikür ve pedikür yapan bilmiyorum belki şehir merkezinde vardır, izmir e uzanmadan, onlarda aynı işi yapıyorlar eğer varsa yakınında, öyle bir defalık bişi değil o teller, yani tırnak uzadıkça geriye alınması lazım ki bir süre gidip gelme gerektiriyor ama ayakkabı giymene mani bir durum yok çünkğ üstünü sıvıyorlar belli olmuyor.
      http://www.tirnakbatmasi.org/ şu sayfaya bak oniko2 diye bir ürün var kendin yapabileceğin ya da google direk ürün adını yaz. Kolay gelsin can ama ihmal etme.

      Sil