.

.

31 Mayıs 2012 Perşembe

Bez Bebekler-1

İşteee huzurlarınızdayım yine, tabii yanlız değilim:))
Serpilciğimi sinir ettim, ne zaman hu dese ayy bir bebek diktim ki yayınlayacağım yakında bak gör diyerekten. Bir dolu aksilik oldu önce bir güzel kıyafetini falan diktim herşey bitti sıra yüzünü kaşını gözünü yapmaya geldi, elim mi ıslaktı kumaş mı ıslaktı bilmem boyayı sürer sürmez boya kolonya dökmüş gibi bir yayıldı botoks dudaklı bir hatun çıktı ortaya. Sinir oldun gitti canım bebek derken bir çamaşır suyu ile yıkamadığım kaldı ama nafile içine işledi çitiledikçe boya, uzunca bir süre kurumasını bekledim biraz soluklaşmış palgım dudaklar, bir kez daha denedim daha açık bir renkle ama yine besbeter oldu, sonuçta hiç içime sinmedi. Baktım olmayacak yeniden kafasını kaplayacak kumaş kestim, saçlarını söktüm kafayı kaplayıp yeniden diktim.
Çok çok olacak bu bebekler daha da geliştireceğim şimdilik elim alışsın, hatta 2 tanesi daha pek yakında bitti bitecek:)

İki bebeği birden kestim, kalıp yanıltmasın sizi:)


Herkes gider Mersin'e ben giderim tersine, bu yaşta olacak iş mi bu bebeklerle oynamak, önümde 2 tane örnek var halen tık yok bebek isteriz falan demiyorlar üstelik, ikilemde kaldı bir yanım ama daha erken yaşlardayım hani diyorum ne oluyor bana diyorum da:)) ama tepemi attırdı birileri(!) boşuna değil, giderken Banuya götüreceğim bunları, her ağacın gölgesine bir tane oturtturacağım:)), bahçesinde ''Bebeğinle Gel Partisi'' verecekmiş, ben kendim gelsem sizinkilerle oynasam dedim, I- ıhhhh dedi. Bir minibüse doluşup Eylül başı yola çıkalım kızlar, Istanbul'dan Ankara'dan, Kocaeli'den, İzmirden doluşup doluşup dayanalım kapısına hem depoyu da ancak boşaltırız:)) Siz bebeksiz gelin ben o zamana kadar hepimize yetecek kadar yaparım, huysuz kadın n'olacak:)))

Keşke diktikten sonra bu haliyle bıraksaydım , ben elbisesini dikerken...

bir kudurdu, bir kudurdu sormayın:)



Kafam şişti!!! hatta kalıbı dar kesmişim biraz göz kararı yapıyorum bunları...


Bir bağırdımmm'' Yeter, çıplak kalacaksın şimdi!'' diye somurttu oturdu:(
Veee işteeee bebeğimmmm:)) Basri'nin karısı Fatoş'a benzedi biraz, daha adı bile yok üstelik Fatoş mu koysam ne? Ama sanırım Fatoş Bebekler var, ŞuŞu Bebek??? Hımmm düşünelim birazz....









36 yorum:

  1. aaa
    ne güzel anlatmışsın
    hiç yapamayan bile resimlere baksa iğne iplik ile yapabilir..
    Paylaşım için tşkler canım
    ellerinee sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Zeynepciğim, dene çok zevkli biraz ters yüz ederken sıkıntı yaratıyor sonrası kolay ve zevkli:)

      Sil
  2. çok güzel olmuş. Bende bloğuma beklerim. www.bakbuharika.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seçimlerin harika yanlız başımıza çık iş açarsın sen bu alışveriş tutkunla Sevgili Foloow me:)) but I'll follow you:)) Teşekkür ederim.

      Sil
  3. Sevgili Fiamma,bebek deyince akar sular durur benim için.Bez bebeğim küçükken çok olmuştu,annem hep elinde dikerdi.Birde amcamın Ankara'dan getirdiği kabak başlı bebeğim vardı.Sadece gözleri oynardı maviş maviş.Nerdeee saçlı bebekler o zamanlar...Fiammacım inan bazen yapasım geliyor bu bebeklerden.Kumaş olarak normal bez mi yoksa elastik kumaş mı anlayamadım.Uzun uzun bacaklarda çok muntazam doğrusu.Elbise otantik daha ne diyeyim.Ellerine sağlık,Trabzon'dan eve döneyim bir bebekte benden olur inşallah.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dışardan kumaş almıyorum Sibelciğim yakında anlarsın nedenini:)) Yatak örtülerimizin altına satenimsi bir kumaş dikilmiş ki yerinden kalkmıyordu akşam kaldır sabah yay, örtüleri bahar temizliğinde hafiflettim, yeni kumaşlar, yıkadım ütüledim şimdilik onları dikip biçiyorum. İlk bebek bu kafası elastik ama beden o kumaştan:) Diğerlerini tek tip yaptım, patiska ile bile olur. Yap çok zevkli eve dönmeyi bekleme:)

      Sil
  4. Eylül mü?
    Yaparım ben de bir tane eylüle kadar.
    Lakin senin ki pek güzel.Saçları ne ile yaptın.Çok sahici olmuş ya.
    Bir de şu baykuş broşlarının yapımını anlatsana canım.Bende gören istiyor da.Yok valla vermedim benimkini ama çaldırmam yakındır ona göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaparsın sen yaparsın, olmadı beraber oynarız yaaa. Saçlarını yünden yaptım adı ne bilmiyorum astragan mı deniyor üzeri kendinden ilmekli yapılıp sökülmüş gibi. Serpilde çok güzel renkleri var bir bebeklik isteyeceğim belki o bilir ismini çok oldu ben alalı bunları yılı bile unutulmuştur üstünde etiket falan yok.
      Hımmmm kimmişbakim o baykuşuna el koymak isteyen. Çok kolay Baykuşlar bir tane yapıp resmini çekip yayınlayayım, ama sen de yapınca bana göstereceksin tamam mı?

      Sil
  5. Ya sen çok fenasın ama ya! Uzun sürer yazmak şimdi.
    Dur ben seni telefonla arayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AAAAaaa niiye fenaymışımki? Ne yaptımdı ki?
      Sana yorum yazmak için fıtığım çatlıyor? Belin nasıl oldu?

      Sil
  6. şuleeeeee ben seni de bebeklerine de yerim ne tatlı olmuşlar kolları da hareketli yapmışsın sen den korkulur şekerim urbalar ipek şıkşkırıdam.toplanıp gezme fikrini de çok sevdim hadi yapalım ne güzel olur dimi.ellerine sağlık canım çokk öptümmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy beğendin mi Serpilciğim. İşte benim sana illallah dedirttiğim bebeklerim, biraz çirozlar öyle sarılıp sarmalanmıyorlar ama yakından daha şirinler inan.Koları da bacakları da hareketli ama bundan sonrakilerde sadece kolları hareketli çalışacağım bacaklar zor oluyor:))
      Ev sahibi yok ortada ben plan yapıyorum:)) Bİr minibüs kiraladık mı 2 saatte basarız, pazara gittiği günleri öğrenelim bari:))

      Sil
  7. sevgili fiamma bu kız bir harika pekte cilveli=) fotograflara bayıldım uzun süredir bu kadar gülmemiştim ,o hareketler o el kol bağlamalar harikaa... ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohh ne güzel güldürdüyse seni pek mutlu oldum Sevgili Pamuşum. Ben sanatsal resim çekemiyorum şebeklik yapayım bari dedim evet o hareketi çok tatlı ben de çekerken çok güldüm:))

      Sil
  8. Fiammacım canım arkadaşım benim çok tatlı olmuş bu bebek ama şımarık mı biraz elbisesinin dikilmesini zor beklemiş yaramaz:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sormaaa Noblessem, işitti azarı oturdu sonunda:)) Ama çok keyifli dene bir tane:)

      Sil
  9. Fatoş bebek harika olmuş.Banuya gitmek için bir tanede bana dikermisiniz. Malum bebeksiz gelmeyin demiş. Banuya baskın yapma fikrini çok tuttum. Gidelim hep birlikte gözü korksun.
    Sevgiler maharetli hanım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsmi ne daha bilmiyorum ama suraatı Fatoş'a benzedi:)) Dikerim Sevginin Ruhu, daha çok olacak bunlardan dedim yaa her ağacın altına bir tane diye:))Arazi büyük, ağaç çok, bebekler küçük, bir torba dolusu yaparım ben doluşuruz minibüse güle oynaya doğru Banu'ya:)))

      Sil
  10. tamam gidelim valla. bu arada bebeğe bayıldım valla....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hee heee, nasıl plan yapıyorum ama:)) Teşekkürler Adadenizim:)

      Sil
  11. Amanııın çok şeker olmuşlar yaaaa, hadi gel evcilik oynayalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen yap hele partiyi biz il bazında hazırlanıyoruz zaten harekat başlattım başına gelecekelrden haberin yok:))) Bütün bebeklerimi getireceğim görürsün sen ne demekmiş vermemek:))

      Sil
  12. Evet evet, bebeğe çok yatkın senin elin. Broş bebekler bile çok şirin. Bu da çok havalı bir kız olmuş:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, sağol motivasyonun için daha yeni siftah yaptım zamanla alışacak herhalde mesela kıyafetleri giyilir çıkarılır değil onlara çözüm bulmam lazım:))

      Sil
  13. Bravo çok başarılısın Fiammacığım çıplak hallerinden balerin gibimi giydirecek acaba dedim?Bence bir de balerin kıyafetli yap.Çok beyendim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esracığım yapacapım ondanda ama biraz zaman lazım:))

      Sil
  14. Bu bebek pek çıtır, pek şeker:) Ellerine sağlık. Gerçekten çok başarılı bir çalışma... Ama bu hanıma bir isim bulmak şart:) Biz de düşünelim biraz bakalım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marifetli Perim teşekkür ederim. Yorumum çıkmamış nedense? Vallahi isimsiz kalacak bu bebekler, hep beraber düşünelim:)

      Sil
  15. Ben de istiyooooom bana neeee
    azıcık uzaklaştık diye hemen yeni proceler şeyttirmişsiniz:((
    hele doktorları bitiriyim de gelecem oraya beeen:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa ne oldu sana merak ettim bayağı, yoldayken hastane de neyin nesi, anlat azcık. gel gel bekliyorum:)

      Sil
  16. Hmmm bu bebeklerin istikbali pek parlak, belli. Sen daha nasıl mıncık mıncık oynayıp süslersin bunları. Banu'ya baskın fikrine bayıldım. Şu telaşemi atlatırsam bir bebek de benim için yap, ben hiiiç iğne iplik işine giremem.
    Nedret'in yorumuna yazmışsın, elin resine bulaşacakmış, ne yapacaksııııın? Merakım ayaklandı :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimdeki resinler bozulacak epey olduydu alalı, resin dediğim benim 100 kat vernik, öyle yapacağım özel bir şey yok can, bir tepsiye dökeceğim hepi topu eee belki artar değerlendireyim diyorum hani:))
      Banuya baskın fikrini herkes tutuyor vallahi ne iyi olur, bebek konusunda endişeniz olmasın ben dikerim, hep beraber oynarız:) Tabi Badeye kaptırmazsam:))

      Sil
  17. ya bunlar çok tatlı olmuşlar havlumu bitirdim pek bişeye benzemedi gibi ama yinede yayınlıyıcam..... ama bez bebekte yapacam çünkü çok güzellerrellerine sağlık

    YanıtlaSil
  18. ayyy epeydir yapmıyordum..bez bebek krizimi değreştirdin cannn :)))
    bu çok güzel valla..saçları da harikaa

    YanıtlaSil