.

.

7 Aralık 2011 Çarşamba

Bizim Yönetici Sizin Yöneticiyi Döver:))

Bu yazı Sevgili protest ruhlu arkadaşım Gülen'e (Okuyamazsın) ithafen hazırlanmıştır:))
Ceza vermiş bize, ee küçük bir gülücük kondurmak farz oldu yüzüne:))


Bak ibreti alem olsun diye bizim yönetecinin yaptığı işlerden sadece 2 sinin resmini ekliyorum ki bu bile seni güldürmeye yeter:)).
1.si tik ağacından rampa:)) en foksiyonel yanı kışın kaldırılabiliyormuş bunu da bana bağırırken söyledi, siz hiç bir şeyi takdir etmiyorsunuz diye diye:))
Gerçekten takdirsizlik mi benimkisi ama çok kişi aynı fikirde benimle eğer takdirsizlikse, hepimiz mi takdir bilmiyoruz.

Bu resimde hissedildiği gibi değil acaip dik birşey eğimi hatalı, altı boş sallanıyor adım atar atmaz, korkuluğu yok, tutunmadan elinde yükle çıkman mümkün değil, o yan tarafında görülen korkuluk hem tutunamayacağın kadar alçak kalıyor hem de en az 50 cm gibi uzak arada da boşluk var tutunamazsın yani tutunmaya kalkarsan düşersin üstelik:), kaymamak için zeminde kabartı, kaydırmazlık bantı gibi şeyleri yok. Blokta ablamda dahil 4 kişi ayaklarındaki rahatsızlık nedeniyle engelli (Onlar engelli değil aslen biz onların önüne engel koyduğumuzdan engellediklerimizden diye ifade ediyorum ben bu olayı. ) Çok fazlada yaşı oldukça ileri insan yaşıyor bu blokta, bir de yeni bebekleri olanlar var ki bebek arabası falan en azından onların işine yarasın değil mi? Benim halimi ise hiç sormayın kendi skorumu yenileyip duruyorum habire, her defasında daha fazla yük taşımaya çalışarak. Minumum 10 kg maksimum 30 kilo yük taşıyorum bir defada pazar arabasıyla da olsa:)) İşin en komik tarafı da ilk yağmurda kabardı bu kullanmaya cesaret edemediğimiz rampa:)) engelli koşu alanı gibi bir hal aldı.

Bu kabarmaya başlamış hali, son gördüğümde iyicene açılmıştı, tamire gitti geldi ama yine kabarıyor:))
Şimdi adamla kavga ediyoruz, simultane kapı önünde gelişti kavga:)) Bana ne kadar kullanışlı olduğunu kanıtlamak için elinde yüksüz, ayağında spor lastik ayakkabılar kollarını iki yana açıp denge kurmaya çalışarak kah sendeleyerek inip inip çıkıyor rampadan:)) Sinirim bozuldu, gülüyorum, esnaf toplanmış başımıza, deneme yapıyor. Bir iki tane kuaför çırağı çocuk aradaki yoldan geri gidip kuvvet alıp koşarak tökezleyerek çıkıyor. En son lafı çok fonksiyonel bu, kışın kaldırıyoruz oldu. EE dedim sizinle konuşacak bir şey kalmadı bu lafı söyledikten sonra kışın kullanılamayacaksa depoda duracaksa bu rampa ne işe yarayacak söyleyin bana Allah aşkına:))


Bir diğer resimde görülen durum apt girişi, 7 tane bölünmüş ayna((AYNA SAYISINI DÜZELTİYORUM BU SABAH SAYDIM TAM 11 ADET AYNA İLE ŞEKİLLENDİRİLMİŞ GİRİŞİMİZ, BU DURUMDA ERKEK KUAFÖRÜ HİZMETİ DE VEREBİLİRİZ EŞ ZAMANLI : ), önlerine koy birer döner iskemle kuaför dükkanı olarak kullan gitsin:) burada çok kuaför var, ondan mı esinlendiniz dedim, delirdi. Madem bu kadar aynaya meraklısın be adam yap yekpare bir ayna bölme duvarları tezgah gibi, kartonpiye kullan diğer blokları gez fikir al. Bundan başka bütün katların duvarların kenarına ve merdiven altlarına aleminyum çıtalar yaptırdı fabrika gibi olduk bittik:)) Bir de ilk icraatını anlatayım son olarak,kapının açıp tutma yerine bakır bir levha yaptırmış,30*30 cm ebatlarında döğme bir şey, aslında güzel... Ben eve girerken baktım blok görevlisi falan uğraşıyorlar kapıda. O zaman adamın nasıl biri olduğunu neler yapacağını daha bilmiyorum. Saf saf ne yapıyorsunuz kolay gelsin hayırdır diye sordum? Kapı tutacağı yaptırdım onu takıyoruz dedi. Kapının rengiyle de modeliyle de kel alaka bir şey.Kel başa şimşir tarak. Yine de gayet samimi ve nazikcene boyayacak mısınız bunu dedim, Hayır dedi, şaka yapıyor sandım ve Şaka yapıyorsunuz herhalde dedim gülerek yürüdüm gittim değişecektir mutlaka diye de saf saf umdum.. Yapmıyormuş adam ben nereden bileyim. İşte adamın asıl tüm gıcıklığı bana buradan başlıyor. Takdirsizliğimin ilk sebebi burada yatıyor.

Daha çok şey var Gülenim, özetle bizim yönetici oraya el atsa sizin yöneticiyi döver, yani sadece bir mantık yürütsem sizin oradaki parktaki salıncak türü ne varsa söker bakir bir alan bırakır mı bırakır çocuklara :))

19 yorum:

  1. Şule ben geleyim birlikte dövelim sizin yöneticiyi:))
    Ben en çok insanların beğenmedikleri şey hakkında eleştiri yapıp, ilgili kişi karşısında susmasına sinir olurum. Bu yüzden olylar karşısında çok yalnız kalmışlığım vardır. Sizin sitedekilerde hep birlikte hötleseler bu adamın esamesi okunmaz bence...

    YanıtlaSil
  2. Ay sen bu yöneticiyi daha dövmedin miiii :))
    Ben dayanamam yaaa, gelip dövimmiii ...
    Ben niye dağ başına kaçtım sanıyosun:))

    YanıtlaSil
  3. Adadenizim adam öyle böyle değil son derece saygısız, seviyesiz, kimse bulaşmak istemiyor.Ben gayet insani girdiydim kavga edeceğimi bilmeden,kaydırmazlık bandı, tutunmak için trabzan lazım bu rampaya, gelecek mi onlar veya alayım mı bant koçtaşa gideceğim yakında diye diye:) Açtı ağzını yumdu gözünü, uşağınız değilim ben sizin dedi. Ne münasabet uşaklık yöneticilik yapmak komşunuza hizmet etmeyi böyle algılıyorsanız bırakın, siz demek bunu uşaklık olarak görüyorsunuz yapmak isteyen yapsın dedim bırakmayacağım işte diye tepinmeye başladı, ne diyeyim ben böylesine ki var mı söylenecek söz. İnsanlar bıkkın artık herkesle dalaşmaktan bense yorgunum gerçekten butür etrafımdaki insanlardan. Salondaki duvardan yağmurla su geliyor buyrun gelin tespit edin ne gerekiyorsa yaptırılsın dedim. Adamın blog görevlisiyle gönderdiği cevap bizim evde olmuyor öyle bir şey:) Tadilattan sonra yine haber gönderdim, tadilat yaptırdık gelin şu dış cepheyi halledin kışın yine aynı sorunu yaşamayalım diye. Cevap: neyse zararları miktarı söylesinler karşılayalım. 2500 ytl diye haber gönderdim tık yok fazla geldi herhalde ama öyle daha farkında değil bloğun başına getireceği sorunun. Duvarlar saten boya bizim, kazınıp tekrar yapılması tutuyor o kadar. Bekliyoruz bakalım, bu kere tazmin ettireceğiz sigortadan apt den hasarı bekliyorum yani:))


    Dövmedim Banucam,anlasa sözlerimle yediği dayağı anlardı ama malesef. Öte yandan bloğumuzda Istanbul Beyfendisi diye tabir edeceğim çok değerli insanlarda yaşıyor ki kulapıma gelen onlarla dialoglarından gerçekten korkuyorum bir gün birşey olacak, sinirden gülüyoruz ama üzüleceğiz diye.

    YanıtlaSil
  4. Bizim 8 dairelik apartmanın yöneticisi de benim naçizane, bu yazıyı basıp assam mı apartmana :)) Ya da ben de böyle faydalı icraatlar mı yapsam bilemedim :))

    YanıtlaSil
  5. Şekerim bu sene noelbaba yarışması yok olsada katılmak için bir paypal hesabı açtırmam lazım senin varmı bankalarda açılsunmıyor diye duymuştum.Bir site var ama inandırıcı gelmedi.Sizin yöneticiye gelince hababam sınıfındaki beden öğretmeni tiplemesine benzettim.Ne diyeyim Tanrı yardımcınız olsun.

    YanıtlaSil
  6. Yok dövelim Fiamma. Öyle lafla filan değil. Fiilen. Fizikî şiddet uygulayalım. Bak Banu gelirim diyor, zaten bu aralar kafam bozuk, ben de geleyim, şöyle üç kol çengi gibi oynatalım biz bu adamı :)

    YanıtlaSil
  7. Esracığım, yok paypal hesabım. EE yurt içinde yok mu böyle yarışmalar, heyecan oluyordu sana:)) Vallahi bizim yöneticiyi ben Allah'a havale etiydim baktım Banucuğum ile Nihalciğim pek hevesli havalemi geri alıp bir el veririm onlara:))Ne dersin?

    Ahh Nihalciğim hangi birini döveceksin. Ama aklımda bulunsun teklifiniz.2,5 aydır citibankla birbirimize girdik ve de kuryenet diye iş yapamamazlıkta lider bir kurye sistemiyle... bayağı eş dost arkadaşa ihtiyacım olacak karşı taraf bayağı kalabalık, kartım geldi ama halen sinirimi alamadım. Yani o ve onun gibiler çok bu dünya da malesef:))

    YanıtlaSil
  8. Cebimdeki Renklerciğim, senin böyle bir yönetici olamayacağına kalıbımı basarım isterse 100 daire olsun. Adamın her yaptığı göz ve gönül yorgunluğu:)))90 daireli tek girişi olan bir apartmanda 30 yıl yaşadım ben ama böyle yöneticimiz hiç olmadı ve inan abartmıyorum yazdıklarım eksik bile:))

    YanıtlaSil
  9. Gülümsiyerek okudum yazınızı benden beterleride varmış diyede biraz rahatladım.
    Ya bu yöneticileri cinslerden seçmek adettenmidir diyede kendime sormaya başladım:))
    Selam ve sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Yöneticilik zor iş ve sorumluluk isteyen bir süreç bunu anlayabiliyorum Serapcığım, her daire farklı görüşte bulunabilir. bu , bu işi yapanı da bunaltabilir zaman zaman ama saygısızlık, empati kuramama, seviyesizce dinlemeden kavga etme yöneticilik vasıflarına yakışmaz, bu yüzden her insan taşıyamaz bu vasfı uşaklık olarak görür ama uşaklığı da beceremez çünkü onun da ayrı incelikleri vardır can.Biz de sorun kimsenin yöneticilik yapmak istememesi değil, çoğunun ya çok genç olup bu sorumluluğa girmek istememesi ya da kiracı olması ve yasaya göre yapamaması.Yani devam edeceğiz böyle ya yöneticiliği öğrenecek ya uşaklığı:))

    YanıtlaSil
  11. Ben bu yazıyı dün akşam okudum mu? Okudum ama anca yorum yapabiliyorum.
    Öncelikle ben bizim yönetici ve onun yandaşlarından biri olup 'bu külü çöpün yanına sen mi döktün?' diyen kadını, Hakan'ın köprücük kemiği kırıldığında ki taşındığımın 15. gününde bahçemdeki nar ağacını gösterip kurutmuşsun bunu diyen bir diğer yandaşı, sitede kedi köpek beslenmesine iğrençlik gözüyle bakan diğer manyağı gidip öpmem mi beeee :)Bizim bu üç manyak sizin bir yönetici etmez valla :D
    1- külü -ki ben dökmedim- evimin içine mi dökecektim?
    2-kedi köpekten geçtim. Kaz besleyip bunların üstüne salmak istiyorum; timsah da olur :D
    3-nar ağacını onbeş günde kurutma başarısını ben bile gösteremem.
    Fikrim şudur: sizin yöneticiyle bizimkileri dışarıdan içine girilmeyen, içinden de dışarı çıkılmayan bir sitede yüzleri birbirine dönük şekilde oturtuldukları sandalyeye bağlayıp birbirlerini yemelerini izleyelim ama bir deli diğerini görünce değneğini saklar misali bunlar kanka olurlar mı bilemem :D

    O adam ciddi ciddi rahatsız olmasa o rampaların işe yaramayacağını bilir ve yapmaz. Engelli ya da yürümesine o an için engel teşkil edecek malzeme, araç vs olan insanların merdivende çok daha rahat eder.
    Giriş ayrı bir rezalet.

    Allah esirgesin böylelerinden çünkü benim dudak kenarlarım seyirince hiç iyi şeyler olmuyor :D Aha bak titriyor işte! Hadi gidip dövelim!!

    Not: bu yazı da istediğim kriterlerde değil :P

    YanıtlaSil
  12. Ah Fiamma güldürdün beni...Ama sanma ki tek çılgın yönetici sizin ki...Ben biraz bizim yönetimizden bahsedeyim.Bizim yöneticide gece 24:00 den sonra sitenin bahçe kapılarını asma kilitle kilitletiyor.Anlayacağın gezmeye falan gittiysen 24 den önce külkedisi gibi evde olmalısın.İlkönce hırsız falan girmesin diye kilitleniyor zannettim ama duvarlarımız çok yüksek değil yani hırsız girmeyi gözüne kestirdiyse kolaylıkla girebilir.Bu birincisi
    İkincisi, yöneticimiz bahçemizi güzelleştirmek istemiş,ne güzel bir düşünce değil mi?Bahçemize 2 yıl önce çam fidanları alınmış ve dikilmiş etraflarıda tahta korkuluk
    gibi birşeyle çevrilmiş.Herhalde çam fidanları zarar görmesin diye...Buraya kadar herşey normal,normal olmayan 2 yıldır ofidanlrın çık mamış olması...Arada eğilip bakıyorum yok yok yok sadece fidanın tahta korkuluğu var.Çok merak ediyorum biz hala hayattayken bu çam fidanlarının topraktan boy vermesini görebilecekmiyiz? İşte böyle Fiamma... Ben ikisi arasında pek fark göremedim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Zeynepciğim, sen de beni güldürdün akşam vakti:))Beterin beteri var diye boşuna dememişler :))Güleriz ağlanacak halimize herhalde sizinki daha önce müstakil evde yaşıyordu ki o kapı kilitleme olayı oradan kalmadır muhtemelen.Neye güldüm biliyor musun en çok eve misafir geldi, ee misafir bu saat 24 olduğunda hadi gidin artık mı diyorsunuz siz? Ben yöneticimiz sevmeye başladım yaa. Şu yorumlardan sonra adamı gördüğümde gülümseyeceğim ama onu da yanlış anlayacak yine kavga çıkaracak durduk yerde sizler yüzünden:))

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Fiamma bu durumu bilenler zaten 24:00 den önce hadi biz kalkalım artık geç oldu diyorlar.Ama evimize ilk defa gelen bir misafire izah etmek çok güç oluyor.Eşim yavaş yavaş bir giriş yapıyor buyöneticinin değişmesi gerektiğinden falan bahsediyor...Ama hakikaten zor bir durum.Ha birde kilitin açılma vakti var oda sabah 6 6.30 gibi... İşin kötüsü ne bliyormusun site sakinleri hayatlarından gayet memnun.Bende bir anormallik var acaba!!!

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Zeynepciğim,Cağdaş yönetimler kilit vurup sorun yaratmazlar, çözüm üretirler:)) Bizim buranında bazı kapıları emniyet açısından kapalı ama daire sahiplerinde akbile benzer bir alet var, çok da ucuz birşey bildiğim kadarıyla onu dokundurup kapıyı kullanabiliyorlar. Yani yeter ki iş bil bilmiyorsan da öğren:))

    YanıtlaSil
  16. Allah da bildiği gibi yapsın sizin yönetici, o rampa nedir öyle:) Rampa mı kaydırak mı belli değil.

    YanıtlaSil
  17. Vallahi biz de bilemedik Elifciğim,bu abidenin dikilmesi okulların açılmasına denk gelince çocuklarda kalmadı sokaktaki onların işine yarar mıydı acaba? :))

    YanıtlaSil
  18. fiammacığım direk kumaşa uygulama da sorunlar çıkıyor,kumaşın cinsi çok önemli en iyi netice patiskaya işlenip aplike yapılması aslın da çok kolay aslının sitesine baktım çok güzeller ama bazı objeler hazır.kocaman kucakladımmmm

    YanıtlaSil
  19. Serpilciğim bilmiyordum aklımda bulunsun aplike için hazırlayabilirim birkaç parça bu yöntemle. O koltuklar hazır mı yani? Yok yokk Aslı hanıma gidebilirim diye sallıyorum da nerdee, farz oldu şu koltuğu denemek bana:))

    YanıtlaSil