.

.

28 Kasım 2011 Pazartesi

Yok artık daha neler..... !!

Anne değil  ama bu defa Teyzeeee:)))
Vallahi pek fena alıştırdım ben ev ahalisini ve teyze, yeğen arkadaş gibi yakın çevreyi.. Beni değil kendilerini de aştı bunlar. Benim yapamayacaklarıma, yapamam ben dediklerime bile öyle kani olmuşlar ki sırtımı sıvazlayıp yaparsın sen yaparsın  deyip yolluyorlar ringe.
Üstelik kendi evimindeki ufak tefek yaptığım tadilatları aştım artık dışarıya da iş yapmaya başladım. Bu kadar giriş yaptıktan sonra işin özüne geçeyim de ne demek istediğimi  anlayın da gelin bana hak vermeyin.

Geçen gün teyzemin koltuklarına kumaş almak için İMÇ'ye gittik. Dükkanın 2 kapısı var biri çarşının içine açılıyor diğeri caddeye, biz birinin önünde cızz içip kumaşın hazırlanmasını beklerken teyzem diğer kapıdan hangi araysa çıkmış çarşı içindeki dükkanları gezmiş, alışveriş yapmış geldi. Elinde bir torba, torbanın içinde bir  kağıt rulo ve bir torba da toz yapıştırıcı. Kendisi hiç anlamaz o işlerden, elindekileri görünce ''AAA ne yapacaksın sen onları? '' diye sordum gayrı ihtiyari. Cevap: ''Ben değil sen yapacaksın'' diye gayet dik oldu. Nasıl yani oldum, daha önce yapmadığım bulaşmadım bir şey, yapamamakta var uçunda ,kendi evim olsa hadi yap olmadı bir daha yap olmadı çağır birini yaptır da, dışarıya iş aldım resmen. AA ben yapamam ki dedikçe de surat asıldı, cevaplar tersleşti herkesin istediğini yapıyorsun da bana gelince mi demeler başladı baktım olmayacak, el mahkum eğdik boynumuzu  süklüm süklüm yaparız dedik.
Yaparız lafı çıktı yaaa, çayarım lafı da çıkar diye hemen ertesi gün diye tutturmaz mı, gittik yaptık. Duvar çok kötü durumda, zemin olarak hiç kaplamaya müsait değil ( Bak işte onu iyi anlarım:)) , sorun boya badana işine kış günü kalkışamayacağı için mayıs ayına kadar o kötü görüntüden kurtulmak, ne yaparsam ilk halinden kötü olmayacağına inanmış bir kere. Deli mi neee beni de inandırdı. Gittik yaptık pek fena olmadı, hani diyorum hiç fena olmadı, hani diyorum bundan iyisi olmazdı:)))
Duvarın dökülen yerlerini alçı ile sıvadım, sonra da hem duvara hem de kağıda yapıştırıcı sürerek duvara kağıdı döşedim aslında sadece kağıda sürün diyor klavuzda ama ben işimi garantiye aldım iki tarafa da sürdüm. Desenli bir kağıt tek başına bu işe kalkışmak pek akıl karı değil üstelik ama dalları filan hakkımı yemeyeyim çok güzel denk getirdim. Kurumasını bekleyemeden acil eve döndüm. Ardımdan alt komşusu yan komşusu gelmiş bakmışlar onlarda çok beğenmişler, aaa size de yapar isterseniz 2 dakika da diye başlamış beni pazarlamaya, hatta 2 top al yapıversin sana diye  ısrar bile etmiş, eder de korkarım ben ondan. Yookk valla daha nelerrrr teyzeee oldum olmasına her an tetikteyim şimdi kime çağrılacağım diye çünkü komşuları da pek hoştur  teyzemin, o sözü ciddiye alırlar kesin:) Bari çok desenli bir şey almasalar bir de bütün oda falan demeseler de  çok uğraştırmasalar beni...




33 yorum:

  1. Teyze gerçekten haklı.Deyme kağıtçılara taş çıkartmışsın.Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Emelciğim, teşekkür ederim. Ben de bilmiyordum yapabiliyormuşum cesaret geldi vallahi:))

    YanıtlaSil
  3. Gülmekten gözlerimden yaş geldi, sipariş almaya başlarsın sen artık fiammam, ellerine sağlık, süper olmuş:) Bize de gelsene:))

    YanıtlaSil
  4. Süper süper olmuş Şule ablam. Ellerine sağlık. Benim babam matbaadan (mücellithaneden) emekli oldu.Bizim evimizin kağıtlarını da babam değiştirir yapardı. Tabii o zamanlar çok gençti. Yani bu işle ilgili tecrübemde var. Süper valla. Çok beğendim. Sağlıkla kullanılsın.

    YanıtlaSil
  5. Günaydınlar,
    Ne olur, ne olur bana da uğrayın. Hatta ben size yardımcı bile olabilirim. İşin espirisi bir yana, insan bu kadar becerikli ve yaratıcı olunca, kimseye hayır diyemeyecek kadar da iyi niyetli olursa, yapacak birşey yok. Ellerinize sağlık, teyzoş çok mutlu olmuştur eminim. Sevgilerimi bıraktım. NURDAN

    YanıtlaSil
  6. Fiammacım sen bu işe başla canım gayet güzel olmuş sana bir tüyo 4 yada 5 kağıda yapışkan sür sürdüklerini beş altıya içi birbirine gelecek şekilde katla sonra sıra ile ilk yapışkanlıdan başlıyarak yapuştır çok kolay ve seri oluyor öptüm canım,,Bu arada beni çok ihmal ediyorsun ona göre gözlerim arıyor yorumlarını...

    YanıtlaSil
  7. Ruloları aldım,bekliyorum ;))

    YanıtlaSil
  8. Olmuş valla çok güzel olmuş, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  9. Fiamma' cım gerçekten daha iyisi olamazdı, yapmışsın işte, haklı kadın :)) Ama aştın artık sen sırada ne var parke mi, seramik döşeme mi ?? ellerine, emeğine sağlık. Bravo valla

    YanıtlaSil
  10. Çok güldürdünüz beni Allahta hepiniz güldürsün sabah sabah. Önce külliyen cevaplayayyım sonra özel cevap vereyim bari hepinize.
    Canlar valla siz teyzemi de aştınız inandırıcılıkta yorumlarınıza baktığımda hayır beni de kandıracaksınız omuzlarım vatkalı dolaşacağım onu da yaparım bunu da yaparım diye böbür böbür:))
    Sevgili Baharcığımi teşekkür ederim gelirim vallahi:))sen kağıtları hazırla.
    Dilekciğim, teşekkür ederim. Sonuçta bana daha erkek işi geldi bu olay elimin hamuru ile bulaimak hiç yoktu aklımda ama oldu yani oldurdum:))
    Sevgili Nurdancığım teşekkür ederim, dediğim gibi herşey doğaçlama gelişiyor bizde ben bile bilmiyorum bundan sonra bana ne yaptırılacağını artık veee kor-ku-yo-rum açıkcası:))
    Meralciğim, yorgunluktan öldürdüler beni geleceğim daha doprusu geliyorum bloğuna yorum yazmaya mecalim yok ama arayı kapatırım ben. Ben de dediğine benzer bişi yaptım. kağıtlara yapışkanı sürüp iki ucundan katladım ve sıraladım
    sonra duvara da ince bir kat sürüp tık tık alıp yapıştırdım.
    Tülinciğim hemen gelirim kakara kikiri yapmaktan ne iş çıkar bahtına ama kızları da çağır kek börek hazırla, dış cepheyi bile kaplarım o zaman:))
    Cebimdeki renklerciğim. alemsin diyemeyeceğim, cünkü o işleri yayında olmadığım yıllarda yaptım. Mesele minolfa kapladım:)) altı yapışkanlı parke gibi marley kapladım koca bir alanı. Yazlığın duvarlarını ben boyarım.Seramikte dönedim ama bu braşta çalışmamıştım hiç:))Teşekkürler canım.
    Sevgili Fadişciğim teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  11. O zaman hiiiç şaşırma teyzeciğinin güvenine. Sen sıfırdan ev bile yaparsın :)

    YanıtlaSil
  12. Teyzen tanıyormuş seni Fiammacığım.Bence harika olmuş.

    YanıtlaSil
  13. Fiammacım ne tatlısın gerçekten gülmekten öldüm, ev ahalisi ile aynı şekilde düşünüyorum, hem de nasıl güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  14. valla zor bir işin altından başarıyla çıkmışsın. Ama sonu iyi olmayacak gibi:)))

    YanıtlaSil
  15. Çok güzel olmuş valla... Biz mutfağı ve çocuk odasını yaparken çok zorlanmıştık. Tüm duvarlar olunca iş zorlaşıyor. Bir de yamukluk vardı duvarlarda, bizi de yamulttu:)
    Netice olarak, her eve lazım Fiamma:) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Cebimdeki Renklerciğim, denemek lazım bir talep gelsin sıfır eve denerim olursa olur olmazsa bahtına küssün tale sahibi:)
    Sevgili Nazancığım teşekkür ederim can.
    Sevgili Noblessem ben sizlerle anı fikirde değilim valla tehdit var işin ucunda:)
    Sevgili Saadetciğim ben de sonumu hayırlı görmüyorum. Birinin elinde kalacağım sonunda:))
    Sevgili Marifetli Preim teşekkür ederim. ee siz ustasınız ben tek duvar çıraklık belgemi aldım daha yanlız çok güzel duvar kağıtları çıkmış bir tane kırık taş araları parlak dokulu yer yer kumlu bir şey gösterdiler bayıldım biz etilerde oturduğumuzda çok uzun yıllar duvar kağıdı kullandık belki piyasaya ilk çıktığından beri ama ben sevemedim kağıt olayını son yıllarda üzerini boyamaya başlamıştık ki o da idaretendi. Ama şimdiki kapıtlarda aklım kaldı, bu kağıtta resimde çıkmamış ama hem dokulu hem de çok parlak ve sedefli yeryer:))

    YanıtlaSil
  17. ne yaparsın ,becerikli olmak başa bela

    YanıtlaSil
  18. fiammacığım sen de ne marifetler varmış.sana kocaman bir aferin.çok ta güzel olmuş.bir kere de ben denemiştim sonuç tam bir fiyasko.beceri işi bu şekerim.ellerine sağlıkkkkkkk

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Nevalciğim, serpilciğim teşekkür ederim. Ayy çok mutlu oldum, tutmayın beni:))

    YanıtlaSil
  20. Pekte güzel kaplamışsın, kaça yapıyorsun metre karesini, değiyor mu bari, çırağa ihtiyacın var mı :))
    Ellerine sağlık şeker, zor iştir kağıt kaplamak, ve sen bu işin de altından başarıyla kalkmışsın, afferin sana :)

    YanıtlaSil
  21. Banucam teşekkür ederim, karın tokluğuna yapıyorum ben:)Gel vallahi 2 kişi daha iyi yapar bu tür işleri, ikramlarda çok güzel ve boldu:))

    YanıtlaSil
  22. Ellerine sağlık senin üstesinden gelemeyeceğin bir şey var mı? cevap veriyorum yooooook. Bu arda değerli paketin cumartesi elime ulaştı, gerçi benden önce kızım kaptı yine. Ne diyim sana kocaman ürekli arkadaşım çok mutlu olduk, ellerine yüreğine sağlık

    YanıtlaSil
  23. Sevdacığım, aa demeyin öyle sımaracağım vallahi. Madem Bilgeciğim kaptı paketi, iyi günlerde kullansın o zaman cicilerini:))

    YanıtlaSil
  24. çok güzel olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  25. Elinize sağlık çok güzel kaplamışsınız...

    YanıtlaSil
  26. Sevgili Zeynep Sanatevi, Sevgili Serpilciğim teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  27. Abla 10 parmağında 10 marifet demek bile seni ifade etmeye az gelir valla. Maşallahın var. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  28. Merhaba,
    Ben de çok beğendim,ellerinize sağlık.Becererikli hatunlara gıpta ederim hep.
    Takipteyim...

    YanıtlaSil
  29. Blogum senin de başını yemiş:(( Epeydir yaptıklarını kaçırmışım. Toptan yorumluyorum. Sen süpersin, yaptığın işler de süper:))

    YanıtlaSil
  30. Canım Nedretciğim, Küçükgüneşim teşekkür ederim, bu hafta hane halkının başıma açtıkları işleri bir görseniz kahkahalar atarsınız ben öyle yapıyorum ama sinirden biraz benimki. Yavaş yavaş yayınlayacağım bitince dış işler yüzünden resimlemeye bile vakit yok toptan yayın yaparım artık:)
    Sevgili Yaruzeciğim hoş geldin umarım yüzünde tebessüm yayar yaptığım işler bundan sonrada:)

    YanıtlaSil
  31. Duvar kağıdı çok hoş olmuş.Elelrine sağlık, teyzen yeğenini tanımış ki ne yapacağını biliyor...
    Yakında çağrıldığını duyarsam hiç şaşırmam :)

    YanıtlaSil
  32. ayyy ne güldümmm :D:D fiamma abla halini merak edebiliyorum varya hani demişya sen yapıcaksın diye:D:D::D çokta güzel yapmışsın kagıtlarımızda benziyor desenleri ama ben senin gibi yaprakları birleştiremedim helal olsun diyorum:D:D
    iki top alın sizde yapar iki lafınada koptum valla:))))))))))

    YanıtlaSil
  33. Sevgili Düşlerimdeki İnciler teşekkür ederim:)
    Mavişim gördün işte halimi, yapamam diyemiyorum bunlara, birinin elinde kalacağım bir gün sonunda:)) En son Hürrem kostümü teklifi geldi bir arkadaş anneden çocuğu için, yine süklüm yaparım dedim her nasıl yapacaksam ama Allahtan çocuk bizden akıllı çıktı, kendince halletti kostüm işini:)) Yok yok seninkiler de denk gelmiş görünüyor hiç kötü durmuyor.

    YanıtlaSil