.

.

21 Kasım 2011 Pazartesi

Bir şey olmadı:(


Yağmur'un ardından  güneş çıkınca belireceğini bildiğim o gökkuşağını arar gözlerim gökyüzünde gayrı ihtiyari her seferinde. O renklerin şerit şerit geçişlerini seyretmekten büyük zevk alırım. 3 Kasımda evden çektim bu görüntüleri...








Annemler çocukken gökkuşağının altından geçince erkek olacaklarına inanırlarmış:))
Kan ter içinde altından geçmek için koşarlarmış:)) Annem her gökkuşağı gördüğümüzde anlatır bu saf çocuk hikayesini niye erkek olmak istediyseler bu kadar anlamakta zorluk çekerim, onun bıraktığı yerden teyzem devam eder, bizi de kandırdılar biz de inandık çocuktuk, koştuk altından geçince erkek olacağız diye bayır aşağı düştük dizlerimiz parçalandı der.
Vallahi ben kendimi yormadım hiç erkek olacağım diye mutlaka çocukken benim üzerimde de denemişlerdir bu inanışlarını ama kandığımı hatırlamıyorum zaten kendileri söylerlerdi sen de şöyle yapardın diye ama tık yok bu konuda. Hal böyleyken kadere bakın ki üstümden kendiliğinden geçti koskoca bir gökkuşağı hem de öylesi netti ki sanki gökyüzünü iki ayrı zamana böldü... Koşup yorulmak mı gerek bilemedim ama değişen bir şey olmadı ben hala aynı benim:))

19 yorum:

  1. Çok güzel fotolar ellerine sağlık.. Gökkuşağı ile ilgili böyle bir sürü söylem var :)) bizde de altın bulursun diye söylerlerdi :)) Ama çok güzel çekmişsin...

    YanıtlaSil
  2. Bizede gökkuşağının altından geçen zengin olur derlerdi,en azından erkek olmaktan iyidir öyle değilmi...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Gps87ciğim, Sevgili Meralciğim he hee güldürdünüz beni:)Ne güzel o çocuk saflığı ile inanmak ve düşlediği hayal için koşmak aslında. Valla ben zengin de olmadım altın da bulmadım henüz, geç mi inanmaya başladım ne hiçbiri tutmuyor ben de:))

    YanıtlaSil
  4. Böyle bi hikaye vardı, sanırım Aziz Nesin'in. Fotolar çok güzel canım, ellerine sağlık:)Ben de şimşek yakalama hastasıyım. Şimşek tam çakarken çekmeye çalışırım:)

    YanıtlaSil
  5. olağanüstü bir görüntü, çok iyi çekmişsin Fiammacım.

    YanıtlaSil
  6. Dileğin olur,derlerdi bize.Ben de pek yormadım kendimi canım.

    YanıtlaSil
  7. Benim anamda benzer bir anısını anlatır her gökkuşağı çıktığında, ne safmış yaaa :)))

    YanıtlaSil
  8. Gökkuşağı, ne güzeldir! Fotoğraflar da öyle.. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Vallahi bende cinsiyet değiştirleceğini işitenlerdenim hatta babaannem alayimsema derdi arapçası herhalde gökkuşağının.çok güzel fotoğraflamışsın arkadaşım.

    YanıtlaSil
  10. Gökkuşağı en keyifsiz günümde bile yüzümü, gönlümü aydınlatır. Yalnız bizimkilerin hiç böyle hikayeleri yok, niye yok ki merak ettim şimdi:))

    YanıtlaSil
  11. Gökkuşağı hep masalsı gelir bana, duygulandırır her seferinde. Çok güzel fotoğraflar, sağol. Fiamma bak aklıma ne geldi çocukluğa götürünce sen bizi; ben de bizi fotoğrafçıların yarattığına inanırdım. Neden nasıl bilmiyorum ama çocukken hep fotoğrafçıya dua ederdim ve sitem de ederdim neden şuram şöyle, buram böyle :)) Bir aile fotoğrafımız var mesela 5-6 yaşlarındayım (boynumu bükmüşüm nedense Emrah misali)o fotoğrafa bakıp bakıp neden benim boynumu yamuk yaptın fotoğrafçı diye kızardım :))

    YanıtlaSil
  12. En güzeli inanmak. koşmak dediğin gibi. Şimdiki çocuklar öyle dijitalleştiler ki...masal olarak bili inanmıyorlar. lafı yapıştırıyorlar hemen...

    YanıtlaSil
  13. Baharcığım, bizim burada gökyüzü iyi çakar önümüz açıklık ama ben korkarım resim de çekeyim bir gün senin için cesaretimi toplayıp:)
    Noblesseciğim, Ehlikeyfciğim, Esracığım görüntü olağanüstüydü ben hiç bir şey yapmadım biliyorsun foto konusunda iflah olmaz beceriksizliğimi:))
    Vallahi Tülinciğim inanmak mı lazımdı zamanında bilmiyorum artıkın ben:))
    Banucam, Sevdacığım Saadetciğim o zamanki saflık bizim dönemimize bile kalmadı maalesef şimdiki çocuklarınsa hayal dünyaları öyle farklı ki kendi yarattıklarından kendileri korkuyorlar sanırım tvnin etkisi bunda çok fazla.

    YanıtlaSil
  14. Canımcım ben hala gökkuşağını ilk gördüğümde bir dilek tutarım. Çok güzeldir gökkuşağının rengi çooook.

    YanıtlaSil
  15. Blogunuzu çok sevdim.Sizi izlemek keyifli olacak.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Tut Dilekciğim:)), tuttuğun dileklerinde gerçekleşsin inşallah. Bizim ailenin inanışları pek değişik ben de erkek olacakmıyım acaba diye düşüneceğime gerçekleşme olasılığı daha yakın bir dilek tutsaydınm yaa:( şimdi böyle hayıflanıp durmazdım:))
    Sevgili Zeynepciğim, hoşgeldiniz. teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  17. anaaaa, şuleee!!!!
    bıyıkların ve sakalların mı çıkmaya başlamış seninnnn!!!!
    aman yarabbiii, sen baya baya şule abi olmuşsuunn..
    cankız niye geçtin o gökkuşağının altındaaan:))))

    yerim ben seni..şirin şey :))

    YanıtlaSil
  18. Yok be Figen Ablam olmadı bişi:))Belki bikaç kere geçmek gerek:)) Ama ben tecrübe sahibi oldum, hem erkek, hem zengin olmak hem altın bulmak istiyorum hem de dilek tutacağım tam geçerken artık:) Ucube olmayayım da o da bu da olsun derken:))

    YanıtlaSil
  19. çok hoş bır goruntu canım bende cok severım yagmurdan sonra cıkan gokkusşagını,sevgıler...

    YanıtlaSil