.

.

2 Ekim 2011 Pazar

Anne Keki:))





Pazar sabahı ne güzel gider dedim şimdi kokusu yayılsa şöyle eve:))
Ama kek mek kalmadı ortada geçen hafta krize soktu beni gece gece Sevgili Cebimdeki Renklerciğim:))
ertesi gün anneye indirekt sipariş verildi ve evden gidildi. Sonra bir ara bir şey öğrenmek için evi aradım telefonla ,1 saatlik işin kalmış dışarıda, eve döneceğim sonrasında. Eve geldiğimde daha blok kapısından girerken bir kek kokusu doldu burnuma. Unutmuşum ben keki ama içim gitti:  '' Ahh dedim, kimbilir kimin dairesinden yayılıyor bu koku'' Ne'li olduğunu tahmin etmeye çalışa çalışa  bindim asansöre. Annem verdiğim indirekt mesajı almış ama ben telefonla arayana kadar unutmuş:)) Ben telefon  edince hatırlayıvermiş, girmiş mutfağa yapmş keki, ben buram buram tüten haline snıff snıfff koklayarak yetiştim, yüzümde koca bir tebessümle.
Elleme daha sıcak, hamur olur, midene oturur nidaları arasında bir dilim itinayla kesildi ve ''Ayyy ne olacak annee, bir şey olmaz banaaa yaaa'' diyerek afiyetle yendi:))
Bu kek bilinen bir tarif, biz de anne keki diye geçer adı:) Ben öyle yağsız, diyet kekler sevmem,hadi bu kerede beyaz unlu olsun diyen olursa diye tarifini veriyorum.


1 Limon rendesi,
1/2  limon suyu,
2 su bardağı un elenecek,
1 su bardağı, süt,
kabartma tozu
vanilya,

(Fiamma kek tarfif verirse böyle olur:))  yumurtayı ve şekeri unutmuşum Nevalciğim sağolsun uyardı)
3 yumurta
1 sı bardağı şeker,
1 su bardağı  yudum sıvıyağ

Sıvı yağ hariç tüm malzemeler karıştırılacak mikserle, en son sıvı yağ önce kek kalıbına dökülecek, kek kalıbının içinde gezdirilecek sonra malzemelerin içine ilave edilecek. yine mikserle hafifice karıştırıp bu kere yağladığınız kek kalıbına alınıp 175 derece de kabarana kadar pişirilecek yaklaşık 45-50 dakika. Kapak açılmayacak bu arada:))

Yaparsanız sizlere de afiyet olsun. Ben dünden beri yine kek krizindeyim , bu kere klasiğin dışına çıkıp Sevgili Antep Gelini'nin tarifini deneyeceğim:))

22 yorum:

  1. Canım nasıl çay-kek durumu çekti...

    YanıtlaSil
  2. Evettt yaa hain bu özellikle yiyecek yayını yapan bloglar, evdekiler caydırdı beni başka zaman yaparsın diye,kekten vazgeçtim künefe yaptım.) İlla tatlı yenilecek yani:)) Bu arada sizin evde uzak tutulması gerek, biliyorum:(Yine de aklında bulunsun Dia dan denemk için hazır künefe aldım, fırınlayıp şerbetliyorsun harika oldu evdekiler sevdi en azından pratik v6 ay sakla deepfreze de.

    YanıtlaSil
  3. ohh afiyet şeker olsun.ağızınız tadı hiç bozulmasın. oturma gurubunun eski hali blogunönceki sayfalarında var bayağı bir değişiklik yaptım ve beğendiğine çok sevindim.yarın kurs başlıyor heyecanlıyım bakalın neler yapacağız.paylaşmak için sabırsız
    lanıyorum.blogcu toplantısı harika geçti,kalabalıktık.resimleri yayınlanacak.sevgilerimlaaaaaaa

    YanıtlaSil
  4. Valla kokusu buraya da geldiiiiiiiiiiiiii. Afiyet olsun sağlıkla.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Dilekciğim teşekkür ederim.
    Sevgili Serpilciğim, oturma grubuna bakayım bakayım hemen. Tplantının hoi geçtiğine sevindim, kurs dönüşü yarın yaz bakalım neler yaptınız diye o onuda daha bir meraklıyım.
    Sevgili Nevalciğim, ha haa haa okumadım yayına gönderdikten sonra başka işlerle uğraştım ama bir tuhaflık var imiş, yumurtasız kek hele şekersiz olur mu hiç:))) hemen ekledim canım.teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. Valla canım çekti şimdi çayın yanına ne güzelde yakışırdı...Duygu sömürüm nasıl ama...

    YanıtlaSil
  7. gözümüz aydın, bu gece yorumlar gitmiyor :(

    YanıtlaSil
  8. aaa ne oldu ya?gitmemiş benim yorum?
    bi daha mı yazsam acaba?
    demin demiştim ki, ismi bile yetiyor...adı anne keki ya, o yetti bana zaten...
    enfes görünüyor enfes :)

    YanıtlaSil
  9. aaa annemin keki:) cidden anne kekiymiş.zira annemde böyle yapardı.canım benim şeker yasaklandığından beri yapmıyor :( ama o illada tepsiye dökerdi öyle sever.harika görünüyor.afiyet olsun bizde iki dilimcik düşsün inşallah.gece gece canım çekti ama valla yapamam plan yazıyorum çook işim var..:)

    YanıtlaSil
  10. Vallahi Meralciğim, Cebimdeki Renkler başlattı:)) ben de kurbanım yani:))
    Figen ablacığım teşekkür ederim,lezzeti de öyle klasik bir kek aslında her evde yapılandan ama öyle çeşitler çıkıyor ki bunları da unutmamak gerek. Kışın portakal kabuğu da rendeliyoruz azıcık daha güzel aroması oluyor .Bir de limonla ilgili hiçbirşey koymadan yarısını kakaolayıp , beyazı kalıba döktükten sonra kakaoluyu ğzerinde gezdirerek yapıyoruz bizim ailenin çocukları çok seviyor.
    Sevgili Alanaycığım eskiden bizdede aleminyum tepsiye dökülürdü u kalıplar çıktı mertlik bozuldu mu ne ama anne keki işte sonuçta:))

    YanıtlaSil
  11. Biz de anne keki yok, Banu keki var :)
    Canım çekti yaaa, yarın yapsam ya ...

    YanıtlaSil
  12. Fiamma'cığım, broş iğnelerini Firemountain'dan sipariş etmiştim. Kızımın Harward'taki adresine gitmişti.O da gelirken getirmişti. Sen de internetten sipariş verebilirsin. Yok Türkiye'de.
    Blogumuzu böyle kek mek gibi yararsız şeylere kullanmayalım lütfen. Minyatürü olabilir:))

    YanıtlaSil
  13. Oyyyy... Fiamma' cım kek yapmıştım ben de haklısın özendirdim ama şimdi de senden özendim :) Hem de anne keki... Şimdi de ben yapsam sonra sen sonra ben bu süreç de böyle sürüp gider :)) Afiyetler olsun, anneciğinin de ellerine sağlık. :))

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık canım benim, bu arada ben de bir mimin var kabul edersen:)

    YanıtlaSil
  15. annenin ellerine sağlık. Ben hala bu klasik tariften vazgeçmeyenlerdenim. Lezzeti kesindir:)))

    YanıtlaSil
  16. Banucam, olsun o kek, bu kekse, o kektir adıda:))Nasıl cevap ama, vallahi düşünmeden yazıyorum ş an şeşbeş gözlerle:)
    Bugün ben de sordum takıcıya yok gelmedi daha onlar diyor:))Bu kek gereksiz mi ayol:)) minyatürünü de yaparım ama dişimin kovuuna sığmaz:)Arasıra iştah açıcılar lazım bloğa:)
    Vallahi Cebimdeki Renkler muzur neşriyatsın sen:)Gece gece nasıl canımı çektirdin, sonuç böyle oldu. Sevgili Antep gelini yapmış üstü kremalı o kremayı da bu kekte hayal ettim fena gidişatım yani:)
    Sevdacığım hep derler yaa diyet bu diye, bir dilimden bir şey olmaz diye:)Sen Bilgeye yap o beslenme çantasına koysun bir dilim hak edersin böylece:) o da syılmaz kiloya zaten.
    Baharcığım teşekkür ederim. Mim e gidip bakayım oraya cici şeyler yazayım ama can ben mim ödül kabul edemiyorum üzülerek. Affet can ne olur bu baştan beri böyle. Sayfamın en atında Cızzz var görmedin sende galiba:))
    Adadenizim, tek geçeriz değil mi? Hangi kek olursa olsun bu klasik vazgeçilmezim benim bir de kakaolusu sık yapılır bizde çocuklar sever

    YanıtlaSil
  17. yummy :) I hope you enjoy this a lot !!!

    YanıtlaSil
  18. Creative Mind:) yess yummy:))İt was very delicious:)

    YanıtlaSil
  19. Selam,

    Öncelikle şunu yazmak istiyorum. Ben sizin takipçinizim ama nedense profiliniz hakkında sektör dışında hiç birşey hatırlamıyorum. Şimdi size yorum yazmak için girdiğimde profilinizde buldum kendimi. Bir sürü profil okumuşumdur ama beni bu kadar etkileyen hiç kimse olmadı gerçekten. Yazdıklarınız etkileyici, akıcı ve düşündürücü. Çok beğendim ve kendi adıma sizin limanınıza uğrayıp, arada bir sandalımı bu limana bağladığım için kendimi mutlu hissettim. Buradan kocaman kocaman sevgilerimi gönderiyorum size.

    NURDAN

    YanıtlaSil
  20. Sevgili Nurdancığım, güzel yorumuna teşekkür ederim, diediğince gel soluklan bloğumda. O bölümü uzun bir süre boş bıraktım, kendimi ifade edebileceğim, hissettiklerim, kendimi anlatabileceğim doğru kelimeler olunca ancak doldu orası ama bu yazdıklarım hepimiz için geçerli hepimiz yolcuyuz nihayetinde...

    YanıtlaSil