.

.

20 Mayıs 2011 Cuma

Sebze Bahçesi

Kendimi bugünlerde mutfağa adadım. Sanırım pazar pazar gezmelerin ve de mevsimin etkisi var bu durumda çünkü her mevsim bu vakitler bu durum tekrarlanıp duruyor ben de...

Hem hafif, hem sağlıklı, hem başlıbaşına bir öğün, hem garnitür hem ikram hem de pratik olunca  ve de mutfağa girince ve de bu tarifi severek sık sık yapınca sizlerle de paylaşayım  belki denersiniz dedim.



Izgaralık Malzemeler:
2 adet kabak, 2 adet patlıcan, 2 adet havuç, 4 adet kırmızı biber, 3 adet yeşil biber
(arzuya göre brokoli,sarı dolmalık biber, patates,domates te ilave edilebilir bu malzemelere)
Tüm malzemeler verev ve orta incelikte, patlıcanlar pijama şeklinde soyulup yine verev kesilip, biberler uzunlamasına önce ikiye sonra dörde ayrılarak tost makinasında (kapağı kapalı durumda)geç pişenden kolay pişene sıra ile ızgara yapılır. (ben sebzelerin pişme işlemi bittikten sonra tost makinasından almadan önce bir fırça ile içine sarımsak dilimlediğim zeytinyağını sürüp 1 dakika kadar daha pişiriyorum.)

Dip sos:
1 küçük şişe Barilla  Pesto Sos, yogurt (Süzme yoğurtla da güzel oluyor)
2 tatlı kaşığı pesto sos ile bir kase yoğurttan dip sos hazırlanır.
(Arzu edenler, taze fesleğen, çam fıstığı, zeytinyağı,sarımsak ile pesto sosu kendileri de yapabilir)

Hazırlık Süresi: 40 dakika

Servis tabağının ortasına kase yerleştirilir etrafına ızgara edilen sebzeler dizilerek üzerine çok az pesto sos damlatılır ve servis edilir. Etin, tavuğun yanında garnitür olarak veya başlıbaşına bir yaz yemeği olarakta yenilebilir. Yeneceği vakit hafif fırınlanarak sıcak servis yaplabileceği gibi soğukta servis edilir.

Izgara edilmiş domates püresi (4 orta boy), sarımsak(3 diş), zeytinyağı(1 çorba kaşığı),  fesleğen(1 çay kaşığı) ile yoğurtsuz sos da yapılabilir.

Yapacaklara şimdiden afiyet olsun diyorum...



7 yorum:

  1. CANIM ÇEKTİ İŞTE..NE OLACAK ŞİMDİ?

    YanıtlaSil
  2. Çok lezzetli göründükleri gerçek ama çok şişmanladım. Bakamiciim:))

    YanıtlaSil
  3. Tülinciğim senin işin kolay sanırım bir telefon edip ne istediğini o tatlı dilinle şefine tarif et yarım saat sonra hazırlar:)))
    Nedretciğim, bak şimdi:))seni gören de baklava börek tarifi yazdım sanır.Perhiz içinde iyi bir seçenek olmasın bu tarif yağdan feragat edince:)Bugün de dolma sardım bu hallerim gelip geçinceye katlanacaksınız artık can:))

    YanıtlaSil
  4. Ooooy, çok güzel görünüyor, hemide yağsız, ama ben üşenirin şimdi bunu yapmaya yaaa, gelirken malzemeleri de al gel olur mu, yapıverirsin burada :))

    YanıtlaSil
  5. Yapıp kargo ile göndereyim olmaz mı can? sen üşenmezsin aslında beni getirtmeye mi uğraşıyorsun yoksa?:)))

    YanıtlaSil
  6. geçen günde görmüş yorum bırakamamıştım :) öyle iştah açıcı görünüyorlarki :) ellerinize saglık

    YanıtlaSil
  7. Miraycığım, gidip gelip bakıyorsun yani:)) Dene gerçekten güzel oluyor doyurucu da ben de bayağı malzeme arttı bu hafta da domates soslu yapacağım:)

    YanıtlaSil