.

.

6 Mayıs 2011 Cuma

Kararlıyım, o duvara pencere açılacak!!!

Yazlıkta  benim odaya çıkan merdivenlerin (ki çık çık bitmez:)) ) duvarı  pek bir ruhsuzdu.  Oraya bir cam açmayı çok isterdim, tabii bu camı açabilmem için yandaki ortak duvarı kullandığımız evi de yıkmam gerekecekti:)) Her ne kadar yan komşumuzdan hiç hazetmesem de bu teorikte de pratikte de pek olacak iş değil. Öyleyse  ben de ne yaparım, pencere açar gibi yaparım da yaparım:))
Kumaşçıda gördüğüm bu pano kumaşı sevip almıştım bir yerlerde kullanırım diye... Şöyle kocaman bir plaj çantası yaparım belki diye de düşünmedim değil. Odanın bir duvarı için kandıraviçelere başlayınca bu kumaşı  da ele aldım. Şimdilik natamam halde gibi görünüyor ama çerçeveletme işi ancak yerine gidince yapacağım, nakliye sorunu nedeniyle. Basit beyaz bir çerçeve yaptıracağım evin çerçeveleri de beyaz, belki aklıma eser köpük kartonpiyelerle  çerçeveyi bile kendim yaparım. Üzerine rustik bir korniş ve kenarlarından  deniz kabukları ile toplanmış ince bir tül hayal ediyorum.

Eğer benim burada yaptıklarıma teknik denirse bir kaç türünü denedim. Önce kumaşın altına  2 kat elyaf dolgu koydum.Resimlerde çok belli olmuyor ama bir kaç yelkenliyi, deniz yıldızını, taşları, deniz kabuklarını, feneri, takayı, bulutları  kapitoneledim, alttan dolgu malzemesini delerek silikonlu elyafla daha  da kabartıp boyutlandırdım. Ağaçların yapraklarına punch yaptım. Takaya ağ ve metal balıklar ekledim,  2 tane martı kesip yapıştırdım.Çiçeklerin kenarlarına boncuk geçip, içlerine punch yaptım. Payet boncukları havanda dövüp kum pırıltıları yaptım.

Deniz, gökyüzü orijinal parçada daha soft hatta beyaza yakındı, çok fazla originalinden uzaklaşmadan resmin tümünü yeniden renklendirdim. Yerine gittiğinde biraz daha renklerle oynayabilirim.








22 yorum:

  1. Şimdi ben demezmiyim, hani tablo yapmayacaktın punch nakışıyla..Tamam tamam hepsi değilki diyeceksin ama punch çok yakışmış aralara.Bayıldım tabloya, ellerine sağlık Fiammacığım..

    YanıtlaSil
  2. süpersin fiammacım, yazlıktaki halinide görürüz inşallah.

    YanıtlaSil
  3. Çok yaşa e mi sen?:)) Aklına ne cin fikirler de gelirmiş:)) Hârika olmuş tek kelimeyle. Kabar kabar nasıl güzeldir o dokununca kimbilir. Ellerine, aklına sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Bu panoya bayıldım Fiammam harika görünüyor anlattığın kadarıyla süper olacak bir an önce yapta görelim sabırsızlandırma bizi kolay gelsin

    YanıtlaSil
  5. Nazancığım bunu sen demeden çok az önce yapmıştım:)) Ama tümü punchla zor olur tablo yapmak:))
    Noblesseciğim işte sana bahsettiğim ebadı büyük projem buydu biteli çok oldu da anca resimlerini çekebildim:))Bu yıl olmasa da elbet bitmiş halini yayınlarım:)
    Nedretciğim inan yakından daha güzel yan yatıp çeksemde belli olmuyor resimde o pufluklar. Teşekkür ederim canım.
    Nrhmrlciğim, inşallah bir yerine gitsin önce.Çerçeveleyeyim deniz kabukları falanda eklemeyi düşünüyorum...

    YanıtlaSil
  6. Fiammacım, benim kör pencere misali oldu bu, hani yatak odamdaki :))
    Strafor iyi fikir, ben gardropta kullandım ya, onlardan güzel bir pencere yapabilirsin, ay tüller filan çok hoş olur, hadi çabuk yap....

    YanıtlaSil
  7. Amma sabırsızsınız yaa ben 15 sene baktım o duvara gıgım çıkmadı:(( Bu yıl açmayı bile düşünmüyoruz üstelik boya badana da dahil bayağı tadilat lazım gidip görünce iyicene tırstım:( strafor var evde şu anda final haline getirirsen taşıması da muhafazası da zor olur canım.

    YanıtlaSil
  8. Yok yok,sakın gitmemezlik etme.Düşünsene deniz ayağının dibinde,püfür püfür yaz akşamları,mehtap....Dışarda deniz,duvarda deniz.Delimisin?Duvarları boyama,tadilat da yaptırma.Ama git.
    Bu güzel şeyi de duvarına as.

    YanıtlaSil
  9. Ahh Tülinciğim kazın ayağı düşlediğin gibi olsa paytak paytak giderim gitmesine de Istanbul da yaz kısa iş çok olunca bir de o yorgunluğu taşımak istemiyor bu yıl bedenim:))Neyse yaa burada da o dediklerini yaparım, sen gel bu kere seni deniz kenarına kaçıracağım:))

    YanıtlaSil
  10. Harikasın harika ne diyeyim.Artık Nedrete ve sana kelime dağarcığım -ki epey zengindir-kifayet etmiyor.

    YanıtlaSil
  11. Şule ablacığım öncelikle anneler gününü kutluyorum. Her şey gönlünce olsun inş. Ayrıca senin elinin değdiği herşey farklılaşıyor özgünleşiyor. Bu tabloda öyle olmuş. Nerden bulursun bu kumaşları bilmem çok enfesler

    YanıtlaSil
  12. Ah Nalanım Nedretciğim için seninle hemfikirimde benim için söylediklerin beni utandırır ancak:)O güzel yüreğin ve varlığın için teşekkür ederim.Senin gibi yüreği kocaman bir öğretmenin nezdinde tüm annelerin anneler ve anneanneler gününü kutluyorum:)
    Yeteneksizinciğim, ben de anneciğinin ve tüm annelerin gününü kutluyorum. Özellikle aramıyorum şöyle bir kumaş bulsam diye bu da öyle tesadüf oldu can ve hiç böyle bir şey yapmak düşüncesinde değildim kandıraviçelere kadar:))

    YanıtlaSil
  13. maşallah ne kadar marifetlisin ya canısı.Allah nazarlardan korusun seni valla..
    canım benim, annelergününü kutluyorum :)

    YanıtlaSil
  14. Fiammacım bu negüzel birşey bayıldım, ellerine gönlüne sağlık eminim yerine yakışacak, öpüyorum

    YanıtlaSil
  15. Figen Ablacığım, Sevdacığım teşekkür ederim:))

    YanıtlaSil
  16. yani ne denir şimdi sana harikasın harikasın:)

    YanıtlaSil
  17. Yaaa yarım bıraktım bunu ben AYtacraftcığım, yerine gidemeyenlerden bir türlü
    zaten bu ev yığıldı yine gideceklerle, bir de gidince orada yapılacaklar var ahh ben ahhh:)))

    YanıtlaSil
  18. Merhabalar,
    size bir şey sormak istiyorum, öncelikle çalışmanız çok güzel ama ben deseni görünce ayrıca şok oldum. Yaklaşık 1 ay önce bir manifaturacıda sizin kullandığınız kumaşı gördük ve perdelik olarak almak istedik. İlk gördüğümüz sırada alamadık ve tekrar gittiğimizde kalmamıştı. Akıl edip de üretici firmanın ismini almadık. Eğer siz biliyorsanız kumaşın markasını yazabilir misiniz? Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili PB öncelikle teşekkür ederim, ben kumaşı belki çanta yaparım diye aldıydım. Sarıyerde bir kumaşcıdan fazla sirkülasyonu olan bir yer değil belki halen de vardır ellerinde,halen kullanmadığım yarım metre kadar var elimde ancak yarın çıkarıp kumaşın kenarına bakabilir ve size bilgi verebilirim. sevgiler

      Sil
    2. Geç yanıtlayabildiğim için kusura bakma küçükçalık premier yazıyor kenarında:)

      Sil
  19. Allahımm, kabus gibi.. Sizin yazdığınız mesajı aldım, gördünüz mü bilmiyorum ama akıl edip de sizin buraya yazmam gerekirdi. Bugün sürekli gittiğim manifaturacıya gittim, fabrikayı arattım, fakat artık bu kumaştan üretmiyorlarmış. Kara bahtım kör talihim... Ben ondan perde yapacaktım yaa! Ama çok teşekkür ederim uğraşlarınız için.

    YanıtlaSil
  20. Merhaba! Yeniyim, bilemedim blog işlevleri nelerdir, ama hemen kapattım o kelime doğrulama zımbırtısını. Ya, kumaş için de 5mt en az lazım. Tam ölçüsünü bilmiyorum pencerelerin ama annem yarın getirecek ölçüleri. Eğer gittiğinizde varsa o zaman ben yeniden bakarım ölçüsüne pencerelerin. Çok teşekkür ederim ilginize!

    YanıtlaSil