.

.

13 Mayıs 2011 Cuma

Brezilya Ganimeti-5:)

Brezilya ganimetlerinin sonuna geldik, bundan sonrası ayakkabı, giyim, aksesuar:)) onlar da baş yeme yok, içinden gelmiş getirmiş sağolsun:))


Aslında her ikisi de bilmediğimiz kullanmadığımız aletler değil. Biri motifmatik, iç içe geçmeli halka halka modeli, halkaları çıkara taka değişik motifler yapılabiliyormuş lakin ben bir kere denedim motif yapmayı ama pek sevmedim. Motif çıkar, birleştir pek bana göre değil. Bir diğeri ise dokuma tezgahı, üç boy halinde. Ben elime alıncan ikincisini denemeyi yeyledim. Çocukken okuldayken çivilerle yapmıştık böyle bir dokuma tezgahı ondan sonra da bu yaşıma kadar hiç ellemeyince  hoşuma gitti. Başladığım iş öyle kolay bitecek gibi değil bitir hadi diye acele ettirmeyin bana, olur mu?

Kendime tabiri caizse bu ayı postuna dönüşen hırkayı öreli 3 kış olmuştur herhalde:) Durun bakim sayayım, birinci yıl ördüm, ikinci yıl bir kez evde de olsa giymeye çalıştım, 3.yıl kaldır-çıkar yaparken elimi bile sürmedim. Evet ayıla bayıla içindeki renklerini, tonlarını sevdiğim için aldığım bu yün ile ör Allah ör geçirdiğim günlerin üzerinden tam 3 yıl geçmiş.İşe başlarken 1 paket (sanırım 6 tane çıkıyordu içinden) yün alıp eve geldim. hayalim salaş, bol, geniş kollu bir hırka örmekti, yüncü ''çıkar abla'' dedi.(Ne bilsin ne kadar salaş olacak?) Bu yumaklar sanırım diğerlerinden gramaj olarak daha az olmalı ki, 2 parça ön, 1 parça arkaya için bana mısın demedi aldığım çileler. Çileler bittikçe yüncüye gitmekten helak oldum, adam öyle alıştı ki beni görmeye her gittiğimde alt tarafa benim için ayırdığı paketten bir çile çıkarıp masanın üzerine koymaya başladı tereddütsüz. Kollar salaş bol olacak yaa en az beden kadar kollara da yün gitti. Neyse güç bela bitti, montaj kısmı tamamlandı, sıra giymeye geldi. Bir giyip ev içinde şöyle deneyeyim dedim, iki kişinin de yanlardan bana destek vermesi gerek hırkanın ağırlığından. Hırkayı 2 dakika üzerinde tut bilek hizasındaki kollar 4 kat uzuyor deli gömleği gibi:)) Çıkamadım bir türlü işin içinden. Bir de örerken her nedense sorun olmayan o tüyler ağzıma burnuma gözüme kaçtıkça çileden çıktım 2 dakikada  ve gözden çıkardım onca emeğimi:(
Bu yerde yatar hali, bakmayın siz böyle masum durduğuna:))

10 dakika askıda kalmış hali, 1,5 saat içinde azami uzunluğuna ve deformasyonuna ulaşıyor:))
Bir köşe de durup duruyordu olanca ağırlığı ve azameti ile  hezimet halinde taaa ki  bu ganimet gelene kadar:)) Hırkadan artan yünlerle ganimeti denemek için bir parça yapayım bakalım ne çıkacak derken baktım hem çok hafif oluyor hem de o tüyler yatışıyor hem de kumaş gibi bir doku kazanıyor. Üstelik bu haliyle dokusunu da görüntüsünü de daha bir sevdim. Şimdilik daha işin başında, sök Allah sök kısmındayım, ki sökmesi oldukça zor oluyor. Kaç yıl içinde biter bir fikrim bile yok ama ufaktan ufaktan başladım. Niyetin bu defa  kot üzerine giyebileceğim bir ceket yapmak:)) İşi abarttım galiba tamam önce bir yelek olsun sonra kol eklemesi kolay diyelim o zaman:)))Baktım yün yetiyor paltoya kadar vardırırım belki işi belli mi olur. Kendime güvenemiyorum hiç, bu yüzden hedefi başlangıçta küçük tutmakta fayda var. Aslında işin başına oturursam çabuk ürüyor ve sökerken kopan parçalar bile ziyan olmadan değerlendirilebiliyor. 3 gecede ördüm bu kadarını otur kalk yaparak.Sevdim bu işi lakin  dedim yaa acelem yok, önümüz yaz ellerim pişik olmadan ağır ağır yapar elbet bitiririm.



İşte bunlar da yarın çile yünden çıkanlar, araya ince tek kat makina yünüyle iskelet yapıyorum.

Bu da tek koldan elde ettiğim koca sımsıkı bir yumak, sanırım 1 kol yetecek yelek kısmına:))


Bu arada bu aletler anonim, ben denemek isterim motifte yaparım dokurum da  diyen arkadaşlarımın kullanımına her daim açık haberiniz ola.

4 yorum:

  1. Fiammacım bloğuna girebilmem bir mucize.Bakalım neler çıkaracaksın ortaya?

    YanıtlaSil
  2. Noblesseciğim sanırım genel bir sorun vardı bu sefer ben de giremedim bloglara, titanyum tacını merak ediyorum, minicik ikondan görebildim gidip bakim bakayım yine ne güzellik yaptın:)

    YanıtlaSil
  3. Hah.. Şimdide ufaktan ufaktan kilim örmeye başladı hatun :)

    YanıtlaSil
  4. Yoookk Banucam kilim beni aşar:)) şu ceketi bir bitireyim öp başına koy beni, sana gönderirim aleti kilimi de senden bekleriz artık:)))

    YanıtlaSil